Αποστολέας Θέμα: swatch and swatch (group)  (Αναγνώστηκε 22765 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: swatch and swatch (group)
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 05:44:41 μμ »
Δεν λέω καλή η Wikipedia, αλλά το Swiss-watch εμένα μου το έχει πει ο ίδιος ο Nicolas Hayek στην πρώτη μας συνάντηση το 1997. Το συνολικό «στήσιμο» από πλευράς marketing της Swatch θεωρείται ιδιοφυές (και εκ του αποτελέσματος) και έχει υπάρξει αντικείμενο διδακτορικών διατριβών στο Harvard και το ΜΙΤ. Ο ίδιος ο Hayek έχει τιμηθεί με τον τίτλο του επίτιμου Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Neuchâtel. Δεν μπορώ λοιπόν να φανταστώ ότι αυτό το μοναδικό concept γέννησε ένα προϊόν και του έδωσε ένα όνομα «πλασάροντάς» το ως «δεύτερο ρολόι». Και βέβαια έχει ενδιαφέρον ότι η ελβετική ωρολογοποιία επανήλθε μέσω ενός «συμβόλου» που καμία σχέση δεν είχε με τις δημιουργίες του –τραυματισμένου τότε– «βαρέως πυροβολικού» της που είναι η PP, η ΑΡ, η VC, η Rolex, η J-LC, η Breguet, η G-P, η Omega κλπ. Δεν είναι αξιοπερίεργο ότι οι ανωτέρω κολοσσοί «σώθηκαν» γιατί τις ξαναθυμήθηκε η υφήλιος όταν είδε ένα πλαστικό ρολόι; Νομίζω ότι συμβολικά έπαιξε μεγάλο ρόλο η επιλογή του αναλογικού καντράν, που ήρθε ως διαφορά από το ιαπωνικής λογικής digital, που μεταξύ μας δεν ήταν δύσκολος αντίπαλος, αφού ο χρόνος «κύκλους κάνει» και το ξέρουμε όλοι, αλλά και η «μόδα» digital είχε κάνει και αυτή τον …κύκλο της και την είχαμε βαρεθεί.

Ο Roland Carrera πάντως που έχει γράψει την ιστορία της Swatch στο βιβλίο Swatchissimo που εξέδωσε το Antiquorum με την ευκαιρία των 10 χρόνων της Swatch, δεν αναφέρει τίποτα για την ετοιμολογία του ονόματος.

Προσωπικά πιστεύω ότι η Swatch προσέφερε σε τρεις τομείς: Ο πρώτος είναι ότι μας έμαθε ότι το ρολόι δεν είναι ένα (ούτε δύο) αλλά πολλά. Ο δεύτερος ότι «μάζεψε» τα χρήματα με τα οποία –μέσω εξαγορών– εξυγιάνθηκε η ελβετική ωρολογοποιία και το τρίτο ότι όλα αυτά συνέβησαν όταν πλέον η ελβετική ωρολογοποιία βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού και οι ιαπωνικές εταιρείες είχαν ήδη μπει σε συζητήσεις για την εξαγορά πολλών ιστορικών ελβετικών ονομάτων.

Κατά τα άλλα τα «θρησκευτικά» εικονοστάσια και «…αγόραζαν φτηνές και αξιόπιστες ετα που τους επέτρεψε να φτιάξουν ένα πιο αξιόπιστο και προσιτό ρολόι …» δενέχουν θέση, γιατί πολλές εταιρείες πουλούν ρολόγια με φτηνές μηχανές προς μία περιουσία, αλλά και τα cages tourbillon της Lemania, ιδιαίτερα πριν λίγα χρόνια, πουλιόντουσαν ανά 6 και στοίχιζαν (μόνο το cage) 20.000 περίπου ευρώ το ένα. 

Μη γελιέστε, μιλάμε για εργοστάσια και αν η διάθεσή τους είχε το δέος για την ΥΩ που βάζετε εσείς στα ποστ σας, αρκετοί θα είχαμε λάβει από ένα tourbillon δώρο για την «ιεραποστολική» μας δράση.

Έχετε βέβαια δίκιο ότι το θέμα του ονόματος είναι λεπτομέρεια μπροστά στο φαινόμενο Swatch. Και όσο για το πόσοι το φορούσαν, θα προσθέσω και την σημασία του ποιοι το φορούσαν. Από τον Ανιέλι, μέχρι τον υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας…

Φιλικά

Κ.Σ.

