Αποστολέας Θέμα: ROLEX  (Αναγνώστηκε 4475851 φορές)

0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: ROLEX
« Απάντηση #3160 στις: Ιούλιος 15, 2012, 01:34:34 μμ »
Παιδιά,

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν κατάλογοι για dials (πλάκες) - τοπικοί, π.χ. Μέση Ανατολή, Hong Kong, κλπ.? Έστω και παλιοί.

Έχω κατεβάσει τον τελευταίο (2011/2012) απ'το Oysterworld.de αλλά είχα μιά εκτενή συζήτηση πάλι σήμερα και έμαθα πως υπάρχουν συγκεκριμένα dials που βγαίνουν κατά καιρούς σε μεμονωνμένες χώρες/περιοχές, λ.χ. ένα περίεργο κόκκινο για Μ. Ανατολή, κλπ. Μιλάμε πάντα για γνήσιες πλάκες.

Ξεκίνησα να κοιτώ για την επόμενη αγορά, και εστιάζομαι σε President rose gold (41mm, DDII, 218235), αν επιλέξω Rolex. Βέβαια είναι σχετικά νέα τα 'μεγάλα' DD (41mm). O στόχος είναι να το πάρω καινούργιο ή μεταχειρισμένο διετίας το πολύ (στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για εξοικονόμηση περίπου 10 χιλιάρικα, έχουμε 2 ρολογάδες που είναι έμπιστοι και καλοί) και μετά να του περάσω δικής μου επιλογής πλάκα αλλά και ημέρες της εβδομάδας οι οποίες θέλω να είναι στα Ελληνικά).

Επειδή πριν πάρω την τελική απόφαση θα κάνω ένα ταξίδι Hong Kong για να δοκιμάσω εκεί τα PP Nautilus και AP Royal Oak, θα κοιτάξω και για Rolex, εκεί ειδικά έχουν σχεδόν τα πάντα (η αγορά του Hong Kong είναι από τις πιό καλές και φθηνές για τέτοια ρολόγια στην Ασία).

Αν κανείς γνωρίζει κάτι θα το εκτιμούσα, από την πλευρά μου θα συνεχίσω να ενημερώνω από νέα εδώ στην Ασία, για Rolex αλλά κι όχι μόνο. Η 'ανυδρία' της αγοράς σε Sub ND πάντως σε πολλούς dealers συνεχίζεται...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3161 στις: Ιούλιος 15, 2012, 04:24:47 μμ »
Δυστυχώς το Exp μου δε θα γλυτώσει την επίσκεψη στο γιατρό..  :(

Μετά από μήνες στο -5 -6/ημέρα, θα το πάω για έλεγχο στην αντιπροσωπία.

Κι είχε ξεκινήσει ιδανικά από τότε που το πρωτοπήρα...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 15, 2012, 05:30:46 μμ από andrey_ »

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3163 στις: Ιούλιος 19, 2012, 01:37:28 μμ »
 :respect: :respect: :respect: :respect: :respect:
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3164 στις: Ιούλιος 22, 2012, 04:13:18 μμ »

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3165 στις: Ιούλιος 22, 2012, 06:31:53 μμ »
Καλά, δεν παίζεσαι με τίποτε ...
Δικαιολογημένα, σε αποκαλούν "ο δάσκαλος του ROLEX" !!!
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3166 στις: Ιούλιος 22, 2012, 06:57:11 μμ »
Αγαπητέ φίλε Μάκη, στον Jocke αξίζουν τα καλά λόγια που είχε την έμπνευση και την υλοποίηση της παραπάνω μοναδικής φωτό.
Εγώ απλώς την βρήκα και την μοιράστηκα μαζί σας  :)

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3167 στις: Ιούλιος 22, 2012, 07:06:36 μμ »
Γιαυτό και σ' ευχαριστούμε ...
Sub 16613 LN

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3168 στις: Αύγουστος 01, 2012, 05:50:58 μμ »
116000, random series, silver arab 3-6-9 dial, BNIB, αγορασμένο στην Κων/λη (07/2011) από την/τον αρχικό ιδιοκτήτη.

Αγοράστηκε σήμερα σε pawn shop για περίπου $3,500 (ή κάτι παραπάνω από Eur 2,800 με το σημερινό exchange rate). Φορεμένο ελάχιστα (πιθανότατα μόνο στο ταξίδι από Κων/λη για Ασία), τα μισά και παραπάνω 'μαμίσια' αυτοκόλλητα ήταν ακόμη επάνω, απείραχτα.

Το πρώτο μου 36-άρι, ήθελα να τα δοκιμάσω για αρκετούς λόγους (προγραμματίζω αγορά President 36 ή 41χιλ., ήθελα κάτι που να μην τραβά προσοχή, κλπ.)

Αρκετά ελαφρύ σε σχέση με ένα Daytona ή ένα DSSD, όχι σε ενοχλητικό σημείο όμως, υπέροχη πλάκα που από κοντά ψιλομαγεύει πολύ περσσότερο απ'όσο στις φωτό της Ρόλεξ, καλό το luminosity, ιδιαίτερα understated ρολόι που δεν φωνάζει "κοίταξέ με", μπλρασελέ με 13 links από τη μάνα του (περίμενα περισσότερα, έχω κανονικό καρπό και το ρολόι δεν 'κολυμπούσε' στο fitting), σχετικά βαρετό θα μπορούσε να πει κανείς σχέδιο ή χρώμα και χωρίς την ιδιαίτερη χάρη που έχουν άλλα μοντέλα της εταιρίας αλλά εκεί κρύβεται και η χαρακτηρηστική διακριτικότητά του η οποία το κάνει να ξεχωρίζει.

