Αποστολέας Θέμα: ROLEX VS OMEGA: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ  (Αναγνώστηκε 101728 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: ROLEX VS OMEGA: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ
« Απάντηση #140 στις: Μάρτιος 03, 2013, 06:58:24 πμ »
Eγω λεω τον wmega1 να παρει το two tone aqua terra σε redgold!  :lens:

Πόσο κάνει αυτό αρχική παιδιά? Με μπρασελέ μισό μισό όχι ατσάλινο. Δεν το βρίσκω πουθενά

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Μάρτιος 03, 2013, 02:24:05 μμ »
Μόλις διάβασα 2 σημαντικά πράγματα για το εν λόγω ωμέγα
http://www.omegawatches.com.tw/gents/seamaster/aqua-terra-chronometer/23120422106001

1. Δεν βγαίνει πια με μισό μισό μπρασελέ όπως στο λινκ
2. Ο ροζ χρυσός στο μπρασελέ είναι επίστρωση και όχι μασίφ

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει το δεύτερο ? (Το πρώτο είναι επίσημο στο website)

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Μάρτιος 03, 2013, 03:37:40 μμ »
απο τιμη δεν γνωριζω!

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Μάρτιος 03, 2013, 04:21:18 μμ »
[url]http://www.omegawatches.com.tw/gents/seamaster/aqua-terra-chronometer/23120422106001[/url]

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει το δεύτερο ? (Το πρώτο είναι επίσημο στο website)

αν ισχυει αυτο τοτε ειναι αθιγγανοι και για κλωτσιες  >:(

υ.γ: δώσε εξηγήσεις για τα βασερον, εχει ενδιαφερον το θεμα  :)

Αποσυνδεδεμένος axilleas21

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Μάρτιος 03, 2013, 04:32:21 μμ »
Οτι και να παρεις και απο τις δυο εταιρειες ειναι πολυ καλο,παρε αφοβα. Το aqua terra ειναι μια αριστη επιλογη.
Ο Κολοκοτρώνης έκανε την αρχή, ΕΜΕΙΣ πρέπει να την τελειώσουμε. 

Εθνος Ενεργων Ενωμενων Ελευθερων Ελληνων

Αποσυνδεδεμένος antonio-titanium

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Μάρτιος 03, 2013, 04:52:16 μμ »
http://www.omegawatches.com.tw/gents/seamaster/aqua-terra-chronometer/23120422106001

Uploaded with ImageShack.us

Εφόσον στο επίσημο Site δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για το μπρασελέ  μόνο η αντιπροσωπία μπορεί να επιβεβαιώσει . Ωστόσο από την φωτογραφία που επισυνάπτω είναι "   χτυπημένο " 985 που χρησιμοποιείτε στα λεγόμενα gold plated 24 k καθώς 990/1000 είναι τα 24 κ.Αν ήταν χρυσό και όχι επικάλυψη θα είχε τη γνωστή σφραγίδα 18κ  η θα έλεγε 750 που αντιστοιχούν στα 18 κ όσα είναι και η στεφάνη του. Υπάρχει και η περίπτωση να είναι κάποιος τυχαίος κωδικός του μπρασελε που δεν το πολυπιστεύω.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 03, 2013, 05:04:20 μμ από antonio-titanium »

