Αποστολέας Θέμα: Αγορά ρολογιού μέχρι 4000€  (Αναγνώστηκε 20106 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
Απ: Αγορά ρολογιού μέχρι 4000€
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 04:39:18 μμ »
Κι εγώ Χάμπλοτ τα έλεγα Γιάννη! Άσε και το άλλο, το μεγαλύτερο μπέρδεμα είναι η Jaeger LeCoultre.  ;D

Α) Γιέγκερ Λεκούλτρ?

Β ) Τζάγκερ Λεκούλτρ?

Γ) Ζεζέρ Λεκούλτρ?

Τίιιιι σκατάαααα είιιιιναιιιιι?? :P

Αχαχαχαχαχχαχααχχααχαχχαχαχα Εισαι Θεος...!
Εγω ψηφιζω το Α.  ;)

Α και ξέχασα και την Ulysse Nardin. Άαααλλο μανίκι εδώ! ;D

Α) Γιουλίς Ναρντίν?

Β) Γιουλίς Ναρντάν?

Γ) Γιουλίς Ναρντέν?

Δ) Ουλίς Ναρντέν?

Ε) Ουλιζέ Ναρντέν?

Εεεεεμα πιάαααα!!!

Και τωρα το Δ  ;)
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 04:43:47 μμ »
Ειμαστε λιγο... :offtopic ομως...θα μπορουσε να γινει μεγαλη συζητηση γι αυτα, σε καποια αλλη στιγμη.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 04:44:38 μμ »
Ειμαστε λιγο... :offtopic ομως...θα μπορουσε να γινει μεγαλη συζητηση γι αυτα, σε καποια αλλη στιγμη.
Θ'ανοίξω θέμα Γιάννη, περίμενε! ;D

Αποσυνδεδεμένος theodore_tsi

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 09:50:01 μμ »
Πωπωπω χαμός στο θέμα.... δε ξέρω από που ν αρχίσω  :D

Σχετικά με τη συζήτηση πάνω στα Zenith... θα συμφωνήσω με όσους είπαν ότι εξωτερικά δεν τους λέει και πολλά... Το τελευταίο βέβαια που παρουσιάστηκε με το rubber είναι πολύ όμορφο (μπορεί και το μόνο από τα ZENITH που τους έδωσα μία ευκαιρία) αλλά το 42mm με χάλασε κάπως....

Ο φίλος andrey_ με κατάλαβε νομίζω..... ψάχνω κάτι που να μην τραβάει τα βλέμματα λόγω εταιρίας (τουλάχιστον όχι στους γνώστες.... π.χ όλοι ξέρουν τα Ω ή τα TAG... ακόμη και τα Zenith... λίγοι θα μπορέσουν να καταλάβουν ένα Chopard ή ένα Oris ή ένα Edox ( ίσως είναι προσβολή προς τη Chopard να την παραθέτω δίπλα στις άλλες δύο... απλά το κάνω για να καταλάβετε λίγο το σκεπτικό μου.... συγχωρέστε με  ;))

Τα raidillon πάρα πολύ όμορφα... πολύ minimal.... θέλω κάποια στιγμή να πάρω και ένα τέτοιο αλλά σε άλλη φάση....

Το Chopard Gran Turismo XL όσο το κοιτάω τόσο με τραβάει..... μου φαίνεται θα ξεκινήσω και βόλτα από τα μαγαζιά να φορέσω μερικά να δω και τι πηγαίνει καλύτερα στο χέρι μου....

Όσο για το Meccaniche Veloci όντως έχει πολλά από αυτά που θέλω... το γεγονός όμως ότι δεν έχω τι δυνατότητα να το δω πάνω μου είναι μειονέκτημα....

Ξαναβλέποντας όλο το νήμα συνειδητοποίησα ότι στη λίστα μου δεν έβαλα και το 1ο Eberhard που μου άρεσε!

Ανανεωμένη λίστα λοιπόν

Eberhard Chrono 4
Oris TT3 Chronograph
Chopard Mille Miglia GT XL Chrono 2011 (και ας είναι εκτός budget)
Chopard Mille Miglia GT XL Power Control (αν μας κάτσει καλό deal είναι δυνατός παίκτης)
Edox X-Treme Pilot III Limited Edition
Edox X-Treme Pilot II Limited Edition
Edox WRC Chronorally

Επιπλέον ένα που βρήκα σε πολύ χαμηλότερη τιμή αλλά μ άρεσε και αυτό... έτσι και αλλιώς είπαμε... ταβάνι τα 4000€... δεν σημαίνει ότι κάτι πιο κάτω το απορρίπτουμε αν μας αρέσει...

Maurice Lacroix Miros
http://www.overstock.com/Jewelry-Watches/Maurice-Lacroix-Mens-Miros-Black-Silicone-Strap-Chronograph-Watch/6434419/product.html

Τέλος, ίσως το μοναδικό που μπορεί να έπαιρνα σε μικρότερο των 44mm είναι το TT3 αλλά σε αυτή την έκδοση:

http://www.jurawatches.co.uk/oris-tt3-chronograp-watch-01-674-7587-7764-07-4-28-03r-or-348

Θα ζητήσω και πάλι όποιος έχει έστω και μία σχετική εικόνα για το σε τι τιμές κυμαίνεται το καθένα από τα ρολόγια που έχω παραθέσει στην Ελληνική αγορά θα του ήμουν υπόχρεος όπως και με p.m. όποιος έχει να μου συστήσει αξιόπιστα και "συννενοήσημα" μαγαζιά στην Αθήνα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 10:24:55 μμ »
Μόνο "πρόβλημα" του TT3 τα λουράκια που είναι δεσμευτικά λόγω των ιδιόμορφων lugs.

