Αποστολέας Θέμα: ROLEX VS OMEGA: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ  (Αναγνώστηκε 101726 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: ROLEX VS OMEGA: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ
« Απάντηση #180 στις: Μάρτιος 06, 2013, 05:29:02 μμ »
Έχει υπάρξει κάποια ανανέωση για το μοντέλο αυτό ; Πόσα χρόνια είναι το ίδιο ; Μιλάμε για αυτό έτσι ;

http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/professional-moonwatch/35705000

Κάτι που με προβληματίζει σχετικά με το speedmaster έναντι του planet ocean, είναι οτι εξαιτίας του γεγονότος οτι το ρολόι αυτό θα είναι το πρώτο μου καλό και θα είναι μόνιμα στο καρπό μου, θα πρέπει να έχει και τις αντίστοιχες αντοχές από θέμα υδατοστεγανότητας , ειδικά του μήνες του καλοκαιριού που έχω "πάρε-δώσε" με θάλασσες! Δεν είμαστε να μπάζουμε νερά !!

Αποσυνδεδεμένος panagiotis4te

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Μάρτιος 06, 2013, 05:33:19 μμ »
Η υδατοστεγανότητα του 3573.50.00 είναι 50μ. σύμφωνα με την Omega.

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Μάρτιος 06, 2013, 05:36:20 μμ »
Tα 50m μαζί με το πλαστικό τζάμι νομίζω είναι "δυνατά" μειονεκτήματα.

Εδώ κάτι πάει να γίνει.. http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/moonwatch-co-axial-chronograph/31130445001002

Είναι πάντως δυνατή η κόντρα με το πλάνετ..

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Μάρτιος 06, 2013, 05:37:35 μμ »
Η υδατοστεγανότητα του 3573.50.00 είναι 50μ. σύμφωνα με την Omega.
Kαι του 3572.50 που δεν βγάζει πια, 30μ. :)

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Μάρτιος 06, 2013, 05:44:12 μμ »
Ok!
Και για το φίλο wmega1 που μας βγήκε "θαλασσινός" από το site της Omega:
http://www.omegawatches.com/fileadmin/customer_service/WaterResist.pdf

Edit:
Η άποψη μου πάντως είναι ότι η αξία του Moonwatch βασίζεται στο "μύθο"/ιστορία του και όσο απομακρύνεσαι από το 3570.50.00 τόσο μειώνεται η αξία του (παρά τα καλλούδια co-axial, sapphire, υδατοστεγανότητα κλπ.). Είναι η άποψη μου φυσικά, η οποία δεν με εμποδίζει να ψάχνω και το 3573.50.00...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 06, 2013, 05:50:17 μμ από panagiotis4te »

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Μάρτιος 06, 2013, 05:53:30 μμ »
σωστός

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Μάρτιος 06, 2013, 06:10:24 μμ »
Ok!
Και για το φίλο wmega1 που μας βγήκε "θαλασσινός" από το site της Omega:
http://www.omegawatches.com/fileadmin/customer_service/WaterResist.pdf

Edit:
Η άποψη μου πάντως είναι ότι η αξία του Moonwatch βασίζεται στο "μύθο"/ιστορία του και όσο απομακρύνεσαι από το 3570.50.00 τόσο μειώνεται η αξία του (παρά τα καλλούδια co-axial, sapphire, υδατοστεγανότητα κλπ.). Είναι η άποψη μου φυσικά, η οποία δεν με εμποδίζει να ψάχνω και το 3573.50.00...

+1

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Μάρτιος 06, 2013, 07:31:46 μμ »
αν και συμφωνω οτι καλο ειναι να μεινει κανεις στο 'κλασσικο' του moonwatch με ελαχιστες πιθανον αποκλισεις για καποιο επετειακο version που εχει κατι εξτρα στο dial, πιστευω οτι η αξια του δε βρισκεται μονο στο μυθο και την ιστορια του.