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Μάρτιος 06, 2013, 12:42:49 πμ »
Σχετικά με την επιλογή "φίρμας" σκέφτηκα μερικές μέρες "αποστειρωμένα" και κατέληξα οτι θα αγοράσω Omega. Γιατί εν τέλει , πολύ απλά , σε αναλογία εμφάνισης, μηχανισμού και κόστους θεωρώ ( με τα τρία κριτήρια να ισχύουν ταυτόχρονα) οτι υπερτερεί της ρόλεξ. Σχετικά με τον κύριο που ρώτησε αν τελειώνω μηχανικός , ναι μηχανικός τελειώνω αλλά το iwc ingenieur δεν μου αρέσει.. Αύριο θα περάσω από την omega ξανά για να καταλήξω οριστικά σε μοντέλο.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Μάρτιος 06, 2013, 08:08:32 πμ »
Σχετικά με την επιλογή "φίρμας" σκέφτηκα μερικές μέρες "αποστειρωμένα" και κατέληξα οτι θα αγοράσω Omega. Γιατί εν τέλει , πολύ απλά , σε αναλογία εμφάνισης, μηχανισμού και κόστους θεωρώ ( με τα τρία κριτήρια να ισχύουν ταυτόχρονα) οτι υπερτερεί της ρόλεξ. Σχετικά με τον κύριο που ρώτησε αν τελειώνω μηχανικός , ναι μηχανικός τελειώνω αλλά το iwc ingenieur δεν μου αρέσει.. Αύριο θα περάσω από την omega ξανά για να καταλήξω οριστικά σε μοντέλο.

και πολυ καλα θα κανεις.

παρε το Moonwatch. ξερω οτι θα δεις και αλλα, ισως σε τραβηξει το Aqua Terra, ισως το PO, αλλα παρε το Moonwatch αν σου κατσει καλα στο χερι. μηχανικος ειμαι και εγω και δε νομιζω οτι υπαρχει καλυτερη επιλογη για πρωτο σημαντικο ρολοι απο το moon αν ταιριαξει στο χερι σου.
Γαυρος οπαδος....

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #148 στις: Μάρτιος 06, 2013, 08:13:57 πμ »
Γιατί εν τέλει , πολύ απλά , σε αναλογία εμφάνισης, μηχανισμού και κόστους θεωρώ ( με τα τρία κριτήρια να ισχύουν ταυτόχρονα) οτι υπερτερεί της ρόλεξ.
Απο τα τρια που ανέφερες,στο ένα έπεσες μέσα.
Εν πάση περιπτώσει όμως,εσύ έχεις το μαχαίρι,εσύ και το καρπούζι.
Όπως αγαπάς λοιπόν........

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Μάρτιος 06, 2013, 08:37:11 πμ »
φιλε jim_teo και στην εμφανιση μεσα επεσε κατ'εμε. εξαλλου το θεμα της εμφανισης ειναι καθαρα θεμα προσωπικου γουστου, οποτε αν σε καποιον αρεσει κατι παραπανω απο κατι αλλο τοτε μαλλον εχει δικιο στην αποψη του. ειναι θεμα προσωπικο τελειως το θεμα εμφανιση.

δεν αρεσει σε ολους μας το ιδιο. αν ειχαμε τα ιδια γουστα, θα φοραγαμε ιδια ρουχα, θα οδηγουσαμε ιδια αμαξια, θα κουρευομασταν ιδια. πολυ βαρετο δεν θα ηταν?

για το θεμα του μηχανισμου, πολυ συζητηση για ενα ψιλοαδιαφορο θεμα για τους περισσοτερους, εφοσον ικανοποιουνται μερικες ελαχιστες προυποθεσεις ποιοτητας, χρονομετριας, αξιοπιστιας και αντοχης. το να εχει μια εταιρεια 90/100 και η αλλη 95/100 στο θεμα μηχανισμος ειναι μια διαφορα που για μενα τουλαχιστον ειναι τελειως αδιαφορη.

αν ικανοποιουνται καποια στανταρντς στο θεμα αυτο τοτε το μεγαλυτερο βαρος παιρνει το κοστος και η εμφανιση πανω στον καρπο για την επιλογη.

εξαλλου αν καταλαβα καλα το φιλο, μηχανικος γαρ, σκεφτεται με βαση και τα τρια κριτηρια ταυτοχρονα και με καποιο 'βαρος' το καθενα και αποφασιζει συνολικα. οχι αυτονομα. φαινεται ο μηχανικος.  ;)
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Μάρτιος 06, 2013, 08:39:00 πμ »
@jim teo "με τα κριτήρια να ισχύουν ταυτόχρονα" και να προσθέσω να "μη βλέπεις το λόγκο αλλά το ρολόι" .

