Αποστολέας Θέμα: Longines vs Hamilton  (Αναγνώστηκε 33588 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος physioman

• 46mm case
    • Προφίλ
Longines vs Hamilton
« στις: Αύγουστος 26, 2012, 05:27:43 μμ »
Γεια σας φίλοι συμφορουμίτες. Σε λίγο καιρό ετοιμάζονται να παντρευτώ και βεβαίως βεβαίως ζήτησα από τα πεθερικά ως δώρο ένα ρολόι. Είμαι λοιπόν μεταξύ δύο επιλογών.
1) longines legend diver no date http://www.longines.com/watches/heritage-collection/L3.674.4.50.0
2) Hamilton railroad auto chrono http://hamiltonwatch.com/en/gents/american-classic/timeless-classic/railroad-auto-chrono/H40616555

Περιμένω απόψεις και εμπειρίες σας για τις δύο αυτές εταιρίες και πιο συγκεκριμένα για αυτά τα δύο μοντέλα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλικά
Αναστάσης

Αποσυνδεδεμένος sunsea

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Longines vs Hamilton
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 26, 2012, 05:36:31 μμ »
Το πρωτο !
Αν επελεγα Hamilton,το Pan Europ
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 26, 2012, 05:42:34 μμ από sunsea »
"Ho attraversato oceani,eplorato i continenti e conquistato le
 altitudini...
 alla ricerca del mio "Tempo"  ''Διεσχισα τους ωκεανους,εξερευνησα τις ηπειρους και κατεκτησα   τα υψη...  προς αναζητηση του ''Χρονου" μου       Vivere veramente,non puramente trascorrere i giorni.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 26, 2012, 05:54:14 μμ »
Το πρωτο !
+1000000

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS31

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 26, 2012, 05:54:33 μμ »
κι εγω longines

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 26, 2012, 05:55:14 μμ »
Το πρωτο !

+1000000000 ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 26, 2012, 05:58:43 μμ »
Longines κι απο μενα ;)
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 26, 2012, 05:59:58 μμ »
Συμφωνώ... Για όλες τις ώρες!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 26, 2012, 06:05:08 μμ »
Legend Diver, ένα ρολόι που μπορεί να σταθεί σε μια συλλογή δίπλα σε άλλα πολύ ακριβότερα κομμάτια. Γιατί? Γιατί έχει χαρακτήρα!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 26, 2012, 07:29:27 μμ »
Longines Legend Diver. αγαπημενο ρολοι. απο αυτα που θελεις να τα κρατησεις στη συλλογη σου. ειχα στο παρελθον και 2 Hamilton, πολυ καλα, ποιοτικα αλλα δεν κρατησε ο ...ερωτας μαζι τους. οπως ειπε παραπανω και ο φιλος GiannisH στεκεται ανετα διπλα σε ακριβοτερα κομματια και διεκδικει ισαξια χρονο στον καρπο με αυτα, με διαφορετικα λουρακια απογειωνεται τελειως.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος ELBETAKIAS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 26, 2012, 10:46:26 μμ »
λονζιν με διαφορα απο μενα..

το χαμιλτον δε μ'αρεσει...

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 26, 2012, 10:51:02 μμ »
Longines και από μένα.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 26, 2012, 10:58:05 μμ »
Legend Diver, ένα ρολόι που μπορεί να σταθεί σε μια συλλογή δίπλα σε άλλα πολύ ακριβότερα κομμάτια. Γιατί? Γιατί έχει χαρακτήρα!!!

Και γω αυτό πιστεύω φίλε Γιάννη αλλά μάλλον ήθελα λίγο σπρώξιμο. Ο λόγος είναι ότι έχω δοκιμάσει μόνο το Hamilton αλλά πιστεύω ότι ο θρυλικός δύτης θα έχει διαχρονική αξία στον καρπό μου!!! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!! Καλό βράδυ!!