κατα τη γνωμη μου, και ξερω οτι πολλοι θα διαφωνουν, ειναι απλα το τελειοτερο σε γραμμες σχεδιαστικα ρολοι. oι γραμμες, οι αποστασεις, οι δεικτες, οι κυκλοι των χρονομετρων, το λογοτυπο. απλα αψογο. το κοιταω σα μηχανικος και σκεφτομαι ποσο συμμετρικο, γραμμικο και γεωμετρικα αψογο ειναι. σα να το εχει σχεδιασει καποιος οχι για να μετραει το χρονο αλλα για να τον σκιαγραφει. ναι εχω κολλημα με το συγκεκριμενο dial. i confess.

Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Μάρτιος 06, 2013, 07:42:40 μμ »
αν και συμφωνω οτι καλο ειναι να μεινει κανεις στο 'κλασσικο' του moonwatch με ελαχιστες πιθανον αποκλισεις για καποιο επετειακο version που εχει κατι εξτρα στο dial, πιστευω οτι η αξια του δε βρισκεται μονο στο μυθο και την ιστορια του.

κατα τη γνωμη μου, και ξερω οτι πολλοι θα διαφωνουν, ειναι απλα το τελειοτερο σε γραμμες σχεδιαστικα ρολοι. oι γραμμες, οι αποστασεις, οι δεικτες, οι κυκλοι των χρονομετρων, το λογοτυπο. απλα αψογο. το κοιταω σα μηχανικος και σκεφτομαι ποσο συμμετρικο, γραμμικο και γεωμετρικα αψογο ειναι. σα να το εχει σχεδιασει καποιος οχι για να μετραει το χρονο αλλα για να τον σκιαγραφει. ναι εχω κολλημα με το συγκεκριμενο dial. i confess.
+1

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Μάρτιος 06, 2013, 07:56:31 μμ »

Συνάδελφε θα συμφωνήσω για τον πολύ όμορφο σχεδιασμό (δεν ξέρω αν είναι ο τελειότερος, είναι καθαρά υποκειμενικό): είναι vintage (ιδίως το θολωτό κρύσταλλο και το πλάι της κάσας), αλλά και μοντέρνο, είναι χρονογράφος (δηλ. έχει μία πολυπλοκότητα), αλλά είναι και λιτό και απέριττο. Και η τοποθέτηση 3-6-9 είναι η πιο συμμετρική.
Για εμένα σίγουρα δεν είναι το πιο εντυπωσιακό ρολόι (το PO κάνει μπαμ για παράδειγμα), αλλά το γεγονός ότι σχεδιάστηκε τη δεκαετία του '60 και είναι ακόμα "μοντέρνο" και αρέσει σε πολλούς σημαίνει πολλά...

Αποσυνδεδεμένος The_Jackal

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Μάρτιος 07, 2013, 12:35:28 πμ »
Μιας και περι Moonwatch o λόγος. Το παρακάτω ( 3576.50.00) πόσο περίπου πάει???

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Μάρτιος 07, 2013, 12:55:14 πμ »
γύρω στα 3000 ντούκου

Αποσυνδεδεμένος Kalogeros

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Μάρτιος 07, 2013, 08:30:59 πμ »
Πολυ ωραίο Omega...!
XΡΗΣΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Μάρτιος 07, 2013, 04:50:31 μμ »
Βροχερή ημέρα σήμερα παρόλα αυτά είχε κανονιστεί η δευτερή και καλή βόλτα στο κέντρο για την τελική επιλογή.

Μπορώ να πω πως σήμερα , μιας και αφιέρωσα περίπου μια ώρα φορώντας και ξαναφορώντας , σχημάτισα σωστή και τελική( ; ) γνώμη κατ εμέ.

Έχουμε και λέμε:

1)PLANET OCEAN 8500
Φόρεσα αυτή τη φορά και το 42 και το 45,5 με την πωλήτρια να μου λέει πως προτιμούσε το 45,5. Εγώ διαφωνώ αλλά δεν είναι και κάτι το τόσο σημαντικό πιστεύω. Αναθεώρησα με το θέμα βάρους , συνήθεια είναι , άμα μείνει το ρολόι στο χέρι κάνα 2λεπτο συνηθίζεις σιγά σιγά. Το μεγάλο του πλεονέκτημα η φοβερή εμφάνιση , το μεγάλο του μειονέκτημα το πάχος του.(δεν ξέρω πώς και αν συνηθίζεται αυτό).
Τιμή καταλόγου 4700 με τις εκπτώσεις να ποικίλουν από 10-25% με ένα πρόχειρο "προφορικό παζάρι". (σίγουρα με τα λεφτά ζεστά προς αγορά θα είναι χαμηλότερα).

