Αποστολέας Θέμα: ερωτηση Panerai  (Αναγνώστηκε 40634 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος adam

• 34mm case
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 01:20:58 μμ »
γεια σας παιδια...για πρωτο μου ποστ (αφου απο χθες το βραδυ που γραφτηκα εχω διαβασει κανα 4ωρο συνεχομενο) θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με αγορα Panerai...
πειτε μου σε ποια καταστηματα μπορω να το βρω και αν γνωριζετε που υπαρχει αντιπροσωπος/σερβις στην Αθηνα...
τελος αν γνωριζετε περιπου σε τι τιμες κυμαινονται τα παρακατω...thanx

pam 00164

pamoo177

pam0090

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 02:36:46 μμ »
Distributor

Richemont Italia S.p.A.
     Via Ludovico Di Breme, 44/45
20156 Milan
Phone: 0039 02 30261
Fax:0039 02 3026350

Service centre

Richemont Italia S.p.A.
     Via Ludovico Di Breme, 44/45
20156 Milan
Phone: 0039 02 30261
Fax:0039 02 3026350
Show map

Authorized dealers

Kessaris
     Panerai and Ferrari Authorized Dealer
     58 Mat. Andronikou
54600 Mykonos
Phone: 0030 22890 22880
Fax:

Kounakis Jewels & Watches
     Panerai Authorized Dealer
     103, Socratous str.
Old Town - Rodos
petrelen@otenet.gr
Phone: 0030 22410 35554
Fax:0030 22410 35554

Ora Kessaris
     Panerai and Ferrari Authorised Dealer and Service Centre
     5, Panepistimiou Street
10564 Athens
Phone: 0030 210 3711000
Fax:0030 210 3214606

Ora Kessaris
     Panerai and Ferrari Authorized Dealer
     240 Kifissias Av.
14562 Kifissia
Phone: 0030 210 8089500
Fax:0030 210 8089507

Από το επίσημο site οι διευθύνσεις που αφορούν την Ελλάδα.

Σχετικά με τις τιμές???

Καλώς όρισες φίλε adam.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 03:16:22 μμ »
Άρα τα αντιπροσωπεύει η Richemont Hellas SA στην Ελλάδα ???
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος adam

• 34mm case
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 06:34:17 μμ »
Παράθεση από: "StefMac"
Άρα τα αντιπροσωπεύει η Richemont Hellas SA στην Ελλάδα ???

ο Καισαρης δυστυχως δεν ειναι και οτι καλυτερο...ειχα παει παλιοτερα (για αλλο ρολοι, οχι πανεραι) και ουτε απο εξυπηρετηση αλλα ακομη περισσοτερο ουτε απο τιμες εμεινα ευχαριστημενος...
φιλε μου, επειδη κατεβαινω στην Κυπρο αρκετα συχνα λογω δουλειας, γνωριζεις αν απο εκει οι τιμες εινα φθηνοτερες??? και αν αξιζει τον κοπο η αγορα απο εκει?

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 08:14:52 μμ »
Η δική μου έρευνα αγοράς ακόμα και στον Καίσαρη, είνα ότι σου κάνουν έκπτωση μέχρι 15% παντού και ξέρω μόνο σε Jaeger LeCoulte, σε Panerai δεν ξέρω.
Αλλά εδώ έχει μια μικρή διαφορά τιμής από τον Φ.Π.Α. ο οποίος στην Ελλάδα είναι 19% και σε Κύπρο 15%.
Βέβαια το 4% που είναι η διαφορά σε μεγάλα ποσά δεν είναι και τόσο ευκαταφρόνητο ...
Εδώ τα αντιπροσωπεύει η εταιρία Vassos Elliades Ltd, και έχει μαγαζιά και στη Λεμεσό και στη Λευκωσία φυσικά.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 11:12:17 μμ »
Ώς επίσημο αντιπρόσωπο για την Panerai στην Αθήνα θα βρείς τον Καίσσαρη. Όσον αφορά το service, το ρολόι στέλνεται μέσω Καίσσαρη Ιταλιά όπου και είναι το Service Center για την Ελλάδα.

Συμφωνώ με ότι είπαν τα παιδιά παραπάνω, και έχω να προσθέσω επίσης οτι στα Panerai ΔΕ γίνεται έκπτωση απο επίσημο αντιπρόσωπο. Η πολιτική της εταιρίας είναι τέτοια (Καλώς ή Κακώς).

