Αποστολέας Θέμα: Επιτέλους στην θέση του  (Αναγνώστηκε 7004 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Επιτέλους στην θέση του
« στις: Απρίλιος 30, 2012, 07:03:24 μμ »
Αφού έσπασα τα νεύρα μου και τις μύτες από 2 εργαλεία για αλλαγή λουριών-μπρασελέδων (κόστος 12 ευρώ) και αφού επίσκεψη σε ωρολογοποιό μου επιβεβαίωσε ότι οι μπαρέτες που βάζει η Zeno στο ρολόι του φόρουμ είναι για τον τσοπού ( πράγμα που κάνει την Zeno στα μάτια μου, εταιριούλα) και μου έκοψε με κόφτη την μία αφού είχα αφαιρέσει το καουτσούκ από κέινη την πλευρά και αφού αγόρασα 2 μπαρέτες της προκοπής (κόστος 1 ευρώ), επέστρεψα στο σπίτι και παιδεύτηκα σχεδόν 4 ώρες με το χειρουργείο για να βγάλω το άλλο μισό καουτσούκ και τελικά να βάλω το περίφημο μπρασελέ, χωρίς να ΞΕΣΚΙΣΩ το ρολόι και να το ΓΕΜΙΣΩ γρατζουνιές ( πράγμα το οποίο θα το κάνει όποιος ωρολογοποιός, επειδή δεν του περισσεύουν 4 ώρες για να αλλάξει μπρασελέ).

Δυστυχώς έβγαλα 3 λινκ ( με οδηγίες που βρήκα στο Youtube και στο google) και το ρολόι με σφίγγει, ενώ βγάζοντας 2 μου παίζει.

Μερικές φωτό από το τελειωμένο προιόν και όταν έχω χρόνο θα βάλω και πλήρες φωτορεπορτάζ .

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
Απ: Επιτέλους στην θέση του
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 30, 2012, 07:24:07 μμ »
Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα!
Πολύ ωραίο με το μπρασελέ!

Εντυπωσιακό και το ζοριλίκι...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 30, 2012, 09:04:09 μμ »

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 01, 2012, 09:19:23 πμ »
4 ωρες...!
μπραβο υπομονη!
προσωπικα δεν ξερω αν θα εκανα τοση υπομονη Πανο!  ;)

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 01, 2012, 10:11:13 πμ »
4 ωρες...!
μπραβο υπομονη!
προσωπικα δεν ξερω αν θα εκανα τοση υπομονη Πανο!  ;)

Χαχαχαχα, όταν τα νεύρα μου είχαν γίνει κουρέλια για να ανακτησω την ηρεμία μου και να μην γεμισω το ρολόι γρατζουνιες (παρότι το είχα φασκιωσει), το άφησα και πήγα για φαγητό μπροστά απο την τηλεόραση, οπότε κανά μισαωρακι υποθέτω ότι πρέπει να αφαιρεθεί από το 4ωρο  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 01, 2012, 10:13:24 πμ »
Eύγε Πανο!Χαρα στην υπομονή σου!! :D :D
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 01, 2012, 11:13:59 πμ »
Αφού κατάφερα να βγάλω τις παλιές μπαρέτες που ήταν αρχικά τοποθετημένες στο ρολόι (Α-Θ-Λ-Ι-Ε-Σ) , με το τρόπο που περιέγραψα στο πρώτο ποστ, χωρίς να κάνω τα lugs σαν τον κ@λο της μαιμούς, ξεκινάω την προετοιμασία για την εγκατάσταση του μπρασελέ.

Το γνωστό φάσκιωμα στα Lugs αλλά διπλό αυτή την φορά λόγω των έξτρα δυσκολιών που αναμένονταν

οι αναμενόμενες δυσκολίες ήταn οι διπλές τρύπες εσωτερικά στα Lugs. Οι επάνω για τον μπρασελέ για να έρχεται πρόσωπο κολητά με την κάσα και οι πίσω για το λουρί για να το κραταει σε σχετική απόσταση από την κάσα, αν και από την μάνα του το καουτσουκ ήταν τοποθετημένο στις πάνω τρύπες

ακόμα καλύτερα οι τρύπες και από την πίσω πλευρά

το πρώτο κομάτι έχει τοποθετηθεί....για να μπουν οι μπαρέτες στις σωστές τρύπες μου αλλάξανε τον αδόξαστο.....βλέπετε την ταινια στα lugs ζαρωμένη; εκεί θα είχε γίνει η μάχη των Δερβενακίων, χωρίς την διπλή ταινία..

