(ΓΚΡΑΝ) ΚΑΣΑ :
Η μόδα επιτάσσει μεγάλα ρολόγια. Μερικές φορές “big is beautiful”, άλλες όχι τόσο πολύ (το με-το-ζόρι μεγαλωμένο explorer με τους μικρούς δείκτες είναι εκτός από αστείο και ιεροσυλία… Γνώμη μου, ίσως κάποιοι διαφωνήσουν).
Ευτυχώς, τα military ρολόγια πάντα ήταν μεγάλα, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι το Khaki Mechanical ακολουθεί τυφλά την μόδα, αλλά απλά νοιώθει άνετα με αυτή, αφού είναι ένα χορταστικό 44άρι από βουρτσισμένο ατσάλι. Κλασική σχεδίαση, με μεγάλα lugs (22mm λουράκι) και καλή ποιότητα κατασκευής . Δεν βρήκα κάποια ατέλεια ψάχνοντας.
Έχοντας αρκετά λεπτό στεφάνι για το κρύσταλλο, δεν μονοπωλεί την αισθητική αλλά θα έλεγε κανείς ότι απλά υποστηρίζει το μεγάλο και όμορφο καντράν.
Και το πίσω μέρος όμως είναι αρκετά ενδιαφέρον. Αντί να ακολουθήσει την κλασική λύση του βιδωτού καπακιού με το τζάμι για να φαίνεται όλη η μηχανή, έχει ένα καπάκι που εφαρμόζει στην κάσα με έξι βίδες, και παράλληλα ένα μικρό στρογγυλό παραθυράκι που φαίνεται τo balance να εργάζεται. Καλή φάση.
Η Hamilton το χαρακτηρίζει υδατοστεγές για μέχρι 100μ. Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω , έτσι κι αλλιώς δεν θα το πάω για βουτιές, αλλά μπορώ να πλύνω τα χέρια μου άφοβα.
ΚΟΡΩΝΑ Ή ΓΡΑΜΜΑΤΑ :
Αν και με ολόκληρα 8mm διάμετρο και αρκετά ψηλή , δεν δείχνει μεγάλη στο ρολόι, και βοηθάει ιδιαίτερα στο εύκολο κούρδισμα.
Είναι το μόνο μέρος του ρολογιού που είναι από γυαλισμένο αντί για βουρτσισμένο ατσάλι, και έχει και ένα μεγάλο ανάγλυφο «H».
ΤΖΑΑΑΑΑΜΙ :
Δεν ξέρω γιατί, αλλά τα εντελώς επίπεδα κρύσταλλα με απωθούν στα ρολόγια , πόσο μάλλον σε μοντέλα που θέλουν να μεταφέρουν στον κάτοχο και μία νοσταλγική νότα.
Ευτυχώς για μένα, το κρύσταλλο του Khaki Mechanical Officer είναι ελαφρά κυρτό, όχι όσο θα ήθελα βέβαια, αλλά είναι ΟΚ. Επίσης είναι μία τρίχα ψηλότερο στην άκρη από το μεταλλικό του στεφάνι. Κρύσταλλο Sapphire μεν, αλλά χωρίς ανακλαστική επίστρωση σε καμία πλευρά, αλλά κάπως πρέπει να μειωθεί και το κόστος σε ένα Low budget ρολόι… Ουδέν κακό αμιγές καλού, όταν κοιτάς την ώρα, τσεκάρεις και την χωρίστρα !
(συνεχίζεται...)