Καλησπέρα σε όλους.
Το παρακάτω ερώτημα με απασχολεί ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο αλλά εύχομαι στο κοντινό μέλλον να με απασχολήσει πραγματικά.
Τον τελευταίο καιρό έπιανα το εαυτό μου έτοιμο να προβεί σε αγορά διάφορων ρολογιών από το νετ, τύπου SEIKO, Squale ή πάλι και από καταστήματα στην Αθήνα, στο τσακ ήμουν και για Hamilton. Μιλώ για ρολόγια "μεσης" αξίας, γύρω στα 500-600 ευρώ όχι κάτι περισσότερο.
Παρορμητική αγορά δηλαδή, κάτι που στα ρολόγια δεν το συνηθίζω. (Αλλά κάποια άπό αυτά τα κομμάτια είναι πραγματικό value for money.)
Λοιπόν έχω να σας ανακοινώσω ότι πήρα την απόφαση να μην ενδώσω πουθενά

αλλά να προσηλωθώ στο επόμενο μεγάλο στόχο παρά να χαλάσω μέρος του κουμπαρά για κάτι άλλο. Προτιμώ να κρατήσω τη συλλογή σε χαμηλό αριθμό ρολογιών εξάλλου ώστε να τα φοράω όλα, 1-2 φορές την εβδομάδα το καθένα σίγουρα.
Και μέτα την εισαγωγή είμαι έτοιμος να προχωρήσω στο παρασύνθημα: Το επόμενο κομμάτι με το καλό αποφάσισα να είναι Rolex! Ω ναι, όσο και να στεναχωρώ τώρα τον φίλτατο συνονόματο nicolasg ήρθε η ωρα για κορώνα!
Και εδώ έρχεται το ερώτημα: Για ενα και μοναδικό Rolex ειναι το sub no date (παλιό, νέο δεν έχει ακόμα σημασία) μονόδρομος;
Άλλα μοντέλα όπως το Miglauss ή το Explorer II εχουν τύχη;
Έχοντας στη συλλογή 2 καταδυτικά που δεν φεύγουν από τη συλλογή με τίποτα (Ω PO και Πανεραι 111) να πάω σε 3ο καταδυτικό το θεωρώ too much.
Από την άλλη όμως το sub no date είναι τόσο Rolex με τόση ιστορία..
Εμφανησιακά το Explorer II (και εδώ παλιό ή νέο δεν έχει ακόμα σημασία) μου αρέσει περισσότερο από όλα...μακράν όμως! Το 40άρι το έχω προβαρει στον καρπό, μια χαρα κάθεται.
Βρίσκω θετικα του Explorer II
- είναι κουκλί
- έχει 2η ωρα
- μπορείς να διαλέξεις σε λευκό ή μαύρο dial
- δεν το φορούν και τόσοι πολλοί
Αρνητικά
- έχει κύκλωπα που αντιπαθώ
- δεν εχει την μεταπώληση ενός sub
Θετικά του sub
- είναι η ιστορία εταιρία της εταιρίας
- διαχρονικό σχέδιο
- με το no date γλιτώνουμε τον κύκλωπα
Αρνητικα
- όχι τόσο όμορφο
- η συλλογή περιλαμβανει ηδη 2 καταδυτικά και κανενα gmt
Outsider θα μπορούσε να θεωρηθεί το πράσινο Miglauss, λόγω ξεχωριστού σχεδίου.
Λοιπόν τι λέτε για τα παραπάνω;
επισης επειδή δεν κατέχω και πολλά για τις inhouse μηχανές της Ρόλεξ, μηχανικά πως συγκρίνοτανι τα παραπάνω;
ΥΓ: Η αγορά προβλέπεται να γίνει μετά την αλλαγή αυτοκινήτου που είναι επιτακτική (η μικρή κοντευει 10 μηνων και ακόμα παιδευόμαστε με το 3θηρο yaris της γυναίκας μου) οπότε ανάλογα με τα ρέστα θα κριθεί αν πάω σε νέο μοντελο ή παλιό μεταχειρισμένο.