Αποστολέας Θέμα: Απ: ελβετικη ωρολογοποιια  (Αναγνώστηκε 39134 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ελβετικη ωρολογοποιια
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 09:26:22 μμ »
ναι αλλα ελλαδα αγοραζουν αυτοκινητα οχι ρολογια και κοιταμε  μονο την μηχανη :D,οταν μιλησα για χρηματιστηριο ρολογιων καποτε...
παρε ενα ρολεξ απο παρραλληλη και με πολυ λιγοτερα  λεφτα..το μοντελο σε πμ και γιατι..

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Απ: ελβετικη ωρολογοποιια
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 09:40:02 μμ »
ναι αλλα ελλαδα αγοραζουν αυτοκινητα οχι ρολογια και κοιταμε  μονο την μηχανη :D,οταν μιλησα για χρηματιστηριο ρολογιων καποτε...
παρε ενα ρολεξ απο παρραλληλη και με πολυ λιγοτερα  λεφτα..το μοντελο σε πμ και γιατι..

Είναι inhouse, και δεν έχει ΕΤΑ base, δεν είναι κάλο ... :D
Πλάκα κάνω φυσικά ...  ;)
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 10:10:19 μμ »
Τί να προτείνω βρε Stef....έχω αλλάξει σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων περίπου 50 με 60 ρολόγια!άλλα καλά άλλα πολύ καλά άλλα υπέροχα.Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα τελευταία 2 χρόνια είμαι της αρχής:Να αγοράζω το καλλύτερο δυνατό ρολόι με τον περισσότερο χρόνο στον καρπό μου(εξάλλου για αυτό είναι τα ρολόγια)στην καλλύτερη δυνατή τιμή και φυσικά να με εκφράζει!Καινούριο ρολόι με 25-30 % έκπτωση δεν μου λέει κάτι πια εκτός εάν είναι κάποιο panerai από την σειρά Radiomir.Το jlc master power reserve που βλέπεις παραπάνω είναι μια καλή αγορά για αρχή,με αρχική τιμή 5600 ευρώ,τό πήρα 2400 και με ανταλλαγή ολοκαίνουργο,αυτή είναι μία καλή ας πούμε αγορά.Το doppel είχε καινούριο 7700 ευρώ το είχα πάρει ολοκαίνουργο 5000 ευρώ και ο dealer το παίρνει με κλειστά μάτια 4300-4800 ευρώ....εν ολίγοις κάτω από 4000 χιλιάρικα δεν νομίζω να πέσει,άσε που είναι και ρολογάρα (42mm και πάχος 16,5mm),έτσι rattrapante sta 4500 χιλάρικα και δικό της από την iwc και κρατάς τιμή και ξεχωρίζεις!Δεν ξέρω αν με κατάλαβες....να κοροειδεύω εγώ τους Ελβετούς και όχι Αυτοί εμένα με τις ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 10:30:26 μμ »
Τί να προτείνω βρε Stef....έχω αλλάξει σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων περίπου 50 με 60 ρολόγια!άλλα καλά άλλα πολύ καλά άλλα υπέροχα.Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα τελευταία 2 χρόνια είμαι της αρχής:Να αγοράζω το καλλύτερο δυνατό ρολόι με τον περισσότερο χρόνο στον καρπό μου(εξάλλου για αυτό είναι τα ρολόγια)στην καλλύτερη δυνατή τιμή και φυσικά να με εκφράζει!Καινούριο ρολόι με 25-30 % έκπτωση δεν μου λέει κάτι πια εκτός εάν είναι κάποιο panerai από την σειρά Radiomir.Το jlc master power reserve που βλέπεις παραπάνω είναι μια καλή αγορά για αρχή,με αρχική τιμή 5600 ευρώ,τό πήρα 2400 και με ανταλλαγή ολοκαίνουργο,αυτή είναι μία καλή ας πούμε αγορά.Το doppel είχε καινούριο 7700 ευρώ το είχα πάρει ολοκαίνουργο 5000 ευρώ και ο dealer το παίρνει με κλειστά μάτια 4300-4800 ευρώ....εν ολίγοις κάτω από 4000 χιλιάρικα δεν νομίζω να πέσει,άσε που είναι και ρολογάρα (42mm και πάχος 16,5mm),έτσι rattrapante sta 4500 χιλάρικα και δικό της από την iwc και κρατάς τιμή και ξεχωρίζεις!Δεν ξέρω αν με κατάλαβες....να κοροειδεύω εγώ τους Ελβετούς και όχι Αυτοί εμένα με τις ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ!

ο προυπολογισμος που εχεις ξοδεψει σου δινει το πλεονεκτημα πελατειακης σχεσης  και % σκοντα και 50%,λογικο  δεν ειναι?