Ίσως να πετύχεις κάποια μικρή έκπτωση (σίγουρα πάντως όχι πάνω απο 5-10%) σε κάποιο παράλληλο εισαγωγέα, αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο.
Διότι:
1) Nα βρείς παράλληλο εισαγωγέα της Panerai στη Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο διότι η Panerai προσέχει πολύ το Distribution Νetwork της και δέ δίνει οπουδήποτε κομμάτια της.
2) Ακόμα και αν βρείς κάπου, κάπως, κάποιον εισαγωγέα που να έχει ένα ρολόι στο stock του, τότε το πιο πιθανό είναι το ρολόι να είναι αναμφίβολου προέλευσης. :P

Οι τιμές που ζητάς είναι:

PAM 164: 3900€

PAM 177: 3900€

PAM 090: 4700€

Επίσης πρέπει να ξέρεις οτι:
1) H λίστα αναμονής είναι απο 4-6 μήνες. (Ανάλογα το μοντέλο)
2) Είναι σπάνιο έως απίθανο να βρείς ετοιμοπαράδοτο το κομμάτι που θές.
3) Όσο αφορά τα μοντέλα PAM 177 και PAM 090 πρέπει να σ'αρέσει το κούρδισμα διότι είναι κουρδιστά. :)
4) Μη περιμένεις έκπτωση σε αυτά τα ρολόγια.

Αυτά τα λίγα απο 'μένα.. ;)
Once Panerai.. Always Panerai..

tigerdaytona

• Επισκέπτης
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 02, 2007, 07:33:06 πμ »
μπορεις να βρεις στην Χρυση Ευκαιρια Panerais original (not replicas) σε καλες τιμες ελαφρως μεταχειρισμενα με κουτι , χαρτια κλπ.... Καθε εβδομαδα πουλει καποιος και 1 Panerai...

Αποσυνδεδεμένος adam

• 34mm case
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 02, 2007, 12:38:43 μμ »
Παράθεση από: "Nick"

Επίσης πρέπει να ξέρεις οτι:
1) H λίστα αναμονής είναι απο 4-6 μήνες. (Ανάλογα το μοντέλο)
2) Είναι σπάνιο έως απίθανο να βρείς ετοιμοπαράδοτο το κομμάτι που θές.
3) Όσο αφορά τα μοντέλα PAM 177 και PAM 090 πρέπει να σ'αρέσει το κούρδισμα διότι είναι κουρδιστά. :)
4) Μη περιμένεις έκπτωση σε αυτά τα ρολόγια.

Αυτά τα λίγα απο 'μένα.. ;)

ευχαριστω για την απαντηση, ησουν αναλυτικοτατος...
για την λιστα αναμονης, το βρισκω λιγο χαζο (ουτε αμαξι να παιρναμε)...
οι τιμες που γραφεις ειναι οι επισημες καταλογου? ειχα την εντυπωση οτι θα ηταν πιο ακριβα...νομιζω δεν ειναι απροσιτες οι τιμες...
αληθεια ποια ειναι η αποψη σας για αυτα τα ρολογια...εγω τα εμαθα τα τελευταια χρονια και ψιλοεπαθα πλακα...το Ρολεξακι μπηκε σε 2η μοιρα...(ελπιζω να μην ειναι ιεροσυλια αυτο που ειπα)...
αληθεια το 164 εχει ιδια τιμη με το 177? το ενα ειναι αυτοματο το αλλο απλο...
φιλε μου μτχ δεν νομιζω να επαιρνα απο χρυση ευκαιρια...οριακα απο κανα γνωστο μου που θα ηξερα τον πωλητη και το ρολοι το ιδιο...αλλιως απο κανα σαιτ (σαν το mywatch) οπου οι πωλητες δεν ειναι αρπακολες και τουλαχιστον ξερεις οτι ειναι μερακλης και το εχει προσεξει το ρολοι του...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 02, 2007, 05:03:12 μμ »
Παράθεση από: "tigerdaytona"
μπορεις να βρεις στην Χρυση Ευκαιρια Panerais original (not replicas) σε καλες τιμες ελαφρως μεταχειρισμενα με κουτι , χαρτια κλπ.... Καθε εβδομαδα πουλει καποιος και 1 Panerai...

πολυ καλη ειδηση και αυτο ειδος παραλληλης ειναι..