@karteo θα το έχω στο μυαλό μου, για ποιά έκδοση λες ;

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Μάρτιος 06, 2013, 08:44:22 πμ »
@jim teo "με τα κριτήρια να ισχύουν ταυτόχρονα" και να προσθέσω να "μη βλέπεις το λόγκο αλλά το ρολόι" .

@karteo θα το έχω στο μυαλό μου, για ποιά έκδοση λες ;

κοιτα, εγω εχω το κλασσικο κουρδιστο moonwatch στην εκδοση των 25th anniversary με μηχανισμο 861. ηθελα να ειναι οσο πιο κλασσικο γινεται. αλλα αυτο ειναι προσωπικο.

αν δεν σου αρεσει κουρδιστο, βγαινει αυτοματο με co-axial

αλλα εγω θα επαιρνα σημερα αυτο:
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Μάρτιος 06, 2013, 08:57:27 πμ »
Ποιά η τιμή καταλόγου για το co axial 9300 και τί υδατοστεγανότητα έχει ;

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #153 στις: Μάρτιος 06, 2013, 09:00:35 πμ »
Καμία αντίρρηση.Άλλωστε γι αυτό του έγραψα "Όπως αγαπάς........."
Ο καθένας απο έμας έχει το προσωπικό του γούστο,τα προσωπικά του "θέλω" και αξιολογεί με διαφορετικά κριτήρια το καθετί που πρόκειται να αγοράσει.
Απλά,σύμφωνα πάντα με το δικό μου τρόπο σκέψης,μου φαίνεται κάπως "περίεργο" να σου δίνεται η οικονομική δυνατότητα να πάρεις Rolex και να καταλήγεις σε Omega.
Όσον αφορά το μηχανισμό,θα σου πω το εξής.
Στη ζωή μου σκέφτομαι πρακτικά,ή τουλάχιστον προσπαθώ να σκέφτομαι.
Για 'μένα λοιπόν ¨καλός" μηχανισμός δεν είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ακρίβεια,αλλά τη μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.
Τί να το κάνω αν είναι στο +1/ημέρα  αλλά πάνω στην τετραετία πρέπει να σκάσω 300€-400€ για service;
Με λίγα λόγια,στα παλιά μου τα παπούτσια αν είναι στο +6 ή στο +8.Στο κάτω κάτω ανάπηρος είμαι;Το βγάζω και το ρυθμίζω.
Εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να φορέσω το ρολογάκι μου 7,8 ή και 10 χρόνια χωρίς να χρειαστεί να βάλω το χέρι στην τσέπη.
Η Rolex λοιπόν φημίζεται γι αυτό.

@wmega: σε καμία περίπτωση δε σου ζητάω να αποφασίσεις με γνώμονα το logo.Το ρολόϊ βλέπω κι εγώ.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: Μάρτιος 06, 2013, 09:16:34 πμ »
Ο καθένας απο έμας έχει το προσωπικό του γούστο,τα προσωπικά του "θέλω" και αξιολογεί με διαφορετικά κριτήρια το καθετί που πρόκειται να αγοράσει.
Απλά,σύμφωνα πάντα με το δικό μου τρόπο σκέψης,μου φαίνεται κάπως "περίεργο" να σου δίνεται η οικονομική δυνατότητα να πάρεις Rolex και να καταλήγεις σε Omega.
Για 'μένα λοιπόν ¨καλός" μηχανισμός δεν είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ακρίβεια,αλλά τη μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.
Τί να το κάνω αν είναι στο +1/ημέρα  αλλά πάνω στην τετραετία πρέπει να σκάσω 300€-400€ για service;
Με λίγα λόγια,στα παλιά μου τα παπούτσια αν είναι στο +6 ή στο +8.Στο κάτω κάτω ανάπηρος είμαι;Το βγάζω και το ρυθμίζω.
Εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να φορέσω το ρολογάκι μου 7,8 ή και 10 χρόνια χωρίς να χρειαστεί να βάλω το χέρι στην τσέπη.

@wmega: σε καμία περίπτωση δε σου ζητάω να αποφασίσεις με γνώμονα το logo.Το ρολόϊ βλέπω κι εγώ.

