Αποστολέας Θέμα: Pam 372 VS Rolex Sub No Date Vs Rolex Sub 50th Anniversary  (Αναγνώστηκε 7838 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
Pam 372 VS Rolex Sub No Date Vs Rolex Sub 50th Anniversary
« στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 01:31:45 μμ »
Όπως αναφέρω και στον τίτλο του θέματος προβληματίζομαι για πιθανή αγορά-επένδυση ανέμσα στα προαναφερθέντα ρολόγια.
Τα δύο πρώτα συγκεντρώνουν μεγαλύτερες πιθανότητες αν τελικά προβώ σε τέτοια αγορά (με το 372 να με κερδίζει...).

Επενδυτικά εκτιμάτε πως τα ρολόγια αυτά αξίζουν πραγματικά;
Θα αντιπροτείνατε κάποιο άλλο;

(επίσημες τιμές: 6900, 5100, 5800 με το ενδεχόμενο έκτπωσης να μην είναι πιθανό στο δύο τελευταία και παντελώς απίθανο στο πρώτο)

Υ.Γ. Γιατί όταν βρίσκομαι Αυστρία-Γερμανία δεν μου επιτρέπεται η είσοδος στο φόρουμ ???

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: Pam 372 VS Rolex Sub No Date Vs Rolex Sub 50th Anniversary
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 01:41:58 μμ »
To 372 είναι πανέμορφο αλλά 7.000 € για ώρα και λεπτά;; Άσε που το μέγεθός του μπορεί να έχει ξεπεραστεί σε λίγο καιρό...
Καλυτερη επένδυση νομίζω το Sub ND, ειδικά την εποχή αυτή..

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 02:00:06 μμ »
Εμφανισιακά, προτιμώ το πανέρι.
Το SUB όμως είναι καλύτερη επένδυση και βέβαια all time classic.

Υ.Γ. Γιατί όταν βρίσκομαι Αυστρία-Γερμανία δεν μου επιτρέπεται η είσοδος στο φόρουμ ???
Γιατί μάλλον, μπαίνεις από κάποιο router που έχει firewall στα cookies.
Αν δεν μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του router δύσκολη η πρόσβαση.  :'(
Εγώ που είχα το αντίστοιχο πρόβλημα από Αυστρία αναγκαζόμουν να συνδεθώ με τον υπολογιστή που είχα στο σπίτι στην Αθήνα (τον είχα αφήσει μόνιμα ανοιχτό σε κατάσταση "Απομακρυσμένη Σύνδεση") και μέσω αυτού έμπαινα στο forum...  :-\
Όπως λέμε Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέσω Αργεντινής.... Δούλευε όμως άψογα.

Κ
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 02:14:19 μμ »
Υποκειμενικά και μόνο, θα έλεγα το 50th γιατί αποτελεί αδυναμία και σίγουρα είναι κάτι διαχρονικό και όμορφο!
Αντικειμενικά όμως μιλώντας και πάντα σε σύγκριση με το vfm καθώς και τα δεδομένα της τώρα εποχής, θα διάλεγα το ND όπως πολύ καλώς, έχουν ήδη πράξει, κάποιοι φίλοι από εδώ!
Και στις 3 πάντως περιπτώσεις θα έχεις επενδύσει σε κάτι όμορφο, με τα sub όμως να σου παρέχουν μεγαλύτερη διαχρονική ''ασφάλεια''.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος angelo_balto

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 07:09:37 μμ »
συγνώμη για την παράθεση αυτή - μια και δεν απαντώ άμεσα στο ερώτημα - αλλά η γνώμη μου είναι ότι επένδυση σίγουρα ΔΕΝ είναι ένα ρολόι. Ίσως είναι ένα σπίτι ή ένα οικόπεδο...
Σίγουρα όμως ένα ρολόι, αυτοκίνητο, καράβι κ.α. είναι απλά εμπορικά προϊόντα τα οποία ανάλογα με την προσφορά & τη ζήτηση κρατάνε (ή όχι) αξία μεταπώλησης.

Δική μου συμβουλή: φίλε μου πάρε αυτό που μιλάει στην καρδιά σου, όχι στον επενδυτή μέσα σου. Η χαρά του να φοράς κάτι που αγαπάς είναι μεγαλύτερης αξίας από κάθε επένδυση (500€ πάνω ή 500€ κάτω δεν έσωσαν κανένα σε καμία κρίση...)

ps. 372 για εμένα... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 27, 2012, 10:41:07 μμ από angelo_balto »
Ambition is a dream with a V8 engine - Elvis Presley

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 07:20:09 μμ »
Ειδικά σήμερα ούτε τα σπίτια ούτε τα οικόπεδα είναι επένδυση, το αντίθετο μάλλον...
Κι ένα σπίτι όσο παλιώνει χάνει την αξία του, εκτός αν είναι στην πλατεία Κολωνακίου ή την Απ. Παύλου..
Και με τα ρολόγια όμως μήπως δε συμβαίνει το ίδιο; 500 € δεν είναι αμελητέο ποσόν, πόσο μάλλον 2.000€ στη συγκεκριμένη περίπτωση..
Τόσο τα ακίνητα όσο και τα ρολόγια εμπορικά προϊόντα είναι.. Επένδυση με τη στενή έννοια του όρου είναι μάλλον οι μετοχές και τα ομόλογα...

