Αποστολέας Θέμα: Guinand /mr.Sinn  (Αναγνώστηκε 34213 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: guinand /mr.sinn
« Απάντηση #80 στις: Ιανουάριος 10, 2009, 10:03:58 μμ »
Πάααρα πολύ ωραίο ρολόι από "ιδιαίτερα χέρια" κατασκευασμένο !!! :up:
Είναι ένα ρολόι που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στην συλλογή μας ...
Έστω και καθυστερημένα, καλορίζικο καλοφόρετο και να το χαίρεσαι !!! :up:

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Μάρτιος 11, 2009, 03:29:12 μμ »
Περί Guinand θα σου πει ο george_ ...
Γενικά όσο ζει ο τρομερός παππούς θα έχουν προσητές τιμές μέτα,
ένας Θεός ξέρει που θα πάνε ... ;)
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Μάρτιος 11, 2009, 04:27:58 μμ »
Αν ο Γιώργος δώσει το ΟΚ τότε μάλλον η Guinand θα αποκτήσει έναν ακόμη πελάτη. Και φυσικά λεπτομερέστατες φωτο στο forum μας  ;D ;D ;D

Θερμή παράκληση προς Geroge : Δώσε όσες περισσότερες πηγές πληροφόρησης μπορείς αρχηγέ γιατί ψήνομαι τρελά να ρίξω μελέτη στο θέμα. Κάτι με έχει πιάσει τον τελευταίο καίρο και διαβάζω όσο περισσότερο μπορώ - κυρίως για τεχνικά θέματα -  :D :D
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Μάρτιος 11, 2009, 04:44:43 μμ »
το μελος κωστας ειναι κατοχος.εαν ψαξεις σε αυτο το θεμα που ποσταρουμε θα βρεις και καποια λινκ η κομματια απο ξενα reviews & foto!για οτι αλλο θες με ρωτας! ;D

οκ?το μονο οκ το δινει ο υποψηφιος αγοραστης,πριν αγορασεις κατι να εχεις κατασταλαξει

υ.γ.κυριε στηκα εαν η guinand εβγαζε L.E ΣΤΑ 4.000 θα αξιζε η αγορα του η οχι? :P :P :P :P ;D ;D ;D ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 11, 2009, 05:04:39 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Μάρτιος 11, 2009, 07:37:45 μμ »
χιχι ναι βρε αστειευόμουνα για το ΟΚ  ;D Πάντως πρέπει να ομολογήσω οτι σχεδιαστικά με καλύπτει η εταιρία αλλά και μηχανικά δεν νομίζω να απογοητευθώ. Τα σχόλια που διάβασα στα forums είναι αν μη τι άλλο κολακευτικά - στο +- 1 με 2 η απόκλιση απ'ότι λένε - και ακόμα και το decoration της μηχανής δείχνει να είναι μια χαρά ( στο αναμενόμενο επίπεδο δεδομένης της τιμής ). Το αυξημένο του υψος με ανησυχεί λίγο αλλά αυτός είναι ένας συμβιβασμός που κάνεις με τα ρολόγια που φοράνε Valjoux 7750.

Το WZU-5 είναι ένα κουκλί αλλά τότε πια περνάμε σε άλλα επίπεδα.

Με το καταραμένο το mac και το iphone βγήκα πολύ εκτός προυπολογισμού οπότε θα αρκεστώ σε κάτι της τάξεως των 1000 και κάτω.Ήμουν ανάμεσα σε Longines,Mido,Eberhard αλλά τώρα και η Guinand αποτελεί μια αρκετά δελεαστική πρόταση... οψόμεθα.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Μάρτιος 11, 2009, 08:23:47 μμ »
.....
 Το αυξημένο του υψος με ανησυχεί λίγο αλλά αυτός είναι ένας συμβιβασμός που κάνεις με τα ρολόγια που φοράνε Valjoux 7750.
Έτσι είναι ...

Με το καταραμένο το mac και το iphone βγήκα πολύ εκτός προυπολογισμού οπότε θα αρκεστώ σε κάτι της τάξεως των 1000 και κάτω.Ήμουν ανάμεσα σε Longines,Mido,Eberhard αλλά τώρα και η Guinand αποτελεί μια αρκετά δελεαστική πρόταση... οψόμεθα.
Σε καταλαβαίνω, και συμπάσχω μαζί σου ... ;D

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Μάρτιος 12, 2009, 12:47:14 πμ »

Με το καταραμένο το mac και το iphone βγήκα πολύ εκτός προυπολογισμού
Ωραία, να γινόμαστε περισσότεροι.  :) :)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Μάρτιος 12, 2009, 12:57:19 πμ »
επαναληψη
πολλες φωτο!το αγαπημενο μοντελο πολλων

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=158528&highlight=GUINAND

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Μάρτιος 12, 2009, 01:01:21 πμ »
Εκτός απ'το ρολόι μου αρέσει πολύ και η θήκη.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Μάρτιος 12, 2009, 01:14:10 πμ »
οσο ζει ο 93 ετων mr.sinn...ειναι γνωστο με ποση φροντιδα ,ο ιδιος,εξυπηρετουσε προσωπικα τους πελατες του!αυτο κανει αλλωστε και τωρα...

