Φίλε μου έχεις δίκιο να έχεις επιφυλάξεις και να μην καταλαβαίνεις γιατί γίνεται τόσος ντόρος.
Θα προσπάθήσω λοιπόν να σου εξηγήσω και σε παρακαλώ σημείωσε ότι δεν έχω Πανεράι, γιατί τα θεωρώ υπερκοστολογημένα. Όμως...
Όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι εξαιτίας του υπέροχου ντιζάϊν τους, όσον αφορά την κάσα τους, το λιτό, απέριττο αλλά τόσο όμορφο και αρμονικό καντράν τους, το σύστημα προστασίας της κορώνας που όλα αυτά έχουν δημιουργήσει σχολή και δεν θα τα βρεις τόσο σχεδιαστικά πετυχημένα σε άλλο καταδυτικό ρολόι (δεν αναφέρομαι στα homages, και τις ρέπλικες), των εξαιρετικών προδιαγραφών στεγανότητας και της ποιότητας κατασκευής, των μηχανών που πλέον είναι in-house, αλλά και των παλιότερων που είναι τέρατα αξιοπιστιας, της πληθώρας των λουριών που αλλάζουν όποτε θες και σου δίνουν αμέσως την αίσθηση ότι φοράς ένα "άλλο" ρολόι, συν την "άϋλη" υπεραξία που έχει ένα Πανεράϊ από το "μύθο" των δυτών του Ιταλικού ναυτικού, όλα αυτά φτιάχνουν ένα πολύ όμορφο και "αρρενωπό" σύνολο που αναμφισβήτητα τραβάει τα βλέμματα και ασκεί τρομερή γοητεία. Σ' αυτά πρόσθεσε την επίτηδες μικρή παραγωγή, για να αντιληφθείς το γιατί κοστίζουν τόσο.
Βεβαίως πρόκειται για στρατιωτικού τύπου καταδυτικά ρολόγια, τουλάχιστον οι βασικές "ιστορικές" σειρές, άρα λιτά, απέριττα, αλλά πολύ πολύ λειτουργικά.
Όπως είπε και ο Γιάννης (γεια σου Γιάννη μου με τα "ωραία" σου, καλά να περνάς όπου είσαι...) :
"Είναι υπερτιμημένα, είναι πολυδιαφημισμένα, είναι σε σημαντικό βαθμό μόδα, είναι πουλ-μουρ για πολύ κόσμο......από την άλλη όμως είναι τα πιό σέξυ ρολόγια ever!!!"
"Eίναι το μόνο(άντε από τα πολύ λίγα) που οι γυναίκες θα σου πούν από μόνες τους "αααα πάρα πολύ ωραίο ρολόι, να το δω!!!" Τα Rolex τους αρέσουν για άλλους λόγους$$$, πάντα γενικά μιλώντας, δεν θα στο πουν ούτε για Ω(εκτός Ploprof) ούτε για Tag ούτε για Longines ούτε για Breguet. Δεν έχει σημασία ποιός το φοράει...
Sexy ρολόι=Panerai
Aντρικό ρολόι=Breitling"
Yπογραφή: GiannisH
(Και πίστεψέ με, φίλε μου john1987 για να το λέει αυτό ο συγκεκριμένος, κάτι θα ξέρει!!
)
Και για να προλάβω την επόμενη ερώτησή σου, ναι θα αγόραζα τελικά ένα, εαν είχα ήδη στην κατοχή μου κάποια 3-4 άλλα, διαφορετικών κατασκευαστών που θεωρώ πιο must...