Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις,
λοιπόν το ρολόι προορίζεται για καθημερινή χρήση, για όλες τις ώρες της ημέρας, για όλες τις εποχές του χρόνου.
Για dress καταστάσεις (καμιά 15αριά φορές το χρόνο δηλ.) υπάρχει ένα φάσιον που με καλύπτει ενώ για τα σπορ υπάρχει ένα suunto.
Το budget είναι μικρό και δεν ενδείκνυται για την τέλεια αγορά, οπότε θα το πάρω ανάποδα και θα προσπαθήσω μέσα από τα αρνητικά στοιχεία του κάθε μοντέλου να καταλήξω σε ένα απ' αυτά.
Με την πρώτη ματιά αυτό που μου έκανε κλικ είναι το Χ-Μach αλλά με προβληματίζουν
α) το ότι μοιάζει κάπως στο ρολόι που θα αντικατασταθεί, το οποίο είναι ένα ταπεινό αλλά αξιοπρεπέσταστο quartz
(πέρα από το ότι θέλω αυτόματο ο άλλος λόγος αντικάταστασης είναι τα 42mm του jacque lemans που φαίνονται λίγα πάνω μου, καρπός 17.5 ύψος 1.88)
β) το pvd και το λουρί που μου αρέσουν απ' το X-Mach αμφιβάλω κατά πόσο θα φοριούνται τους καλοκαιρινούς μήνες
γ) η τιμή του ίσως ξεπεράσει το διαθέσιμο ποσό.
Στο PRS516 με προβληματίζουν
α) η έλειψη κρυστάλου ζαφειρίου
β) το οτι μπορεί να βαρεθώ αρκετά γρήγορα το λουράκι με τις τρύπες
Στο X-Wind δεν μου πολυαρέσει που ψιλομοιάζει με κάποια Citizen
To Breil το βρίσκω λίγο τετριμμένο και ουδέτερο σχεδιαστικά, επίσης λίγο light σαν brandname
Απ' αυτά που προτείνατε
το Railroad μου αρέσει πάρα πολύ και του βρίσκω στα αρνητικά τα β) και γ) του Mach και επίσης την κατά λίγα κλικ πιο κλασική αισθητική
στο BelowZero δεν μου αρέσει η κάσα καθόλου
το SeaStar μου αρέσει αλλά ίσως τα 48mm να είναι too much, βέβαια αν δεν φορεθεί ποτέ δεν ξέρεις
τα Longines υστερούν σε διαστάσεις
Το Lord όσο το κοιτάω τόσο μου κλείνει το μάτι
μέχρι τώρα πιο μεστές επιλογές βρίσκω το Lord και το PRS με μπρασελέ, βέβαια ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι δοκιμές στον καρπό