Αποστολέας Θέμα: venus  (Αναγνώστηκε 9420 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dorian1

• Just Registered
    • Προφίλ
venus
« στις: Οκτώβριος 27, 2007, 11:47:36 μμ »
καλησπερα!Ειμαι νεος στο χωρο.Εχω ενα venus του 55,χειρος,κουρδιστο,18000 Α/h,δευτερολεπτο στο 6,ημερομηνια περιστροφικη με δεικτη μισοφεγγαρο.Εχει σπασει το γραναζι της ημερομηνιας κ δε μπορω να βρω.Μπορει καποιος να βοηθησει?

Αποσυνδεδεμένος kwnstas

• 36mm case
  • watchmaker
    • Προφίλ
venus
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 13, 2007, 06:59:42 μμ »
καλησπέρα αν μου πεις την μηχανή φοράει ίσος μπορέσω να σου πω
Official watchmaker for GP of Greece ( M1 M2 M3 M4 )
Official seminar training in Rolex
Official watchmaker for Αναμονή  of Greece  http://img206.imageshack.us/my.php?image=dsc00008id4.jpg http://img388.imageshack.us/my.php?image=dsc00003zy5.jpg

Αποσυνδεδεμένος spygos

• Just Registered
    • Προφίλ
    • ρολογαδικο
venus
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 21, 2007, 03:52:08 μμ »
Φιλε dorian1 επειδη ειμαι ωρολογοποιος και μαζευω και παλλιους μηχανισμους πεσμας οντος τι μηχανη φοραει να δουμε αν μπορουμε να σε βοειθησουμε

Αποσυνδεδεμένος dorian1

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: venus
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 23, 2008, 12:00:14 πμ »
παιδια φοραει την FHF 70.Εχουμε πληροφοριες γι αυτη τη μηχανη?

Αποσυνδεδεμένος kwnstas

• 36mm case
  • watchmaker
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 03, 2008, 01:43:12 μμ »
είσαι σίγουρος ότι είναι αυτή η μηχανή γιατί δεν έχω δη ούτε μια με ημερομινια
Official watchmaker for GP of Greece ( M1 M2 M3 M4 )
Official seminar training in Rolex
Official watchmaker for Αναμονή  of Greece  http://img206.imageshack.us/my.php?image=dsc00008id4.jpg http://img388.imageshack.us/my.php?image=dsc00003zy5.jpg

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
venus
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 06:21:58 μμ »
Εταιρία γνωστή,η οποια μεταλλάχθηκε στο πέρασμα του χρόνου και τον τελευταίο καιρό έχει επανακάμψει στα ελληνικά ωρολογιακά δρώμενα.
Η Venus λοιπόν άνοιξε την πρώτη μπουτίκ της στην Αθηνα και συγκεκριμένα στην Ερμού.

Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 06:39:01 μμ »
Εταιρία γνωστή,η οποια μεταλλάχθηκε στο πέρασμα του χρόνου και τον τελευταίο καιρό έχει επανακάμψει στα ελληνικά ωρολογιακά δρώμενα.
Η Venus λοιπόν άνοιξε την πρώτη μπουτίκ της στην Αθηνα και συγκεκριμένα στην Ερμού.

Καλά, υπάρχουν τέτοιες εξελίξεις στην Αθήνα και εμείς ασχολούμαστε με τη μπουτίκ της IWC στο Λονδίνο;..  ;D

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 06:41:14 μμ »

Καλά, υπάρχουν τέτοιες εξελίξεις στην Αθήνα και εμείς ασχολούμαστε με τη μπουτίκ της IWC στο Λονδίνο;..  ;D

Ελα ντε !!!!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 08:05:46 μμ »
Θα κάνουμε ένα πέρασμα να τσεκάρουμε, αν και δεν είχα ενθουσιαστεί με κάποια που είχα δει

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 10:02:25 μμ »
Η αναβιωση της Venus εχει γινει απο τον Πατσεα, που εχει αγορασει το brandname..

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 10:47:18 μμ »
Η αναβιωση της Venus εχει γινει απο τον Πατσεα, που εχει αγορασει το brandname..

Σωστο,αν και την ονομάζουν ελβετική εταιρία,ειναι ελληνικών συμφερόντων και δη του Πατσεα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 03, 2016, 12:38:20 μμ από gerogian »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 21, 2014, 02:58:03 πμ »
Σωστο,αν και την ονομάζουν ελβετική εταιρία,ειναι ελληνικών συμφερόντων και δει του Πατσεα.

Δεν θα έπρεπε η εταιρεία να εμφανίζει κάποια μοντέλα Venus στη σελίδα της (που είναι τελείως κενή);
http://www.patseas.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=227

Επίσης, δεν θα έπρεπε να ενημερώνει και για την έναρξη λειτουργίας της μπουτίκ επί της οδού Ερμού στην Αθήνα;
http://www.patseas.gr/

Αν γίνει αναζήτηση "Πατσέας μπουτίκ Ερμού", το μόνο που βγαίνει είναι το κατάστημα της εταιρείας στο Μαρούσι, το οποίο όμως έχει κλείσει εδώ και κάτι χρόνια.. ;D

Βέβαια, ανέκαθεν υπήρχαν απορίες για τη Venus..

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 21, 2014, 03:03:07 πμ από svl »

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 21, 2014, 06:18:42 πμ »
Εδώ εμφανίζει μοντέλα και πληροφορίες - ιστορία κλπ για τη  Venus και δείχνει έδρα την Ελβετία.

http://www.patseas.gr

Κάντε κλικ στη Venus και θα ανοίξει η σελίδα της.
Για τη μπουτίκ δεν ειδα κάτι,εγω το διαβασα στο καινούριο Chronos.

