Βρε Γίωργο με πεθαίνεις
Εχτές έκανα τον κλασσικό 5ωρο στοχασμό του κάθε ωρολογόφιλου και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.Τουλάχιστον κατάφερα να περιορίσω το δίλημα σε 2 μοντέλα.Ένα της Eberhard και στο 40.50.2 της Guinand. Πράγματα λοιπόν που με τρελαίνουν στο 40.50.2 :
1] Το γεγονός οτι έχει βάλει το χεράκι του ένας από τους τελευταίους των μοϊκανών της ωρολογοποιίας.
2] Το οτι το λογότυπο καθώς και η ένδειξη automatic έχουν τοποθετηθεί πάνω από το παραθυράκι της ημερομηνίας,αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο το κατά τη γνώμη μου μέγιστο λάθος άλλων εταιριών,που με την τοποθέτησή τους στο κέντρο του καντράν και πάνω από το 6 αντιστοίχως στερούν από αυτά τα ρολόγια τους το βασικό τους χαρακτηριστικό που είναι [ ή που θα έπρεπε να είναι ] η εύκολη και άμεση αναγνωσιμότητα της ώρας κάθε στιγμή,μιας και με μια τέτοια επιλογή τοποθέτησης "φορτώνεται" υπερβολικά το καντράν,δεδομένου του τύπου του ρολογιού.
3] Η διακόσμηση και το φινίρισμα του μηχανισμού [ δεδομένης πάντα της κατηγορίας του ].
4] Τα δοντάκια στα πουσουάρ του χρονογράφου που τα συνδέουν θεματικά με την κορώνα
[Ναι οκ το ξέρω είμαι ψείρας]
5] Το pattern στα υποκαντράν - μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή η ονομασία του - του οποίου είμαι φανατικός οπαδός όταν αφορά στρατιωτικού τύπου ρολόγια.
Ακολουθούν μια ερώτηση και μια παράκληση.
Ερώτηση.... Γνωρίζει κανείς αν η στεφάνη είναι περιστρεφόμενη και προς τις 2 κατευθύνσεις?
Παράκληση...Αν τελικά καταλήξω σε αυτό,υπάρχει περίπτωση να συναντηθώ με κάποιο από τα μέλη και να κάνουμε μαζί την παραγγελία? Οι γνώσεις μου στα Γερμανικά ειναι μηδαμινές μιας και μιλάω μόνον Αγγλικά και Ιταλικά και δεν θα ήθελα να ρισκάρω το οτιδήποτε.Το μόνο που ζητάω είναι αν γίνεται να ξεκλέψει κάποιος μια ωρίτσα και να με συντροφέψει στην διαδικασία παραγγελίας. Κερνάω και καφεδάκι
Αυτά για τώρα.Αν μου έρθει κάποια άλλη ερώτηση/απορία θα σας πω