Αποστολέας Θέμα: Παρακαλώ την γνώμη σας για rolex daydate president  (Αναγνώστηκε 2486 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cutter

• Just Registered
    • Προφίλ
Παρακαλώ την γνώμη σας για rolex daydate president
« στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 12:34:34 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα rolex Daydate President. Όπως ίσως καταλαβαίνετε λόγω κόστους του συγκεκριμένου ρολογιού μόνο σε preowned θα μπορούσα να κοιτάξω κάτι ρεαλιστικά, αλλά ακόμα κι αυτό συζητιέται.

Έχω βρει τιμές σε μοντέλα όπως το 18238 και το 1807 που παίζουν από 7900 ευρώ και 5450 ευρώ, και τα δύο από το ora24.gr. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1. Τι παζάρι θεωρείτε μπορεί να πέσει αν πάει κανείς από εκεί με τα λεφτά στο χέρι που λέει ο λόγος? Σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να διαθέσω 8000 ευρώ, ρεαλιστικά θε έλεγα ότι μπορούσα να διαθέσω γύρω στα 2000-2500. Υπάρχει περίπτωση να κατεβάσω τόσο την τιμή αυτού που έχει 5450 ευρώ?

2. Βλέπω ότι τα ρολόγια αυτά είναι δεκαετίας του 70. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ή να φοβηθώ? Το ρολόι δεν θα το φοράω μια στο τόσο, αλλα θα είναι το κανονικό, ένα και μοναδικό μου ρολόι. Μήπως, υπάρχουν κρυφά κόστη στην αγορά μεταχειρισμένου ρολογιού που δεν υπολογίζω?

3. Τι γνώμη έχετε για το συγκεκριμένο κατάστημα? Υπάρχει περίπτωση παρόλο που γράφει πως τα rolex πωλούνται μαζί με τα χαρτιά και τα κουτιά τους, παρόλα αυτά να μην είναι αυθεντικά ή να είναι σε κακή κατάσταση εσωτερικά?

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Παρακαλώ την γνώμη σας για rolex daydate president
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 12:52:27 μμ »
Εκτίμησή μου, από προσωπική εμπειρία είναι ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν θα καταφέρεις να ρίξεις την τιμή στα επίπεδα που επιθυμείς. Με τίποτα όμως. :D Σε κάθε περίπτωση μια επικοινωνία μαζί τους θα σου λύσει την απορία.
Γενικά να ξέρεις ότι αν πρόκειται για Rolex, μια επίσκεψη στο service της εταιρείας θα σου λύσει κάθε απορία για την γνησιότητα του ρολογιού και την κατάστασή του, και μάλιστα δωρεάν.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος cutter

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 01:31:31 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ. Κάτι μου λέει πως θα μείνει όνειρο το daydate δυστυχώς. Όσο για την γνησιότητα, αν το έχεις πληρώσει κι έχεις ήδη φύγει από το μαγαζί, αν σου πει μετά η Rolex οτι δεν είναι και γνήσιο κλαις απαρηγόρητος...

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 01:50:19 μμ »
Νομίζω ότι τέτοια μαγαζιά πρέπει να δέχονται να γίνει έλεγχος από την αντιπροσωπεία σε ρολόι τέτοιας αξίας, πριν την αγορά. Αν δεν δεχόντουσαν, θα θεωρούσα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και δεν θα προχωρούσα στη συναλλαγή.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 04:16:42 μμ »
με 2000-2500 δεν παιρνεις daydate
καλυτερα να στρεψεις το ενδιαφερον σου αλλου

Αποσυνδεδεμένος cutter

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 04:58:11 μμ »
είναι εύκολο να μου πείτε ποια τιμή περίπου θα ήταν πιο ρεαλιστική για ένα τέτοιο ρολόι? Και πες ότι έδινα τα 5000 (που δυστυχώς δεν παίζει...), ρολόι δεκαετίας 70 να το φοβάμαι, ακόμα κι αν είναι rolex?

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος Netenforcer

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 06:43:00 μμ »
Χωρίς παρεξήγηση,

πιστεύω ότι δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα για την απόκτηση του συγκεκριμένου rolex και μάλιστα μεταχειρισμένου. Υπάρχουν πολλές και περισσότερο αξιόλογες επιλογές σ' αυτό το στυλ και την κατηγορία τιμής.

Φιλικά,

Netenforcer

Αποσυνδεδεμένος cutter

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 07:24:49 μμ »
Καμμία παρεξήγηση φίλε μου,

έχεις να μου δώσεις κάποια παραδείγματα?

Αποσυνδεδεμένος Netenforcer

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 08, 2012, 11:18:57 πμ »

Για δες αυτό το omega, η τελική του θα σου βγει πάνω κάτω στα ίδια με του president σε μεταχειρισμένο.

http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/aqua-terra-annual-calendar/23113432206001