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 08:53:37 πμ »
Πολύ καλά έως εξαιρετικά ρολόγια τα Panerai,τα οποία λόγω της περιορισμένης παραγωγής τους (45 με 50.000 κομμάτια το χρόνο περίπου)(τουλάχιστον το 2003-2004 τόσα παρήγαγαν,όπου και ασχολούμουν τότε με τα panies) και σε συνδυασμό με την τεράστια παγκόσμια ζήτηση (μπήκαν στο χωρό για τα καλά και οι Ασιάτες,βλ.Μαλαισία.Σιγκαπούρη,Κίνα,Hong kong,k.o.k.) είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που κάνουν τα "φθηνά"panerai δυσεύρετα...όσο για τα πιο ακριβά,όπως 8ήμερα,splitseconds,ή τα 40mm cases,τότε πολύ άνετα παίρνεις έκπτωση των 20 έως 25 τοις εκατό από την αρχική τιμή.Διότι απλά το panerai ο "πολύς" κόσμος δεν το παίρνει τόσο για την"μηχανή του",όσο για την καθημερινή του χρήση-"μούρη",που λένε στην πιάτσα.Έτσι και ο παραπάνω φίλος μας "παραμελεί" σχετικώς το ρολεξάκι που τόσο πολύ έχει φορεθεί,για χάρη της νέας δυναμικής Panerai.Παλιότερα πάντως,ένας φίλος, πολύς γνώστης των καλών ρολογιών,όταν του ζήτησα τη γνώμη του,φορώντας στον καρπό μου είτε 44mm,είτε 45mm,47mm paneria,πώς του φαίνονται?...τότε αυτός μου απήντησε:Καλό το Κατσαρόλι!Αυτό ήταν...από τότε τέρμα είπα πια οι "γκουμούτσες" στα χέρια μου.Έτσι έπαψε για μένα από τότε η συμπάθεια μου για όλα τα τεράστια σε μέγεθος,ρολόγια,που δηλώνουν,"Γεια σας εδώ είμαι φοράω panerai" γιατί είμαι δυνατός,σφιχτός,αλλά και γιατί δεν βλέπω να διαβάσω την ώρα!Το ίδιο ισχυει και για τις υπόλοιπες μαρκες που φτιάχνουν τεραστίων διαστάσεων ρολόγια,όπως προστάζει η σημερινή μόδα.Παρακαλώ πολύ μην με παρεξηγήσετε :rolleyes: ,απλά δηλώνω την ταπεινή μου γνώμη.
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 11:51:50 πμ »
Παράθεση από: "konakis"
Πολύ καλά έως εξαιρετικά ρολόγια τα Panerai,τα οποία λόγω της περιορισμένης παραγωγής τους (45 με 50.000 κομμάτια το χρόνο περίπου)(τουλάχιστον το 2003-2004 τόσα παρήγαγαν,όπου και ασχολούμουν τότε με τα panies) και σε συνδυασμό με την τεράστια παγκόσμια ζήτηση (μπήκαν στο χωρό για τα καλά και οι Ασιάτες,βλ.Μαλαισία.Σιγκαπούρη,Κίνα,Hong kong,k.o.k.) είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που κάνουν τα "φθηνά"panerai δυσεύρετα...όσο για τα πιο ακριβά,όπως 8ήμερα,splitseconds,ή τα 40mm cases,τότε πολύ άνετα παίρνεις έκπτωση των 20 έως 25 τοις εκατό από την αρχική τιμή.Διότι απλά το panerai ο "πολύς" κόσμος δεν το παίρνει τόσο για την"μηχανή του",όσο για την καθημερινή του χρήση-"μούρη",που λένε στην πιάτσα.Έτσι και ο παραπάνω φίλος μας "παραμελεί" σχετικώς το ρολεξάκι που τόσο πολύ έχει φορεθεί,για χάρη της νέας δυναμικής Panerai.Παλιότερα πάντως,ένας φίλος, πολύς γνώστης των καλών ρολογιών,όταν του ζήτησα τη γνώμη του,φορώντας στον καρπό μου είτε 44mm,είτε 45mm,47mm paneria,πώς του φαίνονται?...τότε αυτός μου απήντησε:Καλό το Κατσαρόλι!Αυτό ήταν...από τότε τέρμα είπα πια οι "γκουμούτσες" στα χέρια μου.Έτσι έπαψε για μένα από τότε η συμπάθεια μου για όλα τα τεράστια σε μέγεθος,ρολόγια,που δηλώνουν,"Γεια σας εδώ είμαι φοράω panerai" γιατί είμαι δυνατός,σφιχτός,αλλά και γιατί δεν βλέπω να διαβάσω την ώρα!Το ίδιο ισχυει και για τις υπόλοιπες μαρκες που φτιάχνουν τεραστίων διαστάσεων ρολόγια,όπως προστάζει η σημερινή μόδα.Παρακαλώ πολύ μην με παρεξηγήσετε :rolleyes: ,απλά δηλώνω την ταπεινή μου γνώμη.

