Αποστολέας Θέμα: OMEGA SPEEDMASTER DATE  (Αναγνώστηκε 4280 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος laz_pra

• Just Registered
    • Προφίλ
OMEGA SPEEDMASTER DATE
« στις: Σεπτέμβριος 14, 2012, 09:37:03 μμ »
Πολύ καινούργιος στο χώρο, θα ήθελα τη γνώμη σας για το συγκεκριμένο ρολόι:

http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/date/32330404006001

Αν γνωρίζω καλά την τιμή του είναι περίπου 2.600€. Ελπίζω να το βρω μέχρι 2.000€...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: OMEGA SPEEDMASTER DATE
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 15, 2012, 02:07:38 μμ »
Καλως ηρθες!

Σταθερη αξια η Ω, το συγκεκριμενο μπορεις να το βρεις και πιο κατω απο 1900.

Σε τετοια χρηματικα υψη ομως το πιο ακριβο κατα 900 moonwatch ειναι μακρανκαλυτερη επιλογη...

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 15, 2012, 02:19:52 μμ »
Ψάχνεις για ένα καλό χρονογράφο με ημερομηνία, ή ζητάς έναν κλασσικό εκπρόσωπο της Ω; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Αν πρόκειται για το δεύτερο, τότε το moon, το κουρδιστό, το κλασσικό εδώ και μισόν αιώνα, συμφωνώντας με τον φίλο andrey_, είναι μονόδρομος. Αλλοιώς θα σου έλεγα να κοιτάζεις και σε άλλες μάρκες, καθώς μπορείς να βρεις κλασσικούς αυτόματους χρονογράφους με μηχανή Valjoux 7750 (αξιόπιστη διαχρονική και σκυλί) και με λεφτά συν/πλην στό χιλιάρικο παρακαλώ... Χαρακτηριστικά αναφέρω στην τύχη κάποιες εταιρείες που χαίρουν διεθνούς σεβασμού: Glycine, Zeno, Longines, Stowa, Steinhart, Oris, Tissot...
Ότι άλλο θες, εδώ είμαστε...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 15, 2012, 04:33:18 μμ »
Ψάχνεις για ένα καλό χρονογράφο με ημερομηνία, ή ζητάς έναν κλασσικό εκπρόσωπο της Ω; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Αν πρόκειται για το δεύτερο, τότε το moon, το κουρδιστό, το κλασσικό εδώ και μισόν αιώνα, συμφωνώντας με τον φίλο andrey_, είναι μονόδρομος. Αλλοιώς θα σου έλεγα να κοιτάζεις και σε άλλες μάρκες, καθώς μπορείς να βρεις κλασσικούς αυτόματους χρονογράφους με μηχανή Valjoux 7750 (αξιόπιστη διαχρονική και σκυλί) και με λεφτά συν/πλην στό χιλιάρικο παρακαλώ... Χαρακτηριστικά αναφέρω στην τύχη κάποιες εταιρείες που χαίρουν διεθνούς σεβασμού: Glycine, Zeno, Longines, Stowa, Steinhart, Oris, Tissot...
Ξεχασες την Hamilton φιλε Θανο.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος laz_pra

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 16, 2012, 11:11:57 πμ »
Καλως ηρθες!

Σταθερη αξια η Ω, το συγκεκριμενο μπορεις να το βρεις και πιο κατω απο 1900.

Σε τετοια χρηματικα υψη ομως το πιο ακριβο κατα 900 moonwatch ειναι μακρανκαλυτερη επιλογη...

Τελικά η τιμή καταλόγου είναι 3.100 και μπορώ να το πάρω 2.200. Ήδη είμαι πολύ ψηλά για τα δεδομένα μου, οπότε απορρίπτεται το moonwatch

Αποσυνδεδεμένος laz_pra

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 16, 2012, 11:19:35 πμ »

Νομίζω θέλω Ω. Την προτιμώ από τις μάρκες που αναφέρεις. Καθαρά υποκειμενικό χωρίς να μπορώ να το τεκμηριώσω.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 16, 2012, 11:56:08 πμ »
Τελικά η τιμή καταλόγου είναι 3.100 και μπορώ να το πάρω 2.200. Ήδη είμαι πολύ ψηλά για τα δεδομένα μου, οπότε απορρίπτεται το moonwatch

Το ρολοι δεν προκειται να σε απογοητευσει.. Η τιμη του ομως ειναι επιχειρημα για να βαλεις 200 € παραπανω, προσωπικα τοσα πολλα χρηματα για το συγκεκριμενο ρολοι δε θα εδινα, οταν με μικρη υπερβαση μπορω να παρω ενα ρολοι θρυλο.