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 10:37:18 μμ »
σίγουρα george έχεις απόλυτο δίκιο.Αν δεν πληρώσεις σε οποιοδήποτε τομέα δεν μπορείς να αποκτήσεις και τα αντίστοιχα προνόμοια,εκτός και αν είσαι κλέφτης ή απατεώνας ή έστω και κουτοπόνηρος.Τέλος πάντων,τα γουστάρω τα @αμμημένα τα ρολόγια!Ούτε καπνίζω,ούτε σταμπουζούκια τα πετάω!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μάρτιος 01, 2008, 09:17:36 μμ »
Βρήκα αυτό το PDF τυχαία, εντυπωσιάστηκα και "είπα"  να το μοιραστούμε μαζί  ...  :)
Οι "Seven Wonders of the World" είναι όλα τα λεφτά ...  ;D
http://www.pagegangster.com/shop/publications/view/15083/

Franck Muller με 26 Complications, 10 παραπάνω από JLC και V.C.  !!!!!!  :o

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 02, 2008, 07:48:22 μμ από StefMac »
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μάρτιος 01, 2008, 10:18:05 μμ »
Αυτο το F.Muller ειναι οντως εκπληκτικο.... :o
Βεβαια το ρεκορ των complications το κατεχει η Patek,εδω και πολλααααα χρονια ;)

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μάρτιος 02, 2008, 08:26:45 μμ »
Αυτο το F.Muller ειναι οντως εκπληκτικο.... :o
Βεβαια το ρεκορ των complications το κατεχει η Patek,εδω και πολλααααα χρονια ;)

Δεν είμαι σίγουρος αλλά απ' όσα έχω διαβάσει και θυμάμαι η Petek Philippe κατέχει το ρεκόρ
των complications στο ρολόι τσέπης με τον Calibre 89 με 33 complications και το ρεκόρ των
11 εκατομμυρίων δολάρια για την έκδοση με λιγότερα complications του Αμερικανού τραπεζίτη Henry Graves ...
Στο Petek Philippe Sky Moon Tourbillon έχει 15 complications ...

Διορθώστε με οι "παλαιότεροι" αν δεν "θυμάμαι" καλά ... ;D

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μάρτιος 02, 2008, 08:53:08 μμ »
Δεν είμαι σίγουρος αλλά απ' όσα έχω διαβάσει και θυμάμαι η Petek Philippe κατέχει το ρεκόρ
των complications στο ρολόι τσέπης με τον Calibre 89 με 33 complications και το ρεκόρ των
11 εκατομμυρίων δολάρια για την έκδοση με λιγότερα complications του Αμερικανού τραπεζίτη Henry Graves ...
Στο Petek Philippe Sky Moon Tourbillon έχει 15 complications ...

Διορθώστε με οι "παλαιότεροι" αν δεν "θυμάμαι" καλά ... ;D

Φιλικά Στέφανος.

Ετσι ειναι οπως τα λες.Η Patek εχει την ιδιαιτεροτητα να φτιαχνει GrandComplication ρολογια κανονικης παραγωγης κι οχι μονο εκθεσιακα.
Παραδειγμα το SkyMoon το οποιο μπορει καποιος να το παραγγειλει κανονικα,ασχετο αν θα το παραλαβει μετα απο χρονια.Νομιζω λογω της πολυπλοκοτητας η Patek κατασκευαζει μολις 2 κομματια το χρονο.....

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μάρτιος 02, 2008, 09:17:21 μμ »
Ετσι ειναι οπως τα λες.Η Patek εχει την ιδιαιτεροτητα να φτιαχνει GrandComplication ρολογια κανονικης παραγωγης κι οχι μονο εκθεσιακα.
Παραδειγμα το SkyMoon το οποιο μπορει καποιος να το παραγγειλει κανονικα,ασχετο αν θα το παραλαβει μετα απο χρονια.Νομιζω λογω της πολυπλοκοτητας η Patek κατασκευαζει μολις 2 κομματια το χρονο.....

Νομίζω ότι έχει 20 χρόνια "waiting list" για απλούς θνητούς ...  ;D

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Μάρτιος 02, 2008, 09:38:28 μμ »
Νομίζω ότι έχει 20 χρόνια "waiting list" για απλούς θνητούς ...  ;D

Oποτε δινεις μια προκαταβολη,κι εχεις μπροστα σου 20 χρονια να σου κατσει το τζοκερ για να το εξοφλησεις με την παραλαβη  :D

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιούνιος 21, 2008, 02:54:39 πμ »
Μια ενδιαφερουσα αποψη για τισ τροποποιησεις που γινονται σε βαση 7750.Δυστηχως μονο για οσους ξερουν αγγλικα!!!!

