Αρη,οτι το δικιο ειναι με το μερος μας,δεν υπαρχει αμφιβολια.Προσωπικα πιστευω οτι ο γερμανος εκανε κακη-επαγγελματικα-εκτιμηση της καταστασης.Προτιμησε να ειναι συνεπης στην ημερομηνια και παραβλεψε τα προβληματα ποιοτητας της δουλειας του.Προς τιμην του,ανελαβε τις επιπτωσεις της αποφασης του με κοστος γι'αυτον.
Συμφωνοι. Δεν ειπε κανεις το αντιθετο, καθε αλλο!... Οπως αποδειχτηκε, ηταν οντως αντιεπαγγελματικη! Παραλληλα ομως, αναγνωρισε τα λαθη του, κατ' ιδιαν ηταν πολυ αγχωμενος, εξηγησε τους λογους και τις αιτιες, ζητησε συγνωμη, ειπε οτι εαν δε σας αρεσει το ρολο'ι' μην το παρετε ή οτι θα σας φτιαξω αλλο, πηρε τα ρολογια πισω και δεσμευτηκε δημοσια οτι ολα θα γινουν συμφωνα με την παραγγελια και με τα εξοδα αποστολης δικα του!... Ερωτω λοιπον, ολα αυτα συνιστουν αλητη?!...
Δικαιολογω τον Δημητρη αλλα και καθε αλλο φιλο του φορουμ,για το πως μπορει να αισθανονται.
Μεσα σε αυτους (κοντοι δεικτες) και εγω, με πολυ περισσοτερο αγχος, ευθυνη και κοπο!... Και τι σημαινει αυτο, οτι πρεπει να δικαιολογουμε, να υιοθετουμε ή να επικροτουμε τετοιες συμπεριφορες?!...

Εχεις απολυτο δικιο να αισθανεσαι αδικημενος(οπως και πολλοι αλλοι),αλλα ο εκρηκτικος χαρακτηρας σου σε παρασυρει σε λογια που μπορει να σκεφτεσαι αλλα καλο ειναι να μη δημοσιοποιεις.
Ετσι δινεις και πατημα να κριτικαρουν την κατασταση και να εκφερουν γνωμη και ασχετοι με το ολο θεμα,που θε επρεπε να καταλαβαινουν οτι οταν δεν συμμετεχεις καπου,ειθισται να μην ριχνεις λαδι στη φωτια ουτε να παιζεις με τον πονο του αλλου.Κρατας τις σκεψεις σου για τον εαυτο σου και δεν δημιουργεις εμπρηστικο κλιμα.
Εγω ειμαι ασχετος?!...Εντελει, ειναι πολυ ευκολο να καθεσαι πισω απο ενα πληκτρολογιο και να γραφεις ο,τι σου κατεβει απο το κεφαλι!...
Το δυσκολο ειναι αλλο...
Χαρίλαε,απο τη στιγμή που δεν εξέφρασες καμία τέτοια ατάκα,δε βρίσκω το λόγο να παρεξηγείσαι.
Εν πάση περιπτώση όμως,να σου κάνω το χατίρι και να πάρω πίσω το χαρακτηρισμό.
Nα κανεις το χατιρι?!... Σε ποιον θα κανεις το χατιρι?!

Εγω λεω οτι οπως εσυ δικαιολογημενα μπορει να ενοχλεισαι απο καποια πραγματα, μπορει να ενοχλειται και ο αλλος απο τη συμπεριφορα σου!...
Άρη,με όλο το σεβασμό,αλλά θέλεις να με τρελάνεις;Εκτός αν υποτιμάς τη νοημοσύνη μου σε τέτοιο βαθμό.
Φορτίζει το όλο κλίμα το μήνυμά μου και δεν το φορτίζει η συμπεριφορά του Γερμανού και το όλο φιάσκο που έλαβε μέρος στο τραπέζι του Σαββάτου;;;
Εγώ απο εσένα,σαν πιο έμπειρος που είσαι,περίμενα να μας ανοίξεις τα μάτια και να μας κρούσεις τον κώδωνα του κινδύνου.Αντ' αυτού παρέλαβες πρώτος πρώτος το ρολογάκι σου με τους κουτσουρεμένους δείκτες και το πόσταρες ξανά και ξανά σα να μη συμβαίνει τίποτα.
Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω γιατί προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
Για να μην παρεξηγηθώ,δεν υπονοώ κάτι.Ότι έχω να πω,το λέω ευθέως.
Ευχαριστω και συγχαρητηρια για την τοποθετηση σου αυτη. Αν κρινω απο αυτην, μονο σεβασμο και εκτιμηση δε διαβλεπω!...
Αυτο ομως που σιγουρα διαβλεπω ειναι οτι εχουμε εντελως διαφορετικη αντιμετωπιση αλλα και αντιληψη επι των πραγματων και οτι σε καμια περιπτωση δε σε υποτιμω!
Το τι εχω κανει ή συνεχιζω να κανω για το project ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...
Τελος παντων, κανενα προβλημα: φταιω εγω και ο Τοrsten και πλεον θα προσπαθησουμε να λυσουμε απο κοινου τα οποια ομολογουμενως προβληματα!
Στο δια ταυτα τωρα:
-Προσωπικα εαν ασθανομουν οτι εξαπατηθηκα και αγορασα απο εναν αλητη, θα απαιτουσα τα χρηματα μου πισω!
-Εσυ τι σκεφτεσαι να κανεις, θα τα ζητησεις?!...
-Ξερεις πολλους αλητες να επιστρεφουν χρηματα?!...
-Πως λοιπον θα χαρακτηρισεις εαυτον, οταν γνωριζοντας πλεον οτι ενω εχεις να κανεις με εναν αλητη, θα καταδεχτεις το προ'ι'ον του (αν τελικα το καταδεχτεις), ενω προτιθεται να σου επιστρεψει αμεσως τα χρηματα σου?!...
Πρώτα όμως βρες μου εσύ ποιός χαρακτηρισμός ταιριάζει σε αυτόν που τον ξεφτιλίζουν και τον ταπεινώνουν,του παίρνουν τα χρήματα και του πασάρουν ελαττωματικό προϊόν και αυτός απο πάνω τους λέει και "thank you",όπως είπε ο ξεφτίλας ο Σημίτης στους Αμερικανούς.
Συμφωνα λοιπον με ολα τα παραπανω και απο τη στιγμη που αισθανεσαι εξευτελισμενος και ταπεινωμενος, σε προτρεπω ευθεως (οπως σου αρεσει να μιλας), να μην παρεις το ρολο'ι' και να ζητησω τα χρηματα απο τον Torsten να σου τα στειλει πισω!... Εγω παντως αν ημουν στη θεση σου, αυτο θα εκανα.
Κι αυτο ειναι το σημαντικο,οτι σε λιγο καιρο θα εχουμε ολοι στα χερια μας -σωστο- αυτο που σχεδιασαμε και περιμεναμε με τοση ανυπομονησια,ενα καταπληκτικο ρολοι.Ας μην αφησουμε λοιπον τον εκνευρισμο μας και τη στενοχωρεια μας να αφησει σκιες μεταξυ μας,εμεις πρεπει ολοι να ειμαστε μια γροθια.
Αυτο λεω και εγω! Αυτο προσπαθουμε καποιοι να κανουμε, αλλα δεν το βλεπω...