Αποστολέας Θέμα: Επιλογή dress watch  (Αναγνώστηκε 3533 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Heartl3ss

  • Just Registered
  • Μηνύματα: 8
    • Προφίλ
Επιλογή dress watch
« στις: Νοέμβριος 12, 2017, 02:32:40 πμ »
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω οτι είμαι αρχάριος όσον αφορά τον κόσμο των ρολογιών και ενώ ήταν κάτι που πάντα μου άρεσε, δεν είχα ούτε τα χρήματα, ούτε τον χρόνο για να ψαχτω και να ασχοληθώ. Μέχρι στιγμής είχα στην κατοχή μου ρολόγια τύπου quartz, αλλά τώρα που "ωρίμασα" πιστεύω πως είναι ώρα να αποκτήσω το πρώτο μου αυτόματο. Παρόλα αυτα όμως, έχω κολλήσει και δεν ξέρω ποιο να επιλέξω, οπότε στρέφομαι σε εσάς για να μου δώσετε την δική σας άποψη και να φύγει αυτό το δίλλημα από το μυαλό μου που με βασανίζει κάθε μέρα από την ώρα που θα ξυπνήσω μέχρι να πέσω για ύπνο το βράδυ. Ξέρω ότι το πρώτο σημαντικότερο είναι να μου αρέσει το ρολόι οπτικά, οπότε και τα 3 που αναφέρω παρακάτω μου αρέσουν. Επίσης όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει εύκολα, πως ψάχνω αποκλειστικά για κάποιο κομψό ρολόι (dress watch) με καφέ, δερμάτινο λουράκι, ροζ χρυσό σώμα και λευκό dial για να φοράω στις πιο επίσημες και κυριλλέ περιστάσεις.

Ορίστε τα 3 που έχω καταλλήξει μέχρι στιγμής:

  • Tissot Tradition Powermatic 80 Open heart T063.907.36.038.00

    Αυτό το ρολόι ήταν το πρώτο που ανακάλυψα σε ένα κοντινό μαγαζί και είχα την τύχη να το δοκιμάσω και πάνω στον καρπό μου. Μου αρέσει το σύνολο σαν συνδιασμός, αλλά περισσότερο από όλα ξεχωρίζει επειδή έχει την ανοιχτή "καρδιά" που δεν έχουν τα άλλα δυο δυστυχώς. Είναι ένα στοιχείο που μου αρέσει αρκετά, να φαίνεται ο μηχανισμός σε διάφορα αντικείμενα. Φυσικά είναι και το πιο ακριβό, οπότε πρέπει να αποφασίσω αν αυτό το εξτρα χαρακτηριστικό, καθώς και η μάρκα αξίζουν τα +100€ παραπάνω
  • Seiko Presage (Cocktail Time) SSA346J1

    Αυτό και το επόμενο ανήκουν στην ιδια σειρά με μικρές διαφορές στο dial και στο χρώμα. Είναι σειρά που έχω διαβάσει απίστευτα καλά λόγια και είναι γνωστά ως κάποια από τα καλύτερα budget αυτόματα. Αξιοσημείωτη διαφορά με το Tissot είναι πως έχουν Hardles κρύσταλλο αντί sapphire. Είναι φθηνότερο από το Tissot και μου αρέσει αρκετά αυτό το σχέδιο που έχει το dial και αλλάζει χρώμα αναλόγως από την γωνία που πέφτει το φως και το κοιτάει κανείς.
  • Seiko Presage (Cocktail Time) SRPB46J1

    Μία παρόμοια πρόταση όπως το παραπάνω, με πολύ ιδιαίτερη χρωματική παλέτα που νομίζω πως "φωνάζει" επίσημο / dressy. Φορίεται "δυσκολότερα" από τα υπόλοιπα πιστεύω, επειδή είναι χρώμα που πρέπει να το ταιριάξεις κάπως, αλλά χτυπάει και παραπάνω στο μάτι. ;)
  • Αν έχετε κάτι άλλο αντίστοιχο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου (και φυσικά το budget μου που δεν ξεπερνάει τα 600€) μην διστάσετε να το προτείνετε!! :)

Πείτε μου εσείς ποιο σας αρέσει περισσότερο από όλες τις απόψεις.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 6302
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή dress watch
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 12, 2017, 03:13:17 πμ »
Καλησπερα φιλε και καλως μας ηρθες!
Τα ρολογια που παραθετεις ειναι πολυ κλασικα σχεδια.. το πρωτο φορα τον γνωστο πια μηχανισμο 80 ωρων αυτονομιας και τα αλλα δυο την 4ρ35 της σεικο.  Αν και ειμαι τισσοτακιας και εχω να πω τα καλυτερα προσφατα δοκιμασα και το κοκτειλ και πραγματικα με εντυπωσιασε! Οτι κι αν διαλεξεις δεν κανεις λαθος... δες τα στο χερι σου και αποφασισε.. καλη επιλογη!