http://www.watchtalkforums.info/forums/showthread.php?t=147

Παντως το τελικο θεμα για την επιλογη ενος μηχανικου ρολογιου καταληγει στο πιο μερος του ρολογιου δινεις περισσοτερη σημασια κ το αν εισαι συλλεκτης ρολογιων.Εγω παντα εδινα σημασια στον σχεδιασμο του ρολογιου , τα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν κ  που τα βλεπω εξωτερικα,  στο ονομα /κυρος/ιστορια της εταιριαςκ λιγοτερο στο τυπο του μηχανισμου κ αν ειναι 100% manufacture in house η ΕΤΑ (ισως δεν δινω κ πολλη σημασια γιατι δεν γνωριζω πολλα για τα μηχανικα μερη του ρολογιου κ πωσ λειτουργουν).Εφοσον ο μηχανισμοσ ειναι αξιοπιστος κ μου κρατησει χρονια , ειμαι καλα.Δεν ειναι ολα τελικα στο μυαλο κ στο παθος /ψωνιο του καθενος.Αρα δεν αγοραζεις ενα ρολοι που σου προσφερει την καλυτερη αποδοση τιμης ποιοτητας ωστε να το χαρεις περισσοτερο? Μηπως τελικα το παθος μας για ρολογια ειναι υπερβολικο οταν σπαταλαμε ατελειωτες ωρες για τον καλυτερο δυνατο μηχανισμο!!!!!Απλες φιλοσοφικες αποψεις εντελως προσωπικες!!!!!
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιούνιος 21, 2008, 08:38:29 πμ »
Μια ενδιαφερουσα αποψη για τισ τροποποιησεις που γινονται σε βαση 7750.Δυστηχως μονο για οσους ξερουν αγγλικα!!!!

http://www.watchtalkforums.info/forums/showthread.php?t=147

Παντως το τελικο θεμα για την επιλογη ενος μηχανικου ρολογιου καταληγει στο πιο μερος του ρολογιου δινεις περισσοτερη σημασια κ το αν εισαι συλλεκτης ρολογιων.Εγω παντα εδινα σημασια στον σχεδιασμο του ρολογιου , τα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν κ  που τα βλεπω εξωτερικα,  στο ονομα /κυρος/ιστορια της εταιριαςκ λιγοτερο στο τυπο του μηχανισμου κ αν ειναι 100% manufacture in house η ΕΤΑ (ισως δεν δινω κ πολλη σημασια γιατι δεν γνωριζω πολλα για τα μηχανικα μερη του ρολογιου κ πωσ λειτουργουν).Εφοσον ο μηχανισμοσ ειναι αξιοπιστος κ μου κρατησει χρονια , ειμαι καλα.Δεν ειναι ολα τελικα στο μυαλο κ στο παθος /ψωνιο του καθενος.Αρα δεν αγοραζεις ενα ρολοι που σου προσφερει την καλυτερη αποδοση τιμης ποιοτητας ωστε να το χαρεις περισσοτερο? Μηπως τελικα το παθος μας για ρολογια ειναι υπερβολικο οταν σπαταλαμε ατελειωτες ωρες για τον καλυτερο δυνατο μηχανισμο!!!!!Απλες φιλοσοφικες αποψεις εντελως προσωπικες!!!!!

Πολύ ωραία όλα αυτά και εγώ έτσι σκεφτόμουν σαν και εσένα ...!
Απλά η όψη, η ομορφιά ενός ρολογιού πάλι έχουν πρωταρχικό ρόλο αλλά προσπαθώ να συνδυάσω και τα "δυο" ...
Το αποτέλεσμα στις περισσότερες φορές είναι απαγορευτικό χρηματικά για εμένα αλλά και για ένα μέσο "Έλληνινα" ...

Μετά σαφώς υπάρχουν πολύ καλές προτάσεις και σε ΕΤΑ που μην ξεχνάμε ότι είναι εξαιρετικές μηχανές
που όλα τα υπόλοιπα χρόνια δούλευαν και δουλεύουν με εξαιρετική αξιοπιστία και ακρίβεια !!!
Απλά το δύσκολο τώρα είναι να μπορείς να πάρεις μια καλή ΕΤΑ και να μην την πληρώσεις σαν να παίρνεις "100% in house calibre" .  ;)

