εν μέρει σωστό αλλά κατά τη γνώη μου παίζει ρόλο και το είδος του ρολογιού. Ένας άνθρωπος 1.75 και 75 κιλά θα φορέσει 45 σε Pilot και divers το ΣΚ του αλλά θα βάλει 40άρι σε απλό ρολόι για "βραδινό" ντύσιμο με κουστούμι.
Ναι,παιζουν σημασια πολλα οπως λες και συ,οπως το ειδος/στυλ του ρολογιου και η χρηση του,τα προσωπικα γουστα και τασεις τις μοδας κτλ.
Εγραψα το παραπανω σκεφτομενος κυριως το κλασικο στυλ ρολογιου (dress ας πουμε) που μου αρεσει περισσοτερο,και με τη λογικη οτι κινουμαστε με μια πιο ισορροπημενη ή και διαχρονικη ισως οπτικη στο θεμα του μεγεθους.Ετσι λοιπον πιστευω οτι σε εναν πιο κοντο κυριο με μαζεμενη σωματικη διαπλαση,σε ενα συγκεκριμενο πχ σχεδιο κλασικου dress ρολογιου,ισως πηγαινε ενα 37αρι εως 39αρι,σε εναν λιγο ψηλοτερο και ισως και πιο γεροδεμενο ενα 40-41mm,σε ενα αρκετα εως πολυ ψηλο και αρκετα "ντουλαπα" που λεμε

μπορει να ταιριαξει καλυτερα ενα 42-44/45mm κτλ.
Εχω για παραδειγμα εναν γνωστο,που του εκαναν δωρο στο γαμο του και φοραει ενα hamilton dress στυλ με λευκη πλακα και ειναι 45mm.Το οποιο ομως του παει πολυ,γιατι,αν και οχι πολυ ψηλος,ειναι πιο γεματουλης και γεροδεμενος και το μεγεθος του ρολογιου του στρωνει ωραια στο χερι και στη συνολικη του εικονα.Εχω εναν αλλο φιλο που ειναι λιγο κοντος και η σωματικη του διαπλαση και αυτη οχι τοσο μεγαλη,που αν το βαλει αυτος το ρολοι αυτο,δε θα στρωνει,ουτε θα φαινεται ωραια.Αρα αν του αρεσε το ιδιο ρολοι,ιδανικα θα επρεπε να το "μικρυνει" αναλογως

Αλλα βεβαια ειναι και αλλα στη μεση,οπως ειπαμε ο τυπος του ρολογιου,το χρωμα της πλακας,το παχος και σχημα,και αρκετα ακομη που επηρεαζουν το πως φαινεται ενα ρολοι σε ενα συγκεκριμενο ανθρωπο.