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1801
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή dress watch
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 12, 2017, 11:44:20 πμ »
Καλημέρα

Τα κλασικά dress-y ρολόγια, είναι και μένα η αγαπημένη μου κατηγορία ρολογιών.

Οι παραπάνω επιλογές είναι ενδιαφέρουσες, θα ήθελα όμως να γράψω την άποψή μου, μιας και βλέπω ότι είσαι διατεθειμένος να δώσεις ένα αξιοπρεπές ποσό για την αγορά του ρολογιού.


Παρατήρηση 1

Η κάσα από ροζ χρυσό μου αρέσει και εμένα ως εμφάνιση, αλλά στο μυαλό μου υπάρχει πλέον ένα "όχι", όταν πρόκειται για επίχρυσο-pvd κτλ. Και αυτό γιατί έρχεται σε αντίθεση με το σκεπτικό ότι αγοράζοντας ένα καλό μηχανικό ρολόι, θέλεις με το πέρασμα του χρόνου να διατηρείται σε καλή κατάσταση, με τα service του ανά 4-5 χρόνια κτλ.
Έτσι, δε θα μου άρεσε προσωπικά η επίστρωση να αρχίσει σιγά σιγά να φθείρεται με τον χρόνο.

Άρα, ή κανονικό μασίφ χρυσό (που στην περίπτωση εδώ δε παίζει λόγω υψηλών τιμών) ή κλασικό ανοξείδωτο ατσάλι (stainless steel).

Παρατήρηση 2

Το open heart έχει ενδιαφέρον, αλλά θεωρώ ότι συνήθως χαλάει την οπτική ισορροπία και την κομψότητα του καντράν, διότι θα φαίνεται σαν μια μαύρη τρύπα. Δες κάποιες φωτογραφίες στο διαδίκτυο του μοντέλου που ανέβασες, να καταλάβεις τι εννοώ. Οπότε για μένα, ένα όχι και εδώ.

Παρατήρηση 3

To 3o "όχι" στο μυαλό μου, αφορά στο... sunburst/sunray καντράν . Ξέρω ότι η σειρά cocktail της seiko έχει γίνει γνωστή και αγαπητή για αυτό ακριβώς το μοτίβο που έχει στο dial, αλλά προσωπικά δε μου αρέσει στο κλασικό ανδρικό ρολόι χειρός, να υπάρχει αυτό το ακτινωτό παιχνίδισμα του φωτός. Μου κάνει πολύ φανταχτερό και λαμπερό, προτιμώ το καντράν να έχει μεν ανοιχτόχρωμο/ λευκό καντράν, αλλά φλατ και ομοιόμορφο, ή αν έχει κάποιο μοτίβο, να μην είναι sunray.
Και ξέρεις, υπάρχει σε πολλά ρολόγια, και ας είναι και πιο ήπιο σε σχέση με του cocktail time (που είναι επίτηδες πιο έντονο στα συγκεκριμένα μοντέλα).


Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, που εννοείται ότι μπορεί εσύ η όποιος άλλος να διαφωνεί σε κάποιο/α από τα παραπάνω. Και βέβαια αν επιλεχθεί κάποιο μοντέλο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, δε σημαίνει ότι θεωρώ ότι είναι κακή επιλογή ή άσχημο.
Όμως για μένα, φλατ λευκό/ασημί καντράν ή με κάποια ανάγλυφα ίσως μοτίβα διαφορετικά όμως του sunray, όχι open heart, και όχι επιστρώσεις χρυσού αν δεν είναι κανονικό χρυσό.


Καλό ψάξιμο και καλή επιλογή. :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1801
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή dress watch
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 12, 2017, 01:02:17 μμ »
Να μην ξεχάσω επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, το οποίο καλό θα είναι να το προσέξεις, τώρα που θα δώσεις κάποια χρήματα για ένα καλό, κλασικό ανδρικό ρολόι.

