Ψηφοφορία

Β-42 vs U1

Fortis B-42
21 (60%)
Sinn U1
14 (40%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 33

Αποστολέας Θέμα: fortis h sinn?  (Αναγνώστηκε 19231 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« στις: Ιανουάριος 09, 2008, 01:22:15 πμ »
μου δωσε την ιδεα ενα ποστ του blackbird.
εγω υπερ της δευτερης για διαφορους λογους που θα αναφερω στην συνεχεια.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 01:52:36 πμ »
Sinn !!!
Δαγκωτό ...!!!
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 01:59:22 πμ »
γιατι,τι ειναι αυτο που σας οδηγει στην επιλογη της μιας η της αλλης μαρκας?

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 02:05:26 πμ »
Θεωρώ πως στην Sinn είναι πιω "ψαγμένοι" και κατασκευάζουν τρομερές κάσες ρολογιών,
καλούς μηχανισμούς και καλό value for many ...
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 02:34:26 πμ »
η φιλοσοφια πωλησης μεσω νετ και ετσι επιπλεον μειωση του κοστους ηδη αξιολογων ρολογιων,σε αντιθεση με την fortis που επελεξε ενα διαφημηστικο σπονσοραρισμα του ρωσικου διαστημικου προγραμματος ανεβαζοντας επιπελον το κοστος κτησης.
τεχνολογικα εχουμε απο την πλευρα της sinn,για τα λεφτα που ζηταει: SZ01 module, Diapal, Tegiment , Argon ,Silicon Oil filling, Submarine Steel σειρα U , κασσες απο SUG .χρηση top grade eta movoment,εκδοση top h cronometer.δεν θα αναφερθω στα ρολογια και των δυο που εχουν την λεμανια 5100 διοτι ειναι εκτος παραγωγης,αλλα και σε αυτο η τιμη που ζηταει η fortis ειναι υψηλη σε σχεση με της sinn.η fortis απο την αλλη εχει ξεχωριστο στυλ,καλη ποιοτητα κατασκευης και την σειρα alarm

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 11:10:25 πμ »
Μα φυσικά ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!!! Θέλει και 'ρώτημα;

Από 'κει και πέρα, τεχνολογικά υπερέχει η Sinn όπως αναφέρθηκε, ποιοτικά είναι ισοδύναμες, αισθητικά (περί ορέξεως) η Fortis, τιμολογιακά δε θα έλεγα πως έχουν πολύ μεγάλες διαφορές παρ' όλο το διαφορετκό τρόπο προώθησης.

Φιλικά
Δημήτρης

Υ.Γ. Έχω τρία Fortis, αλλά σύντομα και ένα Sinn...  :partyman:

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 05:43:09 μμ »
και στο ατσαλι οπως κανει την επεξεργασια που ανεφερα ανεβαζει το δεικτη να το πω ελληνικα σκληροτητας και οι κασσες ερχοντα απο μια εταιρεια που εχει μεγαλη ειδικευση, την sug ,περα απο την σειρα U που εχει επιπλεον αντοχη σε ακραιες συνθηκες χρησης .αισθητικά ?ειναι καθαρα υποκειμενικο!οσο για την τιμη εαν πουλαγε και αυτη μεσω νετ θα ειχε πολυ χαμηλοτερες τιμες,θεωρω την sinn πιο τιμια στον υποψηφιο αγοραστη και ευχομαι να κρατησει αυτην την προσεγγιση.επι ευκαιρεια πιο sinn σκεφτεσαι να παρεις?

