Αποστολέας Θέμα: Ρολοι απο αμερικα!!  (Αναγνώστηκε 13824 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος greedy

• 34mm case
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« στις: Νοέμβριος 22, 2007, 11:42:00 μμ »
Τελικα παρελαβα ενα ρολοι απο την αμερικη μολις χθες. Η παραγγελια εγινε μεσω ινερνετ καθαρα για να κοιταξω  πως γινεται ολη η διαδικασια και να φερω αργοτερα ενα ακριβοτερο. Ετσι παραγγειλα ενα για την γυναικα μου, αξιας 120 ευρω, συν τα μεταφορικα πηγε 145 ευρω. Με πηραν απο το αεροδρομιο και μου ειπαν οτι ηθελαν ακομα 56 Ε για τελη και αν μου το εκτελωνιζε η εταιρεια η ιδια θα ηθελε αλλα 135Ε εκτελωνιστικα εξοδα  συν 6 Ε  αποθηκη μετα την τριτη μερα που θα εμενε εκει .Μου φανηκε υπερβολικο ολο αυτο το ευρωμανι κα;ι πηγα εγω στο αεροδρομιο και το εκτελωνησα ο ιδιος και πληρωσα συνολικα
56+50+7 =113Ε.παλι πολλα μου βγηκε.Απλως ηθελα να καταθεσω την διαδικασια αγορας απο Αμερικη για αυτο και τοσο μεγαλο ποστ.και ηταν και δηλωμενο  σαν δωρο!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 12:08:07 πμ »
Οπότε φαντάζομαι μπορούμε να θέσουμε μερικές ερωτήσεις ...

1. Από την ημερομηνία παραγγελίας πόσες μέρες έκανε να έρθει;
2. Μπορείς να πληρώσεις με έμβασμα ή μόνο με πιστωτική;
3. Αληθεύει ότι με αυτή τη μέθοδο το ρολόι δεν έχει εγγύηση; Ή αυτό ισχύει μόνο για την "εγγύηση κατά τη μεταφορά" και η τυπική εγγύση λειτουργίας ισχύει κανονικά;
4. Φαντάζομαι τα ποσά που πλήρωσες είναι τόσα "λίγα" επειδή το πακέτο δηλώθηκε ως δώρο. Μετά την αγορά σου αυτή, πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο να αγοράσεις ένα πολύ ακριβότερο ρολόι (π.χ. 4000 ευρώ) με την ίδια διαδικασία, δηλ. δηλωμένο ως δώρο κ.λπ.;
5. Αν έμεινες ικανοποιημένος από τους τύπους στο Αμέρικα, μπορείς να αναφέρεις το σχετικό site; Ή σε PM;

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
Re: Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 01:27:09 μμ »
Για αγορά μέσο Internet να προτιμάτε συστημένο ταχυδρομείο γιατί το πακέτο δεν περνάει από τελωνείο…

Η αγορες από EU που δεν υπάρχει τελωνείο…

Παράθεση από: "greedy"
Τελικα παρελαβα ενα ρολοι απο την αμερικη μολις χθες. Η παραγγελια εγινε μεσω ινερνετ καθαρα για να κοιταξω  πως γινεται ολη η διαδικασια και να φερω αργοτερα ενα ακριβοτερο. Ετσι παραγγειλα ενα για την γυναικα μου, αξιας 120 ευρω, συν τα μεταφορικα πηγε 145 ευρω. Με πηραν απο το αεροδρομιο και μου ειπαν οτι ηθελαν ακομα 56 Ε για τελη και αν μου το εκτελωνιζε η εταιρεια η ιδια θα ηθελε αλλα 135Ε εκτελωνιστικα εξοδα  συν 6 Ε  αποθηκη μετα την τριτη μερα που θα εμενε εκει .Μου φανηκε υπερβολικο ολο αυτο το ευρωμανι κα;ι πηγα εγω στο αεροδρομιο και το εκτελωνησα ο ιδιος και πληρωσα συνολικα
56+50+7 =113Ε.παλι πολλα μου βγηκε.Απλως ηθελα να καταθεσω την διαδικασια αγορας απο Αμερικη για αυτο και τοσο μεγαλο ποστ.και ηταν και δηλωμενο  σαν δωρο!
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος captain

