Και μιας και το ρολόι αυτό το αγάπησα πολύ συνέχισα να ψάχνω κάθε μικρή λεπτομέρεια... και έκανα μια ενδιαφέρουσα,μικρής σημασίας βέβαια ανακάλυψη.Trieste λεγόταν το σκάφος του Κουστό,με το οποίο πραγματοποίησε κάποιες από τις μνημειώδεις περιπέτειές του,στις οποίες το συγκεκριμένο ρολόι αποτείει φόρο τιμής.Ίδιο ακριβώς λουράκι με το Legend Diver φορά και το Glashutte Original Sport Evolution Chronograph.Τώρα θα μου πείτε και τι με αυτό... Για κοιτάξτε πως ονομάζει στο site της η Glashutte το συγκεκριμένο λουράκι?? Trieste,δλδ Τεργέστη ελληνιστί,πόλη με ιστορία αλλά και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια των παλαιότερων ετών,με δυναμική επιχειρηματική δραστηριότητα από την ελληνική κοινότητα,η οποία χαίρει μεγάλης εκτίμησης ακόμη και στις μέρες μας και αυτό σας το λέω από προσωπική εμπειρία.
Μήπως λοιπόν αυτό το " παππουδίστικο " (στις φωτογραφίες) και ταυτόχρονα μοντέρνο και robust συνθετικό λουράκι έχει ονομασία και μάλιστα έχει πάρει το όνομά του από το θρυλικό σκάφος του Κουστό? Ή είναι απλά μια σύμπτωση? Γιατί αν δεν είναι,τότε η Longines έχει κάνει μια μικρή "κοτσάνα"... Δεν είναι δυνατόν στο βιβλιαράκι που συνοδεύει το ρολόι και στο βιβλίο που συνοδεύει τον κατάλογο,να αναφέρεις συνέχεια το πόσο στενά συνδέεται το ρολόι με αυτή την αλησμόνητα μεγαλειώδη εποχή των υποβρήχιων εξερευνήσεων και ανακαλύψεων ( στα οποία αναφέρεται οτι το σκάφος του Κουστό λεγόταν Trieste ) και στην περιγραφή του ρολογιού στο site να κάνεις λόγο απλά για ένα " Black synthetic strap with stamped buckle " ,την στιγμή που η Glashutte σε έναν μη σχετικό με το θέμα της θάλασσας χρονογράφο δεν λησμονεί να το αναφέρει με το όνομά του.
Ναι ναι το ξέρω είμαι ψείρας και γι'αυτό για μια ακόμη φορά ζητώ την υπομονή και την κατανόησή σας
Άλλωστε όταν κάθομαι και γράφω 2 παράγραφους για ένα τόσο μικρό κομμάτι του ρολογιού καταλαβαίνετε τι τρικυμία επικρατεί στην καρδούλα μου από την στιγμή που το πήρα!
Γιατρέ αρρώστησα...συνταγή για χάπια επειγόντως!
ΠΟΛΥ φιλικά Κωνσταντίνος