Πάνο, ευχαριστώ για την απάντηση
Όπως και για την ενθάρρυνση..
Συνήθως, οι ιδέες για αντικατάσταση του μεταλλικού μπρασελέ με δερμάτινα λουράκια στα dj δεν είναι και πολύ δημοφιλείς (μάλλον, πέφτει 'κράξιμο' και ίσως γιαυτό η φωτό που ανέβασα να είναι και η μόνη μη εμπορική που κυκλοφορεί εδώ και κανένα χρόνο στο διαδίκτυο και υπάρχει στο watchuseek).
Οπωσδήποτε, πέρα από την αισθητική διάσταση του θέματος, υπάρχει σοβαρό κίνητρο για περιστασιακή χρήση και δερμάτινου, ώστε να γλυτώνει περιστασιακά το μεταλλικό από τα hairlines.
Το αποτέλεσμα με τα solid links είναι ονειρεμένο.
Το θέμα είναι ποιός τα έχει δοκιμάσει (εννοώ, ποιός 'δικός' μας..), γιατί, μια απειροελάχιστη διαφορά στη διάσταση θα κάνει κακή εφαρμογή και πιθανόν να γδάρει την κάσα..
Το άλλο, είναι η μπούκλα.
Προφανώς, θα χρησιμοποιηθεί η OEM rolex, η οποία όμως φοριέται σε 36άρια dj και φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι πολύ στενή στην κατάληξη (-18mm).
Οπότε, στο dj 41mm θα γίνεται tapering από 3mm και πάνω.
Πολύ δεν είναι;
(σε αυτά μπορεί να κάνω λάθος, δικοί μου υπολογισμοί είναι..)
Το τρίτο θέμα είναι το κυρίως λουράκι.
Μια προσπάθεια που έχω κάνει μέχρις στιγμής για custom tailored λουράκι (για άλλο ρολόϊ, στο Δήσιο), ήταν με παραγγελία στη Hirsch και με μέτρα που έδωσα ο ίδιος.
Το αποτέλεσμα που βγήκε..άστο, καλύτερα.
Πάντως, ειδικά για τα dj με το fluted bezel, ο πειρασμός για aftermarket δερμάτινο είναι μεγάλος.
Με την ευκαιρία, ας πω και κάτι για μια απορία που είχα πολύ καιρό και μου λύθηκε σήμερα (!) διαβάζοντας ένα παλιότερο δικό σου ποστ.
Όταν ήταν να αγοράσω το dj, τον Σεπτ. του 2010, μου παρουσιάσθηκε αυτό και δύο άλλα (για να επιλέξω), σε ένα μικρό πλαστικό διάφανο κουτάκι, με κάτι σκληρά αφρολέξ μέσα. Μου ειπώθηκε ότι 'έτσι ήρθε από το εργοστάσιο'. Η εμπιστοσύνη μου στην πηγή μου ήταν τεράστια και δεν έδωσα παραπάνω σημασία.
Παρόλα αυτά, αναρωτιόμουν καμιά φορά, αν και άλλα rolex έρχονται έτσι.
Σκεπτόμουν να ποστάρω την ερώτηση, σίγουρος ότι αρκετοί από εδώ θα ήξεραν, ποντάροντας όμως ιδίως σε σένα.
Τελικά, σωστά υπολόγιζα ότι εσύ θα μου έλυνες την απορία:
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,7798.msg120726.html#msg120726Βίκτωρα - πραγματικά - το λουράκι που ανέβασες είναι τέλειο (τόσο, που δεν το περίμενα από σένα..
)
Φιλικά,
Σπύρος