Αποστολέας Θέμα: Διάμετρος (μέγεθος) ρολογιού  (Αναγνώστηκε 131025 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: Διάμετρος (μέγεθος) ρολογιού
« Απάντηση #100 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 12:48:15 μμ »
Εντάξει, τωρα μπορούμε να πάμε να φάμε σάντουιτς.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
Διάμετρος (μέγεθος) ρολογιού
« Απάντηση #101 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 01:29:30 μμ »

Εντάξει, τωρα μπορούμε να πάμε να φάμε σάντουιτς.

Κάτι σε πιο sophisticated δεν παίζει; Με το γ@μωσαντουϊτσάκι θα τη βγάλουμε;

Sent from my i-phone, using my fingers

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 01:34:53 μμ »
Μονο λογω σχεδιου ενα ρολοι μπορει να δειχνει 2 χιλιαστα πανω ή κατω .Ο ασφαλεστερος τροπος ειναι να το δοκιμασεις . Αναγκαστηκα να πουλησω αρκετα ρολογια επειδη στο χερι μου δειχναν μεγαλα ,τα 42 mm νομιζω δυσκολα δεν θα ταιριαξουν σε μετριους προς μεγαλους καρπους .Σε παρασερνουν ευκολα τα μεγαλα μεγεθη αλλα ειναι δυσκολα ρολογια .
Γενικα οσο απομακρυνεσαι απο τα 42 mm τοσο πιο ευκολο ειναι να επιλεξεις λαθος μεγεθος.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 01:39:38 μμ »
Κάτι σε πιο sophisticated δεν παίζει; Με το γ@μωσαντουϊτσάκι θα τη βγάλουμε;

Τελικά έφαγα κρουασίνια απο το τυροπιτάδικο.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 01:50:02 μμ »
Πολύ σημαντικές είναι και οι lug to lug διαστάσεις ενός ρολογιού!

• Tourbillion
    • Προφίλ
Διάμετρος (μέγεθος) ρολογιού
« Απάντηση #105 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 02:28:52 μμ »

Τελικά έφαγα κρουασίνια απο το τυροπιτάδικο.

Περίμενα κάτι καλύτερο από εσένα...
Κάτι σε open σάντουϊτς με σολωμό & χαβιάρι ας πούμε.
Τέλος πάντων, ελπίζω τουλάχιστον όταν πηγαίνεις στο τυροπιτάδικο να φοράς το system50 (μπορεί να έχει φύγει κάνα εξάρτημα) και όχι το FF....

Sent from my i-phone, using my fingers

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 03:07:49 μμ »
Περίμενα κάτι καλύτερο από εσένα...
Κάτι σε open σάντουϊτς με σολωμό & χαβιάρι ας πούμε.
Τέλος πάντων, ελπίζω τουλάχιστον όταν πηγαίνεις στο τυροπιτάδικο να φοράς το system50 (μπορεί να έχει φύγει κάνα εξάρτημα) και όχι το FF....

Στον τυροπιτά μου πηγαίνει πάντα με ακριβά ρολόγια για να ξεχειλίζει στάτους ανάμεσα στις ζαμπονοτυρόπιτες και τα πεϊνιρλί...

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 03:36:37 μμ »
Στον τυροπιτά μου πηγαίνει πάντα με ακριβά ρολόγια για να ξεχειλίζει στάτους ανάμεσα στις ζαμπονοτυρόπιτες και τα πεϊνιρλί...

Ναι αλλά στον λουκανικοπιτά σου έχω μάθει οτι πηγαίνεις με το γυναικείο

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Σεπτέμβριος 26, 2014, 06:27:50 μμ »
Πάντως, ξεχνώντας τα παραπάνω πειράγματα:

Αυτό το SQUALE όσο το βλέπω, τόσο προσπαθώ να βεβαιωθώ για το ότι είναι 42-άρι.
Μήπως ο κάθε κατασκευαστής μετράει ό,τι θέλει και όπως θέλει. Εμένα για 40-άρι μου κάνει το ρολόϊ, πράγμα που επιβεβαιώνεται και με το υποδεκάμετρο, μετρώντας τη διάμετρο του bezel...

