Αποστολέας Θέμα: ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ - Water Resistant - (Water Proof)  (Αναγνώστηκε 114581 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ - Water Resistant - (Water Proof)
« Απάντηση #100 στις: Μάρτιος 02, 2015, 03:39:30 μμ »
μιας και ηρθε το ποστ αυτο στην επικαιροτητα να το εμπλουτισω και γω με μια φωτο... αν και τα εχουν γραψει τα παιδια!!

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιούλιος 09, 2015, 02:44:49 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιούλιος 09, 2015, 03:32:37 μμ »
Ο δείκτης των δευτερολέπτων έχει πάρει μια σταγόνα και της κάνει κύκλους........................
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος vasios

• On the balance wheel
  • Μια αστραπη η ζωη,μα προλαβαινουμε
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Οκτώβριος 20, 2015, 09:45:53 μμ »
Καλησπερα φιλοι μου,έψαχνα για την υδροστεγανοτητα των ρολογιων και επεσα πανω σε αυτο το αρθρο.
http://forums.watchuseek.com/f43/g-shock-hydro-353307.html#/forumsite/20758/topics/353307?page=1
Δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά αν κάποιος φίλος απο το Φόρουμ θέλει να προσπαθήσει διαθέτω ένα καινούργιο casio gshock για δοκιμή και ο Θεός να βάλει το χέρι του😈
Ο σωστος δρομος ειναι ο ανηφορος.

Αποσυνδεδεμένος vasios

• On the balance wheel
  • Μια αστραπη η ζωη,μα προλαβαινουμε
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Οκτώβριος 21, 2015, 08:39:26 πμ »
Αυτο το hydro mod εχει και τεστ υδροστεγανοτητας 1400psi
http://mygshock.com/2008/10/13/g-shock-hydro-conversion-pressure-test-2/
Ο σωστος δρομος ειναι ο ανηφορος.

Αποσυνδεδεμένος jamesbeam

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Οκτώβριος 22, 2015, 09:35:21 μμ »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Οκτώβριος 22, 2015, 10:22:11 μμ »
Όχι, δεν είναι δικό μου.
Νομίζω όμως, ότι από όπου και να πάρει νερό έτσι θα δείχνει όταν υπάρχουν ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.

Αποσυνδεδεμένος enzo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 11:52:52 πμ »
Παιδιά τα φώτα σας λιγάκι....

Πρόκειται για το Tissot Luxury Automatic που έχω το οποίο αναφέρει Water resistance: 5 bar (50m / 165ft) . Εννοείται οτι δεν πρόκειται να μπεί ποτέ σε θάλασσα ή πισίνα αλλά μέχρι τώρα το έχω πλύνει 2-3 φορές κάτω απο την βρύση με νερό και σαπούνι (ελέω καλοκαιριού) . Μήπως δεν πρέπει να το κάνω αυτό και πρέπει μόνο να το καθαρίζω με κανένα βρεγμένο-στυμένο πανάκι και μετά να το σκουπίζω με πετσέτα ? Αν δεν έχει πρόβλημα να το πλένω στην βρύση (μόνο) μια στο τόσο (κυρίως το καλοκαίρι) πρέπει να γίνεται έλεγχος στεγανότητας πριν να έρθει η ώρα του σέρβις του ρολογιού ? Γιατί αμα είναι έτσι θα το γυρίσω στο βρεγμένο πανάκι μόνο......
Άρης

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 12:03:14 μμ »
Κοίτα καλό είναι να μην πέφτει ζεστό νερό πάνω του αλλά μόνο κρύο, να προσέχεις μόνο την κορώνα να είναι πάντα κλειστή και δε νομίζω να έχεις πρόβλημα!! Τώρα κάτσε να σου απάντηση ο PanosI αν και έχει συγκεκριμένα θέματα που αναφέρει πως πρέπει να καθαρίζουμε το ρολόι μας!!

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 12:08:08 μμ »
ναι κι εγω δεν νομιζω να εχεις θεμα... η κορωνα να ναι μεσα μονο.

Στάλθηκε από το GT-I9301I μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος giannis3011

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Ιούνιος 24, 2017, 08:40:41 πμ »
Καλημερα σας
Επειδη πλησιαζει και ο καιρος για τα μπανια ηθελα να ρωτησω αν οντως τσεκαρετε την υδατοστεγανοτητα ειδικα των ακριβοτερων ρολογιων σας καθε χρονο οπως θεωρητικα πρεπει?? ..και αν ναι στο εκαστοτε επισημο σερβις αν ειναι μεσα στην εγγυηση η σε οποιοδηποτε τεχνικο? κυριως βαζω στη θαλασσα το po 8500 και longines hydroconquest.
  οι απαντησεις που πηρα απο καταστημα πωλησης ηταν λιγο μπερδεμενες..του τυπου φροντισε να εχεις κουμπωμενη τη κορωνα και δε μπαινει νερο..οταν επεμεινα λιγο λενε φερτο να το στειλουμε αντιπροσωπεια και καταλαβαινετε δλδ ποσο καιρο θα κανουν.ετσι λοιπον θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη..

