Θα μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία και μόνο.
Ένα φεγγάρι η συλλογή αποτελείτο αποκτλειστικά απο ρόλεξ κι ένα τουντορ. Από τα χέρια μου, που να τα εχω κρατήσει τουλάχιστον δυο χρόνια, έχουν περάσει 9 ρόλεξ αγορασμένα καινούργια ή μεταχειρισμένα. Κανένα δεν παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα και όλα ήταν στα +-2 δευτερόλεπτα την ημέρα, απο την στιγμή της αγοράς τους και εφεξής.
Παρακολουθώ το μεγαλύτερο φόρουμ ρόλεξ στον κόσμο (με πάνω απο 40.000 μέλη) , καθημερινά 8+ χρόνια και εχω ιδία αντίληψη από εμπειρίες μελών με ποστ για προβλήματα των ρόλεξ τους.
Εχω φίλους που απο τα χέρια τους έχουν περάσει οτι ρόλεξ υπάρχει.
Τόσο σε μένα, οσο και στα άτομα που γνωρίζω κι εχω συχνά πυκνά φορέσει (χρησιδανειστεί) τα ρολογια τους, κανένας μας ποτέ του δεν είχε πρόβλημα με ρόλεξ. Με επιεικείς υπολογισμούς, μιλάω για 80 ρολόγια, τα οποία εχω δει και φορέσει σχεδόν όλα σε μαζωξεις που κάναμε στα σπίτια μας.
Απο την προσωπική μου εμπειρία λοιπόν, αυτό που μπορώ να πω ειναι : τα ρόλεξ δεν χαλάνε.
EDIT : κι αν χαλάσουν, το οποίο θα ειναι είδηση και θα οφείλεται συνήθως σε κακή μεταχείριση των κατόχων τους παρά σε αστοχία των υλικών τους, έχουν πέντε (5) χρόνια εγγύηση.