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 06:05:00 μμ »
Βρε παιδια κι εμενα μ αρεσουν τα Sinn,αλλα μεγαλο μειονεκτημα να μη μπορεις να τα δεις καπου στην Ελλαδα,να τα δοκιμασεις εστω.Εδω πλυντηριο αγοραζεις και πας στο μαγαζι να δεις πως ειναι,οχι το ρολοι που το φορας και κανει κι ενα καρο λεφτα.... #-o

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 06:08:37 μμ »
οκ σωστος,την επομενη φορα σου φερω τα δικα μου να τα δοκιμασεις ωστε να παρεις μια ιδεα για το στυλ απο κοντα

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 11:52:49 μμ »
george_  :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 10:48:42 πμ »
αν κ λατρης της fortis!!!απ το forum εμαθα κ τα sinn !!!τα θεωρω πολυ αξιολογα!!!!!!!με αγαπημενα κομματια τα u1 k u2

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 06:18:17 μμ »
Παράθεση από: "eisenberg"
Βρε παιδια κι εμενα μ αρεσουν τα Sinn,αλλα μεγαλο μειονεκτημα να μη μπορεις να τα δεις καπου στην Ελλαδα,να τα δοκιμασεις εστω.Εδω πλυντηριο αγοραζεις και πας στο μαγαζι να δεις πως ειναι,οχι το ρολοι που το φορας και κανει κι ενα καρο λεφτα.... #-o

....ως επί το πλείστον Γερμανοί τα φοράνε....καλά, αλλά προτιμώ στην ίδια κατηγορία ρολογιών τα Oris.
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 06:26:58 μμ »
κατι τετοιο δεν ισχυει,μεγαλη αγορα εχουν αμερικη αλλα και ασια μερια,εαν ειχαν μεινει στα στενα ορια της χωρας παραγωγης τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα,ενα παραδειγμα, το u1 αποτελει απο τα best seller αμερικη και εχει  και αρκετη αναμονη.οσο για το δευτερο που αναφερεις,τα γουστα ειναι γουστα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 06:30:35 μμ »
οκ george,αλλά εγώ μιλάω για Ευρώπη  :tonqe: πάντως σαν ποιότητα δεν μου λένε και τίποτα το πολύ καλό!Όπως είπες....γούστα είναι αυτά!
konakis.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 06:38:01 μμ »
Παράθεση από: "konakis"
οκ george,αλλά εγώ μιλάω για Ευρώπη  :tonqe: πάντως σαν ποιότητα δεν μου λένε και τίποτα το πολύ καλό!Όπως είπες....γούστα είναι αυτά!

δε ξερω,μαλλον θα ειχες την δυνατοτητα να τα φορεσεις και να δαπιστωσεις τα ποιοτικα τους μειονεκτηματα,που επικεντρωνεις την κριτικη σου?ειχα την ευκαρεια να ειμαι κατοχος ρολογιων και απο τις δυο μαρκες .

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 06:54:20 μμ »
δεν έχω "συμβιώσει" με κανένα ρολόι από τις δύο αυτές μάρκες...απλά από πλευρά φινιρίσματος μηχανισμών από διάφορα τεστ που διάβασα παλιότερα 1999-2001στο περιοδικό watch time magazine,δεν μου άρεσε καθόλου το γεγονός ότι η μηχανή ήταν παντελώς αφινίριστη(όπως το τόνιζε και το περιοδικό,μιλάω για τα sinn),επίσης είχε μεγάλες αποκλίσεις στα διάφορα positions.Όσο για τα Oris...εντάξει βάζουν ένα κόκκινο ρότορα και ένα οpen back kai όλα καλώς!Παράτατα......έχω ακεφιές :rolleyes:
konakis.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 07:09:06 μμ »
οκ παω πασσο εαν εχεις ακεφιες, αλλα ας αναφερω καποια πραγματα απο αυτο που ξερω και εζησα με τις μαρκες,η ορις περα απο τον κοκκινο ροτορα δεν αλλαζει κατι ουσιαστικο,σε αυτο θεωρω πιο προσεγμενα τα sinn,απο ακριβεια καλα πανε και οχι μονο,το πιο ενδιαφερον για μενα ειναι ποσο καλα δενει το μπρασελε στο χερι.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 07:19:41 μμ »
Παράτατα......έχω ακεφιές :rolleyes:

