Ας μην υπερβαλλουμε Κωστα...
Χμμ…για να δούμε λοιπόν. Απ’την μία έχουμε μια απίστευτη ανεση να χειριστούν κάποιοι τον παραλογισμό με χιούμορ, χτίζοντας πάνω σε αυτόν σκετσάκια. Μετά έχουμε το κλασικο χιούμορ με αγγλικές ατάκες τύπου ex-parrot, παίξιμο με τις λέξεις λόγω αγγλικής γλώσσας και ανόητων επιχειρημάτων που κάνουν το τελικό αποτέλεσμα πολύ αστειο. Επίσης είναι χαρακτηριστική η μανία των Monty Python με την εκνευριστική αγγλική ευγένεια/απαθεια.
Απ’την άλλη εχουμε τον Νταγκλας Ανταμς, ο οποιος παρεπιπτόντως ποτέ δεν είχε σκοπο να γράψει μια σειρά επιστημονικής φαντασίας, όπως είχε πει ο ίδιος, μέχρι που ανατίναξε την Γη στο πρώτο επεισόδιο, οπότε δεν του έμεναν και πολλές επιλογές. Ο Ανταμς χρησιμοποιεί πολύ παρόμοιες τεχνικές, δίνει εμφαση στον παραλογισμό της επιστημονικής φαντασίας (αν υπάρχει τέτοια φράση) ενώ ταυτόχρονα κάνει σύνδεση με τον παραλογισμό της συγχρονης ζωής (κάτι που κρατούν ασαφες οι Monty Python). Και μια ατάκα σχετική με μας : ““Why are people born? Why do they die? Why do they want to spend so much of the intervening time wearing digital watches?”
Ο Ανταμς έγραφε και για τους Monty Python και οπως είπα πολλα στοιχεία είναι κοινά στις σειρές. Τα πραγματα πιστεύω θα ήταν διαφορετικά αν δεν ξεπεφτε απο ενα σημείο και μετα.