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 08:13:17 μμ »
Επενδυτικά κανένα ρολόϊ δεν αξίζει πραγματικά εκτός απο ελάχιστες περιπτώσεις.
Στο θέμα μας τώρα,θα σου πω κάτι πολύ συνηθισμένο αλλά και συνάμα πολύ σωστό.Ότι ποσό κι αν σκόπευες να διαθέσεις θα στο έλεγα,πόσο μάλλον τώρα που μιλάμε για 5000,00€ και 7000,00€.Το ρολόϊ που θα διαλέξεις φρόντισε να είναι αυτό που σου κάνει το κλίκ και σου αρέσει πραγματικά.Μα θα μου πεις,αυτό είναι το πρόβλημά μου,ότι μου αρέσουν και τα τρία το ίδιο.Το καταλαβαίνω.Έχε υπ'όψιν σου ότι ένα ρολόϊ είναι διαχρονικό,όχι μόνο όταν έχει καλή αξία μεταπώλησης,αλλά και όταν περνάει ακετό χρόνο στο χέρι μας.Στο κάτω κάτω αυτό είναι που σ'ενδιαφέρει περισσότερο.
Σύμφωνα με τα δικά μου γούστα θα επέλεγα,χωρίς δεύτερη σκέψη,ένα απο τα δυο Rolex.
Σε ότι αφορά τον όρο επένδυση να ξεκαθαρίσουμε ότι επένδυση είναι κάτι το οποίο αγοράζοντάς το σήμερα,θα μας αποφέρει αύριο περισσότερα απ'οτι ξοδέψαμε για να το αποκτήσουμε π.χ. ένα οικόπεδο.
Επομένως αγορές αυτοκινήτων,μηχανών,σκαφών,ρολογιών κ.τ.λ. κάθε άλλο παρά επένδυση μπορούν να θεωρηθούν.Ειδικά το αυτοκίνητο (πτώση αξίας,τέλη,ασφάλεια,συντήρηση,καύσιμα) είναι κανονική αφαίμαξη.
Sorry αν ξέφυγα λιγάκι απο το θέμα................κουβέντα να γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 08:53:03 μμ »
Κι όμως, η επένδυση είναι κάτι που δυνητικά στο μέλλον θα μας αποφέρει κέρδος, καμία επένδυση δεν κρίνεται ως τέτοια εκ των υστέρων, γι' αυτό υπάρχει η καλή και η κακή επένδυση.
Τρανό παράδειγμα η φούσκα της αγοράς ακινήτων...

Τέλος το  :offtopic από μένα!

Ως επένδυση στα ρολόγια θα μπορούσαμε ίσως να ορίσουμε το ενδεχόμενο της μικρότερης δυνατής απώλειας χρημάτων.
Το 372 είναι πολύ νωρίς για να κριθεί, το Sub ND το αντίθετο..

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 08:53:19 μμ »
Με τη λογική που θέτετε την έννοια της επένδυσης συμφωνώ πως ένα ρολόι δεν αποτελέι τέτοια... Από εκεί και πέρα όμως το 372 με τιμή 6900 και μεγάλο χρόνο αναμονής κοστολογείται σε σαιτ τύπου chrono24 με τιμή > 8000ε... Υπό αυτήν την έννοια βραχυπρόθεσμα το ρολόι αυτό θα μπορούσε να αποτελεί επένδυση.
Τα χρήματα, τα οποία θα δωθούν στο ρολόι αυτό, είναι τα πρώτα απoλύτως προσωπικά μου χρήματα και θα ήθελα να ''επενδυθούν'' σε κάτι το οποίο πέραν της συναισθηματικής, θα έχει και υψηλή αξία στο χρηματιστήριο των ρολογιών.
Προσωπικά τείνω προς το 372 καθώς είναι ένα περιορισμένης παραγωγής ρολόι με την inhouse της Panerai και στα μάτια μου τουλάχιστον έχει μια διαφορετική μοναδικότητα απο το πιο πολυφορεμένο Sub έστω και αν αυτό είναι ένα από τα τελευταία no date σε παραγωγή. Παρόλα αυτά και τα δύο είναι ρολόγια τα οποία μου κάνουν και με το παραπάνω το ''κλικ''!!!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 09:04:30 μμ »
Χωρίς πολύ σκέψη θα σου πω το 16610LV.

Είναι το Sub των Sub και σίγουρα το πιο συλλεκτικό από όλα τα σύγχρονα Sub.
Βγήκε μόνο για περίπου 8 χρόνια, οπότε για τα δεδομένα της Rolex είναι το πιο limited edition απ' όλα, αν σκεφτείς ότι παράγονται κατά εκατομμύρια, δεκαετίες.

Επίσης με 40 ευρώ το κάνεις -μόνος σου- μαύρο ή πράσινο ανάλογα με τις ορέξεις σου.

Μια λίγο τολμηρή πρόβλεψη. Σε 10 χρόνια (καλά να είμαστε και να τα λέμε εδώ) θα έχει διπλασιάσει την τιμή του.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 09:09:38 μμ »
Πάνο να ρωτήσω κάτι χαζό;
Αντιστρόφως δεν μπορεί να μεταφορφωθεί ένα Sub Date σε βάτραχο;

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 09:16:21 μμ »
Χωρίς πολύ σκέψη θα σου πω το 16610LV.

Είναι το Sub των Sub και σίγουρα το πιο συλλεκτικό από όλα τα σύγχρονα Sub.
Βγήκε μόνο για περίπου 8 χρόνια, οπότε για τα δεδομένα της Rolex είναι το πιο limited edition απ' όλα, αν σκεφτείς ότι παράγονται κατά εκατομμύρια, δεκαετίες.

Επίσης με 40 ευρώ το κάνεις -μόνος σου- μαύρο ή πράσινο ανάλογα με τις ορέξεις σου.

Μια λίγο τολμηρή πρόβλεψη. Σε 10 χρόνια (καλά να είμαστε και να τα λέμε εδώ) θα έχει διπλασιάσει την τιμή του.

Ναι, ναι, ναι...και εγώ θέλω βάτραχο! Ή έστω το 116610 LV... βοήθα λίγο ρε Πάνο...:D

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 09:20:48 μμ »
Πάνο να ρωτήσω κάτι χαζό;
Αντιστρόφως δεν μπορεί να μεταφορφωθεί ένα Sub Date σε βάτραχο;

Εννοείται πως γίνεται.
Άλλο (maxi) dial, σίγουρα ο παχύς λεπτοδείκτης (δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να αλλαχτούν και οι 3 δείκτες) και πράσινη στεφάνη.
Μόνο από τους κωδικούς η εταιρία γνωρίζει αν ένα Sub πωλήθηκε ως 16610 ή 16610LV.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 09:26:11 μμ »
To ND αποκλείεται λόγω αφθονίας. Οπότε βατράχι ή 372.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 09:27:36 μμ »
Εννοείται πως γίνεται.
Άλλο (maxi) dial, σίγουρα ο παχύς λεπτοδείκτης (δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να αλλαχτούν και οι 3 δείκτες) και πράσινη στεφάνη.
Μόνο από τους κωδικούς η εταιρία γνωρίζει αν ένα Sub πωλήθηκε ως 16610 ή 16610LV.

Ίδια μηχανή. Άρα τράμπα στους δείκτες γίνεται.
Γνωρίζω SD που αλλάχθηκαν καντράν και δείκτες σε μάξι.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 09:36:10 μμ »
Εννοείται πως γίνεται.

Ευχαριστώ! Άρα μπορεί να αγοράσει κανείς και το κλασσικό και να κάνει τράμπα, σωστά;

Πάντως ιδιαίτερη αξία και υψηλές τιμές κρατάει και το παλιό SD, πολύ πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου από σύγχρονο..

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 09:51:40 μμ »
Ευχαριστώ! Άρα μπορεί να αγοράσει κανείς και το κλασσικό και να κάνει τράμπα, σωστά;

Πάντως ιδιαίτερη αξία και υψηλές τιμές κρατάει και το παλιό SD, πολύ πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου από σύγχρονο..

Σωστά.
Υπολόγισε μόνο ότι πρέπει να βρεις τα παραπάνω και φυσικά δεν μπορείς να πας στην εταιρία και να πεις: γειά σας, μου δίνεται σας παρακαλώ ένα dial, ένα insert και ένα σετ δείκτες. Πρέπει να τα βρεις στην παράλληλη και να έχεις υπομονή και χρόνο για ψάξιμο για να μην σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 10:05:09 μμ »
Το ρώτησα για το φίλο ggeo7 μήπως και τον βοηθήσει σε ενδεχόμενη αγορά, άλλωστε και το Date χωρίς κεραμική έχει σταματήσει να παράγεται..

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 10:05:34 μμ »
Εάν όμως χρειαστείς κάποια στιγμή να το μεταπωλήσεις, σίγουρα θα φανεί η ''παρέμβαση'' και θα έχεις προβληματάκια... σωστά?

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 10:08:30 μμ »
Εάν όμως χρειαστείς κάποια στιγμή να το μεταπωλήσεις, σίγουρα θα φανεί η ''παρέμβαση'' και θα έχεις προβληματάκια... σωστά?

Αυτό είναι σωστό, έτσι ακυρώνεται η σπανιότητα του συγκεκριμένου μοντέλου κι εξαρχής τέθηκε σαν όρος και η επενδυτική αξία...
Άρα άκυρες οι προτάσεις μου...