οτι αν σε καποιον αρεσει πχ ενα iwc , omega ktl και το αγοραζει επειδη πραγματικα του αρεσει σαν ρολοι τοτε πολυ καλα κανει!
Απο ποιον να διαφερεις απο τον κυρ μπαρμπα απεναντι στον μικροκοσμο της Ελλαδιτσας μας? Δεν νομιζεις οτι καλυτερα να διαφερουμαι με τους γυρω μας σε κατι πιο σημαντικο και να ξεχωρίσουμε σε κατι σε παγκοσμιο επιπεδο?
Aπό την άλλη μεριά αν σε κάποιον αρέσει μαύρο Sub ένα steel DJ ΙΙ ένα ασημένιο Golf ή μια μαύρη Mercedes Ε-Class
είναι τόσο βέβαιος, που δεν θα έκανε τον κόπο καν να ρώτησει για την επιλογή του, καθώς όλα τα παραπάνω είναι default σωστές επιλογές.
Αλλά από την άλλη είναι τόσο συντηρητικά που αν πάρεις κάτι τέτοιο 25χρονών είναι σαν να πετάς την ευκαιρία να πάρεις όλα αυτά, που όταν θα γίνεις 40-50 απλά δεν θα μπορείς να τα υποστηρίξεις, εκτός αν τα γονίδια και το επάγγελμα επιτρέπουν να μπορείς να κάνεις υπερβάσεις, χωρίς να φαίνεσαι γελοίος που θέλει να κάνει τον νέο. Φτάνοντας 33 έχω αρχίσει να σκέφτομαι αν μπορώ να υποστηρίξω ακόμη μερικά από τα πράγματα που φορούσα παλαιότερα και χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα πάνω μου ούτε μαλλιά μου πέσανε, ούτε μπάκα έχω, ούτε τίποτα, απλά πάω σε πιο σοβαρά μέρη που οι γύρω μου είναι διαφορετικοί δεν άλλαξα εγώ.
Δυο τύποι ανθρώπων:
1 ) Αυτοί που θέλουν να μην ανήκουν στην ομάδα
2 ) Αυτοί που θέλουν να ανήκουν στην ομάδα
( όλοι κάπου ανήκουν στο τέλος και αυτοί που δεν ανήκουν, ανήκουν στην ομάδα αυτών που δεν θέλουν να ανήκουν )
Ποιοι είναι πιο πολλοί? Εννοείται οι 2οι. Ο άνθρωπως είναι μιμητικό ον και λογικό είναι να πουλάει ένα συντηρητικό προιόν παραπάνω.
Είναι safe και
είναι ευκολό να μην διαφέρεις. Κοιτάς τι κάνει ο δίπλα και το κάνεις και εσύ. Αλλιώς θα πρέπει να σκεφτείς από μόνος σου λίγο παραπάνω, και ίσως μερικές επιλογές σου να μην φανούν τόσο πετυχημένες, δεν είναι λόγος αυτός να φοράς τα πάντα μαύρα από 20χρόνων επειδή είναι safe ( για ντύσιμο μιλάω, κομμάτι της γκαρνταρόμπας είναι το ρολόι δεν είναι και κάνα φοβερό ρίσκο ζωής, ..καλά μερικοί το θεωρούν και περιουσία )
Για μένα είναι αρκετός ο λόγος να μην πάρω κάτι που έχουν όλοι, αν έχω άλλη επιλογή εξίσου καλή.
Και αν θέλω να διαφέρω ως προσωπικότητα γιατί να μην το κάνω και στην εμφάνισή μου? Απαιτείται μήπως να ανακαλύψω κανέναν μακρινό πλανήτη πρώτα για να αποκτήσω το δικαίωμα στην διαφορετικότητα?
Και από τον ΚυρΜπάρμπα θέλω να διαφέρω και
από όσους δεν θέλω να μοιάζω.
Θέλω όταν με βλέπουν να με θύμούνται.
Καλό χρυσό το Rolex, αλλά τη διαφορά δεν μπορεί να την κάνει με τίποτα αν πάρεις safe μοντέλο της, έχει χιλιοφορεθεί και χιλιοαντιγραφεί και τα αντίγραφά της έχουν χιλιοφορεθεί και αυτά.
Συγκρίνεται μια χαρά σε αυτά τα λεφτά με τις άλλες εταιρίες της κατηγορίας και στην τεχνολογία και στο design και στην ποιότητα.
Μόνο στην μεταπώληση δεν συγκρίνεται και στην φήμη του Rolex=Λεφτάς στις μάζες.
Εκει που διαφωνώ ειναι οταν απο αντιδραση και μονο καποιος αγοραζει κατι αλλο απο αυτο που ειναι ο ηγετης.
Πρόσφατα πήρα προιόν όχι του ηγέτη ( Nike κατά wikipedia ), αλλά Asics γιατί συγκεκριμένο τομέα ήταν καλύτερη.
Ε το ίδιο δύσκολα θα θεωρήσω και την Rolex ηγέτη στα ρολόγια των νέων και στο design, έχει καλύτερους στον τομέα.
Oι καταξιωμένοι και επιστήμονες, ηθοποιοί που λες, μέχρι να καταξιωθούν και να τους μάθεις εσύ τι φοράνε..έγιναν 40+ τουλάχιστον,
ε γι'αυτό όταν τους έμαθες φορούσαν Rolex αυτό τους είχε μείνει σαν επιλογή σπορ.
Εκτός από αυτό, οι άνθρωποι του πνεύματος, καλλιτέχνες, επιστήμονες δεν ασχολούνται τόσο πολύ με τα υλικά και τι θα φορέσουν, λογικό είναι να φοράνε την πιο γνωστή μάρκα, σιγά μην έμπαιναν σε φόρουμ με ρολόγια να δούνε τα PITA Barcelona.
Toυς είπε ο image maker, o manager η γκόμενα και πήραν.
Δεν έχω κάτι άλλο να πω μια χαρά safe επιλογή το Rolex ασφαλίζεις τα λεφτά σου, αλλά για μένα μέχρι εκεί.
Έχω τουλαχιστον 5 επιλογές και λίγα λέω πριν σκεφτώ καν να παω σε Rolex.
Αν αντί για πτυχιούχος ήταν 40άρης και ήθελε ένα allaround ρολόι τι θα πρότεινες?
Μα φυσικά πάλι το ίδιο Rolex. Ένα ρολόι για όλες τις ηλικίες.
Τέτοιο ή με την κεραμική αλλά με πορτοκαλί dials και λουρί στα πόσα προτείνεις στα 50?
Για να λένε δες τον μπάρμπα με το πορτοκαλί ρολόι?
Δεν πάει έτσι, κάθε πράγμα στον καιρό του αλλιώς φαίνεται παράταιρο και γραφικό.
Αν δεν βάλεις μερικά ρολόγια νέος δεν θα τα βάλεις ποτέ μετά.