Αποστολέας Θέμα: AUDEMAR PIGUET  (Αναγνώστηκε 8885 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
AUDEMAR PIGUET
« στις: Μάρτιος 03, 2008, 08:51:33 πμ »
Καλή βδομάδα,ξεκινόντας με παρουσίαση του παραπάνω ρολογιού.Αγοράστηκε λοιπόν ολοκαίνουργο τον Μάρτη του 2004 από Ελλάδα με όλα του τα χαρτιά-κουτιά.Πρόκειται για sport και συνάμα διαχρονικό κομμάτι,με μεγάλη "πέραση" στην γείτονα χώρα Ιταλία,από την Ιστορική Α.Ρ.Διάλεξα αυτό το μοντέλο εξαιτίας της εξαιρετικής χειροποίητης εργασίας σε όλο το ρολόι και φυσικά στο bracelet,αλλά και για τον μηχανισμό του χρονογράφου που είναι με στήλες,σε αντίθεση με το μοντέλο Off-Shore ,το οποίο φέρει μηχανισμό χρονογράφου "σάντουιτς" με module.Έτσι:
Κάσα:39,5mm πάχους 11,5mm εξαιρετικής κατασκευής με πολύ μα πολύ χειροποίητη εργασία,στεφάνη γυαλισμένη και εφαρμοσμένη στην κάσα με 8 χρυσές βίδες,το ίδιο και το καπάκι στο πίσω μέρος του ρολογιού,βιδωτά μπουτόν χρονογράφου και κορώνας για "αξιοπιστία" στην στεγανότητα που φθάνει τα 60μ.
Μηχανισμός:αυτόματος χρονογράφος cal.2385 (base caliber F.Piquet 1185) με στήλες και power reserve περίπου 40 ώρες.Decoration:ηγέφυρα του balance,του αυτομάτου,καθώς και ρότορας με κύμματα Γενεύης(Geneva Gaves),to πιάτο του μηχανισμού και του χρονογράφου με κυκλικό γυάλισμα(cloud pattern).O ρότορας είναι μασίφ 18ct και αναγράφει όλες τις ρυθμίσεις που έγιναν στον μηχανισμό και χαρακτηριστικά αυτού.Αρνητικό σημείο,έτσι για να το αναφέρω περισσότερο,το μικρό σχετικά balance και το αντίστοιχο μικρό power reserve του,με αποτέλεσμα ενώ όταν το ρολόι φοριέται να είναι ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ +0,5secs,μετά από την παρέλευση μιας μέρας περίπου δεν συμπεριφέρεται αντιστοίχως,με αποκλίσεις της τάξης των 5 secs.
Bracelet:χειροποίητο από ατσάλι εξαιρετικής κατεργασίας με πολύ δουλειά και ωραία μπούκλα με το σχήμα των αρχικών γραμμάτων της εταιρίας A.P..Στα κατά,είναι ότι λειτουργεί σαν "μαγνήτης" γρατζουνιών μέχρι και από πουκάμισα!!
Τελικό συμπέρασμα,είναι ότι το ρολόι παρά την πανάκριβη αρχική τιμή του (τότε 13.500ευρώ),στην τιμή των 7.500ευρώ που το πήρα άξιζε και παράξιζε τα χρήματά του!Μέγιστη χειροποίητη εργασια σε όλα τα σημεία του ρολογιού,εξαιρετικός σε φινίρισμα μηχανισμός,άπαιχτη "λάμψη" το βράδυ από όλο το ρολόι,με σκαλωτές αντανακλάσεις από το μοναδικό φινίρισμα του bracelet.Σε σύγκριση με τον άσπονδο φίλο του το Overseas tης V.C......απλά καμία απολύτως σχεση.Θα ακολουθήσει η μεταξύ τους "κόντρα" στο μέλλον.. ;D.
Ακολουθούν foto μηχανισμού....μπρος πίσω και στο χέρι!! ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 03, 2008, 09:02:29 πμ από konakis »
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: AUDEMARS-PIQUET ROYAL OAK CHRONO.
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 03, 2008, 08:59:44 πμ »
2 ακόμη foto:
konakis.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 03, 2008, 02:20:23 μμ »
η μηχανη βαση ,καλυτερα να το πω η μηχανη ειναι η ιδια που φοραει η ομεγα στη σειρα chrono και το αναφερω διοτι ειναι ευκαιρεια στην τιμη των 3000 ευρω οποιος θελει να παρει χρονογραφο περα απο το κλασσικο moonwatch.εξαιρετικο ρολοι ,να το χαιρεσαι

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 03, 2008, 07:56:22 μμ »
Σε συγχαιρω για το γουστο σου στα ρολογια,κι εγω προτιμω κατα πολυ το κλασσικο RO απ το offshore.Ακομη πιο πολυ μ αρεσει το απλο ref.15300 to οποιο εχει τιμη ετικετας 13.500 παρακαλω.Αθανατο το σχεδιο του GeraldGenda.....
Kαι ωραιο review παρεπιμπτοντως :up:

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 03, 2008, 09:51:55 μμ »
ευχαριστώ παίδες,θα ακολουθήσει ευκαιρείας δοθείσης και εκτενέστερη παρουσίαση με περισσότερες foto.
konakis.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 12, 2008, 11:48:55 πμ »
και μερικές ακόμα φωτογραφίες μαζί με "άλλα μέλη":
konakis.