και από την πάνω πλευρά

η άλλη πλευρά για να μπει με πέθανε
Δεν λέγαμε παραπάνω ότι είναι κόλαση για να μπουν οι μπαρέτες στις σωστές τρύπες για το μπρασελέ;
Να το αποτέλεσμα  >:( >:( >:(

Ακόμα κι εδώ που φαίνεται ότι το μπρασελέ έχει τοποθετηθεί σωστά, λίγο αργότερα διαπίστωσα ότι δεν ήταν σωστά στην δεξιά μεριά, οταν πεταχτηκε μόνο του το μπρασελέ στις πίσω τρυπες και έκανε το κενό που βλέπετε στην επάνω φωτό

και αφού τελικά μπήκε, φαίνεται ότι είναι έτοιμο για καρπό 25 εκατοστών.

επειδή δεν ήξερα πως βγαίνουν τα κομμάτια του μπρασελέ (τα οποία ενώ δείχνουν από την μια πλευρά σα να είναι βίδες, τελικά δεν είναι βίδες αλλά μπάρες που τις σπρώχνεις από την μια πλευρά με ειδικό εργαλειάκι που έτυχε να έχω) έχασα αρκετή ώρα στο youtube και στο Google να βρω τις απαντήσεις.

Αφού τις βρήκα, να το τελειωμένο προιόν στον καρπό πριν την αποκαθήλωση

και οι σωστές τελειωμένες φωτό είναι στο πιο πάνω ποστ.

Πάντως επειδή δεν μου κάνει την εφαρμογή που θέλω με τον μπρασελέ ( στους μπρασελέδες έχουμε τα κομμάτια, που όσο πιο μεγάλα είναι τόσο πιο πολύ κινδυνεύεις να είσαι από χαλαρός μέχρι να μην κλείνει με ένα μόνο κομμάτι, στα λουριά έχουμε "το ανάμεσα στις τρύπες" ) μάλλον θα ξαναβάλω το καουτσουκ για το καλοκαίρι.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 01, 2012, 11:47:18 πμ »

Πάντως επειδή δεν μου κάνει την εφαρμογή που θέλω με τον μπρασελέ ( στους μπρασελέδες έχουμε τα κομμάτια, που όσο πιο μεγάλα είναι τόσο πιο πολύ κινδυνεύεις να είσαι από χαλαρός μέχρι να μην κλείνει με ένα μόνο κομμάτι, στα λουριά έχουμε "το ανάμεσα στις τρύπες" ) μάλλον θα ξαναβάλω το καουτσουκ για το καλοκαίρι.

Αν δεν κάνω λάθος, διακρίνω τρεις (τουλάχιστον) θέσεις (τρυπούλες) στο κούμπωμα, για μικρο-ρύθμιση του μήκους. Χοντρικά, το μήκος των τρίών θέσεων μου φαίνεται ίσο με ενός κομματιού μπρασελέ . . .  άρα φαντάζομαι (θεωρητικά) μπορείς να πετύχεις και ενδιάμεσες καταστάσεις (1/3, 2/3) του κομματιού (χοντρικά πάντα), εύκολα και με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να πειράζεις τα κομμάτια του μπρασελε.
   Αυτό είναι χρήσιμο και σε περιπτώσεις που μόνο η μεταβολή θερμοκρασίας σε κάνει να θες λίγο διαφορετικό μήκος (καλοκαίρι με ιδρώτα / χειμώνας).
   Ελπίζω να βοήθησα   :)

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 01, 2012, 11:56:45 πμ »
συμφωνω με τον κωνσταντινο και πανω που θα το εγραφα. βαλε καλυτερα αλλο ενα λινκ να ειναι χαλαρο και 'σφιξε' το ρυθμιζοντας το στο κουμπωμα στις πιο μεσα τρυπες φιλε πανο. αυτα τα κουμπωματα εχουν αυτο το καλο. τα αλλα με το push button oπως της omega ειναι τα επικινδυνα στο μπρασελε.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 01, 2012, 12:03:10 μμ »
   Αν δεν κάνω λάθος, διακρίνω τρεις (τουλάχιστον) θέσεις (τρυπούλες) στο κούμπωμα, για μικρο-ρύθμιση του μήκους. Χοντρικά, το μήκος των τρίών θέσεων μου φαίνεται ίσο με ενός κομματιού μπρασελέ . . .  άρα φαντάζομαι (θεωρητικά) μπορείς να πετύχεις και ενδιάμεσες καταστάσεις (1/3, 2/3) του κομματιού (χοντρικά πάντα), εύκολα και με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να πειράζεις τα κομμάτια του μπρασελε.
   Αυτό είναι χρήσιμο και σε περιπτώσεις που μόνο η μεταβολή θερμοκρασίας σε κάνει να θες λίγο διαφορετικό μήκος (καλοκαίρι με ιδρώτα / χειμώνας).
   Ελπίζω να βοήθησα   :)