http://www.sinn-uhren.info/114.html

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Μάρτιος 12, 2009, 01:20:25 πμ »
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2009, 02:00:50 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Μάρτιος 12, 2009, 01:37:44 πμ »
foto
οι λεπτομερειες που βλεπουμε σε ενα ρολοι των 1000 ευρω...θελουμε τον γερμανο μας ;)

That's right, it's a rosé gold plated 7750 TOP

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2009, 03:08:02 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Μάρτιος 12, 2009, 09:43:00 πμ »
οσο ζει ο 93 ετων mr.sinn...ειναι γνωστο με ποση φροντιδα ,ο ιδιος,εξυπηρετουσε προσωπικα τους πελατες του!αυτο κανει αλλωστε και τωρα...

http://www.sinn-uhren.info/114.html

Ο mr.sinn είναι ίσως ο λόγος που έχω αρχίσει σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνω πελάτης του...

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Μάρτιος 12, 2009, 09:56:56 πμ »
Βρε Γίωργο με πεθαίνεις  :D Εχτές έκανα τον κλασσικό 5ωρο στοχασμό του κάθε ωρολογόφιλου και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.Τουλάχιστον κατάφερα να περιορίσω το δίλημα σε 2 μοντέλα.Ένα της Eberhard και στο 40.50.2 της Guinand. Πράγματα λοιπόν που με τρελαίνουν στο 40.50.2 :

1] Το γεγονός οτι έχει βάλει το χεράκι του ένας από τους τελευταίους των μοϊκανών της ωρολογοποιίας.
2] Το οτι το λογότυπο καθώς και η ένδειξη automatic έχουν τοποθετηθεί πάνω από το παραθυράκι της ημερομηνίας,αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο το κατά τη γνώμη μου μέγιστο λάθος άλλων εταιριών,που με την τοποθέτησή τους στο κέντρο του καντράν και πάνω από το 6 αντιστοίχως στερούν από αυτά τα ρολόγια τους το βασικό τους χαρακτηριστικό που είναι [ ή που θα έπρεπε να είναι ] η εύκολη και άμεση αναγνωσιμότητα της ώρας κάθε στιγμή,μιας και με μια τέτοια επιλογή τοποθέτησης "φορτώνεται" υπερβολικά το καντράν,δεδομένου του τύπου του ρολογιού.
3] Η διακόσμηση και το φινίρισμα του μηχανισμού [ δεδομένης πάντα της κατηγορίας του ].
4] Τα δοντάκια στα πουσουάρ του χρονογράφου που τα συνδέουν θεματικά με την κορώνα  :) [Ναι οκ το ξέρω είμαι ψείρας]
5] Το pattern στα υποκαντράν - μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή η ονομασία του - του οποίου είμαι φανατικός οπαδός όταν αφορά στρατιωτικού τύπου ρολόγια.

Ακολουθούν μια ερώτηση και μια παράκληση.

Ερώτηση.... Γνωρίζει κανείς αν η στεφάνη είναι περιστρεφόμενη και προς τις 2 κατευθύνσεις?
Παράκληση...Αν τελικά καταλήξω σε αυτό,υπάρχει περίπτωση να συναντηθώ με κάποιο από τα μέλη και να κάνουμε μαζί την παραγγελία? Οι γνώσεις μου στα Γερμανικά ειναι μηδαμινές μιας και μιλάω μόνον Αγγλικά και Ιταλικά και δεν θα ήθελα να ρισκάρω το οτιδήποτε.Το μόνο που ζητάω είναι αν γίνεται να ξεκλέψει κάποιος μια ωρίτσα και να με συντροφέψει στην διαδικασία παραγγελίας. Κερνάω και καφεδάκι  ;D ;D ;D

Αυτά για τώρα.Αν μου έρθει κάποια άλλη ερώτηση/απορία θα σας πω  :)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Μάρτιος 12, 2009, 10:28:17 πμ »
αγγλικα και ολα οκ!μεταξυ των 2?guinand

έχουμε περιστροφή και προς της δύο κατευθύνσεις,γιατι εναι pilot kai οχι sub

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Μάρτιος 12, 2009, 10:48:03 πμ »
αγγλικα και ολα οκ!μεταξυ των 2?guinand

έχουμε περιστροφή και προς της δύο κατευθύνσεις,γιατι εναι pilot kai οχι sub

χμμμ δεν γνώριζα οτι στα pilot η περιστροφή και προς τις 2 κατευθύνσεις είναι δεδομένη. Να΄σαι καλά και για μια ακόμη φορά η Μονικα του site ( βλ φωτο ) αισθάνεται λίγο μπούφος... Μα να μην τσεκάρω το σε τι γλώσσα είναι η φόρμα παραγγελίας ???