• Just Registered
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 01:45:47 μμ »
kazushi τι ενοεις δεν περναει τελωνειο?
δηλαδη με οσα χρηματα το αγορασουμε απο αερικη αυτη θα ειναι η τελικη τιμη με την οποια θα φτασει στα χερια μας + τα εξοδα μεταφορας?
τοτε συμφερει παρα πολυ

Αποσυνδεδεμένος Fanis

• 36mm case
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 02:48:27 μμ »
Για να μην πληρώσεις τελωνείο (κατά 99%) πρέπει να ισχύουν και τα 3 ταυτόχρονα:

1. Να δηλώνεται ως δώρο.

2. Η δηλωμένη αξία του δώρου να μην ξεπερνάει τα $49.

3. Να έρθει με USPS (προσοχή όχι UPS), δηλαδή το Αμερικάνικο ταχυδρομείο.

Κάτι από τα παραπάνω 3 να μην ισχύσει και θα πληρώσεις τελωνείο.

¶λλη λύση είναι να έρθει ώς ''Goods Repaired'' ή κάτι αντίστοιχο...αλλά τότε δεν πρέπει να έχει κουτιά, χαρτιά κλπ. μαζί...αυτά με ταχυδρομείο.

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 05:43:49 μμ »
Σε γενικές γραμμές το ταχυδρομείο δεν περνάει τα πακέτα του από τελωνείο, οι ταχυδρομικοί βασίζονται στο πράσινο χαρτάκι (δήλωση) για το περιεχόμενο. Οι εταιρίες που πουλάνε στο Internet το ξέρουν και δηλώνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ΟΚ…

Παράθεση από: "captain"
kazushi τι ενοεις δεν περναει τελωνειο?
δηλαδη με οσα χρηματα το αγορασουμε απο αερικη αυτη θα ειναι η τελικη τιμη με την οποια θα φτασει στα χερια μας + τα εξοδα μεταφορας?
τοτε συμφερει παρα πολυ
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος greedy

• 34mm case
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 24, 2007, 01:25:41 πμ »
Φιλε nin. 1ον, εκανε 4 ημερες. 2ον εγω πληρωσα με πιστωτικη. Αλλα στην φορμα πληρωμης δεν ειχε για εμβασμα.3ον νομιζω η εγγυηση ισχυει απο οπου και αν αγοραστει το ρολοι. ειναι εγγυηση γιατην εταιρεια και οχι για την χωρα μονον.4ον,δηλωθηκε ως δωρο μπας και δεν ανοιχτει αλλα τελικα το ανοιξαν!Απο το καταστημα εμεινα ικανοποιημενος.Αν θες σου στελνω π.μ Α! και κατι αλλο που μου ειπαν . Αν τορολοι δηλωθει με λιγα χρηματα τοτε εχουν το δικαιωμα να το τιμολογισουν οι ιδιοι και να μην δεχτουν το τιμολογιο της εισαγωγης. Τωρα πως θα γινει αυτο...? πιστευω τελικα πως αξιζει μια αγορα απο Αμερικη αλλα απο Ευρωπη ειναι σαφως πιο ευκολο.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 24, 2007, 01:33:45 πμ »
Παράθεση από: "greedy"
Α! και κατι αλλο που μου ειπαν . Αν τορολοι δηλωθει με λιγα χρηματα τοτε εχουν το δικαιωμα να το τιμολογισουν οι ιδιοι και να μην δεχτουν το τιμολογιο της εισαγωγης. Τωρα πως θα γινει αυτο...? πιστευω τελικα πως αξιζει μια αγορα απο Αμερικη αλλα απο Ευρωπη ειναι σαφως πιο ευκολο.

Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Πάντως απ' ό,τι φαίνεται μάλλον αξίζει μια αγορά ακριβού ρολογιού από Αμέρικα, απλώς το θέμα είναι λίγο ριψοκίνδυνο.
Δεν στέλνεις το site με PM να ρίξω μια ματιά στις τιμές;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 24, 2007, 01:43:30 πμ »
μερικων χιλαδων ευρω απο νετ?...χμ....
μερικα απο τα site απο αυτα δινουν την δικη τους εγγυηση στο ρολοι προς πωληση πολλες φορες. δεν ανακαλυψαμε εμεις πρωτοι την αμερικη.. :weedman:

Αποσυνδεδεμένος greedy

• 34mm case
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 26, 2007, 09:33:16 πμ »
Σωστα george-_.Το arctura Εχει 1 χρονο εγγυηση εργοστασιου και απο το καταστημα στην αμερικη μου εδωσαν 2 , αν θυμαμαι καλα..     τωρα οσο αφορα το ταχυδρομειο της Αμερικης ,εχω παραγγειλει εναν αναπτηρα με ταχυδρομειο και ακομα περιμενω....και περιμενω....2 εβδομαδες και σημερα δεν ειναι πολλες!!!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 26, 2007, 04:23:01 μμ »
να πουμε το αυτονοητο που ακουστηκε ισως ηδη και απο τους αλλους,
ρολοι μερικων χιλιαδων ευρω αμα ειναι να γλυτωσω ενα μικρο επιπλεον ποσοστο καλυτερα η αγορα να γινεται real οχι virtual.απο κει και περα ο καθενας αποφασιζει και πραττει αναλογα

Αποσυνδεδεμένος greedy

• 34mm case
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 03:33:45 μμ »
Συμφωνω μαζι σου. Αν ειναι να διαθεσεις ενα μεγαλο ποσο καλο ειναι να εχεις Επαφη με τον πωλητη. Αλλα  ενα ερωτημα.Πως αγοραζουν καποιοι μεσω ebay πανακριβα ρολογια? δεν τα βλεπουν? Γνησιοτητα,κατασταση ,λειτουργια?Παντα ειχα αυτη την απορια.Η το τσεκαρουν με καποιο τροπο?'΄Φιλικα

Αποσυνδεδεμένος Fanis

• 36mm case
    • Προφίλ
Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 04:54:34 μμ »
O μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος για αγορά ρολογιού από ebay, είναι να γνωρίζεις των πωλητή και να είσαι 100% σίγουρος για αυτόν. Οι ¶γγλοι λένε...''Buy the Buyer, not the watch''!!! Εγώ π.χ. ξέρω 2-3 πωλητές που τους εμπιστεύομαι και μόνο από αυτούς θα αγόραζα. Το ίδιο και 2-3 on-line μαγαζιά.

Αποσυνδεδεμένος cgotsis

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Ρολοι απο αμερικα!!
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 01, 2008, 10:42:39 μμ »
Γεια χαρά σε όλους, νέος στο forum!

Πώς το ανακάλυψα; ...μέσω Ιαπωνίας!
μετά από τέσσερα χρόνια απροβλημάτιστης συμβίωσης με το αγαπημένο citizen echo drive (E810) είπα να δω τι αντίστοιχο παίζει και τι εξέλιξη υπάρχει στο χώρο. Μου τράβηξε αμέσως την προσοχή το επετειακό attesa 2834 το οποίο με οδήγησε στον (παγκόσμια γνωστό τελικά!) Seiya san. Εκεί υπήρχε σχόλιο του μέλους lazkal, οπότε, νά 'σου στο forum!

Με λίγο ψάξιμο ξεστραβώθηκα σε πάρα πολλά πράγματα  (ούτε για το paypal ήξερα - thanks lazkal!) και πάνω στον ενθουσιασμό προχώρησα στην πρώτη -πιλοτική- ιντερνετική αγορά ενός ταπεινού casio g-shock. Επειδή όμως θα στήσω τη δικιά μου, θα συνεχίσω με τις λεπτομέρειες προσεχώς :)

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 01, 2008, 11:04:47 μμ »
Να είσαι καλά , και καλές αγορές ...
Το Attesa 2834 ΔΕΝ παίζεται ...

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 02, 2008, 07:21:18 πμ »
Γεια χαρά σε όλους, νέος στο forum!

Πώς το ανακάλυψα; ...μέσω Ιαπωνίας!
μετά από τέσσερα χρόνια απροβλημάτιστης συμβίωσης με το αγαπημένο citizen echo drive (E810) είπα να δω τι αντίστοιχο παίζει και τι εξέλιξη υπάρχει στο χώρο. Μου τράβηξε αμέσως την προσοχή το επετειακό attesa 2834 το οποίο με οδήγησε στον (παγκόσμια γνωστό τελικά!) Seiya san. Εκεί υπήρχε σχόλιο του μέλους lazkal, οπότε, νά 'σου στο forum!

