Αποστολέας Θέμα: Πέρασε πάνω από ενας χρόνος..  (Αναγνώστηκε 136338 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Πέρασε πάνω από ενας χρόνος..
« Απάντηση #100 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 01:26:08 μμ »
Νομίζω ότι με το μέγεθος των ρολογιών έχουμε ξεφύγει!!!!!
Δηλαδή το μεγαλύτερο σε διάμετρο ρολόι θα είναι ¨της μόδας¨σε 15 - 20 χρόνια???!!!
Πλύση εγκεφάλου μας κάνουν να πάρουμε τα μεγάλης διαμέτρου (αφού ήδη τα έβαλαν και σε παραγωγή).
Απλά να υπενθυμίσω ότι οι μηχανές δεν άλλαξαν μέγεθος και θα ήταν κουτό για εμένα να φοράω ρολόι 45άρι+ με μηχανή 36άρα!!!!!
Θα ένοιωθα το ίδιο σαν να οδηγούσα λιμουζίνα δύο τόννων με μοτέρ 1000cc!!!!!!
Άσε που θα με βαραίνει άσκοπα στον καρπό κάτι μεγάλο που δεν αντιστοιχίζεται στο χρηστικό.

+1

Ασε που δεν αποκλείεται η μόδα να γυρίσει πάλι στα μικρότερα μεγέθη.

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #101 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 01:52:43 μμ »
Νομίζω ότι με το μέγεθος των ρολογιών έχουμε ξεφύγει!!!!!
Δηλαδή το μεγαλύτερο σε διάμετρο ρολόι θα είναι ¨της μόδας¨σε 15 - 20 χρόνια???!!!
Πλύση εγκεφάλου μας κάνουν να πάρουμε τα μεγάλης διαμέτρου (αφού ήδη τα έβαλαν και σε παραγωγή).
Απλά να υπενθυμίσω ότι οι μηχανές δεν άλλαξαν μέγεθος και θα ήταν κουτό για εμένα να φοράω ρολόι 45άρι+ με μηχανή 36άρα!!!!!
Θα ένοιωθα το ίδιο σαν να οδηγούσα λιμουζίνα δύο τόννων με μοτέρ 1000cc!!!!!!
Άσε που θα με βαραίνει άσκοπα στον καρπό κάτι μεγάλο που δεν αντιστοιχίζεται στο χρηστικό.
Συμφωνώ εν μέρει,αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το ρολόϊ είναι σαν το παπούτσι και όχι σαν το καπέλο,"one size fits all".
Με λίγα λόγια το τί διάμετρο θα επιλέξει ο καθένας εξαρτάται απο το μέγεθος και απο το σουλούπι του.
Όπως δε γίνεται να μου βάλεις παπούτσια Νο 44 τη στιγμή που φοράω Νο 49,έτσι ακριβώς δε γίνεται να βάλεις στη χερούκλα κάποιου ένα ρολόϊ 40mm.Θα είναι σα να το έχει κλέψει απο το βαφτιστήρι του.
Ανέκαθεν μου άρεσαν τα μεγάλα ρολόγια-αν και εφόσον το χέρι που τα φοράει μπορεί να τα υποστηρίξει-όχι επειδή έτσι προστάζει η μόδα αλλά επειδή θεωρώ ότι πρέπει να δένουν πάνω στο χέρι.
Πάντα με ξένιζε όταν έβλεπα ένα μεγαλόσωμο άνθρωπο να φοράει ένα μικρό σε διάμετρο ρολόϊ.

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 02:11:02 μμ »
Νομίζω ότι τα ΜΜΕ και το "star system" υπαγορεύουν την νέα αυτή τάση (τα υπερμεγέθη ρολόγια).
Εκτός από του ότι οι εταιρίες δεν ξοδεύουν παρά μόνο στο τμήμα "design" και σου πουλάνε ακριβότερα κάτι που στο παρελθόν το έπαιρνες σχεδόν 40% κάτω, καταφέρνουν να δημιουργήσουν "νέες ανάγκες" στο ήδη υπάρχον αγοραστικό κοινό: Δηλαδή εγώ θα πρέπει να αισθάνομαι άσχημα - μειονεκτικά και εκτός μόδας αν φοράω το ZENITH Sporto μου με τα 38mm του και θα πρέπει να αγοράσω κάτι καινούργιο άνω των 43mm που θα έχει όμως μια μηχανή από το παρελθόν (έστω και ελαφρά τροποποιημένη).
Επειδή δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι αυτό με αυτούς τους όρους και επειδή μου αρέσει να βάζω εγώ τους όρους αποφάσισα να παίρνω μόνο κουρδιστά (εντάξει και κάποια αυτόματα) που να μου αρέσουν πρώτα - πρώτα και να μπορώ να τα χαρώ όπως εγώ θέλω και όχι όπως η "τάση της μόδας" επιβάλει.
Βέβαια περί ορέξεως ουδείς λόγος και ο καθένας κάνει κουμάντο στον καρπό του!!
 :smt084
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 03:11:22 μμ »
H κάσα είναι σχεδόν τετράγωνη και θα δείχνει μια χαρά...όσο για την ιδέα δεν είναι 100% δική μου...πιό πολύ υπεύθυνος είναι ο kkostas ;D