Υ.Γ. Αφού έγραψα το κείμενο, μετά διάβασα το ποστ του nin, ο οποίος προφανώς έχει δίκιο. Και για μένα ήταν λίγο άβολος ο πληθυντικός. Συγχωρέστε μου την αμηχανία που προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν είχα προηγούμενη εμπειρία από φόρουμ, ενώ και στη ζωή μου συχνά μιλάω στον πληθυντικό σε χώρους που έχουν να κάνουν με το ρολόι, αφού για μένα είναι και η δουλειά μου αυτή. Βέβαια η χρήση του πληθυντικού δεν είναι πάντα «αποστειρωμένος καθωσπρεπισμός» καθώς επίσης δεν χρειαζόταν το σχόλιο του εάν «υπάρχουν και σημαντικότεροι τρόποι να δείξουμε τον σεβασμό μας στους άλλους» (που είναι προφανές, ενώ παράλληλα η χρήση του πληθυντικού δεν υποθάλπει πάντα μια τέτοια κακή διάθεση), εκτός αν αισθάνεσαι, φίλε nin, ότι έθιξα κάποιον ή δεν τον σεβάστηκα. Επί της ουσίας ξαναλέω έχεις δίκιο και θα διορθωθώ από το επόμενο ποστ. 
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 05:59:15 μμ »
Άσχετο, αλλά αυτός ο πληθυντικός ευγενείας αρχίζει και γίνεται κάπως ... κουραστικός.

Το φόρουμ είναι σαν ένα εικονικό café που έρχονται ανά διαστήματα κάποιοι γνωστοί μεταξύ τους, κάθονται με τον καφέ τους στα γύρω τραπεζάκια, πηγαίνουν από το ένα τραπέζι στο άλλο, και συζητούν φιλικά για το αγαπημένο τους θέμα.
Η φιλική συζήτηση μπορεί να γίνει και χωρίς πληθυντικό, άλλωστε υπάρχουν κι άλλοι σημαντικότεροι τρόποι να δείχνουμε σεβασμό ο ένας στο πρόσωπο του άλλου, χωρίς να υπάρχει η αίσθηση αποστειρωμένου καθωσπρεπισμού.

Βέβαια, το πώς θα εκφραστεί ο καθένας είναι σαφώς δική του επιλογή. Το παραπάνω είναι απλώς μια προσωπική και φιλικά διακείμενη τοποθέτηση, προς χάριν χαλαρότητας του φόρουμ.
+1000 :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 06:37:41 μμ »
...δεν χρειαζόταν το σχόλιο του εάν «υπάρχουν και σημαντικότεροι τρόποι να δείξουμε τον σεβασμό μας στους άλλους»

Η δευτερεύουσα αυτή πρόταση απλώς λειτουργεί ενισχυτικά της προηγούμενης.

... εκτός αν αισθάνεσαι, φίλε nin, ότι έθιξα κάποιον ή δεν τον σεβάστηκα.

Όχι βέβαια.
Το ποστ μου ήταν καλοπροαίρετο. "Προς χάριν χαλαρότητας" όπως είπα.

Οπότε, πάμε ξανά:

Ο nin μπαίνει στο γραφείο, και κάθεται στην καρέκλα, η οποία με ένα τρίξιμο του θυμίζει ότι θέλει λάδωμα. Καλά, μια άλλη φορά.
Τουτουτ, τιτιιτιττ τιτιτιτ ααανχξδρερξξξρξχχξξξχχχξρ, σκούζει το μόντεμ καθώς συνδέεται online. Πολύ γελοίος ήχος αδερφάκι μου.
Με ταχύτητα που θα ζήλευε και η πιο hot δακτυλογράφος, πληκτρολογεί στο address bar: www.mywatch.gr... --> ΡΟΛΟΓΙΑ / Ρολόγια χειρός και τσέπης / Απ: swatch and swatch (group)
-- >  ...

Επ, γεια σου Κωστή. Καλώς ήλθες! ;)
Με την ευκαιρία, θέλω να σε ευχαριστήσω για όλες τις σφαιρικές και πολύτιμες πληροφορίες που μας έχεις μεταδώσει μέχρι τώρα.

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 01, 2009, 08:48:19 μμ από Nanagno »

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 07:02:07 μμ »
Τις πληροφορίες μου τις έχεις ανταποδώσει και με το παραπάνω, με την «ποιητικότητα» των ποστ σου και βέβαια με την πολύ ωραία ιστορία με τον Joshua Bell, με την οποία απέδειξες οτι δεν χρειάζεσαι "ενισχυτικά" για να περάσεις τα μηνύματά σου. Μπορείς να το κάνεις και χωρίς καν να μιλήσεις.