Με λίγο ψάξιμο ξεστραβώθηκα σε πάρα πολλά πράγματα  (ούτε για το paypal ήξερα - thanks lazkal!) και πάνω στον ενθουσιασμό προχώρησα στην πρώτη -πιλοτική- ιντερνετική αγορά ενός ταπεινού casio g-shock. Επειδή όμως θα στήσω τη δικιά μου, θα συνεχίσω με τις λεπτομέρειες προσεχώς :)
@ cgotsis Καλώς όρισες

@ lazkal :) ;)
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος cgotsis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 10:37:22 μμ »
...Συνεχίζω λοιπόν σχετικά με την αγορά του G-Shock από Αμερική.

Καταρχήν η διαφορά στην τιμή: 129 € στη Γερμανία (amazon), το ίδιο (αλλά σε δολλάρια!) εκεί η αρχική.  Υπάρχει όμως πάντα και κάποια έκπτωση, η οποία στην περίπτωσή μου ήταν 40%. Κοινώς, το ρολόι (GW810 H) κόστιζε 80$ = 56 €!. Τα μεταφορικά, με UPS, 38.5 $. Σύνολο 117 $, = 82 €. Η ποσοστιαία διαφορά πολύ μεγάλη.

Ταχύτητα; δεν ξέρω αν γίνεται καλύτερα. Πέμπτη αργά βράδυ εγγραφή paypal και παραγγελία. Παρασκευή έχει φύγει από αυτούς (leisurepro.com, Ν. Υόρκη), Δευτέρα είναι ήδη στο Ελ-Βελ και, όπως σωστά μαντέψατε, έχει σκαλώσει στο τελωνείο... Τρίτη με ενημερώνουν  από τη UPS για το κόστος εκτελωνισμού, και παρότι τα 110 € είναι πολλά, δεν κατεβαίνω βέβαια από Θεσσαλονίκη να το κάνω εγώ, τους στέλνω δήλωση-εξουσιοδότηση και πριν το μεσημέρι το πακέτο είναι ελεύθερο να συνεχίσει προς βορρά.

Η συσκευασία, άψογη. To κουτί του ρολογιού τυλιγμένο σε ένα μίνι φουσκωτό στρώμα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. [δεν ήταν το γνωστό νάυλον με τις φουσκίτσες].

Και τώρα αυτό που ενδιαφέρει άμεσα, τα κόστη του τελωνείου αναλυτικά, όπως είναι γραμμένα στα χαρτιά μου και μου τα εξήγησαν από τη UPS (τηλ. υποκ. αεροδρομίου, 3543860):

1. Ο φόρος αυτός καθεαυτός είναι 19%, υπολογισμένος στο σύνολο αξίας και μεταφορικών, συν κάτι πολύ ψιλά. Υπολογίστε 20% και είστε Ο.Κ.

2. Αμοιβή εκτελωνιστή 65 € για τιμολόγια έως 450 €, 85 € από κει και πάνω.

3. Εργατικά (εννοούν την αποθήκη) 10 € στάνταρ με την άφιξη, συν 1,27 € για κάθε επιπλέον μέρα παραμονής.

4. Εκδοση διατακτικής 15 €, στάνταρ.

5. ΔΕΤΕ (δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών), 2 €, στάνταρ.

Για να μην κάνετε πράξεις, συνολικά είναι:

- έως 450 €:  0.2*Α + 92
- έως 850 €:  0.2*Α + 112

όπου Α αξία+μεταφορικά.

Υποθέτω ότι δεν υπάρχουν τραγικές διαφορές στις αμοιβές των εκτελωνιστών από εταιρία σε εταιρία.

Υπολογίστε και ελέγξτε. Εγώ την πάτησα γιατί πάνω στην έξαψη δεν έψαξα ενδελεχώς στο forum! Υπάρχουν αρκετές  σχετικές  αναφορές από φίλους, αλλά τις είδα εκ των υστέρων...!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 01:53:50 πμ »
...Συνεχίζω λοιπόν σχετικά με την αγορά του G-Shock από Αμερική.