Η διάμετρος και το πάχος θα ήταν καλό να επιλεχθούν σωστά για ένα τέτοιο μοντέλο.

Δεν είμαι της άποψης να είναι και 34 ή 36mm όπως τα παλιά ρολόγια, γιατί δείχνει μικρό και χωρίς ιδιαίτερη παρουσία στο χέρι (και δύσκολα πλέον θα βρεις τέτοιες διαστάσεις ούτως ή άλλως).
Από την άλλη, 43 και 44mm θεωρώ ότι είναι πολλά για dress ρολόι, αν και πάλι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.
Επίσης, το πάχος είναι και αυτό σημαντικό, τελευταία παρατηρώ πολλά ρολόγια τέτοιου στυλ, να είναι κάπως χοντρά.


Το ιδανικό στο μυαλό μου, δεδομένου ότι δεν έχεις πολύ λεπτό, μικρό και αδύνατο καρπό, είναι οι διαστάσεις του πρώτου tissot open heart που έβαλες στην αρχή.  40mm διάμετρος και 9,4 πάχος είναι σχεδόν ότι πρέπει για ένα σύγχρονο dress κομμάτι.

Το δεύτερο που ανέβασες, είδα ότι παραείναι παχύ (14,4mm).

To τρίτο δείχνει και αυτό οκ (40,5 και 11,8 πάχος) αν και ελάχιστα προς το μεγάλο πλέον, λόγω πάχους κυρίως.



Γράφοντας λοιπόν τις παραπάνω συμβουλές, μου ήρθε στο μυαλό ένα ενδιαφέρον ρολογάκι που είδα και δοκίμασα το καλοκαίρι σε ένα κατάστημα.

Πρόκειται για το Rodania Themis Automatic



Αν και δεν πρόκειται για γνωστή εταιρία όπως τις παραπάνω, το μοντέλο αυτό έχει κάποια πολύ ωραία χαρακτηριστικά, τα οποία στο σύνολο δίνουν ένα όμορφο, κομψό, και all time classic ρολόι, το οποίο, τουλάχιστον ως στυλ, μπορείς να το έχεις και να το φοράς για χρόνια, και να δείχνει πάντα επίκαιρο και καλόγουστο. Ως επιλογή δε ξέρω αν είναι καλό το συγκεκριμένο, απλά ο όλος σχεδιασμός του συγκεντρώνει τα στοιχεία που σου περιγράφω εδώ.

διαστάσεις 40mm / 10mm, και stainless steel case ωραία σχεδιασμένη.
Μηχανισμός ETA 2824-2 αυτόματος και νομίζω δοκιμασμένος και αξιόπιστος, και φαίνεται και από το πίσω τζαμάκι.
Ωραίο καντράν με ενδιαφέρουσα σχεδίαση και ανάγλυφη επιφάνεια, το οποίο δείχνει καθαρό σαν λευκό ως εμφάνιση, χωρίς το φανταχτερό sunray εφέ.
50m WR

Θα σου πρότεινα να δεις κάτι τέτοιο, ως σχεδίαση, μέγεθος και στυλ, ώστε με τα λεφτά που θα δώσεις να έχεις ένα ρολόι all time classic που θα το φοράς και θα είναι πάντα στυλάτο και "σωστό" για πολλά χρόνια.








Αποσυνδεδεμένος Heartl3ss

  • Just Registered
  • Μηνύματα: 8
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή dress watch
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 13, 2017, 11:28:52 μμ »