Ξέρεις, παίζω και εγώ βιολοντσέλο και αν θέλεις μπορούμε να κάνουμε ένα δικό μας πείραμα. Θα παίξω εγώ στο μετρό και θα αποδείξουμε ότι την τέλεια εκτέλεση του Bell δεν την κατάλαβε κανείς, ενώ τα δικά μου φάλτσα θα ανταμειφθούν αμέσως με τις ανάλογες λεμονόκουπες.

Έτσι, για να αποδείξουμε ότι ο κόσμος το καλό το αγνοεί, αλλά την ……… (βοήθησέ με εσύ που έχεις εμπειρία, πως γράφουν σε ένα αξιοπρεπές φόρουμ την λέξη που δεν πρέπει;) την αναγνωρίζουν όλοι.

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 09:23:09 μμ »
Δεν μπορώ λοιπόν να φανταστώ ότι αυτό το μοναδικό concept γέννησε ένα προϊόν και του έδωσε ένα όνομα «πλασάροντάς» το ως «δεύτερο ρολόι».

η μεταφραση στα ελληνικα δεν αποδιδει αυτο που ηθελαν να περασουν .ισως ειναι πιο σωστα να πουμε utility π.χ utility car

δευτερο δεν ειναι αφου εγινε πρωτο! ;)

It is interesting to mention that the name "Swatch" is often taken as the combination of the words 'Swiss' and 'Watch'. However, the initial meaning of Swatch was "Second Watch" - the concept which implied a new type of a watch - an every day accessory that was fun wearing and was quite affordable. "

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 01, 2009, 10:45:01 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουάριος 05, 2009, 01:09:08 πμ »
διασταυρωσα την πληροφορια και απο τεχνιτη ,στα αυτοματα swatch ανοιγει το πισω καπακι και γινεται κανονικα σερβις,αμα βγαλει και κανενα ωραιο oversize γιατι οχι?η τιμη τους καπου 100 ευρω! ;D

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουάριος 05, 2009, 09:21:20 πμ »
Να ρωτήσω, τα swatch συνεχίζουν να κάνουν τις τρελές πωλήσεις που έκαναν κάποτε;
To ρωτάω αυτό γιατί θυμάμαι χαρακτηριστικά τις εποχές 1990-1995 (γύρω στα 20 ήμουν τότε), όπου αν δεν φορούσες swatch ή benetton (λιγότερο) "δεν μετρούσες" στις σκληρές μαθητικές κοινωνίες, ενώ τώρα πια δεν τα βλέπω να φοριούνται με την ίδια ένταση. Ίσως εγώ να μεγάλωσα και για αυτό να μην τα βλέπω, ποιός ξέρει.

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουάριος 05, 2009, 11:47:46 πμ »
Να ρωτήσω, τα swatch συνεχίζουν να κάνουν τις τρελές πωλήσεις που έκαναν κάποτε;
To ρωτάω αυτό γιατί θυμάμαι χαρακτηριστικά τις εποχές 1990-1995 (γύρω στα 20 ήμουν τότε), όπου αν δεν φορούσες swatch ή benetton (λιγότερο) "δεν μετρούσες" στις σκληρές μαθητικές κοινωνίες, ενώ τώρα πια δεν τα βλέπω να φοριούνται με την ίδια ένταση. Ίσως εγώ να μεγάλωσα και για αυτό να μην τα βλέπω, ποιός ξέρει.
Ως προς τις μαθητικές κοινωνίες, να σου πω ότι πλέον δεν πολυφοριούνται ρολόγια (ειδικά από τις κοπέλες που διαμορφώνουν και τις τάσεις της μόδας στα σχολεία). Αντί για ρολόι χρησιμοποιούν το κινητό.