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Ιούνιος 24, 2017, 08:53:39 πμ »
Καλημερα σας
Επειδη πλησιαζει και ο καιρος για τα μπανια ηθελα να ρωτησω αν οντως τσεκαρετε την υδατοστεγανοτητα ειδικα των ακριβοτερων ρολογιων σας καθε χρονο οπως θεωρητικα πρεπει?? ..και αν ναι στο εκαστοτε επισημο σερβις αν ειναι μεσα στην εγγυηση η σε οποιοδηποτε τεχνικο? κυριως βαζω στη θαλασσα το po 8500 και longines hydroconquest.
  οι απαντησεις που πηρα απο καταστημα πωλησης ηταν λιγο μπερδεμενες..του τυπου φροντισε να εχεις κουμπωμενη τη κορωνα και δε μπαινει νερο..οταν επεμεινα λιγο λενε φερτο να το στειλουμε αντιπροσωπεια και καταλαβαινετε δλδ ποσο καιρο θα κανουν.ετσι λοιπον θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη..
Γιαννη καλημερα.
Κρατα αν θελεις αυτα που θα σου γραψω.
1. Ενα ρολοι δεν ειναι συνεχεια αδιαβροχο λογο φθορας των φλατζων με την παροδο του χρονου (βλακεια σου ειπανε). Αρα ανα 
    τακτα χρονικα διαστηματα ελεγχο στεγανοτητας σε μηχανημα. Ειναι κατι που δεν χρειαζεται να λυθει το ρολοι για να γινει.
2. Ο ελεγχος μπορει να γινει και στην αντιπροσωπεια (Ωμεγα=Μαντζαγριωτακη) αλλα και σε ανεξαρτητο τεχνιτη. Η διαφορα ειναι 
    στο κοστος.
3. Η κορωνα πρεπει να ειναι κουμπωμενη η βιδωμενη στην περιπτωση που υπαρχει οπως σου ειπανε.
4. Σε ανεξαρτητο τεχνιτη λογικα το παιρνεις αμεσως. Το ιδιο λογικα θα πρεπει να γινεται και στην αντιπροσωπεια αν πας ο ιδιος.
    Βεβαια δεν δουλευουν Σαββατο και οχι μετα απο τις 14:00.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Αύγουστος 10, 2017, 01:18:56 μμ »
Μια ερώτηση.

Έχω ένα orient symphony με κορώνα κουμπωτή (push pull) και wr 50m.

Παρατήρησα ότι μεταξύ κορώνας και κάσας, όταν η κορώνα είναι κουμπωμένη κανονικά, έχει ένα ελάχιστο κενό πολύ μικρό, που φαίνεται αν το δεις με πολύ προσοχή. Γυρνώντας την κορώνα στη θέση που είναι κουμπωμένη, παρατήρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί η κορώνα ή όλο το σύστημα βασικά είναι ελάχιστα στραβό ίσως, και έτσι το πολύ μικρό κενό μεταξύ κάσας και κορώνας μπορεί να μετατοπιστεί σε άλλη πλευρά ή να μη φανεί καν.

Έκανα από περιέργεια κάποια google search και έβλεπα πως επιτυγχάνεται το wr, με κάποιο rings/φλάντζες κτλ.
Τράβηξα έξω την κορώνα και δε παρατήρησα κάποια τέτοια μαύρα λαστιχάκια, υποθέτω ότι είναι μέσα στην κάσα? Και αν ναι, γιατί οι οδηγίες λένε να μην ρυθμίζεις ποτέ την κορώνα όταν το ρολόι έχει επαφή με νερό?

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Αύγουστος 10, 2017, 02:01:38 μμ »
Γιάννη το o-ring είναι στην εσωτερική πλευρά της κορώνας και όχι στην κάσα, το δικό σου ρολόι δεν κάνει για κολύμβηση αλλά ούτε και για ντους καθώς ανα πάσα στιγμή μπορεί να μεταραπεί σε ενυδρείο....έχει την βασική υδατοστεγανότητα για πλύσιμο χεριών και τυχαία επαφή με νερό (κάποιοι τα κολυμπάνε βέβαια αλλά με πολύ ρίσκο...), τα 50 μέτρα που λέει δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά μέτρα που μπορείς να πας με το ρολόι μέσα στη θάλασσα (έχει αναλυθεί πιο πίσω στο παρών).

Το ότι περιστρέφοντας την κορώνα γυρνάει παρακεντρα σημαίνει είτε ότι έχεις ελαφρώς στραβό άξονα είτε ότι είναι (από το εργοστάσιο πάντα) στραβοβιδωμένη η κορώνα πάνω σε αυτόν, δεν είναι πρόβλημα για την λειτουργία του ρολογιού και είναι πράγματα που βλέπεις συχνά σε ρολόγια αυτής της κατηγορίας τιμής (συναρμολόγηση ότι ναναι και πρόχειρος έλεγχος ποιότητας) οπότε άλλος ένας λόγος να μην το βουτάς.

