Το εύρος τιμής (1000-3000+) είναι πολύ μεγάλο και γι' αυτό χωράει ένα σωρό ρολόγια μεγάλων και ποιοτικών εταιρειών με διαφορές ακόμη και στα ρολόγια ίδιων εταιρειών.
Σε αυτό το φάσμα τιμών (στο ανώτερο σημείο του) μπορείς να δεις από Ω moonwatch και planet ocean, TagHeuer, Nomos, Maurice Lacroix, ακόμα και IWC, Breitling και Panerai! Εννοείται πάντα με την ανάλογη έκπτωση (25%+) που μπορείς να πετύχεις.
Όσο δε κατεβαίνεις προς το κατώτερο σημείο του μπάτζετ σου (1000 €) τα ρολόγια που αξίζουν τα λεφτά τους γίνονται δεκάδες. Oris, Baume&Mercier, Longines, Glycine, Louis Erard και πάει λέγοντας...
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Γιάννη και τον Χρήστο ότι δεν αξίζει να πάρεις quartz όταν μπορείς στα ίδια χρήματα να πάρεις εξαιρετικό αυτόματο ή και κουρδιστό.
Άρχισε να κάνεις ρολογότσαρκες στα καταστήματα, να βλέπεις ρολόγια που σου αρέσουν και να κάνεις παζάρια....
Και μην ανησυχείς, σ' αυτά τα λεφτά ό,τι και να διαλέξεις, το σίγουρο είναι ότι δεν θα πάρεις κακό ρολόι.
Καλή επιλογή.
Σε ευχαριστώ πολύ!
Αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα μου διλήμματα: αυτόματο ή quartz.
Δεν ξέρω κατά πόσο βολεύει κάθε φορά που κάποιος θέλει να φορέσει το ρολόι (και ειδικά ένα ρολόι αξίας) να πρέπει να το ρυθμίσει.
Παίρνει πολύ χρόνο η ρύθμιση;
Αγαπητή φίλη, στους φίλους του ρολογιού δεν μπαίνει καν ζήτημα αυτόματο ή quartz.
Όσο για την ρύθμιση του αυτόματου, αν το φοράς δε χρειάζεται, αν όχι δεν χρειάζεται παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα και άλλωστε αυτή είναι κι η "γοητεία" του....