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που αφιερόσατε πολύτιμο χρόνο και απαντήσατε εδώ. Με βοηθάνε πολύ τα σχόλια σας.
Βρίσκω πολύ σωστό αυτό που λέει ο Γιάννης μιας και ένα dress watch δεν είναι πολύ παχύ, οπότε αυτό ίσως βοηθήσει να αποκλείσω ένα από τα τρία και συγκεκριμένα το δεύτερο που είναι σχεδόν όσο ακριβό το πρώτο.
Μου αρέσει το καφέ - ροζ χρυσό, βαρύ, χειμωνιάτικο χρώμα, κυρίως γιατί μέχρι στιγμής κανένα ρολόι που έχω δεν έχει τέτοια χρώματα οπότε μπορώ να κλείσω ένα κενό με αυτό. Επίσης τελευταία μου έχει κάνει ένα "κλικ" αυτός ο χρωματισμός και δεν μου περνάει. Δεν ξέρω αν θα μου πάει βέβαια αν δεν το δοκιμάσω. Επιπροσθέτως, μου αρέσει και το ασημί-μαύρο σαν σχεδιασμός, αλλα ο μόνος λόγος που δεν θέλω το dress watch μου να έχει αυτά τα χρώματα είναι διότι μετά από αυτό το ρολόι σχεδιάζω να πάρω (όταν με το καλό υπάρχει το πακέτο) ένα ρολόι με μπρασελέ (κοιτούσα πρόσφατα το Seiko Alpinist SARB017 για πιο σπορ / καθημερινή χρήση, οπότε να γίνουν αυτά τα 2 τα μόνα ρολόγια που θα χρειάζομαι για να καλύψω κάθε περίσταση. Τι λέτε? Υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να έχω 2 ρολόγια για όλες τις περιστάσεις, ένα επίσημο και ένα σπορ, τουλάχιστον μέχρι να τα βαρεθώ?

Όσο για την δοκιμή των ρολογιών στον καρπό μου, φοβάμαι οτι δεν ειναι δυνατόν, διότι εδώ στην επαρχία δεν υπάρχουν μαγαζία και τα λίγα που υπάρχουν (τα οποία έχω ψάξει), είχαν μόνο το πρώτο ρολόι που ανέφερα και το δοκίμασα. Κανένα μαγαζί τριγύρω δεν έχει καθόλου SEIKO, το οποίο μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο, μιας και είναι από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές. Άσε που οι τιμές τους είναι στον θεό, σε σχέση με online (που με φοβίζει να αγοράσω αρκετά). Το επόμενο εμπόδιο, μετά την επιλογή του ρολογιού μου φαίνεται θα είναι να βρω τρόπο να το αγοράσω από κάπου.
Αλλαγή

Αποσυνδεδεμένος spirosg75

  • 40mm case
  • Μηνύματα: 343
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή dress watch
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 14, 2017, 03:55:40 πμ »
Προσωπικά πεθαίνω για το #3 (cocktail) και αυτή θα ήταν η επιλογή μου...χωρίς να περάσω σε τεχνικά χαρακτηριστικά, απλά απο θέμα γούστου!

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1801
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή dress watch
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 14, 2017, 01:35:05 μμ »
Ξανακοιτώντας αυτά που έγραψα παραπάνω, σκέφτομαι ότι ίσως ήμουν λίγο απόλυτος με τις απόψεις μου. Αυτή είναι βέβαια η γνώμη μου, απλά από την άλλη, τα ρολόγια είναι και αυτά αντικείμενα, οπότε κινήσου προς αυτά που σε εκφράζουν και σου αρέσουν περισσότερο.

Πίσω στο θέμα τώρα, μιας και αναφέρθηκαν tissot και seiko, εμένα μου αρέσουν τα δυο παρακάτω μοντέλα:

Tissot LeLocle Powermatic 80 με ασημί-λευκό καντράν, λατινικούς αριθμούς και δερμάτινο λουράκι. Πολύ όμορφο κομμάτι με σωστές διαστάσεις (39x10) και ένα ενδιαφέρον καντράν με παραδοσιακή σχεδίαση,που παρόμοιο συναντάται και σε πιο ακριβά ρολόγια, με ωραίο ανάγλυφο μοτίβο, και κλασικούς λατινικούς αριθμούς. Έχει μια φινέτσα το συγκεκριμένο, και ως μέγεθος & σχέδιο δε φεύγει από τη μόδα ποτέ.






Seiko Presage SPB039J1. Ένα πολύ όμορφο, πραγματικά, ρολόι. Το creationwatches, ένα αξιόπιστο site από εξωτερικό (έχω πάρει από εκεί ρολόι και βγήκε μια χαρά), πριν λίγο που μπήκα, το είχε ως ένα τελευταίο στα 390 ευρώ, μισή τιμή περίπου από το κανονικό.
Απλά οι διαστάσεις 40,5x12 είναι οριακές κάπως για dress ρολόι, αν έχεις αρκετά λεπτό και αδύνατο καρπό. Ως εμφάνιση το συγκεκριμένο σκίζει, τουλάχιστον από τις φώτο.




