Γεια χαρά στο forum, μετά από -αρκετό είναι η αλήθεια- καιρό.
Είχα αποκτήσει ένα RC Casio, και είχα υποσχεθεί περισσότερα στοιχεία σχετικά με το πού και το πώς καταφέρνει να συντονισθεί. Εν τω μεταξύ αποκτήθηκε και το ανάλογης τεχνολογίας Citizen Attesa 2834 (ό,τι έχετε διαβάσει για το πανέμορφο αυτό ρολόι... ισχύει!), οπότε έχει ενδιαφέρον και η μεταξύ τους σύγκριση.
Ιδού λοιπόν:
1. Οσο πιο ανοιχτός και πιο καλοκαιρινός ο καιρός, τόσο ευκολότερος ο συντονισμός. Μπορώ να πω ότι πλέον ξέρω εκ των προτέρων αν τα ρολόγια μου θα συντονίσουν το βράδυ ή όχι.
2. Το Citizen, σε γενικές γραμμές, συντονίζει ευκολότερα από το Casio, χωρίς όμως να λείψουν και περιπτώσεις όπου συντόνισε το Casio και δεν τα κατάφερε το Citizen.
3. Πού υπήρξε συντονισμός: Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Σιθωνία Χαλκιδικής (Βουρβουρού), Ρόδος (πόλη), Σύρος, Αράχωβα, Ισπανία (περιοχή Roses). Από αναφορά φίλου, το Casio του τα καταφέρνει και στην Ιεράπετρα.
Οπως υποψιάζεσθε, στην Ισπανία και τα δύο ρολόγια συντονίζανε... για πλάκα! Το μόνο μέρος όπου κατάφερα χειροκίνητο συντονισμό (με το Citizen, απόγευμα). Εκεί επίσης το Casio συντόνισε την πρώτη μέρα ξεχασμένο μέσα στη βαλίτσα!
4. Πού δεν υπήρξε συντονισμός (αρκετές μέρες & καλός καιρός): Πολύγυρος, Κουφονήσι, Αθήνα(!). Δεν με πάει η πρωτεύουσα; Τέλος πάντων, χωρίς αστεία, δεν έχω συντονίσει σε Ανω Πετράλωνα, Παλλήνη, Γκύζη. Μιλάω πάντα για αρκετά βράδια & καλό καιρό.
5. Ισχύουν οι οδηγίες των κατασκευαστών. Παράθυρο που να βλέπει ει δυνατόν Φραγκφούρτη, τοποθέτηση με την κεραία του ρολογιού (η οποία είναι στο "12" για το Casio, αλλά στο "9" για το Citizen) προς το παράθυρο και, πολύ σημαντικό, το ρολόι οριζόντιο.
Ενα ρολόι με μπρασελέ, φυσιολογικά κάθεται οριζόντια πάνω στο μπρασελέ του, όμως ένα ρολόι με λουράκι συνήθως το "παρκάρουμε" ακουμπισμένο στο πλάι. Το Casio λοιπόν, αφημένο στο πλάι, δεν συντονίζει πουθενά - ούτε καν στην Ισπανία. Εάν δεν βρούμε κάποιο άλλο τρόπο (π.χ. περασμένο στο μπράτσο μιας καρέκλας), ο απλούστερος είναι να το τοποθετήσουμε ανάποδα ώστε να κάθεται πάνω στο καντράν του (αν παραμείνει έτσι βέβαια, δεν θα φορτίζει με το φως της ημέρας).
Πιστεύω τα παραπάνω να φανούν χρήσιμα στους ενδιαφερόμενους για radio-controlled ρολόι.
Καλές διακοπές σε όσους δεν έφυγαν ακόμα!