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 12, 2008, 07:23:43 μμ »
ωραιο το AP .. ωραιο κ το Aquanaut!
Aπο AP roo μου αρεσει αυτο..

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 13, 2008, 08:33:08 πμ »
@ konakis :up: και όχι μόνο... ;)
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 25, 2008, 06:28:34 μμ »

:god: :god: :cooler:

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
AUDEMAR PIGUET
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 07, 2008, 09:03:17 μμ »
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ!

ενα βιντεο

http://www.horomundi.com/video_movie_play_big.php?fle=4erW45-nqO3Z6pPg6OjR4Nrm3d-Q1tTlqOvS39TZ3emR6c7c3uXVoqbI2MzL18rn2NjL2pPe5ew=

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: AUDEMAR PIGUET
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 07, 2008, 10:02:35 μμ »
αυτό έλειπε................ :respect:  επί ευκαιρίας κι ένα μικρό κλιπάκι από την "παλιά" μου αγάπη το RO QP Blue dial.....αφιερωμένο ειδικά στον φίλο dimis,έτσι για να θυμηθούμε λιγάκι τα παλιά!
μερικές φωτό

και το βιντεάκι
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/fSvMNfLjqCc" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fSvMNfLjqCc" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

και στον φίλο stef...............αφιερωμένο αφού βρίσκομαι στο αγαπημένο "μπαλκονάκι" της ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ πεθεράς (οι παλιοί θα θυμούνται την φάση) :D
konakis.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 07, 2008, 10:04:00 μμ »
καλα ρε παιδια
το κατι αλλο το δημιουγημα αυτο  ;D

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 07, 2008, 10:27:28 μμ »
αυτό έλειπε................ :respect:  επί ευκαιρίας κι ένα μικρό κλιπάκι από την "παλιά" μου αγάπη το RO QP Blue dial.....αφιερωμένο ειδικά στον φίλο dimis,έτσι για να θυμηθούμε λιγάκι τα παλιά!
μερικές φωτό

και το βιντεάκι
 και στον φίλο stef...............αφιερωμένο αφού βρίσκομαι στο αγαπημένο "μπαλκονάκι" της ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ πεθεράς (οι παλιοί θα θυμούνται την φάση) :D

και οι νεοι που ψαχνουν σε βαθος την ξερουν την ιστορια
ΥΓ
αν εχει και αλλη κορη κοντα στην ηλικια μου την παντρευομαι εγω αλλα εγω για να την συμπαθισω θελω langematic ;D

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 07, 2008, 10:31:22 μμ »
ότι πεις Πιτσιρικά..............θα'ρθει κι η σειρά σου,τέλειωνε με τα απαραίτητα (σπουδές-στρατό) και μετά το μέλλον είναι δικό σου,την υγειά σου να'χεις και τα άλλα θα'ρθουν.... ;)
konakis.

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 13, 2008, 01:08:57 μμ »
μερικές φωτό

και το βιντεάκι

ευχαριστω φιλε γιωργο. αλλες εποχες ολα τα καλα κομματια τα δωσαμε και τωρα κρατησαμε τα κοκαλα.!

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:13:49 πμ »
οταν τα λογια ειναι περιττα ;)
http://www.p178host.com/apgallery/3120/

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:29:29 πμ »

Πολυ καλος μηχανισμος.Στιβαροτητα-φινιρισμα-αποδοση κορυφαιου επιπεδου!
Κι ο ροτορας ε;Τελεια διακοσμηση και παχυς-παχυς.. :P

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:30:48 πμ »

άρε πιτσιρίκο τί μου θύμισες ...............κάτι ξημεροβραδυάσματα στο αγαπημένο μου site thepurists.com χρόνια όμορφα  :-[ έχω να τους διαβάσω πάνω από 1 χρόνο  γίναν κι αυτοί πασίγνωστοι τα τελευταία χρόνια,αξιόλογα μέλη μέσα από εκεί γνώρισα και τον φίλο μου τον Σπύρο από την Βιέννη άλλοι άνθρωποι άλλοι κανόνες μεράκι και αγάπη για τα ρολόγια ειδικά AP και patek τί εποχές!.......................ξέμεινα με τα "κατσαρολάκια" μου  :'(
Υ.Γ. είναι το 1ο in-house calibre της ΑΡ
konakis.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:36:19 πμ »
Πολυ καλος μηχανισμος.Στιβαροτητα-φινιρισμα-αποδοση κορυφαιου επιπεδου!
Κι ο ροτορας ε;Τελεια διακοσμηση και παχυς-παχυς.. :P

παχυς δεν λες τπτ με τοσο χρυσο αλλοι φτιαχνουν κασες ;D

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:37:05 πμ »
άρε πιτσιρίκο τί μου θύμισες ...............κάτι ξημεροβραδυάσματα στο αγαπημένο μου site thepurists.com χρόνια όμορφα  :-[ έχω να τους διαβάσω πάνω από 1 χρόνο  γίναν κι αυτοί πασίγνωστοι τα τελευταία χρόνια,αξιόλογα μέλη μέσα από εκεί γνώρισα και τον φίλο μου τον Σπύρο από την Βιέννη άλλοι άνθρωποι άλλοι κανόνες μεράκι και αγάπη για τα ρολόγια ειδικά AP και patek τί εποχές!.......................ξέμεινα με τα "κατσαρολάκια" μου  :'(
Υ.Γ. είναι το 1ο in-house calibre της ΑΡ
αντε μην το σκεφτεσαι ασε την κουζινα και ξανα μπες στα σαλονια ;D