Και δίπλα-δίπλα με το speedmaster (που είναι καρατσεκαρισμένο 42-άρι) μου φαίνεται μικρότερο.
Άγνωσται αι βουλαί του Ιταλού μου φαίνεται  ???

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Ιούνιος 18, 2015, 03:23:49 μμ »
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

Αγαπητοί φίλοι, υπάρχουν φορές που βλέπω παράλογα πράγματα, που δεν τολμώ να ξεστομίσω γιατί θα ενοχληθεί κόσμος. Έχω κάνει αμέτρητες λάθος κινήσεις από απειρία, σε πολλά θέματα, όμως, πολλές φορές φτάνω σε σημείο να πω: μα καλά, δεν βλέπει το λάθος; Κάποιοι δεν τρώνε όλο το φαγητό τους, άλλοι πάλι αρέσουν για το κορμί τους.

Τελικά, ο καρπός μας απολαμβάνει τον σεβασμό ή τη χλεύη μας;

Α. Θα το αποκτήσω ο κόσμος να χαλάσει, εξάλλου δεν θα το φοράω.
Β. Κρίμα, και το ήθελα τόσο πολύ.
Γ. Εγώ θα το φοράω κι ας λένε οι άσχετοι.

Σημ. Είμαι υπερβολικός; Καλώς ή κακώς, δεν πάνε όλα σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Σεπτέμβριος 20, 2015, 08:42:39 μμ »
Δεν εχω διαβασει ολα τα προηγουμενα μηνυματα εδω,θα ηθελα παντως να πω και γω την αποψη μου σχετικα με τα μεγεθη ρολογιων.

Παρατηρω φυσικα οτι παλιοτερα,τα ανδρικα ρολογια ηταν γενικα πιο μικρα σε διαμετρο,και τα τελευταια χρονια υπαρχουν πλεον πολλες επιλογες και σε αρκετα μεγαλυτερα μεγεθη.

Λοιπον το σκεπτικο μου ειναι το εξης:Περαν του προσωπικου γουστου και καποιων κανονων σχετικα με το μεγεθος του καρπου(να μην εξεχει πχ η κασα μαζι με το τμημα που κραταει το λουρακι απο τις ακρες του καρπου κτλ),τελικα πιστευω οτι το μεγεθος του ρολογιου ισως θα πρεπει να ειναι αναλογο με το συνολικο "μεγεθος" του ανθρωπου που το φοραει.
Αν για παραδειγμα ενας αντρας ειναι καπως κοντος και μικροσωμος,τοτε για παραδειγμα ενα κλασσικο ας πουμε ρολοι 38mm μπορει να εχει καλη παρουσια και να φαινεται ιδανικο.Αν τωρα μπορουσαμε να "μεγενθυνουμε" τον ιδιο ανθρωπο σε μεγαλυτερες διαστασεις,θα πρεπει και το ρολοι για να δειχνει το ιδιο ωραιο να μεγενθυνει αναλογα και να παει πχ στα 40mm.Αν ειναι ο ανθρωπος ακομη πιο ψηλος και ογκωδης,θα μπορουσε το ιδιο σχεδιο ρολογιου να δειχνει πιο σωστο στα 42,44 κτλ....
Δηλαδη "μεγεθος" (οχι μονο υψος) ανθρωπου παει αναλογα με το μεγεθος του ρολογιου.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Σεπτέμβριος 21, 2015, 09:29:50 μμ »
Ενδιαφέρον...
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"

Αποσυνδεδεμένος radiotis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 09:46:22 πμ »
Δεν εχω διαβασει ολα τα προηγουμενα μηνυματα εδω,θα ηθελα παντως να πω και γω την αποψη μου σχετικα με τα μεγεθη ρολογιων.