Τώρα που το φόρεσα δεν θα έδινα τα 4.5 χιλιάρικα για ένα ολοκαίνουργιο (ή δεν ξέρω ακριβώς πόσο έχει εδώ στα duty free), αλλά για την ιντερνετική τιμή στην οποία το βρήκα είναι μιά χαρά θα έλεγα. Τα DSSD, GMT II Coke και Daytona που έχω είναι κομμάτια με πολύ δυνατή προσωπικότητα το καθένα, εντελώς διαφορετικά από το OP, όμως από τον πολύ λίγο χρόνο που έχω περάσει με το 116000 μπορώ να πω ότι είναι ένα πολύ βολικό και 'γλυκό' ρολόι, παρότι δείχνει λίγο κλασικό (ίσως αυτό το τελευταίο να αλλάξει άρδην με μιά άλλη πλάκα).

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 02, 2012, 06:39:58 πμ από NavalArchitect »

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3169 στις: Αύγουστος 01, 2012, 07:33:23 μμ »
Ωραιο κομματι πηρες και σε καλη τιμη, γιατι ειναι σε αψογη κατασταση.
Το dial ειναι υπεροχο.
Να το χαρεις με υγεια.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3170 στις: Αύγουστος 01, 2012, 07:50:32 μμ »
Καλοριζικο !
Καποιο λάθος έχεις κάνει με την σειρα. Δεν υπάρχει Ν σειρά. Μάλλον random είναι που ίσως έτυχε να αρχίζει με Ν.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3171 στις: Αύγουστος 01, 2012, 08:23:41 μμ »
Ωραιότατες φωτογραφίες!!!

Να το χαίρεσαι!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3172 στις: Αύγουστος 01, 2012, 09:16:27 μμ »
Χμμμ πολύ διακριτικό και βέβαια απλά classy!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3173 στις: Αύγουστος 01, 2012, 09:30:12 μμ »
Καλοφόρετο με υγεία!

Έχουν μια παράξενη γοητεία τα ρημάδια τα κλασικά της Rolex... :)

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3174 στις: Αύγουστος 02, 2012, 06:19:48 πμ »
Παιδιά ευχαριστώ, Πάνο δεν το ήξερα για τα random, τό'χω δει αλλού αλλά να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω τί ακριβώς είναι αυτό (δηλαδή βγάζουν σειριακούς αριθμούς στο έτσι, χωρίς να είναι 'κανονικό' serial number?)

@andrey_: έχεις απόλυτο δίκιο, είναι απλό και πανέμορφο, οι άτιμοι ξέρουν πολύ καλά τί βγάζουν...

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3175 στις: Αύγουστος 02, 2012, 07:40:15 πμ »
Παιδιά ευχαριστώ, Πάνο δεν το ήξερα για τα random, τό'χω δει αλλού αλλά να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω τί ακριβώς είναι αυτό (δηλαδή βγάζουν σειριακούς αριθμούς στο έτσι, χωρίς να είναι 'κανονικό' serial number?)

@andrey_: έχεις απόλυτο δίκιο, είναι απλό και πανέμορφο, οι άτιμοι ξέρουν πολύ καλά τί βγάζουν...

Κανονικά serial number αλλά πλεον δεν θα μπορείς με ακρίβεια να προσδιορισεις πότε βγήκε από το εργοστάσιο το ρολόι.

http://www.minus4plus6.com/numbers.htm

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3176 στις: Αύγουστος 02, 2012, 07:59:42 πμ »
Α, οκ, φίλε ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Costas

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3177 στις: Αύγουστος 03, 2012, 12:12:05 μμ »
Σε χθεσινή βόλτα στο κέντρο έκανα ερώτηση για τιμή και διαθεσιμότητα για το Sub.Η τιμή του όπως έχει προαναφερθεί είανι στα 7100 ευρώ και δεν υπάρχει ετοιμαπαράδοτο.Μου είπαν ότι έκπτωση δύσκολα γίνεται από τη στιγμή που δεν υπάρχει και αν έρθουν λίγα κομμάτια μέσα στον Αυγουστο τότε το πολύ ένα 10%.
Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αν ξέρετε πως μπορεί κάποιος να πετύχει  μεγαλύτερη έκπτώση, πότε έιναι καλή εποχή δηλαδή να πάρει κάποιος Sub μιας και τώρα έρχονται πολύ λίγα και εκπτώσεις δεν γίνοται. 

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3178 στις: Αύγουστος 03, 2012, 12:48:14 μμ »
Εφοσον είσαι αποφασισμένος ( και δεν κλωτσάς λάστιχα), αφαίρεσε το 25% απο την τιμη καταλογου, έχε το μαζί σου μετρητά και  πηγαίνε σε όλους τους AD Rolex. Το μεσημέρι θα έχεις επιστρέψει σπίτι σου με το καινούργιο σου sub.

Αποσυνδεδεμένος VCFUN

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3179 στις: Αύγουστος 03, 2012, 12:50:42 μμ »
Για 25% δεν το βλέπω φίλε panos γιατί απλά δεν φορτώνονται κομμάτια όπως παληά , αλλά ένα 20% με αρκετή προσπάθεια μπορεί  !?....