Αθηνα βρισκεσαι? Τσεκαρε μηπως πετυχεις καλυτερη εκπτωση. Οι μαρκες που προτεινει ο Θανος ειναι πολυ καλες και πιο τιμιες, αν θες Ω αποκλειστικα υπαρχουν πιο ολοκληρωμενες επιλογες, οπως το κλασσικο seamaster, diver βεβαια κι οχι χρονογραφος.

Για να σε βοηθησουμε, πες μας, τι ρολοι ψαχνεις?

Αποσυνδεδεμένος ns

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 01, 2012, 03:48:33 μμ »
Παιδιά καλησπέρα κ από εμένα (ακόμη εάν ενθουσιώδη των ρολογιών).
Το τι διάβασμα έχω ρίξει δεν περιγράφεται  ;D
Ας μπω όμως στο θέμα...
Μετά από 5 χρονια επιτυχημένης χρήσης του Oris (Carlos Coste Ed.)  στον καρπό μου, είπα πως ήρθε ο καιρός να αναβαθμιστώ.
Μετά από αρκετό ψάξιμο κ’ πάντα για τα δικά μου οικονομικά δεδομένα (1700-2200 euros), κατέληξα στο Fortis Flieger (597.22.11  H 635.10.41). Επειδή ομως τίποτα δεν είχε διαθέσιμο η αντιπροσωπεία άρχισα δειλά δειλά να κοιτάζω τα Ω που πάντα ταν ενας πόθος αλλά εκτός budget.  Βρήκα λοιπόν ενα μοντέλο απτό site της Ω που μου αρεσει πολύ το Speed master Date (http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/date/32332404006001)
αλλά δεν έχω ιδέα σε πιο αξιόπιστο μαγαζί να ρωτήσω τιμή & διαθεσιμότητα, εαν ο caliber  3304 που φοράει είναι αξιόπιστος σε σχέση με τον Valjoux 7750 (εάν δεν κάνω λάθος) που φοράει το Oris κτλ.
Κάθε βοήθειa & PM ευπρόσδεκτη.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 01, 2012, 04:07:22 μμ »
Kαλησπέρα φίλε ns,
Θα επαναληφθώ αλλά με 100€ πάνω από το όριό σου παίρνεις το moonwatch, ρολόι σταθμός με κουρδιστή μηχανή επίσης σταθμό (lemania) και ιστορία δεκαετιών, μιας και δίνεις βάρος στο μηχανισμό  ;)...

Αποσυνδεδεμένος ns

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 01, 2012, 04:29:10 μμ »
Andrey ευχαριστω για την απαντηση & πρόταση.
Τα extra 200euros δεν ειναι προβλημα. Το θεμα ειναι πωσ προτιμώ ενα ρολοι auto-winding.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 01, 2012, 04:34:05 μμ »
Οκ πάσο  :) Πάντως μια ιδέα είναι...

Στην περίπτωση αυτή μου φαίνεται λίγο ακριβό το Ω για αυτά που προσφέρει. Από ωρολογιακής αξίας θα απαντήσουν οι ειδικότεροι, αν και απ'ότι ξέρω η μηχανή αυτή είναι χρόνια δοκιμασμένη και αξιόπιστη. Βέβαια, δεν έχει τον Co-Axial, αλλά τότε θα εκτοξευόταν η τιμή...

Αποσυνδεδεμένος ns

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 01, 2012, 04:40:37 μμ »
Εμμ Ω ειναι...Θα πληρωσεις και το brand  :)
Αυτό θέλω να μάθω κ εγώ..Εαν δηλαδή η μηχανη ειναι καλή σε βαθος χρόνου μιας κ δεν μιλάς με τον πιο τακτικο ανθρωπο του κοσμου (απο θέμα χρήσης κ service).
Επίσης εαν ξερεις σε πια μαγαζιά (Αθήνα κτλ.) μπορω να πετυχω εκπτωση 25%-30% από την τιμη καταλογου PM pls..

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 01, 2012, 04:43:23 μμ »
Σου στέλνω pm