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιούνιος 21, 2008, 12:57:14 μμ »
να το ξαναπω αλλη μια φορα,δεν ειναι κακες αλλα εως καποια χρηματα,απο κει και πανω επειδη ειναι σχειδια αλλων εποχων ,οπως η 7750,του 70 οταν η εταιρεια ειχε πει στους σχεδιαστες κατι φτηνο και ανθεκτικο γιατι  οι γιαπωνεζοι μας εχουν βαλει στη γωνια!για καλη μας τυχη,δεν ακουσαν την εταιρεια και εφτιαξαν κατι καλο !αλλα το 70!δηλαδη σημερα σε ενα ακριβο ρολοι θελω μηχανη νεας αντιληψης με τις συγχρονες τεχνολογικες λυσεις που εχει ενα κοστος εξελιξης ,αναπτυξης κτλ.αν μου φερεις την μηχανη 30 ετων ,φτιαγμενη για ρολογια εως καποιο επιπεδο,που εχει κανει και αποσβεση κοστους .ακομα και το καλυτερο φινιρισμα και decoration να γινει δεν ακουμπα την μηχανη αλλα την εμφανιση.το πιο απλο σκεψου ,οποιος φτιαχνει νεες μηχανες και ξοδευει σεβαστα ποσα γι αυτες καταρχην σεβεται τον αγοραστη του οταν θα σου ζητησει ενα μεγαλο ποσο γι το ρολοι αυτο.

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιούνιος 21, 2008, 01:25:29 μμ »
Συμφωνω απολυτα απλως τωρα που θελω να αγορασω ενα σοβαρο ρολοι εχ ω βρει το ωμεγα πλανετ οσεαν χρονογραφο που το αγαπαω πολυ το βλεπω κ το κοταω για ωρα κ εχει μια καλη μηχανη κ μετα μου αρεσει κ το JLC  Master compressor που ειναι  in house κτλ κ εχω δυνατοτητα να το παρω.Ομως μοθ αρεσει πιο πολυ το ομεγα δηλαδη θα ειμαι κοροιδο που παιρνω το ομεγα κ οχι το JLC .Kataληγω σε αυτο που προειπα οτι δηλαδη τελικα ειναι θεμα προτεραιοτητας που βαζεις σχεδιασμος , μηχανη, ονομα εταιριας κτλ
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιούνιος 21, 2008, 01:29:16 μμ »
κ τελικα george ποιες ειναι οι  εταιριες αυτες που σεβονται τον πελατη κ φτιαχνει νεες μηχανες και ξοδευει σεβαστα ποσα η ομεγα ανηκει σε αυτες???
                 Leonardo Da Vinci

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιούνιος 21, 2008, 02:10:59 μμ »
Μη ξεχνατε το θεμα αξιοπιστιας παιδες,πολυ σημαντικο...Παραδειγμα,ναι πολυ καλη η νεα 33xx της Ω,συγχρονη βαση,column wheel,ποιοτικη μηχανη,βλεπουμε και διαβαζουμε ομως ποσα προβληματα αξιοπιστιας εχει αντιμετωπισει κι ακομα αντιμετωπιζει,εστω και πιο αραια πια.
Μια val.7750 πχ ειναι κορυφη απο πλευρας αξιοπιστιας για αυτοματο χρονογραφο(μαζι με την lemania5100),και με τις τροποποιησεις εταιρειων οπως η IWC και αλλες γινονται ιδανικες για μακροχρονια καθημερινη και απροβληματιστη χρηση... :)

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιούνιος 21, 2008, 07:14:29 μμ »
Μη ξεχνατε το θεμα αξιοπιστιας παιδες,πολυ σημαντικο...Παραδειγμα,ναι πολυ καλη η νεα 33xx της Ω,συγχρονη βαση,column wheel,ποιοτικη μηχανη,βλεπουμε και διαβαζουμε ομως ποσα προβληματα αξιοπιστιας εχει αντιμετωπισει κι ακομα αντιμετωπιζει,εστω και πιο αραια πια.
Μια val.7750 πχ ειναι κορυφη απο πλευρας αξιοπιστιας για αυτοματο χρονογραφο(μαζι με την lemania5100),και με τις τροποποιησεις εταιρειων οπως η IWC και αλλες γινονται ιδανικες για μακροχρονια καθημερινη και απροβληματιστη χρηση... :)
θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο eisenberg

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιούνιος 21, 2008, 11:56:09 μμ »

εχω πει τοσες φορες και το ξαναλεω !οτι προβληματα ειχαν τα ελυσαν,ελεος ρε παιδια!μεσα στις ζεστες!ολο αυτο θα ακουω!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιούνιος 21, 2008, 11:59:06 μμ »
κ τελικα george ποιες ειναι οι  εταιριες αυτες που σεβονται τον πελατη κ φτιαχνει νεες μηχανες και ξοδευει σεβαστα ποσα η ομεγα ανηκει σε αυτες???
AP,JLC,UN,ROLEX,,PP και ομεγα οπου τις αναλογει,απλα εχει πισω ενα τεραστιο γκρουπ απο κατασκευαστες μηχανων !ενα κλικ και εχει οσες μηχανες θελει,
πωπωπω ξεχασα τον βασιλια
συγνωμη
LANGE!
GO