Για ρολόι φόρουμ το βλέπω κάπως δύσκολο, για ομαδική αγορά ναι, είναι εφικτό. Το πολύ πολύ άν θέλουμε να τα συνδέσουμε με το φόρουμ, τα δίνουμε για εκχάραξη nickname ή οτιδήποτε άλλο στο καπάκι.

Γιαννη,υπαρχει αντιπροσωπος του ρολογιου στην Ελλαδα, η πρεπει να παραγγελθει απο το εξωτερικο;
Και για ποιο λογο θεωρεις δυσκολη την υλοποιηση  για ρολοι του φορουμ.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 05:04:23 μμ »
Η αγορά συμφέρει αβλεπί από το εξωτερικό, από εδώ θα μας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι. Για ρολόι του φόρουμ χρειάζεται μεγάλη διαδικασία και επαφές με το εργοστάσιο, θέμα που προσωπικά δεν το κατέχω. Επίσης για κάποιο λόγο, δεν μου πάει να "πειράξω" αυτό το dial. Ας πει κι Άρης τη γνώμη του, που είναι και ο expert στον τομέα.

Μια ερώτηση, στην ομαδική (εστω ~15 ατομα) να περιμένουμε και εκπτωση? Τι λεει η εμπειρία σας?
Θα υπάρχει σίγουρα κάποια επιπλέον έκπτωση ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος sc520

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 05:22:40 μμ »
Χαιρετώ όλη την παρέα του φόρουμ.Είμαι και εγώ μέσα για την ομαδική.Δεν πρόλαβα τις προηγούμενες αλλά σε αυτή δηλώνω παρόν.Σας ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 06:25:02 μμ »
Μεσα με 1000 για το σοβιετικο αλλα καπου διαβασα οτι απο το 2010 το εργοστασιο εχει κυρηξει πτωχευση  :( μπορει να μας διαφωτησει καποιος?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 11, 2012, 06:48:30 πμ από alexandrosF. »
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 07:04:29 μμ »
Το Amphibia δεν κολλάει με τίποτα. Είναι καταπληκτικό ρολόι.
Στο site πάντως το ρολόι παίζει κανονικά. : http://shop.vostok-inc.com/amfibia-1967
Η μηχανή του (2415) είναι ίδια με του κλασικού 2416b αλλά χωρίς date. http://www.webwatchworld.com/vostok-1967-amphibia/

Το παρακάτω αγοράστηκε 8500δρχ μεταχειρισμένο το 1999 χωρίς ποτέ να βγάλει πρόβλημα.

Κ.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 07:47:05 μμ »
Κωστα,ξερεις τιμη;
Και μεγεια τα αποκτηματα!!!super!!!
Παντα καλες ωρες να σου δειχνουν!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 09:05:58 μμ »
Κωστα,ξερεις τιμη;

Στο θέμα της τιμής ο πλέον γνώστης νομίζω είναι ο kkostas.

Και μεγεια τα αποκτηματα!!!super!!!
Παντα καλες ωρες να σου δειχνουν!!

Σπύρο σε ευχαριστώ αλλά κάθησε να τα πάρω πρώτα. Προς το παρόν μόνο το ένα.

