ευχαριστώ φίλε μου ..
εχεις πραγματι πιασει επακριβως τον παλμο του τροπου σκεψης μου. Δραττομαι λοιπον της ευκαιρίας να μοιραστω μαζί σας λιγα λογια για τον τροπο που βλεπω τα πραγματα:
καποιες απανωτες βαριες οικογενειακες κακοτυχίες της τελευταίας 5αετίας με ταρακουνησαν τοσο ωστε να αναθεωρησω σε μεγαλο βαθμο την κοσμοθεωρία μου και τον τροπο που προσεγγιζω την πραγματικοτητα.
Αντιληφθηκα οτι η λογική δεν προκαλει απολαυση. Οτι μπορεί να οδηγεί σε αποφασεις ρηχές που μπορεί να αποδειχθουν λανθασμενες .
Η καρδιά όμως δεν κανει λαθος και το συναισθημα ειναι παντα βαθυτερο σε ουσία και περιεχομενο . Οταν απολαμβανεις ανανεωνεσαι και μεσα απο την ανανεωση παραμενεις φρεσκος. Διαφορετικά μπαινεις στη ναφθαλίνη και γίνεσαι το πουρο του μέλλοντος..
δεν εννοω οτι οι υλικες απολαυσεις μας κανουν ευτυχισμενους, προς Θεου.. απλως εμπλουτίζουν τη ζωη μας, προσθετουν λιγο χρωμα .. Και βεβαια υπαρχουν ενα σωρο "καρδιοτονωτικες" συναισθηματικες επιλογες που δεν απαιτουν δαπανη χρηματων, απο τις πιο απλες μεχρι τις πλεον περιπλοκες .
πραγματι, λειτουργωντας συναισθηματικα αγορασα το ρολοι. Αντιστοιχει η τιμη του στην υλικη του αξία; σε καμια περιπτωση.. αξιζει τα λεφτα του για την ψυχικη ικανοποιηση που μου προσφερει; και με το παραπανω..
το ιδιο ακριβως συνεβη και με το αυτοκινητο. ταλαντευτηκα μεταξυ των διαφορων επιλογων αλλα οταν συνειδητοποιησα οτι η λογικη με οδηγουσε προς ασημι πασατ μεριά ανατριχιασα.. μου πεσαν 1000 τρίχες σας λεω..
δυο αντικειμενα συμβολικα: με το πρωτο μετρω το ποταμι του χρονου με το δευτερο προσπαθω να ανακοψω την ξεφρενη πορεια του.. Οπως λεει και ο ποιητης: " δε θα μαστε ποτε αυτο που ειμαστε στιγμιαία, αλλα ειναι θριαμβος αυτη η σταθερη απωλεια"
Υγ: να με συγχωρείτε αν σας κουρασα, με πιανουν φιλοσοφικες εξαρσεις ποτε ποτε