(Φώτος από διαδίκτυο)




Αποσυνδεδεμένος fovos

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 5553
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή dress watch
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 14, 2017, 06:53:05 μμ »
Ξανακοιτώντας αυτά που έγραψα παραπάνω, σκέφτομαι ότι ίσως ήμουν λίγο απόλυτος με τις απόψεις μου. Αυτή είναι βέβαια η γνώμη μου, απλά από την άλλη, τα ρολόγια είναι και αυτά αντικείμενα, οπότε κινήσου προς αυτά που σε εκφράζουν και σου αρέσουν περισσότερο.

Πίσω στο θέμα τώρα, μιας και αναφέρθηκαν tissot και seiko, εμένα μου αρέσουν τα δυο παρακάτω μοντέλα:

Tissot LeLocle Powermatic 80 με ασημί-λευκό καντράν, λατινικούς αριθμούς και δερμάτινο λουράκι. Πολύ όμορφο κομμάτι με σωστές διαστάσεις (39x10) και ένα ενδιαφέρον καντράν με παραδοσιακή σχεδίαση,που παρόμοιο συναντάται και σε πιο ακριβά ρολόγια, με ωραίο ανάγλυφο μοτίβο, και κλασικούς λατινικούς αριθμούς. Έχει μια φινέτσα το συγκεκριμένο, και ως μέγεθος & σχέδιο δε φεύγει από τη μόδα ποτέ.






+1 :up:

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος gmaras

  • On the balance wheel
  • Μηνύματα: 2364
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή dress watch
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 14, 2017, 07:19:30 μμ »

Seiko Presage SPB039J1. Ένα πολύ όμορφο, πραγματικά, ρολόι. Το creationwatches, ένα αξιόπιστο site από εξωτερικό (έχω πάρει από εκεί ρολόι και βγήκε μια χαρά), πριν λίγο που μπήκα, το είχε ως ένα τελευταίο στα 390 ευρώ, μισή τιμή περίπου από το κανονικό.
Απλά οι διαστάσεις 40,5x12 είναι οριακές κάπως για dress ρολόι, αν έχεις αρκετά λεπτό και αδύνατο καρπό. Ως εμφάνιση το συγκεκριμένο σκίζει, τουλάχιστον από τις φώτο.




Και τι tissot μου αρεσει...

Αλλα το συγκεκριμενο seiko ειναι ρολογαρα!!
Ποσο μαλλον οταν υπαρχει περιπτωση να το παρεις μιση τιμη...
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος Heartl3ss

  • Just Registered
  • Μηνύματα: 8
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή dress watch
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 14, 2017, 08:08:22 μμ »
Το μόνο που με χαλάει στο Seiko είναι ότι οι ώρες είναι με αριθμους και όχι λατινικά νούμερα. Μου το κάνει λιγότερο σοβαρό. Συμφωνείτε?

Sent from my HTC_M10h using Tapatalk


Αποσυνδεδεμένος capt-dim

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 7259
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή dress watch
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 14, 2017, 08:18:54 μμ »
Το μόνο που με χαλάει στο Seiko είναι ότι οι ώρες είναι με αριθμους και όχι λατινικά νούμερα. Μου το κάνει λιγότερο σοβαρό. Συμφωνείτε?

Sent from my HTC_M10h using Tapatalk


Φίλε αυτο που περιγράφεις για τους αριθμούς ειναι και το πλεονέκτημα των αραβικών αριθμών σε σχεση με τους λατινικούς ....!!!

Οι Αραβικοί αριθμοί κανουν το ρολόι πιο εύκολοφόρετο και πιο καθημερινό .... Σε αντίθεση με τους λατινικούς που ειναι αυστηρά για ντρες και επίσημες περιστάσεις ...!!!!


Περνεις το καντράν με τους αραβικούς αριθμούς και αλλάζοντας του λουράκια το μετατρέπεις απο καζουαλ σε ντρες και το αντίθετο ....!!!!

Εγω αυτο θα εκανα .....!!!!



Αποσυνδεδεμένος harolagoha

  • 48mm case
  • Μηνύματα: 1482
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή dress watch
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 14, 2017, 08:38:58 μμ »
Σωστος ο Καπτεν! Οι λατινικοι ανεκαθεν προσεδιδαν ενα πιο σοβαρο και αυστηρο υφος στο ρολοι..Εαν για σενα προτεραιοτητα εχει το στοιχειο της επισημοτητας οταν θα το φερεις τοτε ισως το τισσώ να ειναι καλυτερη επιλογη!
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones