Καλησπέρα φίλοι του ρολογιού και από μένα!
Πριν περίπου 10 μέρες ανακάλυψα αυτό το forum στο διαδίκτυο και μπορώ να πω πως πέρασα πολλές ευχάριστες ώρες περιπλανόμενος στις σελίδες του ως επισκέπτης. Σας αξίζουν συγχαρητήρια!
Έχοντας φτάσει τα πρώτα άντα ήρθε ο καιρός για το πρώτο μου πραγματικό αφήνοντας τα παιδικά/φοιτητικά quarz. Σκέφτηκα να ζητήσω απευθείας τη γνώμη σας για τις ως τώρα σκέψεις μου και καθώς το budget μου κυμαίνεται γύρω στις 2000-2200, άντε 2500 ευρώ max αποφάσισα το πρώτο μου μήνυμα να το γράψω σε αυτό το topic.
Περνώντας στο θέμα μας λοιπόν, αναζητώ ένα ρολόι με τα εξής χαρακτηριστικά :
• Κάτι που θα με κάνει να ασχολούμαι μαζί του, να θέλει να του αφιερώνω λίγο χρόνο και μεράκι οπότε σίγουρα αυτόματο/μηχανικό και όχι quarz.
• Καινούριο, όχι μεταχειρισμένο. Αγορά με μετρητά (για να πετύχουμε και καμιά έκπτωση) και στην τιμή που ανέφερα.
• Στυλ: Όχι καθαρόαιμο αθλητικό αλλά «κυριλέ» - σπορ εμφάνιση. Νεανικό δηλαδή αλλά όχι κάτι που «ουρλιάζει» ότι είναι αθλητικό πχ χοντρές στεφάνες με εξογκώματα ή πολλά χρώματα στο καντράν. Για να το θέσω αλλιώς, δεν ψάχνω Φεράρι και Πόρσε αλλά κάτι σε Άστον Μάρτιν και Μαζεράτι.
• Εμφάνιση : Δε χρειάζομαι χρονογράφο με τα 3 υποκαντράν. Θα ήθελα ωστόσο να μην είναι τελείως απλό έχοντας μόνο ημερομηνία. Ένα υποκαντράν που να δείχνει ξεχωριστά τα δευτερόλεπτα πάνω από το 6 ή κάτι παρόμοιο που να προβάλει την ώρα και σε 24ώρη είναι ωραίες ιδέες που σπάνε τη μονοτονία. Προτίμηση σε μπρεσελέ και όχι δερμάτινο λουράκι.
• Μέγεθος: μεταξύ 39 και 42mm (μικρομεσαίος καρπός θα έλεγα)
• Χρήση: Καθημερινή, στις εξόδους και στο γραφείο. Μόνο σε αθλοπαιδιές/γυμναστήριο σκοπεύω να το βγάζω.
• Μάρκες που προτμώ:
1. Tag Heuer. Μου αρέσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, πορωμένος με Formula 1 από το Γυμνάσιο και νομίζω πως η συγκεκριμένη μάρκα είναι η πιο άμεσα συνδεδεμένη με το χώρο. Δεν ξέρω αν είμαι και εγώ θύμα του μάρκετινγκ αλλά οπωςδήποτε ονόματα και ορισμοί όπως Juan Manuel Fangio, Raikonnen, Monaco κτλ σίγουρα λένε πολλά σε μένα (αν και η ίδια η σειρά Formua 1 της Heuer δεν μου αρέσει)
2. IWC. Από τα «αεροπορικά» τα θεωρώ τα ομορφότερα. Βέβαια οι τιμές είναι ένα ζήτημα συν το γεγονός ότι θα προτιμούσα μπρεσελέ.
3. Ω. Σχεδιαστικά κάτω από τα 2 παραπάνω κατά τη γνώμη μου αλλά άρχισα να τα ψάχνω όταν διάβασα εδώ για την υπεροχή του μηχανισμού Co-Axial και για την προτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας εδώ σε σχέση με τα τα Tag Heuer.
4. Bell & Ross μόνο σειρές Geneva και vintage. Μακάρι να ήταν και τα diver 300 εντός budget. Τα υπόλοιπα τετράγωνα δε μου αρέσουν καθόλου.
Τέλος συγκεκριμένα μοντέλα που έχω σταμπάρει είναι τα ακόλουθα:
Από Tag Heuer συμπαθώ γενικά τη σειρά λινκ κυρίως το αυτόματο Link Calibre 6 (στο site βγαίνει μόνο το «απλό» link) σε μαύρο όπου υπάρχει το ξεχωριστό υποκαντράν για τα δευτερόλεπτα. Σε αυτή το λογική μου αρέσουν και τα Bell & Ross vintage/geneva 123 σε μάυρο ή άσπρο, ενώ δεν θα έλεγα όχι και στα αντίστοιχα 126 που είναι μεν χρονογράφοι αλλά μόνο με λεπτά και δευτερόλεπτα οπότε το κεντρικό καντράν δεν είναι πολύ φορτωμένο. Φοβάμαι όμως πως τα 126 θα ξεφεύγουν στην τιμή.
Συνεχίζοντας με Heuer πάλι, θεωρώ πανέμοργο και το Grand Carrera 8 RS, όπου δείχνει την ώρα και σε 24ωρη βάση αν δεν κάνω λάθος. Στην ίδια λογική είναι και το IWC Spitfire UTC που έχω ξεχωρίσει αν και κατά τα άλλα διαφέρουν πολύ τα 2 τους. Το pilot Mark XVI παρα είναι απλό για το γούστο μου ενώ το πολύ ομορφότερο Βig Pilot εκτός από ...μεγάλο είναι και πανάκριβο. Μόνο το Aquatimer που έχει και λίγο κίτρινο στη στεφάνη απομένει που να μου αρέσει στα λεφτά που διαθέτω από IWC.
Από OMEGA τέλος, μόνο το Seamster Planet Ocean (αυτό με μπρεσελέ και πορτοκαλί στο δείκτη δευτερολέπτων!) μου είναι ωραίο σα σχέδιο, άντε και το ΑQUA TERRA chronometer αλλά όπως προανέφερα δεν μπορώ να τα απορρίψω αφού κατασκευαστικά είναι πολύ καλά για τα χρήματα που ζητούν.
Επειδή η αγορά φίλοι μου θα γίνει σε περίπου ένα μήνα από τώρα θα ήθελα μερικά σχόλια για αυτή τη short list, πχ εάν κατά τη γνώμη σας κάποιο από αυτά υστερεί σημαντικά και δεν αξίζει να το δω, ή αν πάλι κάποιο υπερτερεί κατάφωρα στο value for money και αξίζει περισσότερη προσοχή. Καλοδεχούμενο κάθε σχόλιο. Δεκτές και άλλες προτάσεις εννοείται! Στον καρπό δεν εχω δοκιμάσει σχεδόν κανένα ακόμα πράγμα που θα κάνω από βδομάδα.
Συγγνώμη αν πλάτιασα πολύ και ευχαριστώ προκαταβολικά όσους κάθησαν και διάβασαν όλο αυτό και δώσουν τα φώτα τους!