Από εκεί και πέρα καταλαβαίνεις πιστεύω γιατί θα πάρει νερό μια μη βιδωτή κορώνα η ένα πουσουάρ αν σε αυτό ασκηθεί οποιαδήποτε πίεση η κίνηση εντός του νερού.....απλή λογική.
''Γιώργος''

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Αύγουστος 10, 2017, 02:17:36 μμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το γνωρίζω ότι δε μπαίνει σε βάθος 50m, ούτε για κολύμπι, και ότι είναι για τυχαίες επαφές με νερό.

Είχα την απορία γιατί όταν τράβηξα την κορώνα, κοιτώντας προσεκτικά, δεν είδα κάπου κάποιο τέτοιο ring, μόνο μέταλλο, και στην κορώνα από κάτω, και εκεί που είναι η κάσα. Και σκέφτηκα να ρωτήσω.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Αύγουστος 10, 2017, 02:20:03 μμ »
Γιαννη καπου το χτυπησες.
Παιζει να ηταν και απο κατασκευης.
Ολα εχουν να κανουν με το τι ρολοι εχεις.
Για να καταλαβεις καλυτερα
αμα π.χ εχεις Λαντα δεν μπορει να εχεις την απαιτηση να ειναι ολα τελεια οπως σε καποιο ακριβοτερο αυτοκινητο.
Συμβιβασου και μην το ψαχνεις πολυ γιατι θα εισαι συνεχεια με αγχος.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Αύγουστος 10, 2017, 02:25:19 μμ »
Μάλλον έτσι πρέπει να ήταν.

Καλά εννοείται ότι σε ρολόι που μου κόστισε 84 ευρώ με τα μεταφορικά δε με καίει κιόλας.

Απλά και στα πλαίσια του χόμπι, εγκυκλοπαιδικά, είπα να ρωτήσω.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Φεβρουάριος 13, 2018, 06:03:05 μμ »
Ερώτηση, αν ένα ρολόι το βάλεις μέσα σε μια κανάτα με νερό, πόσες περίπου ατμόσφαιρες πίεση έχει στον πάτο? Ή σε ένα μπολ, καταλάβατε τι θέλω να πω.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Φεβρουάριος 13, 2018, 06:28:57 μμ »
Ερώτηση, αν ένα ρολόι το βάλεις μέσα σε μια κανάτα με νερό, πόσες περίπου ατμόσφαιρες πίεση έχει στον πάτο? Ή σε ένα μπολ, καταλάβατε τι θέλω να πω.

Παράξενη η ερώτηση θα πείτε, αλλά το έχω κάνει δυο φορές στο παραπάνω orient symphony που ρωτούσα στα προηγούμενα ποστ. Μια φορά το έκανα όταν σταμάτησα την εποχιακή δουλειά πέρυσι, για να καθαρίσει από ιδρώτα κτλ. Και το ξαναέκανα τις προάλλες που του άλλαξα λουράκι.

Γέμισα μια μικρή κανάτα με νερό εμφιαλωμένο, και το έβαλα στον πάτο. Το έβαλα σε όλες τις θέσεις (οριζόντια, κάθετα, με την κορώνα πάνω κάτω κτλ.) Επίσης το κουνούσα κιόλας με τα χέρι, και βασικά το άφησα και μέσα αρκετά λεπτά. Μετά το νερό της κανάτας, το έριξα με δύναμη πάνω στην κορώνα, κάθετα.  :D
Βλακείες θα μου πείτε, θα χαλάσω το ρολόι, αλλά είχα την περιέργεια. Το ρολόι είναι καλό αλλά φθηνό, ακόμη στο creation το βρίσκεις στα 70κάτι ευρώ με τα μεταφορικά μαζί. Άσε που έχει αλλάξει λίγο το γούστο μου και κάποια στιγμή θα πάρω κάτι καλό, λίγο διαφορετικό σε διαστάσεις.

Δεν έπαθε τίποτα, έχει από πίσω τζαμάκι που φαίνεται ο μηχανισμός, και αν κοιτάξεις με προσοχή φαίνεται και το σημείο που είναι η τρύπα προς την κορώνα. Γενικά δεν εμφάνισε ούτε υγρασία, ούτε κάποιο σημάδι ότι μπήκε νερό. (πχ φυσαλίδες όταν το έβαλα, ή νερό στο καντράν ή από πίσω).

Η απορία μου είναι σε τι πίεση το υπέβαλα. Το ρολόι λέει 50m/5atm, αυτό που έκανα ήταν πχ 1, 2? Πόσες?

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Φεβρουάριος 13, 2018, 06:39:45 μμ »
Φυσικο να μην παθει κατι... ειναι πολυ μικρη πιεση.. η 1 atm ειναι η πιεση του ατμοσφαιρικου αερα στην επιφανεια της θαλασσας και πρακτικα αυτη που εμπειρικα ξερουμε ολοι..

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.