Σκεφτομαι να παραγειλω ενα UN απο το time of switzerland που το εχω βρει περιπου 6 χιλιαρικα και επειδη τα λεφτα ειναι πολλα ψιλοφοβάμαι αν και απο το τηλέφωνο που μίλησα μου φάνηκαν επαγγελματίες και τα γραφεία τους είναι σοβαρά στήν Ελβετία απο ότι μου εχουν πεί.
Τα ερωτήματα είναι δύο
1 Πληρώνουμε τελωνείο τελικά απο Ελβετία η ειναι στήν τύχη οπως θα κάτσει στον κάθε έναν;
2 εχει πάρει κανένας απο αυτούς και σε ποιά κατάσταση ειναι τα ρολόγια -αυτοί λένε γράφουν αν ειναι used
3 εγγύηση ισχύει κανονικά;
Πριν από ένα μήνα ψώνισα από το time of switzerland ένα JLC και σου παραθέτω την εμπειρία μου.
Επειδή ήταν πολλά τα χρήματα και δεν ήξερα που ακριβώς τα έδινα αποφάσισα να το παραλάβω ο ίδιος από Ελβετία.
Είναι όντως επαγγελματίες σοβαροί και πολύ φιλικοί. Γραφεία έχουν στο Zug που είναι έξω από τη Ζυρίχη και στη Βασιλεία (εκεί πήγα). Δεν είναι οι ίδιοι authorised dealers αλλά συνεργάζονται με authorised dealers , οπότε παίρνεις κανονικά εγγύηση.
1 Το σίγουρο είναι ότι πληρώνεις 19% ΦΠΑ (1140€) και μάλλον έξτρα 6-7%(
) δασμό. Αν κάνεις ένα ταξιδάκι στην Βασιλεία θα πληρώσεις μόνο 7.6% ΦΠΑ (456€) Ελβετίας και τίποτα άλλο (μόνο ένα αεροπορικό εισητήριο 300€ περίπου). Δηλαδή θα σου βγει πιο φτηνά. Το κουτί αν θέλεις σου το στέλνουν και από Γερμανία (Ε.Ε) και τα χαρτιά του από Ελβετία σε φάκελο σαν γράμμα.
2 Τα ρολόγια είναι ολοκαίνουρια εκτός αν γράφει used.
3 Όπως έγραψα παραπάνω έχει κανονικά εγγύηση από authorised dealer, (εμένα έχει από κάποιον authorised dealer στην Πορτογαλία) και η εγγύηση είναι international όπως με διαβεβαίωσε και ο Daniel (ο Mr. "time of switzerland").
Οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις ή για λεπτομέρειες ρώτα με.
Έγω το συνδύασα με τετραήμερο ταξιδάκι (πολύ όμορφη πόλη η Βασιλεία)
Τιμή καταλόγου (με μπρασελέ) στην Ελλάδα 8000. Δεν το έβρισκα κάτω από 6800 με την έκπτωση
Ο Daniel το είχε 5150 (ΜΕ το ΦΠΑ). + ένα λουράκι αυθεντικό JLC 450€ = 5600
αεροπορικά εισιτήρια για 2 άτομα = 650
3 διανυκτερεύσεις με φανταστικό πρωινό 330
όλα αυτά και έξτρα λουράκι 6600
στην Ελλάδα 6800 μόνο το ρολόι...