Τώρα που έφτασε η ώρα να νοικοκυρευτώ και να βάλω κι εγώ την κουλούρα (4 Σεπτέμβρη) αποφάσισα με τη μέλλουσα γυναίκα μου για δώρο στους 2 κουμπάρους μας ν' αγοράσουμε από ένα ρολόι αξίας 400-500 ευρώ.
Οι κουμπάροι είναι 30 και 33 ετών με στυλ casual/αθλητικό κυρίως, οπότε προσανατολίζομαι για αγορά racing ή καταδυτικού ρολογιού, παρά dress.
Επειδή οι καρποί τους απ' ότι έχω κόψει είναι περίπου 18-19 cm και 17,5-18 cm αντίστοιχα, κατέληξα ότι η διάμετρος κάσας πρέπει να είναι γύρω στα 42mm πετυχαίνοντας έτσι τη χρυσή τομή.
Εάν το ρολόι προοριζόταν για μένα ίσως κοιτούσα και πιο ψαγμένες επιλογές όπως κάποιο pilot Archimede ή κάποιο Glycine της σειράς Incursore (αν και είναι 44μμ), ωστόσο επειδή πρόκειται για δώρο λέω να πάω με την πεπατημένη (swatch group) επιλέγοντας
Tissot ή
Hamilton.
Με δεδομένα λοιπόν τα παρακάτω:
- αξία 400-500 ευρώ, ελβετικό καλύτερα
- αυτόματο μηχανικό για καθημερινή χρήση, όχι quarz
- με μπρεσελέ οπωσδήποτε (επιμένει η γυναίκα σε αυτό)
- διάμετρο γύρω στα 42μμ
- σπορ ρολόι χωρίς extrem στοιχεία και έντονα χρώματα
- απλό ή χρονογράφος αδιάφορο
θα ήθελα τη γνώμη/προτάσεις σας!
Ως τώρα το βασικό υποψήφιο είναι αυτό που το έχει προτείνει πρόσφατα και ο φίλος zodiac σε άλλο θεμα:
http://www.tissot.ch/?mod_collections/action_getsubfamilies/colid_0002/famid_0033/refid_T044_430_26_051_00Λέω να πάρουμε ένα μαύρο και ένα ασημένιο ώστε να μην είναι και τα 2 ολόιδια.
Έχετε υπόψη σας κάτι παρόμοιο; Η αγορά θα πραγματοποιηθεί τελευταία βδομάδα του Αυγούστου ή πρώτη του Σεπτέμβρη οπότε έχω χρόνο ακόμα λίγες μέρες να το σκεφτώ.