Αποσυνδεδεμένος hellenicsun

• Just Registered
    • Προφίλ
    • ITBN Expert Insurance Solutions
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 03, 2016, 12:30:19 μμ »
Καλησπέρα κι από εμένα και καλή χρονιά.

Έκανα εγγραφή εδώ για να βρω πληροφορίες σχετικά με ρολόγια που με ενδιαφέρουν καθώς και ρολόγια που ήδη έχω. Ένα από αυτά - το ως τώρα αγαπημένο μου - της Venus και συγκεκριμένα χρονογράφο της σειράς Genesis με μηχανισμό Quartz. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν αξίζουν οι αυτόματοι μηχανισμοί της εταιρίας καθώς με ενδιαφέρει ένα μοντέλο της, το Impetus Automatic.

Μόλις τώρα έμαθα πως υπάρχει (υπάρχει ακόμη άραγε; ) boutique στην Ερμού - δε την έχω δει ως τώρα.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

ΥΓ. Βρήκα το παρόν μέσω της αναζήτησης εδώ. Μήπως υπάρχει κι άλλο θέμα, πιο "ζωντανό" για τη συγκεκριμένη μάρκα;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 03, 2016, 05:54:22 μμ »
H Venus δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε. Για τις μηχανές δεν δίνει ειδικές πληροφορίες, πέρα από το swiss made. Προσωπικά θα σε απέτρεπα.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 03, 2016, 06:03:53 μμ »
Οπως ειπε και ο Γιαννης,δεν έχουμε και σαφείς πληροφοριες για τις μηχανές της.
Το σίγουρο ειναι οτι δεν εχει,σαν εταιρία,καμμια σχέση με το παρελθόν της.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 03, 2016, 06:06:26 μμ »
H Venus δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε. Για τις μηχανές δεν δίνει ειδικές πληροφορίες, πέρα από το swiss made. Προσωπικά θα σε απέτρεπα.

Κρίμα και την έχω αγαπήσει για τα σχέδια της. Η ποιότητα της δείχνει αρκετά καλή με αντοχή, εκτός από τα δερμάτινα λουράκια που στη καθημερινότητα, χαλάνε σχετικά γρήγορα. Αν την επιλέξω ξανά, ίσως θα ήταν καλύτερο να παραμείνω σε Quartz μηχανισμό.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 03, 2016, 06:54:44 μμ »
Πίσω από την "αναγέννηση" της VENUS βρίσκεται ελληνική εταιρία, ο Πατσέας.
Νομίζω είχε γίνει αναφορά και σε κάποιο παλιό chronos-oro, με συνέντευξη ή κάτι τέτοιο...

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 03, 2016, 07:12:30 μμ »

Σπυρο,
Venus Boutique υπαρχει στην Ερμου, αλλα στο Μαρουσι και οχι την Αθηνα.
Η φωτο που ανεβασες ειναι απο το καταστημα του Πατσεα στο Μαρουσι που μετατραπηκε αποκλειστικα σε σημειο πωλησης Venus.
Προσεχως θα ανοιξει και αλλο καταστημα του, αυτη τη φορα στο κεντρο της Αθηνας (Σταδιου, πλησιον του Γκοφα).

Πολυ σωστα !!

Κατα πασα πιθανοτητα προκειται για ελβετικους κλωνους (ασιατικης προελευσης), οι οποιοι μετα τους απαραιτητους ελεγχους και εργασιες στα εργαστηρια της εταιριας, αποκτουν την ελβετικη πιστοποιηση (''swiss made'').
Πολυ κριμα, γιατι η Venus καποτε -τοσο απο πλευρας σχεδιων, οσο και μηχανων- ετυγχανε ευρειας αποδοχης στην Ελλαδα (ως ενα προσιτο και αξιοπιστο ρολο'ι') και μου ηταν ιδιαιτερα συμπαθης!   :'(

Οταν ηταν ακομη αντιπροσωπος της Venus στην Ελλαδα ο Μπολωτας (Golden Times), ειχα αγορασει ενα κουρδιζομενο MoonPhase Calendar (Unitas/module Dubois Dépraz). Eκπληκτικο ρολο'ι', το μετανιωσα που το εδωσα. Το ρολο'ι' ανηκει πλεον σε φιλο του φορουμ, το χαιρεται ο καλος μου φιλος Ποθητος (Sunsea).
Δεν εχω φωτο του. Ομως βρηκα ακριβως το ιδιο στο νετ στην εκδοση του απο την Εpos (προφανως απο το ιδιο εργοστασιο παραγωγης, μονο το logo αλλαζει) και το ανεβασα.
Θαυμαστε το ...

Φιλικα,
Αρης
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 03, 2016, 07:18:51 μμ »
Κατα πασα πιθανοτητα προκειται για ελβετικους κλωνους (ασιατικης προελευσης), οι οποιοι μετα τους απαραιτητους ελεγχους και εργασιες στα εργαστηρια της εταιριας, αποκτουν την ελβετικη πιστοποιηση (''swiss made'').

Φιλικα,
Αρης

Εύχομαι κάτι τέτοιο να μην ισχύει διότι τα Venus αφενός δεν είναι φθηνά (..και δε πλήρωσα για να πάρω demi ελβετικό), αφετέρου η περιγραφή "Swiss made" σημαίνει - για μένα - "Swiss made" και όχι "Swiss inspected after China made". Όχι πως οι όποιοι έλεγχοι κι εργασίες δε παίζουν το ρόλο τους. Απλά, έστω και στην ιδέα, δεν...

Ίσως να είμαι υπερβολικός, στο κάτω - κάτω μια χαρά δουλεύει και "ζει" μέχρι σήμερα.

Ευχαριστώ (-ουμε) για τις πληροφορίες  :)