Φίλε konakis συμφωνώ και εγώ μαζί σου, και εκτός τού ότι μου θυμίζουν δεκαετία ’70,
με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις πιο αξιόλογα ρολόγια,
όχι ότι η PANERAI δεν έχει μια σεβαστή ιστορία, και σε ορισμένα μοντέλα έχει εξαιρετικές μηχανές.
Αλλά όπως λέμε περί ορέξεως ... :D
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος StavrosK

• 34mm case
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 01:27:59 μμ »
"Κατσαρόλι" ?!!!!! +1 απο μένα.... με εκφράζει απόλυτα.

Κάποιος γνώστος μου, μου είπε οτι για τα μοντέλα με unitas μηχανή, υπάρχουν ρεπλικες όπου δεν έχουν καμια, μα καμία διαφορα με τα οριτζιναλ....δεν ξέρω αν είναι αλήθεια βέβαια...

Για μένα είναι ίσως τα πιο υπερεκτιμημένα ρολόγια αυτή την στιγμή....
Με 4 κ 5 χιλιάρικα παιρνεις ρολογάρες...

Προσωπική ταπεινή άποψη βέβαια...

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 03:16:49 μμ »
Πράγματι υπάρχει πληθώρα από καλοφτιαγμένες "μαιμούδες",αλλά αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες της υψηλής ορολ/ποιίας.Έχουν δει τα μάτια μου....πόσο για τα panerai,όπου με ένα καλό λουρί και με μια φθηνή κουρδιστή Unitas,κάνουν οι απατεώνες την δουλειά τους.Από την άλλη,250Ευρώ για ένα original λουράκι panerai,παραπάει βρε παιδιά,με 500 Ευρώ και λιγότερο παίρνεις ας πούμε ολόκληρο και ολοκαίνουριο bracelet ss για rolex gmt,sub,sd kai το έχεις για δυο ζωές!!!!Έλεος,δεν ξαναπετάω τα λεφτά μου,άκου λουράκι 250-300euro!!!-ένα ζευγάρι Prada παίρνεις με αυτά τα λεφτά και αν είναι και stock model παίρνεις και καλά ρέστα! :tonqe:

Konakis.
konakis.

Αποσυνδεδεμένος xaralampos

• 38mm case
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 03:27:15 μμ »
Δεν μπορω να καταλαβω προς τι τετοιο μενος για τα panerai,ακου κατσαρολι?Οποιος το ειπε αυτο εχει σιγουρα τεραστια γνωση για το καλο ρολοι.Εγω λεω οτι οποιος μιλαει ετσι για τα panerai χωρις κανενα σεβασμο για αυτη τη μαρκα δεν ξερει την τυφλα του απο ρολογια.Οποιος πραγματικα ξερει απο ρολογια κυριοι σεβεται τις ιδιεταιροτητες καθε μαρκας και δεν τη θαβει γιατι εχει 44 mm διαμετρο.Φιλε stefmac δεν καταλαβαινω τι κακο ειχε η δεκαετια του 70 που εχει δωσει τοσα αξιολογα μοντελα?Εννοεις λογω μεγεθους?Μα τοτε πρεπει να αναφερεις και τη δεκαετια του 50 που τα ρολογια ειχαν διαμετρο 32 mm.Φιλε StavrosK να εισαι σιγουρος πως ποτε καμια replica δεν μπορει να ειναι ισαξια με το αυθεντικο,αυτο ειναι η παρηγορια ολων αυτων που αγοραζουν μαιμουδες αλλα στην ουσια κοροιδευουν τον εαυτο τους.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 03:39:53 μμ »
@xaralampos +1

Ημαρτον,κατσαρολικα τα Panerai :headbash:
Δεν εχω,και ισως να μην αγορασω ποτε γιατι μ ενδιαφερουν περισσοτερο καποιες αλλες εταιριες,αλλα τη σεβομαι και μ αρεσουν αρκετα κομματια της,radiomir βασικα...

