Δημήτρη γεια & καλή χρονιά (μια και μας την έσκασες χθες από το flocafe)
Το παραπάνω κείμενο το πήρα αυτούσιο (copy-paste) από το προηγούμενο πιστ/κο για το Zeno. Συμφωνώ κατ' αρχήν μαζί σου γιατί κι εγώ είχα κάνει πριν από 2 χρόνια την ίδια σκέψη, γιατί να είναι το κείμενο στα αγγλικά αλλά ο όρος "Ηorlogerie" στα γαλλικά;
Google-άροντας όμως τότε στο internet ανακάλυψα ότι ο όρος είναι διεθνής & χρησιμοποιείται ευρέως και στα αγγλικά.
Δες πχ εδώ : http://en.wikipedia.org/wiki/Manufacture_d%27horlogerie
Προφανώς, προήλθε από την Ελβετία, που όντας μια τρίγλωσση χώρα, επέβαλε τους γαλλόφωνους όρους, στην αρχή στα αλλόφωνα καντόνια της και αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο επειδή είναι η πατρίδα της ωρολογοποιίας.
Κ.
Κωστή,Καλή Χρονιά και σε 'σένα κι εύχομαι ότι καλύτερο,πάνω απ' όλα με υγεία.
Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που είχε αυτή την απορία.
Όντως πρόκειται για μια διεθνή ορολογία,το επιβεβαίωσε και ο Άρης άλλωστε,παρ' όλα αυτά όμως εξακολουθεί να μου χτυπαέι άσχημα.Ως εδώ όμως.Ούτε εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο.
Αν γίνεται να αντικατασταθεί με το "Watch",έχει καλώς.Δε μπορεί,δε χάλασε κι ο κόσμος.
Εδώ αποδεχτήκαμε άλλα κι άλλα σε ότι αφορά το project,το πιστοποιητικό μας μάρανε;
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.Θα τα πούμε στον επόμενο καφέ.
Μια λεπτομερια μόνο να παρατηρήσω :Στο logo του forum που φαίνεται ως φόντο πίσω από το no edition κτλ πάνω δεξιά στο w στη γωνία πριν αρχίσει να προεξέχει το βέλος θέλει λίγο επιπλέον
"επεξεργασία " γιατί φαίνεται σαν τεθλασμένη γραμμή . μπορεί να είναι και η ιδέα μου!! απλά το αναφέρω
Χαίρομαι που έκανες αυτή την παρατήρηση γιατί κι εγώ ήθελα απο χθες να κάνω μια επισήμανση αλλά δίσταζα,μήπως χαρακτηριστώ υπερβολικά ψείρας.Όχι πως δεν είμαι.
Έτσι αρκέστηκα στο να ρωτήσω τον Άρη,αν θα μας στείλει καμιά φωτογραφία ο Γερμανός με το logo τυπωμένο.
Παρατηρώντας λοιπόν κι εγώ το λογότυπο στο πιστοποιητικό,διαπίστωσα ότι στα βελάκια,ειδικά στο πάνω δεξιά,υπάρχουν κάποιες ατέλειες οι οποίες δε θα ήθελα να αποτυπωθούν στο καντράν του ρολογιού.
Η πρώτη ατέλεια είναι ότι τα εσωτερικά βελάκια δεν είναι απόλυτα κεντραρισμένα,σε σχέση με τα εξωτερικά (με το περίγραμμά τους δηλαδή).Ειδικά το πάνω βελάκι είναι μετατοπισμένο πιο πολύ προς τα δεξιά.Το ίδιο ισχύει και για το κάτω.Πρέπει λίγο να κεντραριστεί γιατί κι αυτό κλίνει προς τα δεξιά.Η δεύτερη ατέλεια είναι η απόσταση που έχουν τα δυο βελάκια απο το υπόλοιπο "σώμα" του λογότυπου.
Αν παρατηρήσει κανείς την απόσταση που έχει το πάνω βέλος απο το υπόλοιπο "σώμα",θα διαπιστώσει ότι είναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτήν που έχει το κάτω. Στην περίπτωση που έχει δοθεί κατ' αυτόν τον τρόπο το λογότυπο στο Γερμανό,κρίνω
απαραίτητο να διορθωθεί.