Καταρχήν η διαφορά στην τιμή: 129 € στη Γερμανία (amazon), το ίδιο (αλλά σε δολλάρια!) εκεί η αρχική.  Υπάρχει όμως πάντα και κάποια έκπτωση, η οποία στην περίπτωσή μου ήταν 40%. Κοινώς, το ρολόι (GW810 H) κόστιζε 80$ = 56 €!. Τα μεταφορικά, με UPS, 38.5 $. Σύνολο 117 $, = 82 €. Η ποσοστιαία διαφορά πολύ μεγάλη.

Ταχύτητα; δεν ξέρω αν γίνεται καλύτερα. Πέμπτη αργά βράδυ εγγραφή paypal και παραγγελία. Παρασκευή έχει φύγει από αυτούς (leisurepro.com, Ν. Υόρκη), Δευτέρα είναι ήδη στο Ελ-Βελ και, όπως σωστά μαντέψατε, έχει σκαλώσει στο τελωνείο... Τρίτη με ενημερώνουν  από τη UPS για το κόστος εκτελωνισμού, και παρότι τα 110 € είναι πολλά, δεν κατεβαίνω βέβαια από Θεσσαλονίκη να το κάνω εγώ, τους στέλνω δήλωση-εξουσιοδότηση και πριν το μεσημέρι το πακέτο είναι ελεύθερο να συνεχίσει προς βορρά.

Η συσκευασία, άψογη. To κουτί του ρολογιού τυλιγμένο σε ένα μίνι φουσκωτό στρώμα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. [δεν ήταν το γνωστό νάυλον με τις φουσκίτσες].

Και τώρα αυτό που ενδιαφέρει άμεσα, τα κόστη του τελωνείου αναλυτικά, όπως είναι γραμμένα στα χαρτιά μου και μου τα εξήγησαν από τη UPS (τηλ. υποκ. αεροδρομίου, 3543860):

1. Ο φόρος αυτός καθεαυτός είναι 19%, υπολογισμένος στο σύνολο αξίας και μεταφορικών, συν κάτι πολύ ψιλά. Υπολογίστε 20% και είστε Ο.Κ.

2. Αμοιβή εκτελωνιστή 65 € για τιμολόγια έως 450 €, 85 € από κει και πάνω.

3. Εργατικά (εννοούν την αποθήκη) 10 € στάνταρ με την άφιξη, συν 1,27 € για κάθε επιπλέον μέρα παραμονής.

4. Εκδοση διατακτικής 15 €, στάνταρ.

5. ΔΕΤΕ (δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών), 2 €, στάνταρ.

Για να μην κάνετε πράξεις, συνολικά είναι:

- έως 450 €:  0.2*Α + 92
- έως 850 €:  0.2*Α + 112

όπου Α αξία+μεταφορικά.

Υποθέτω ότι δεν υπάρχουν τραγικές διαφορές στις αμοιβές των εκτελωνιστών από εταιρία σε εταιρία.

Υπολογίστε και ελέγξτε. Εγώ την πάτησα γιατί πάνω στην έξαψη δεν έψαξα ενδελεχώς στο forum! Υπάρχουν αρκετές  σχετικές  αναφορές από φίλους, αλλά τις είδα εκ των υστέρων...!

τελικα ποσα πληρωσες?

Αποσυνδεδεμένος cgotsis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 10:21:44 πμ »
Τελικά πλήρωσα 110 € μετρητά για τα έξοδα εκτελωνισμού στον courier που έφερε το ρολόι.
Το κόστος του ρολογιού μαζί με τα μεταφορικά ήταν 82 € (paypal).
Ολα μαζί 192 €.

Από Γερμανία θα στοίχιζε 130 € το ρολόι + 6 € μεταφορά = 136 €

Αποσυνδεδεμένος anastasios101

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 02:26:24 μμ »
καλά ασύμφορο εντελώς!!!!
ποτέ με κουριερ από αμερική μόνο USPS (όχι UPS).....αλλά και πα΄λι ενδέχεται να στο σταματήσουν....
οπότε μάλλον δε συμφέρει καθόλου ούτε καν να το ρισκάρει κανείς.

στην ελλάδα πόσο κάνει η αγορά του ?