Anyway,και πάλι ευχαριστώ ;)

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #96 στις: Μάρτιος 12, 2009, 11:09:57 πμ »
το site του είναι στα γερμανικά και δεν καταλαβαίνω τίποτα από τα specs των ρολογιών! :(
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Μάρτιος 12, 2009, 03:15:26 μμ »
ναι εχετε δικιο,αλλα καλο ειναι να στειλει καποιος μαιλ στα αγγλικα και θα του απαντησουν αμεσα

στα αγγλικα υπαρχει αυτο

http://guinand-watch.com/index.php?option=com_content&task=view&id=153&Itemid=

review kostas :Απάντηση #59 -μερικα αποσπασματα............

ευχαριστω πολυ τον κωστα για το review ,απαντηση 59

......

....Το 40.50-03 όπως ανέφερα και παραπάνω έχει στάνταρ γυαλισμένη κάσα. Επειδή όμως δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ζήτησα από τη Guinand να μου προμηθεύσουν την ματτ κάσα που τοποθετούν στο 40.50-02. Το δέχτηκαν χωρίς καμία χρέωση προς τιμήν τους. Ετσι λοιπον στις φωτό βλέπετε ματτ κάσα που ταιριάζει με το χαρακτήρα του ρολογιού.....

.......
3.   Κορώνα
Απλά υπέροχη. Σχετικά μεγάλη για τη διάσταση του ρολογιού με σκαλισμένα τα C & S (από το chronosport). Είναι βιδωτή και αυτό μου αρέσει αφού ..........

. Ενδείξεις

Ένα άλλο δυνατό σημείο του 40.50-03. Πολύ καλά φτιαγμένη πλάκα με όμορφη γραμματοσειρά. Τυπωμένο έμβλημα. Ένδεξη swiss made. Το 8 και το 10 είναι κομμένα στρογγυλά από τον κύκλο των small secs. Όλες οι αποχρώσεις του μαύρου είναι οι ίδιες σε όλες τις πλάκες (ημερομηνία, μέρα κλπ). Δεν έγινε κάποια οικονομία εδώ...............

5. Λουράκι - μπούκλα

Το ρολόι μου ήρθε με δερμάτινο μαύρο κροκό λουράκι 20 mm πλάτους. Γράφει στο πίσω μέρος πως είναι χειροποίητο made in Germany.
Η μπούκλα είναι ματτ όπως και η κάσα  με ανάγλυφο το έμβλημα της Guinand.....

Τα ρολόγια της Guinand έχουν 2 χρόνια εγγύηση. Έρχεται σχετική κάρτα μαζί με το ρολόι.
Το κουτί που συνοδεύει το ρολοί είναι πλήρως μεταλλικό με τυπωμένο το έμβλημα της Guinand. Όπως μπορείτε να δείτε είναι σχετικά μικρών διαστάσεων.

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2009, 03:28:17 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος vaguras

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Μάρτιος 12, 2009, 07:46:53 μμ »
το site του είναι στα γερμανικά και δεν καταλαβαίνω τίποτα από τα specs των ρολογιών! :(

Όποιος θέλει βοήθεια στη μετάφραση των specs εδώ είμαστε... ;)
Just ask...
Chi dice donna, dice danno...

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #99 στις: Μάρτιος 13, 2009, 12:28:25 πμ »
Καλησπέρα

Το ρολόι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σταθερά στο +4 secs/ημέρα.
Η στεφάνη είναι διπλής κατεύθυνσης δίχως καστάνια (κλικ). Από όσο έχω καταλάβει είναι φταιγμένη από αλουμίνιο, τουλάχιστον στην έκδοση 40-50-03 που έχω.

θετικά:
-Στιβαρή κατασκευή κάσας open back
-Μηχανισμός από καλή σειρά 7750.
-Κουμπιά & κορώνα
-Κυρτό κρύσταλλο με αντιανακλαστική επίστρωση.

Αρνητικά:
-Κάποιες ατέλειες στο φινίρισμα (τουλάχιστον στο δικό μου ρολόι)
-Εμφάνιση αυστηρή που δεν τραβάει (όχι απαραίτητα κακό)

Θεωρώ ότι είναι μία κατασκευή καλή για τα χρήματα της.

Για εναλλακτικές λύσεις το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι κάποιος χρονογράφος της Jughans. Σημειώνω πως και αυτή η επίσης αξιόλογη γερμανική εταιρία εφοδιάζει κάποιους χρονογράφους της με διακοσμημένες 7750. Τιμή κοντά στη guinand (λίγο πάνω ίσως).

http://www.chronomaster.co.uk/junghans_automatic_watches.htm

Για τα χαρακτηριστικά μην κολλάτε πολύ. Πάνω κάτω μπορείτε να τα καταλάβετε εκτός ίσως από τα Glucydur & Nivarox που είναι κράματα με τα οποία κατασκευάζουν κάποια εξαρτήματα της μηχανής. Και τα δύο δείχνουν πως είναι σχετικά προσεγμένος μηχανισμός.

ελπίζω να βοήθησα
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....