Σου εστειλα πμ με κάποιες πληροφορίες για καταστήματα.

Κάνε τη ρολογότσαρκά σου και αναμένουμε εντυπώσεις ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος dmjst

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουάριος 03, 2012, 01:30:41 πμ »
Θεόδωρε,

αν σε ενδιαφέρουν τα Mecchaniche Veloci μάλλον κάτι βρήκα και στην Αθήνα....

Orofino S.A.: Meccaniche Veloci
(Περικλέους 32, Αθήνα, Τ: 210 3227211)

Δε το έχω διασταυρώσει ακόμα όμως....

Πραγματικά νομίζω ότι είναι ταμάμ για αυτό που ψάχνεις....

Και μη νομίζεις ούτε εγώ την ήξερα πριν απο 2 μέρες τη μάρκα....

Αν τα κοιτάξεις περαιτέρω και θέλεις πες μας τη γνώμη σου για τα συγκεκριμένα ρολόγια....

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουάριος 03, 2012, 09:21:08 μμ »
Η Perrelet πως σου φαίνεται;
Το θέμα με το διπλό ρότορα είναι αρκετά πρωτότυπο κ η Perrelet από τις πιο ιστορικές εταιρίες (έχει περάσει δεκαετίες παρακμής βέβαια...)

Αποσυνδεδεμένος theodore_tsi

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουάριος 06, 2012, 09:06:23 μμ »
Αυτή τη στιγμή ψάχνω πραγματικά να βρω τι με χτύπησε....

Κοιτάω τι λίστα μου... πως είχε πριν μερικές μέρες..... όλα είχαν πολλά κουμπάκια, χρονόμετρα κτλ..

Και ξαφνικά έρχεται η πρόταση του andrey και τα γυρνάει όλα τούμπα.... νομίζω ότι έχουμε νικητή....

http://www.turbineperrelet.com/turbine-playing-with-fire

Όλα βέβαια θα κριθούν όταν θα μπουν στο χέρι μου καθώς και από την πόσο "γενναία" έκπτωση είναι διατεθειμένοι οι πωλητές να κάνουν.... αρχική πάντως από τα μαγαζιά που το είδα ήταν στα 4500€ οπότε νομίζω είναι εφικτό...

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουάριος 06, 2012, 09:14:16 μμ »
Αυτή τη στιγμή ψάχνω πραγματικά να βρω τι με χτύπησε....

Κοιτάω τι λίστα μου... πως είχε πριν μερικές μέρες..... όλα είχαν πολλά κουμπάκια, χρονόμετρα κτλ..

Και ξαφνικά έρχεται η πρόταση του andrey και τα γυρνάει όλα τούμπα.... νομίζω ότι έχουμε νικητή....

http://www.turbineperrelet.com/turbine-playing-with-fire

Όλα βέβαια θα κριθούν όταν θα μπουν στο χέρι μου καθώς και από την πόσο "γενναία" έκπτωση είναι διατεθειμένοι οι πωλητές να κάνουν.... αρχική πάντως από τα μαγαζιά που το είδα ήταν στα 4500€ οπότε νομίζω είναι εφικτό...

Προσωπικά πέτυχα αρκετά καλή έκπτωση (αν θυμάμαι ~20%), ακόμη και στη φτωχή, μονοπωλιακή αγορά της Θεσ/νίκης...
Όταν έκανα το λάθος και το δοκίμασα, τέσσερις με κρατούσαν για να μην αρχίσω να τρέχω με το ρολόι στο χέρι...

Ομολογώ πως μαγνητίστηκα από την κίνηση του διπλού ρότορα και όποιος υποστηρίξει πως δεν είναι πολύ εντυπωσιακό ρολόι, μάλλον ψεύδεται...   :)
Είναι πανάλαφρο και κάθεται πολύ ωραία στο χέρι, είναι ξεχωριστό και νομίζω (διορθώστε με αν κάνω λάθος) είναι inhouse...

Πολλοί έχουν ενστάσεις σχετικά με την τύχη και πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια (ίσως και εγώ μέσα σε αυτούς...),
αλλά εάν είχα τα χρήματα .... μάλλον θα το χτυπούσα !
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουάριος 06, 2012, 09:23:01 μμ »
Χαίρομαι που τα έκανα χειρότερα!  ;D

Δυστυχώς δεν είναι in house, είναι ΕΤΑ τροποποιημένη με ρότορα στο καντράν αλλά και πάλι έχει την ιδιαιτερότητα του διπλού ρότορα...

Έκπτωση νομίζω ότι θα πρέπει να απαιτήσεις ένα 30% γιατί η εταιρία είναι outsider...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουάριος 06, 2012, 10:03:09 μμ »
Αν σου αρέσει το κόλπο με τον ρότορα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο και ίσως είναι μονόδρομος, όμως 4500 ευρώ λιανική το αυτόματο? Ακριβότερο από τα περισσότερα αυτόματα Omega, Βreitling και Tag...ακόμη και από μερικούς χρονογράφους τους...άουτς!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουάριος 06, 2012, 10:26:10 μμ »
4.500 είναι όντως πολλά για ρολόι χωρίς χρηστική πολυπλοκότητα (ημ/νια, χρονογρ. κτλ)..
Το πρότεινα επειδή καλύπτει τα κριτήρια που έχουν τεθεί και κυρίως το "αγωνιστικό" look...
Και το Chopard πάντως αντιστοίχως ξεφεύγει ακόμα πιο πολύ και δεν ξέρω με τι περιθώρια έκπτωσης...

Αποσυνδεδεμένος dmjst

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουάριος 09, 2012, 03:07:47 μμ »
Θεοδωρε καλο βόλι... Είναι πανέμορφο το περελλε!!!