Κ.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 06:16:51 μμ »
Μη με πειτε παραξενο,αλλα ρε παιδια δεν μ`αρεσει αυτη η επιλογη για ομαδικη παραγγελια.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 06:18:34 μμ »
Τώρα πήρα χαμπάρι το θέμα που "άνοιξα" εν αγνοία μου.
Το πιο φτηνό κι αξιόπιστο σημείο για να αγοραστεί το ρολόι είναι
ο zenitar από το ebay.
http://www.ebay.com/itm/Vostok-Amphibia-1967-automatic-watch-2415-190465-NEW-/190704763102?pt=Wristwatches&hash=item2c66e3c0de
Έχω αγοράσει πολλάκις κι είναι σε όλα άψογος.
Κάποια στιγμή πήρα κάτι που δεν μου άρεσε όταν το είδα από κοντά, του το έστειλα πίσω
και το άλλαξε χωρίς καμία διαμαρτυρία από μέρους του.
Άλλη φορά κάποιο ρολόι που πήρα είχε ένα προβληματάκι, το άλλαξε και πάλι.
Όταν πήραμε 3 ρολόγια μαζί με nicolasg και bost μας είχε κόψει τα ταχυδρομικά (αν θυμάμαι καλά 15 usd ανά ρολόι).
Για μεγάλη παραγγελία σίγουρα θα κάνει κάτι καλύτερο, είναι συζητήσιμος σε αυτά ο ρώσος.
θα πρέπει να κάνουμε την παραγγελία εκτός ebay εννοειται για να μπορεί να κόψει ακόμα περισσότερο.
Αν το αποφασίσουμε μπορώ να αναλάβω εγώ το κομμάτι της επικοινωνίας μαζί του αν θέλετε.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 06:31:21 μμ »
Εδώ ένα review του vostok:
http://www.webwatchworld.com/vostok-1967-amphibia/

Όσο αφορά το μέγεθος.
Το ρολόι έχει lug to lug distance 50,5 mm.
Δεν το λες και μικρό.
Ίσα ίσα που σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει lugs μάλλον κτήνος
θα δείχνει στον καρπό.

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #113 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 06:45:29 μμ »
Που εισαι ρε παιδι;Εμφανιστηκες επιτελους;Απο τα χειλη σου κρεμομαστε ολοι.(αυτοι που ενδιαφερομαστε για το Amphibia)
Για τα δικα μου γουστα παντα,αυτο το ρολοι ειναι πολυ ομορφο,ιδιαιτερο και σε προσιτη τιμη.Τα χρωματα του δε,μου αρεσουν παρα πολυ.Σε ενδεχομενη ομαδικη παραγγελια δηλωνω κι εγω παρων.
Μη με πειτε παραξενο,αλλα ρε παιδια δεν μ`αρεσει αυτη η επιλογη για ομαδικη παραγγελια.
Χρησταρα,ουτε εσυ να με πεις παραξενο αλλα κι εγω με τη σειρα μου δε θα εδινα ποτε λεφτα για ενα ρολοι που στο καντραν του γραφει Archimede.(το φερνω σαν παραδειγμα επειδη προταθηκε)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 07:00:19 μμ »
Οκ, Δημητρη,δεν μ`αρεσει ουτε εμενα το Αrchimede,αλλα κολησαμε σ`αυτο το ρολοι? Δεν υπαρχουν αλλες προτασεις?
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 07:22:22 μμ »

Σιγα μην σε πουμε παραξενο,γαυρακο θα σε πουμε  ;D
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 07:28:45 μμ »
Ένα τέτοιο εγχείρημα στις μέρες μας θα πρέπει να είναι όσο πιο οικονομικό γίνεται
αν θέλουμε να έχει συμμετοχή.
Το vostok κατά την γνώμη μου είναι σε πολύ σωστή τιμή και είναι πολύ δύσκολο
να το "χτυπήσει" κάποιο άλλο ρολόι.
Έχει όλο το πακέτο.
Βινταζάρα με άκρως ενδιαφέρουσα κάσα, αυτόματο, σωστό μέγεθος, σε τιμή τζάμπα.  8)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 07:31:37 μμ »
Ένα τέτοιο εγχείρημα στις μέρες μας θα πρέπει να είναι όσο πιο οικονομικό γίνεται
Έχει όλο το πακέτο.
Βινταζάρα με άκρως ενδιαφέρουσα κάσα, αυτόματο, σωστό μέγεθος, σε τιμή τζάμπα.  8)
+1000000 για την τιμη,εγω δεν λεω να παρουμε καποιο ακριβο ρολοι,το οριο των 200-300 ευρω ειναι μια χαρα,απλα ειπα αν υπαρχει καποια αλλη προταση,αυτη ακριβως η βινταζια δεν μ`αρεσει τοσο.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 07:33:04 μμ »
Σιγα μην σε πουμε παραξενο,γαυρακο θα σε πουμε  ;D
Εσυ αστα αυτα και ετοιμασου να παμε παρεουλα να(σου) παρουμε ρολοι.Οποτε θελεις στειλε π.μ. :)

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 08:31:31 μμ »
Έχει όλο το πακέτο.
+1  :) 8)
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.