Πολύ φιλικά φίλε konakis σου λέω .....φαίνεται.
Και έχω διαβάσει... αλλά τελικά στο χέρι και στην χρήση που κάνει ό καθένας τα πράγματα εκεί διαφέρουν.
Πιο απλά άλλος χρήστης τρελαίνεται όταν ένα ρολόι είναι +7 αντί +3 άλλος δεν δίνει σημασία. ¶λλος δεν το βγάζει από το νερό και  άλλος το ίδιο καταδυτικό ρολόι δεν το βάζει ποτέ. κ.ο.κ...
Έπειτα ο καθένας μας έχει την δική του άποψη και ματιά αλλά και τις δικές του εμπειρίες. Το αντικειμενικό τείνει να είναι είδος προς εξαφάνιση (αν ποτέ υπήρξε).
Ακόμη κάθε μία εταιρεία έχει την δική της προσσέγγιση στο ρολόι.
Προσωπικά  σέβομαι την κάθε προσπάθεια. Ούτε μεταλλουργός ούτε ειδικός απλά μία παρατήρηση έχω να κάνω.
Αλλά πρίν από αυτή να σημειώσω ότι τα μηχανικά ρολόγια ασκούν εντονότατα την έλξη τους και όχι μόνο σε μένα.
Με προβληματίζει το γεγονός ότι ένα απλό ρολόι μπαταρίας αγορασμένο πριν από 20 χρόνια  (10.000 δρχ) με μόνη συντήρηση την  αλλαγή μπαταρίας εξακολουθεί να δουλεύει απροβλημάτιστα.
Τα συμπεράσματα δικά σας

Ευχαριστώ.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 11, 2008, 07:00:22 μμ »
Παράθεση από: "stardrive"
Παράτατα......έχω ακεφιές :rolleyes:
....
Με προβληματίζει το γεγονός ότι ένα απλό ρολόι μπαταρίας αγορασμένο πριν από 20 χρόνια  (10.000 δρχ) με μόνη συντήρηση την  αλλαγή μπαταρίας εξακολουθεί να δουλεύει απροβλημάτιστα.
Τα συμπεράσματα δικά σας

Ευχαριστώ.

Το ίδιο ισχύει και με ένα αμάξι μηχανικό, και ένα ηλιακό ( ή και ηλεκτρικό).
Το μηχανικό θέλει περισσότερη συντήρηση και service, και περισσότερα έξοδα κινήσεις,
αλλά προσφέρει μεγαλύτερες συγκινήσεις, ήχο μηχανής, αλλαγές ταχυτήτων,
 σπορ μεγάλες ζάντες και μεγαλύτερη τελική ...
Ενώ το ηλιακό έχει σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησις, μηδενικά έξοδα κίνησις και μηδενικές εκπομπές ρύπων,
αλλά και όλα τα άλλα είναι στο μηδέν ... :D

Η επιλογές και η απαιτήσεις μας στα υλικά,
 καθορίζονται βάση των αναγκών μας ή των θέλω μας ...
Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Διευκρίνηση
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 13, 2008, 01:16:23 μμ »
Παρακαλώ να μιλάτε για συγκεκριμένα μοντέλα διότι δεν έχω καταλάβει ποιά είναι τα "ελλατωματικά" Sinn ή όποιας εταιρίας αναφέρεστε. konakis θα έλεγα να διαβάσεις πρώτα για τα Sinn περισσότερα απο ένα περιοδικό, διότι ο λόγος που ανάφερες ότι δεν είναι καλό/καλά το/τα Sinn ΔΕΝ ευσταθεί. Τα περισσότερα Sinn δεν έχουν φινίρισμα στην μηχανή τους και το αντίβαρο είναι διότι δεν χρειάστηκε, αφού τα περισσότερα δεν έχουν κρυστάλλινη πίσω κάσσα!! Και ο λόγος παραπέρα για τον οποίο δεν βάζουν κρυστάλλινη κάσσα, είναι για να έχει επιπλέον αντιμαγνητική προστασία το ρολόϊ απο την ίδια την κάσσα!! Τα τελευταία μοντέλα που παρουσιάζει η Sinn, (όχι όλα) κι έχουν κρυστάλλινη κάσσα, έρχονται φινιρισμένα.
Όσο για τα Fortis ακολουθώ την άποψη του george διότι μόνον "διαστημική μούρη" πουλάνε.  :^o
μόλις πάνω από τη θάλασσα