Να συμφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου πως άλλο homage και άλλο replica. Για τα πρώτα δε βλέπω το λόγο να απαγορευτούν τα ποστς στο φόρουμ για αυτά.
Συμφωνώ με το Γιάννη ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες homages, εγώ θα προτιμουσα αυτά που έχουν ένα logo, μια φίρμα επάνω και όχι τα εντελώς ανώνυμα. Πχ ένα precista που είναι homage Blancpain FF αλλά δεν "ντρέπεται" να δηλώσει ότι είναι ένα ρολόι μιας συγκεκριμένης μάρκας.
Παρόλα αυτά, έστω και αν θεωρηθεί ότι υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, τα homages είναι απόλύτως νόμιμα και δεν βλέπω το λόγο να μην υπάρχουν συζητήσεις ή αγγελίες γι' αυτά. Μου προκάλεσε μεγάλο ερωτηματικό αυτή η εξίσωση των homages που είναι καθόλα νόμιμα με τα ρέπλικα που είναι παράνομα γιατί καπηλεύονται ένα άλλο brand name και εξαπατούν κόσμο.
Είναι κρίμα πάντως να συμβεί τώρα αυτή η παρεξήγηση που το φόρουμ αρχίζει και παίρνει πάλι τα πάνω του...
(νέοι mods που είναι φοβερά παιδιά, νέα ενεργά μέλη που γράφουν όμορφα, επιτυχημένο event της κοπής πίτας που ήταν και η μεγαλύτερη συναντηση που έγιεν ποτέ κτλ, τι το θέλαμε αυτό τώρα; )