συμφωνω με τον κωνσταντινο και πανω που θα το εγραφα. βαλε καλυτερα αλλο ενα λινκ να ειναι χαλαρο και 'σφιξε' το ρυθμιζοντας το στο κουμπωμα στις πιο μεσα τρυπες φιλε πανο. αυτα τα κουμπωματα εχουν αυτο το καλο. τα αλλα με το push button oπως της omega ειναι τα επικινδυνα στο μπρασελε.

Από τις 3 τρύπες που βλέπεις, η πρώτη δεξιά είναι μη λειτουργική γιατί δεν χωράει το διπλωμένο diver extension του μπρασελέ. Κορυφαίο !;!;!;!

Από την δεύτερη και την τρίτη τώρα, δεν υπάρχει καμία βοήθεια, γιατί όταν αφαιρέσω 3 κομάτια και το βάλω στην τελευταία (τρίτη αριστερά) δεν κάνει έστω και λίγο πιο χαλαρό το ρολόι.

Αν πάλι βγάλω μόνο 2 κομμάτια, δεν μπορώ να το βάλω στην πρώτη τρύπα αλλά και στην δεύτερη είναι πάλι χαλαρό.

Οι μικρορυθμίσεις λειτουργούν μόνο όταν δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις κομμάτια ή σε μπρασελέ που έχουν μισά κομμάτια (half links) ή που τα κομμάτια στα μπρασελέ είναι όσο το δυνατόν μικρότερα.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 02, 2012, 09:00:19 πμ »
Πω πω ρε Πάνο, χαρά στο κουράγιο σου. Έφαγες μεγάλο κανάλι και όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν μπόρεσες να χαρείς και το ρολόι όπως θα έπρεπε.
Θεωρώ απαράδεκτο από τη Zeno να χρησιμοποιεί κακές μπαρέτες, να έχει 2-3 τρύπες στα lugs και να έχει τρύπα μικρορύθμισης στο κούμπωμα που δεν χωράει το diver extension.
Ούτε εταιρείες που κάνουν προτζεκτάκια στο ιντερνετ δεν κάνουν τόσα φάουλ μαζεμένα.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος morfeas3kala

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 02, 2012, 09:21:55 πμ »
Γολγοθας!!
Μηπως πληρωνεις αμαρτιες απο κανενα παλιο ρολοι που κακομεταχειριστηκες..?? :P :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 02, 2012, 10:55:47 πμ »

Από τις 3 τρύπες που βλέπεις, η πρώτη δεξιά είναι μη λειτουργική γιατί δεν χωράει το διπλωμένο diver extension του μπρασελέ. Κορυφαίο !;!;!;!

Από την δεύτερη και την τρίτη τώρα, δεν υπάρχει καμία βοήθεια, γιατί όταν αφαιρέσω 3 κομάτια και το βάλω στην τελευταία (τρίτη αριστερά) δεν κάνει έστω και λίγο πιο χαλαρό το ρολόι.

Αν πάλι βγάλω μόνο 2 κομμάτια, δεν μπορώ να το βάλω στην πρώτη τρύπα αλλά και στην δεύτερη είναι πάλι χαλαρό.

Οι μικρορυθμίσεις λειτουργούν μόνο όταν δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις κομμάτια ή σε μπρασελέ που έχουν μισά κομμάτια (half links) ή που τα κομμάτια στα μπρασελέ είναι όσο το δυνατόν μικρότερα.

κορυφαιο!!!! τι να πω!

για το καλοκαιρι βαλε του καλυτερα ενα νατο να ξεμπερδευεις. θα ταιριαξει με πολλα
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 05, 2012, 11:05:35 μμ »
Σε αντίθεση με την τοποθέτηση του μπρασελέ, η επανατοποθέτηση του καουτσούκ, έγινε σε 3 λεπτά  ;)