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 03:55:02 μμ »
Παράθεση από: "xaralampos"
Δεν μπορω να καταλαβω προς τι τετοιο μενος για τα panerai,ακου κατσαρολι?Οποιος το ειπε αυτο εχει σιγουρα τεραστια γνωση για το καλο ρολοι.Εγω λεω οτι οποιος μιλαει ετσι για τα panerai χωρις κανενα σεβασμο για αυτη τη μαρκα δεν ξερει την τυφλα του απο ρολογια.Οποιος πραγματικα ξερει απο ρολογια κυριοι σεβεται τις ιδιεταιροτητες καθε μαρκας και δεν τη θαβει γιατι εχει 44 mm διαμετρο.Φιλε stefmac δεν καταλαβαινω τι κακο ειχε η δεκαετια του 70 που εχει δωσει τοσα αξιολογα μοντελα?Εννοεις λογω μεγεθους?Μα τοτε πρεπει να αναφερεις και τη δεκαετια του 50 που τα ρολογια ειχαν διαμετρο 32 mm.Φιλε StavrosK να εισαι σιγουρος πως ποτε καμια replica δεν μπορει να ειναι ισαξια με το αυθεντικο,αυτο ειναι η παρηγορια ολων αυτων που αγοραζουν μαιμουδες αλλα στην ουσια κοροιδευουν τον εαυτο τους.

και όμως φίλε χaralampos,αυτός που το είπε όχι μόνο ξέρει και έχει πολλά συλλεκτικά watches από πολύ δυνατές μάρκες ρολογιών,αλλά πουλάει!! και μπόλικα από δαύτα σαν παραεισαγωγή από Ιταλία,έτσι απλά γιατί όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης!Ζητάει λοιπόν η αγορά panerai-πάρτε λοιπόν panerai!
konakis.

Αποσυνδεδεμένος StavrosK

• 34mm case
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 04:02:29 μμ »
Φίλε το πέτυχες. Εγω για παράδειγμα δεν ξέρω τι τύφλα μου απο ρολόγια.
Ξέρω πολύ καλα όμως να αναγνωρίζω την δουλειά που έχει κάτι... τον σχεδιασμό τους... τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.... αλλα και να κρίνω το πόσο υπεροκοστολογείται ένα προιον. Ε λοιπόν θεωρώ ότι τα πανεραι είναι κακάσχημα, υπερκοστολογημένα, υπερεκτιμημένα αλλά όντως πολύ ποιοτικά προιόντα....αλλα όχι και 5 χιλιάρικα !!!
Οσο για την ιστορία της εταιρείας..... έλεος πια. Εχω βαρεθεί να ακούω για την ιστορία που έχει ένα ρολόι, άλλα στρατιωτικά...άλλα τα έδειναν δώρο σε αγώνες.... άλλα τα φορούσαν διασημώτητες.... το ρεύμα που έχουν.... τους πανερίστι......
Για εμένα προσωπικά η ιστορία του κάθε ρολογιού, πάνω από ολα ξεκινά απο την στιγμή που βγεί από την γραμμή παραγωγής.

Έχω ένα camel trophy chrono quartz με δερμάτινο λουρί, το οποίο μου γιάλυσε όταν ήμουν 8 χρονών και παρακάλα τον πατέρα μου να μου το πάρει. Μετά απο 4 χρόνια παρακάλια....μου το έφερε από την Σαουδική Αραβία. Το φορούσα και το φοράω όλα αυτά τα χρόνια.... έχω ξοδέψει πάνω από 1000 ευρώ για λουριά,μπρασελέ, αλλαγές μηχανων, σέρβις, κρύσταλλα γυαλίσματα κάσας και ένα σωρό άλλες εργασίες. Η αξία του είναι ανεκτίμητη και φυσικά προτημώ να έχω αυτό το κομμάτι σε καλή κατάσταση παρα να έχω οποιδήποτε άλλο ρολόι ανεξαρτήτως χρημάτων.

Αυτό φίλε μου είναι ιστορία σε ένα ρολόι.

Το ότι τα πανεραι τα φορούσαν ιταλοί οικαδες και στρατιώτες με αφήνει αδιάφορο. Δεν ψαρώνω με τις μαρκετίστικες μπούρδες....

