Το DOXA GMT ήταν το πρώτο ρολόι που αγόρασα διαδυκτιακά. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Και δε με απογοήτευσαι όταν το πήρα στα χέρια μου. Το εντυπωσιακό πορτοκαλί καντράν, το φινίρισμα, η βελούδινη κορώνα, η εργονομική στεφάνη και το υπέροχο μπρασελέ. Αν και 45χιλ. κάθεται απίστευτα άνετα στο χέρι. Πολύ πιο άνετα από ανιτστοίχου μεγέθους ρολόγια, αλλά και από μικρότερα. Σ' αυτό βοηθάει και το καταπληκτικής σχεδίασης μπρασελέ που ισορροπεί τέλεια τη μεγάλη κάσα. Το ρολόι αποπνέει τέλεια την αίσθηση ενός vintage του 60, με την tonneau κάσα και το "σπυρωτό" μπρασελέ.
Το Seahunter διαφέρει στο ότι είναι 42χιλ. με διαφορετική κάσα (ειδικά οι κυρτοί προς τα κάτω βραχίονες), πιο λεπτό πιάσιμο στεφάνης με ενδείξεις σε μέτρα αντί για πόδια, κανονικός ωροδείκτης (του GMT είναι πολύ μικρός - καταδυτικό γαρ - και θέλει συνήθεια), μπρασελέ που μοιάζει σαν αλυσίδα γραναζιού (ίσως ακόμη πιο στιβαρό από του GMT, όσο και αν δε του φαίνεται) και φοράει ΕΤΑ 2824 αντί για την 2893.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οι γρατζουνιές είναι το κυριότερο πρόβλημα (κυρίως στον εξωτερικό δακτύλιο της στεφάνης), αλλά εγώ δεν έχω πρόβλημα. Το ρολόι αποκτά το χαρακτήρα του, δηλ. το δικό μου.
Όταν η DOXA έβγαλε το 1967 το SUB 300 ήταν το πρώτο καταδυτικό με πορτοκαλί καντράν και στεφάνη που είχε πίνακα μη αποσυμπίεσης (του Αμερικάνικου Πολ.Ναυτικού) και από τα πρώτα που είχαν μεγάλο λεπτοδείκτη. Μετά από δύο χρόνια ήταν και η πρώτη που έβγαλε ρολόι με βαλβίδα διαφυγής ηλίου.
Οι πιο διάσημοι χρήστες του ήταν ο Κουστώ και οι δύτες του "Καλυψώ" και ο Dirk Pitt ο φανταστικός ήρωας των ιστοριών του Clive Cussler (βλέπε ταινία "Σαχάρα" με Μάθιου Μακόναχυ και Πενέλοπε Κρουζ).
Στο μέλλον θα πάρω ένα 5000Τ Sharkhunter
Και τώρα το κουίζ. Για να δω πόσο παρατηρητικοί είστε.
Τι πρόβλημα υπάρχει στο GMT μου;Φιλικά
Δημήτρης