τι να πω. εγω τον καταλαβαινω. ισως φταιει και το γεγονος πως απο ρολεξ μ'αρεσουν βαρια βαρια 2-3 ρολογια. daytona, milgauss και καπως το datejust με αραβικους χαρακτηρες. στα λεφτα αυτα εγω για παραδειγμα θα επαιρνα IWC και ποτε rolex. μπορει να ειμαι στραβος, παραξενος αλλα...
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #155 στις: Μάρτιος 06, 2013, 09:51:30 πμ »

+1 για τη μηχανή.

Αυτό που θέλω και εγώ είναι να είναι αξιόπιστο και να μη θέλει baby sitting!

Επίσης δε νομίζω ότι η αξιοπιστία και η ακρίβεια ακυρώνει η μία την άλλη.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Μάρτιος 06, 2013, 10:26:20 πμ »
+1 για τη μηχανή.

Αυτό που θέλω και εγώ είναι να είναι αξιόπιστο και να μη θέλει baby sitting!

Επίσης δε νομίζω ότι η αξιοπιστία και η ακρίβεια ακυρώνει η μία την άλλη.

+πολλα

η αξιοπιστια ειναι ο πιο σημαντικος παραγοντας και για μενα στο θεμα μηχανη.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Μάρτιος 06, 2013, 10:48:40 πμ »
μηχανικος ειμαι και εγω και δε νομιζω οτι υπαρχει καλυτερη επιλογη για πρωτο σημαντικο ρολοι απο το moon αν ταιριαξει στο χερι σου.

Χωρίς να έχω κάποιο επιχείρημα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Ενστικτωδώς, το moon είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα μηχανικό! Δεν ξέρω, το διάστημα, τα διαστημόπλοια, η κουρδιστή μηχανή, η εμφάνιση.. Μια πολύ ψαγμένη επιλογή που επιπλέον μπορεί να φορέσει ό,τι λουράκι μπορείς να φανταστείς. Εγώ έχω την κλασσική έκδοση με τη ζελατίνα.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Μάρτιος 06, 2013, 11:49:04 πμ »
Χωρίς να έχω κάποιο επιχείρημα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Ενστικτωδώς, το moon είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα μηχανικό! Δεν ξέρω, το διάστημα, τα διαστημόπλοια, η κουρδιστή μηχανή, η εμφάνιση.. Μια πολύ ψαγμένη επιλογή που επιπλέον μπορεί να φορέσει ό,τι λουράκι μπορείς να φανταστείς. Εγώ έχω την κλασσική έκδοση με τη ζελατίνα.

κι εγω την ιδια εντυπωση και γνωμη εχω (συν το οτι και εγω με τη ζελατινα εχω). δεν ξερω αλλα η εικονα του moon ειναι λες και εχει σχεδιαστει απο μηχανικο πραγματικα. οι γραμμες του, η καθαροτητα του, η 'αρχιτεκτονικη' του ειναι λες και εχει σχεδιαστει απο μηχανικο
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Μάρτιος 06, 2013, 12:07:35 μμ »
Παιδιά και εγώ το moonwatch το θεωρώ holy grail...
Και συγκεκριμένα αυτό με τη 1861 αν και με προβληματίζει λίγο το γεγονός ότι πρέπει να το κουρδίζεις κάθε μέρα...
Βέβαια είχα διαβάσει ένα post από κάποιον που έλεγε ότι θυμάται τον πατέρα του να κουρδίζει το ρολόι μαζί με τον καφέ πριν πάει στη δουλειά και ήταν μια εικόνα που του αποτυπώθηκε, οπότε αν το δεις και σαν "ιεροτελεστία"έχει το ενδιαφέρον του!
Πάντως μου αρέσει πολύ και αυτό λόγω μετεωρίτη και μοναδικότητας...

Uploaded with ImageShack.us
Speedmaster Professional Apollo-Soyuz ‘Meteorite’
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 06, 2013, 12:14:58 μμ από Vagosts »