Αποσυνδεδεμένος cercum

• 38mm case
  • Haute horlogerie
    • Προφίλ
    • Www.Rologas.Com
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουάριος 06, 2009, 01:11:13 πμ »
διασταυρωσα την πληροφορια και απο τεχνιτη ,στα αυτοματα swatch ανοιγει το πισω καπακι και γινεται κανονικα σερβις,αμα βγαλει και κανενα ωραιο oversize γιατι οχι?η τιμη τους καπου 100 ευρω! ;D

Einai ena montelo pou exoun vgalei pros to paron, thanai sigura to ''psarotiko''-an paei kala, tha epekteinun ti seira.
Anathema ta agglika windows xp home, dn eho vrei akomi to katallilo language pack kai grafo greeklish, sorry guys...
E loipon ,exo periergia na pesei ena tetio kommati sta xeria mu na to diastavroso kai o idios,,,\\\
Τικ τακ, τικ τακ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουάριος 06, 2009, 01:25:21 πμ »
θα παει εαν ειναι και ομορφα

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούλιος 04, 2009, 03:34:30 πμ »
Last night Swatch did shake the crowd in Piazza San Marco with an extraordinary spectacle that had the New York painter protagonist Billy The Artist, belonging to the movement of the 'primitive urban pop'. Along with Billy θ is presented on stage the band of the Swiss Young Gods, who accompanied the artist who had to be done on stage and mobile scaffolding to paint a mural of 10 meters long and 3 high. The spectacular play of light projected on the historic facades around the square and video images that have animated and added color to the signed Billy The Artist.
The cultural partnership with Swatch the city of Venice and the long tradition of support to the art of Swiss Maison have made possible the unprecedented event and authorization by the municipality for the performance nell'incomparabile setting of Piazza San Marco and present the 2009 Swatch Create Art Collection at the Gran Teatro La Fenice.
In late morning, during a press conference at the opera house in Venice, Swatch founder Nicolas G. Hayek, CEO of Swatch Group Nick Hayek and Arlette-Elsa Emch, newly appointed President of Swatch Ltd., along with Billy the Artist, Ted Scapa Swiss artist and graphic designer and Matthew Langille, submitted a series of 12 Swatch Art Specials created by three artists and the French writer and rapper Grems.

In the picture:
Piazza San Marco in Venice is decorated with a blaze of colored lights.
Nicolas G. Hayek, founder of Swatch, shows Konferenc astampa in the "Once Again", first edition of the Swatch, in collections since 2000.
The New York artist Billy The Artist, author of the performance

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούλιος 04, 2009, 03:35:48 πμ »
πολυ εξυπνο...παρουσιαζεις και καποια νεα κομματια,σε λιγο καιρο θα εχεις και ενα νεο αυτοματο χρονογραφο swatch  ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτώβριος 13, 2009, 03:32:23 μμ »
ενα απο τα πιο ακριβα πλαστικα ρολογακια.. ;)

1985-12.000 ευρω

δεν ειναι ομως το πιο ακριβο mε την υπογραφη του διασημου ζωγραφου!!!(Picasso)

αυτο εδω καπου στις 35.000 ευρω

λεπτομερεια-δεν υπαρχει πουθενα η επιγραφη swatch ..

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Οκτώβριος 17, 2009, 01:58:58 πμ »
Όταν κυκλοφόρησαν τα ρολόγια αυτά θυμάμαι ότι κόστιζαν τα απλά 9000 δρχ και στην Άρτα τότε γινόταν χαμός. Πελάτης μου που το αγόρασε στην Ελβετία το πήρε 6000 δρχ. Αυτά τα ρολόγια δεν επισκευαζόταν. Όχι μόνο γιατί δεν άνοιγε το ρολόι (ήταν μασίφ. Άλλαζε μόνο μπαταρία και λουράκι) αλλά αν με κάποιο τρόπο κάποιος τεχνίτης τα κατάφερνε (ζέσταμα από πάνω και αφαίρεση του τζαμιού με τον εξωλκεα και μετά αφαίρεση δεικτών και με τρόπο την πλάκα) τότε διαπίστωνε ότι δεν υπήρχε η παραμικρή βίδα στον μηχανισμό. Είχαν αντικατασταθεί με πριτσινια πλαστικά. Έπειτα κυκλοφόρησαν τα πιο ακριβά όπου εκεί μπορούσες να επέμβεις. Αλλά μιλάμε για μεγάλη διαφορά χρημάτων. Εγώ βέβαια ποτέ δεν τα έβαλα στο τότε κατάστημα μου γιατί σεβόμουνα τους πελάτες μου και δεν ήθελα να τους προσφέρω ένα ρολόι το οποίο δεν ήξερες πόσο θα κρατήσει μετά την εγγύηση του. Το ρολόι του φίλου από την Ελβετία όταν σταμάτησε πήγε προς εξερεύνηση.
Η εταιρεία αυτή προσπάθησε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΩΜΕΝΗ από τα τότε φτηνά ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΙΑς ΧΡΗΣΕΩΣ ΡΟΛΟΓΙΑ (3-4 μάρκα) να το περάσει ως μόδα. Και ότι είναι φτηνό δεν σε πειράζει να το αλλάξεις άμα χαλάσει. Υπήρχε και η εγγύηση όποτε σου έλεγε ο πελάτης. 9000 δρχ. έχει θα μου κρατήσει τουλάχιστον ένα χρόνο (εγγύηση) μετά θα πάρω άλλο γιατί το βαρέθηκα Θυμάμαι τότε ότι υπήρχε μια άλλη μάρκα ελβετική FORTIS που είχε μια ωραία πατέντα. ΑΛΛΑΖΑΝΕ Η ΚΑΣΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΕ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ και στο σετακι σου έδινε 1 κομπλέ με 2 διαφορετικές κάσες (πρεπει να εχω καπου ένα σετακι νομιζω). Η διαφορά ήταν μικρή 9000 με 11000 δρχ. και το βασικό ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΙΜΟ.
Τέλος αν δεν κάνω λάθος τότε η εταιρεία αυτή είχε βγάλει και ένα τηλέφωνο (ίδια φιλοσοφία) και το SMART το αυτοκίνητο.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Οκτώβριος 25, 2009, 01:47:35 μμ »
τα αυτοματα swatch φτιαχτηκαν για να επισκευαζονται... ;)