Το "κατσαρόλι" φιλε χαραλαμπε προφανώς πηγαίνει στο σουλούπι του ρολογιού... οχι απαραίτητα στην ποιότητα του, αλλά ούτε και στο μέγεθος των 44μμ.

Οπως και να έχει όμως η ομορφιά είναι κάτι πολύ υποκειμενικό....

Πάντα φιλικά

Αποσυνδεδεμένος adam

• 34mm case
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 01:33:21 πμ »
Παράθεση από: "konakis"
Έτσι έπαψε για μένα από τότε η συμπάθεια μου για όλα τα τεράστια σε μέγεθος,ρολόγια,που δηλώνουν,"Γεια σας εδώ είμαι φοράω panerai" γιατί είμαι δυνατός,σφιχτός,αλλά και γιατί δεν βλέπω να διαβάσω την ώρα!

μα αγαπητε εχω την εντυπωση οτι 9 στους 10 πολυ πιο ευκολα θα αναγνωρισουν και θα "ψαρωσουν" με ενα rolex παρα με ενα panerai...anyway, παιδια ολα τα ρολογια ωραια ειναι και μακαρι να 'χα τα λεφτα να εχω και ενα ρολεξ και ενα πανεραι (ο :smt111 θα μας σωσει μονο)...

tigerdaytona

• Επισκέπτης
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 06:55:47 πμ »
σιγουρα τα Panerais ειναι καλα ρολογια και τουλαχιστον το Luminor Marina 111 εχει γραψει την δικη του ιστορια και σταθμο στην ωρολογοποιια & θα μεινει διαχρονικο κοματι. Απλα μου την δινει που τα πουλαει μονο ο Καισαρης και δεν κανει εκπτωση & αν πας να ρωτησεις οι πωλητριες του ειναι ''ασχετες'' και σε κοιτανε - με υπεροπτικο υφακι - λες και πας να τους ζητησεις ελεημοσυνη.....
Την εχουν ''ψωνησει'' για τα καλα....

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 07:17:32 πμ »
πολλα λεγονται για την εταιρεια αλλα λιγοι απο μας γνωριζουμε την ιστορια των μηχανουργειων PANERAI που συνεδεσε της ιστοριας της με κατασκευες για τον ιταλικο στρατο αλλα και αλλους στον κοσμο.η σημαντικη στιγμη που τραβηξε το ενδιαφερον του ιταλικοιυ ναυτικου ηταν η δημιουργια μιας παστας απο φωσφορο και ραδιενεργο υλικο που εκανε "αυτοφωτα" τα καντραν των ρολογιων,κατι πολυ χρησιμο για τους δυτες,για τον ιδιο λογο το κουμπωμα ημισεληνου  για να προστατευει καλυτερα την κορωνα και να την κραταει σταθερη  στην θεση της απο τυχαια χτυπηματα κατα μια καταδυση....

αυτα και αλλα ακομα που αποκαλουμαι ιστορια μιας μαρκας οπως η πανεραι που εφτιαξε ρολογια για σκληρη χρηση με ευρεσιτεχνιες σημα κατατεθεν της δινουν ενα ειδικο βαρος.οσον αφορα την μηχανη που αν και φτηνη εχει πολυ καλη εκτιμηση.διαβασα επισης γιατι ενα λουρακι κανει 250 ευρω ,μα εδω και μαρκες πολυ φ8ηνοτερες θα βρεις ακριβα λουρακια αλλα τα πανεραι ειναι εξαιρετικης ποιοτητας και ειδικα σε μια περιοχη  με παραδοση στην επεξεργασια δερματος οπως η φλωρεντια(παγκοσμια),κατσαρολες(?)...λιγο υπερβολικο, δεν εγινε τυχαια η επιλογη αυτη,ειδικα ο guido panerai κατασκευαζοντας διαφορα συστηματα για το ναυτικο,οπως συστηματα στοχευσης εβαζε πανω απο ολα την λειτουργικοτητα και οχι την αισθητικη ,τωρα τι κανει η vendome  σημερα ειναι μια αλλη ιστορια  για αυτο υπαρχει και ο διαχωρισμος prevendome .

Υ.Γ.τα ρολογια"ΡΕΠΛΙΚΑ" ηταν γιαπωνεζικα και εγραφαν στο καντραν marina militare αλλα δεν παραγονται πλεον λογω δικαστικης αποφασης,αλλα στο νετ ολο και καποιο θα βρεις