Ερώτηση, αν ένα ρολόι το βάλεις μέσα σε μια κανάτα με νερό, πόσες περίπου ατμόσφαιρες πίεση έχει στον πάτο? Ή σε ένα μπολ, καταλάβατε τι θέλω να πω.
Παράξενη η ερώτηση θα πείτε, αλλά το έχω κάνει δυο φορές στο παραπάνω orient symphony που ρωτούσα στα προηγούμενα ποστ. Μια φορά το έκανα όταν σταμάτησα την εποχιακή δουλειά πέρυσι, για να καθαρίσει από ιδρώτα κτλ. Και το ξαναέκανα τις προάλλες που του άλλαξα λουράκι.
Γέμισα μια μικρή κανάτα με νερό εμφιαλωμένο, και το έβαλα στον πάτο. Το έβαλα σε όλες τις θέσεις (οριζόντια, κάθετα, με την κορώνα πάνω κάτω κτλ.) Επίσης το κουνούσα κιόλας με τα χέρι, και βασικά το άφησα και μέσα αρκετά λεπτά. Μετά το νερό της κανάτας, το έριξα με δύναμη πάνω στην κορώνα, κάθετα.
Βλακείες θα μου πείτε, θα χαλάσω το ρολόι, αλλά είχα την περιέργεια. Το ρολόι είναι καλό αλλά φθηνό, ακόμη στο creation το βρίσκεις στα 70κάτι ευρώ με τα μεταφορικά μαζί. Άσε που έχει αλλάξει λίγο το γούστο μου και κάποια στιγμή θα πάρω κάτι καλό, λίγο διαφορετικό σε διαστάσεις.
Δεν έπαθε τίποτα, έχει από πίσω τζαμάκι που φαίνεται ο μηχανισμός, και αν κοιτάξεις με προσοχή φαίνεται και το σημείο που είναι η τρύπα προς την κορώνα. Γενικά δεν εμφάνισε ούτε υγρασία, ούτε κάποιο σημάδι ότι μπήκε νερό. (πχ φυσαλίδες όταν το έβαλα, ή νερό στο καντράν ή από πίσω).
Η απορία μου είναι σε τι πίεση το υπέβαλα. Το ρολόι λέει 50m/5atm, αυτό που έκανα ήταν πχ 1, 2? Πόσες?