Any good clockmaker can repair a Swatch Automatic. These Swatches can be opened from the back so that a clockmaker can get the mechanism out and clean or repair it. It is even adjustable when running fast or slow...

ειναι μια αυτοματη μηχανη με ολα τα θετικα και τα αρνητικα της!θα ηταν πολυ ηλιθιος ο "λιβανεζος" εαν σου ζηταει 300 ευρω για να το πεταξεις!απλη λογικη  ;)

http://www.timezone.com/library/horologium/horologium631673144417823408
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 25, 2009, 01:55:48 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος Law girl

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 05:21:23 μμ »
Τα λατρεύω τα Swatch,είναι "τίμια" ρολόγια,με καλή κατασκευή,trendy και σε προσιτές τιμές.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 05:58:50 μμ »
Πολυ σωστα law girl ;).Τα θεωρω αξιολογα και που σου ανταμιβουν και το τελευταιο ευρω ;)

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιανουάριος 21, 2010, 12:40:59 πμ »
Τα λατρεύω τα Swatch,είναι "τίμια" ρολόγια,με καλή κατασκευή,trendy και σε προσιτές τιμές.
Αν τα συγκρίνεις με fashion watches, τότε ναι, είναι.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιανουάριος 21, 2010, 01:14:07 πμ »
 Είχα , έχω και θα έχω Swatch!. To πρώτο το αγόρασα στις  αρχές του 1998 και το ''έβγαλα'' απ το χέρι μου, όχι γιατί χάλασε η μηχανή, αλλά γιατί το τζαμάκι του είχε ραγίσει. Ήταν ένα μοντέλο της σειράς IRONY. Την Πρωτομαγιά του 2004, αγόρασα απ' τα Duty Free του ''Μακεδονία'', έναν IRONY χρονογράφο, απ' την Ολυμπιακή συλλογή της Swatch. Μάλιστα φοβόμουν για την αξιοπιστία του, λόγω της πολυπλοκότητας που είχε σαν χρονογράφος. Αρκετά επίκαιρο ρολόι για τότε... Εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου ρολοί, λόγω των Ολυμπιακών του 2004 (''ΑΘΗΝΑ 2004'' με το σήμα των Ολυμπ. Αγώνων επάνω στο καντράν) , αλλά και για όλα τα συναισθήματα που ένιωσα και θυμάμαι, απ' το περίφημο εκείνο, τρελό καλοκαίρι..! Αρκετά συχνά χρησιμοποιώ τον χρονογράφο του, ενώ όταν τον τερματίζω, οι ενδείξεις ''μηδενίζουν'' κανονικά, χωρίς να παρουσιάζουν αποκλίσεις. Η ειρωνεία είναι ότι στο πρώτο ίδιο ρολόι που αγόρασα την ίδια ημέρα, υπήρχε απόκληση στις ενδείξεις των ''totalizers'' και το αντικατέστησα με αυτό που έχω ακόμα και σήμερα.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!