Αποσυνδεδεμένος livestrong

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 26, 2012, 11:40:08 μμ »
hamilton, πιο ποιοτικό, στιβαρό ρολόι κ χρονογράφος

υγ. υποκειμενικά κ πολύ πιο όμορφο

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 27, 2012, 09:06:22 πμ »
Ο μόνος λόγος να μην πάρεις το Longines έναντι του Hamilton είναι αν σου "κάθεται" μικρό στον καρπό.
Αν είναι καλό σαν μέγεθος, τότε είναι σαφώς προτιμότερη επιλογή.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 27, 2012, 10:39:40 πμ »
Μα legend physiκα!  ;)

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 27, 2012, 10:50:54 πμ »
Μιλάμε για δυο τελείως διαφορετικά ρολόγια και το σημαντικότερο,για δυο τελείως διαφορετικά μεγέθη.
Το Longines είναι ένα πιο all around ρολόϊ σε αντίθεση με το Hamilton που είναι πιο dress.
Άν ήθελα λοιπόν κάτι για όλες τις ώρες,θα επέλεγα το LLD.Άν ήθελα κάτι πιο επίσημο για να το φοράω με το πουκαμισάκι μου ή το κουστουμάκι μου,θα επέλεγα με κλειστά μάτια το Railroad.(ειδικά με το λευκό καντράν που πόσταρες)
Επειδή η διαφορά στο μέγεθος είναι μεγάλη ανάμεσα στα δυο ρολόγια,πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις.
Άν το LLD κάθεται ωραία στον καρπό σου τότε το Railroad θα σου είναι μεγάλο.
Άν πάλι ο καρπός σου είναι τέτοιος που να υποστηρίζει ένα ρολόϊ 46mm όπως το Hamilton,τότε πίστεψέ με το LLD θα δείχνει πολύ μικρό και φτωχό επάνω σου.

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 27, 2012, 11:08:14 πμ »
Rolex, no mercy. ;D
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 27, 2012, 11:24:00 πμ »

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 27, 2012, 11:31:44 πμ »
Εγώ ψηφίζω το hamilton φίλε! Ξέρω τον έρωτα όλων εδώ μέσα για LLD, τον οποίο και δεν καταλαβαίνω. Το έχω δοκιμάσει, ωραίο είναι αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας. Άσε που για τον δικό μου καρπό είναι μικρό. Δεν θα σου πω ποιο είναι καλύτερο ποιοτικά γιατί δεν ξέρω. Εμφανισιακά, όμως, για μένα υπερτερεί μακράν το hamilton. Γι'αυτό άλλωστε και το πήρα και εγώ πριν από 5 μήνες. Επιπλέον, ταιριάζει πολύ περισσότερο το στυλ του με το γεγονός με το οποίο συνδέεται. Αν δεν είσαι τύπος που αλλάζεις ρολόγια συχνά και δε σκοπεύεις να το πουλήσεις ή να το ανταλλάξεις τότε το hamilton είναι ιδανικό για δώρο γάμου.
Αν δεν το έχεις δει από κοντά και δεν το έχεις δοκιμάσει, κάντο. Οι φωτογραφίες το αδικούν πολύ. Είναι πολυυυυυυυ όμορφο ρολόι.

Υ.Γ.: Όσον αφορά στο χρώμα, δες τα πρώτα από κοντά. Και γω στην αρχή ήμουν έτοιμος να πάρω αυτό που πόσταρες γιατί το θεωρώ πανέμορφο. Τελικά κατέληξα σ'αυτό: http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/american-classic/timeless-classic/railroad-auto-chrono/H40616535 γιατί το θεωρώ πιο ευκολοφόρετο και πιο διαχρονικό. Βέβαια αν ήταν και για μένα δώρο γάμου μπορεί τελικά να έπαιρνα το λευκό-χρυσό!! Εσύ αποφασίζεις!!!     

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 27, 2012, 01:49:55 μμ »
Ο μόνος λόγος να μην πάρεις το Longines έναντι του Hamilton είναι αν σου "κάθεται" μικρό στον καρπό.
Αν είναι καλό σαν μέγεθος, τότε είναι σαφώς προτιμότερη επιλογή.

Ο καρπός μου έχει διάμετρο 7,5 Ίντσες. Το Hamilton  το έχω δοκιμάσει και είναι καλό στον καρπό μου. H longines σαν εταιρεία έχει πιο βαριά ιστορία και είναι ένας σοβαρός λόγος που είμαι σε δίλημμα. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει το longines ένα αντιθέσει με το Hamilton που είναι δοκιμασμένο. Παρόλαυτα ο θρυλικός δύτης με έχει γοητεύσει. Το θεωρώ πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό ρολόι. Λέτε να πω στον AD να μου το στείλει να το δοκιμάσω και αν δεν μ'αρέσει στον καρπό να πάρω το Hamilton? είναι τραβηγμένο; Πρέπει να είναι κοντά στην τιμή.