Παρατηρω φυσικα οτι παλιοτερα,τα ανδρικα ρολογια ηταν γενικα πιο μικρα σε διαμετρο,και τα τελευταια χρονια υπαρχουν πλεον πολλες επιλογες και σε αρκετα μεγαλυτερα μεγεθη.

Λοιπον το σκεπτικο μου ειναι το εξης:Περαν του προσωπικου γουστου και καποιων κανονων σχετικα με το μεγεθος του καρπου(να μην εξεχει πχ η κασα μαζι με το τμημα που κραταει το λουρακι απο τις ακρες του καρπου κτλ),τελικα πιστευω οτι το μεγεθος του ρολογιου ισως θα πρεπει να ειναι αναλογο με το συνολικο "μεγεθος" του ανθρωπου που το φοραει.
Αν για παραδειγμα ενας αντρας ειναι καπως κοντος και μικροσωμος,τοτε για παραδειγμα ενα κλασσικο ας πουμε ρολοι 38mm μπορει να εχει καλη παρουσια και να φαινεται ιδανικο.Αν τωρα μπορουσαμε να "μεγενθυνουμε" τον ιδιο ανθρωπο μεγαλυτερες διαστασεις,θα πρεπει και το ρολοι για να δειχνει το ιδιο ωραιο να μεγενθυνει αναλογα και να παει πχ στα 40mm.Αν ειναι ο ανθρωπος ακομη πιο ψηλος και ογκωδης,θα μπορουσε το ιδιο σχεδιο ρολογιου να δειχνει πιο σωστο στα 42,44 κτλ....
Δηλαδη "μεγεθος" (οχι μονο υψος) ανθρωπου παει αναλογα με το μεγεθος του ρολογιου.

εν μέρει σωστό αλλά κατά τη γνώη μου παίζει ρόλο και το είδος του ρολογιού. Ένας άνθρωπος 1.75 και 75 κιλά θα φορέσει 45 σε Pilot και divers το ΣΚ του αλλά θα βάλει 40άρι σε απλό ρολόι για "βραδινό" ντύσιμο με κουστούμι.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 06:11:51 μμ »
εν μέρει σωστό αλλά κατά τη γνώη μου παίζει ρόλο και το είδος του ρολογιού. Ένας άνθρωπος 1.75 και 75 κιλά θα φορέσει 45 σε Pilot και divers το ΣΚ του αλλά θα βάλει 40άρι σε απλό ρολόι για "βραδινό" ντύσιμο με κουστούμι.

Ναι,παιζουν σημασια πολλα οπως λες και συ,οπως το ειδος/στυλ του ρολογιου και η χρηση του,τα προσωπικα γουστα και τασεις τις μοδας κτλ.

Εγραψα το παραπανω σκεφτομενος κυριως το κλασικο στυλ ρολογιου (dress ας πουμε) που μου αρεσει περισσοτερο,και με τη λογικη οτι κινουμαστε με μια πιο ισορροπημενη ή και διαχρονικη ισως οπτικη στο θεμα του μεγεθους.Ετσι λοιπον πιστευω οτι σε εναν πιο κοντο κυριο με μαζεμενη σωματικη διαπλαση,σε ενα συγκεκριμενο πχ σχεδιο κλασικου dress ρολογιου,ισως πηγαινε ενα 37αρι εως 39αρι,σε εναν λιγο ψηλοτερο και ισως και πιο γεροδεμενο ενα 40-41mm,σε ενα αρκετα εως πολυ ψηλο και αρκετα "ντουλαπα" που λεμε :D  μπορει να ταιριαξει καλυτερα ενα 42-44/45mm κτλ.

