Αυτό το θέμα με τις οδηγίες χρήσης καταντάει ώρες ώρες κουραστικό και γελοίο. Παράδειγμα το παρακάτω απόσπασμα της Σέικο που παρέθεσε ο georges:
PRECAUTIONS ON WEARING YOUR WATCH
• Exercise care when you hold an infant or small child while wearing the
watch on your wrist, as the infant or child may be injured or develop an
allergic reaction caused by direct contact with the watch.
• Avoid undue shocks such as dropping or scratching against hard surfaces
or playing active sports, which may cause temporary malfunctions.
• There is a possibility of injury caused by wearing the watch on your wrist
especially if you fall down or bump into other people or objects. Προφανώς οι εταιρείες αναγκάστηκαν να βάλουν ένα σωρό πλεονασμούς, γιατί κάποια τζιμάνια δικηγόροι, κατά Αμερική μεριά, μάζεψαν κάποιους άλλους άπληστους και κυνηγούσαν εταιρείες για τα αυτονόητα.
"Μην κτυπάτε το ρολόι σας γιατί μπορεί να σπάσει το κρύσταλο" Αυτό πρέπει να το δεις γραμμένο;
To κεραμικό είναι ότι και το κρύσταλο. Εύθραστο. ΣΠΑΕΙ. Όπως και τα περισσότερα υλικά. Όμως όσο συχνά σπάτε τα ζαφείρια σας, άλλο τόσο συχνά θα σπάτε και τα κεραμικά σας ρολόγια. Εγώ πάντως δεν έχω σπάσει ποτέ κρύσταλο (και έχω κάνει διάφορες "ταρζανιές"), ούτε κάποιο κεραμικό ρολόι μου. Μάλιστα το Σέικο μου το 6159-7010, το πρώτο κεραμικό ρολόι, ηλικίας 30 ετών, που δεν ξέρω πόσους ιδιοκτήτες έχει αλλάξει, είναι
άθικτο. Διαμέτρου 51χιλ και ύψους 17χιλ αποτελεί τον ορισμού του μαγνήτη των χτυπημάτων. Και σκεφτείτε πως άλλη η τεχνολογία κεραμικών του 1976 και άλλη του 2009.
Για να καταλήξω. Είναι παράλογο να παραπονιέσαι στη Ρόλεξ και στην κάθε Ρόλεξ, γιατί σου έσπασε η στεφάνη. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ!
Φιλικά
Δημήτρης