Εχω για παραδειγμα εναν γνωστο,που του εκαναν δωρο στο γαμο του και φοραει ενα hamilton dress στυλ με λευκη πλακα και ειναι 45mm.Το οποιο ομως του παει πολυ,γιατι,αν και οχι πολυ ψηλος,ειναι πιο γεματουλης και γεροδεμενος και το μεγεθος του ρολογιου του στρωνει ωραια στο χερι και στη συνολικη του εικονα.Εχω εναν αλλο φιλο που ειναι λιγο κοντος και η σωματικη του διαπλαση και αυτη οχι τοσο μεγαλη,που αν το βαλει αυτος το ρολοι αυτο,δε θα στρωνει,ουτε θα φαινεται ωραια.Αρα αν του αρεσε το ιδιο ρολοι,ιδανικα θα επρεπε να το "μικρυνει" αναλογως :p

Αλλα βεβαια ειναι και αλλα στη μεση,οπως ειπαμε ο τυπος του ρολογιου,το χρωμα της πλακας,το παχος και σχημα,και αρκετα ακομη που επηρεαζουν το πως φαινεται ενα ρολοι σε ενα συγκεκριμενο ανθρωπο.

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 08:32:32 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Οκτώβριος 26, 2016, 10:34:46 μμ »
Έχω καρπό 6.5 ίντσες και λίγο παραπάνω , ύψος λίγο πιο κάτω απο 1.70 μπορώ να πω οτι τα περισσότερα ρολόγια μου είναι όσο είναι ο καρπός μου και κάποια  ίσως ελάχιστα παραπάνω, φυσικά ίσως δε δείχνουν ωραία σε κάποιον άλλο αλλά εγώ τα έχω συνηθίσει και μου αρέσουν,οπότε άσχετα αν σου ταιριάζει κάτι αν σε εσένα αρέσει, και νιώθεις άνετα δε σε απάσχολεί κάτι άλλο...είναι και θέμα συνήθειας επίσης,οταν με κουράζουν βέβαια φοράω ένα ρολόι μικρότερο και πιο ελαφρύ φυσικά.
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος Ngal

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Οκτώβριος 27, 2016, 01:17:38 μμ »
Πολύ σημαντικές είναι και οι lug to lug διαστάσεις ενός ρολογιού!
Πολύ σωστά. Παίζει ρολόι 42 mm να δείχνει τεράστιο με μεγάλο lug to lug.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος enzo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιανουάριος 31, 2018, 06:34:30 πμ »
Για εμένα πάντως ο πιο καθοριστικός παράγοντας για να δείχνει μεγάλο εναι ρολόι και πολλές φορές να φαίνεται στο μάτι μεγαλύτερο απο τις διαστάσεις του είναι καθαρά η διάμετρος του κρυστάλλου του.
Άρης

Αποσυνδεδεμένος andrew

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Μάρτιος 31, 2018, 11:10:00 πμ »
Συμφωνώ με τον GiannisMast...το μέγεθος του ρολογιου και το πως δενει στο χερι μας, περα απο υποκειμενικο, έχει να κάνει και με τις αντιστοιχες διαστάσεις μας.

Στον δικό μου καρπό ας πουμε μέχρι 42αρι είμαι οκ.
With great power comes great responsibility

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Απρίλιος 12, 2019, 06:47:22 πμ »
Πρόσφατα, πήγα να αγοράσω ένα date just 36mm το οποίο το έψαχνα πολύ καιρό και φαινόταν εξαιρετικό από τις φωτογραφίες.

Μόλις το φόρεσα απογοητεύτηκα... Μου φαινόταν πολύ λίγο, άλα από λίγο... Το κοίταζα από εδω, το καίταζα από εκεί, προσπαθούσα με τη λογική (φοράω από 39mm - 42mm οπότε λογικό να φαίνεται μικρό αλλά είναι διαχρονικό το 36mm κ.α.), μου έλεγε κόσμος που έτυχε να είναι εκεί πόσο μου πάει κ.α.

Τελικά ο κριτής είναι ο καρπός και αν σου κάνει κλικ...

Δεν το αγόρασα  παιδιά και εξακολουθεί να με τρώει η σκέψη του.
Τι πιστεύετε να το ξαναδώ;