2)PLANET OCEAN 2500
Υπάρχει προς πώληση το προηγούμενο μοντέλο με τη 2500 και μαύρη κεραμική στεφάνη που το έχουν βαφτίσει συλεκτικό και ο κατάλογος ζητά 4400.. Νομίζω δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης.

3)SPEEDMASTER (THE LEGEND!!)
Θα το έλεγα ρολόι για μερακλήδες! Θα το παρομοίαζα με γυναίκα φυσικής ομορφιάς! Το ρολόι πανέμορφο. Αναφέρομαι στο κουρδιστό με το πλαστικό ή κρύσταλλο ανάλογα με τα γούστα , στα 3500 και 4200 καταλόγου αντίστοιχα. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι όπως προείπα αυτή η ξεχωριστή ομορφιά , αυτή η μαγεία του κουρδιστού και ο μύθος που κουβαλάει και αρχίζει και χάνεται όσο περνάνε τα χρόνια μιας και από τις 10 εκδόσεις περίπου που βγαίνουν μόνο οι δυο είναι "κουρδιστές". Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι πως θέλει τη προσοχή του γενικά ειδικά με το πλαστικό καπάκι που αν γρατζουνιστει υπάρχει θέμα και φυσικά το οτι δεν είναι για πολλά πολλά με τα νερά. Νομίζω είναι ένα ρολόι συλλογής , ένα ρολόι 2ο , 3ο όχι από θέμα ποιότητας αλλά λόγω ιδιαιτερότητας.

4)AQUA TERRA
Όπως είχα πει , κάθεται καλύτερα από όλα στο καρπό μου και λόγω πάχους αλλά νομίζω πως είναι "πολύ λίγο" μπροστά στα υπόλοιπα. Αν σκεφτώ αυτό θα πάω για κάτι ποιό ξεχωριστό , με κόκκινο χρυσό για παράδειγμα. Τιμή ατσάλι 4200 , με κόκκινο χρυσό 6100. Απλά σκέφτηκα ότι το χρυσό το φοράω και σε 10 χρόνια.

5)ΑQUA TERRA GMT
Εκπληκτικό μπρασελέ που είναι σα να έχει στη μέση λευκό χρυσό. Είναι από τιτάνιο και είναι γυαλιστερό που σε συνδυασμό με το βαθύ μπλε καντράν το κάνει εντυπωσιακό. Τιμή στα 6000 όχι και τόσο καλή για "ατσάλι¨ νομίζω.

Εν κατακλείδι, το speedmaster θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια αν είχα ήδη ένα καλό πρώτο ρολόι. Θα ήταν σίγουρα στις πρώτες επιλογές μου σε τέτοια περίπτωση. Το aqua terra ατσάλι δεν με κερδίζει τελικά για την εφαρμογή του στον καρπό μου. Ίσως σκεφτώ την έκδοση με κόκκινο χρυσό αλλά από την άλλη όπως είπα έχω χρόνια νομίζω για χρυσάφια. Το aqua terra gmt θα το αγόραζα αλλά με το ένα , φοβερό και μοναδικό planet ocean στα 1300 ευρω κάτω , νομίζω πως κατα 90% είναι η επιλογή μου. Με το 10% να είναι όλα τα άλλα και ο κακός εαυτός του πλάνετ όσεαν που δεν είναι άλλος από το πάχος του.

Όλη αυτή η κριτική είναι υποκειμενική και καθαρά προσωπική μου άποψη.

Μπορούμε να συνεχίσουμε , σαφώς , την κουβέντα με οριστικά πλέον δεδομένα και ένα βήμα πια , πριν την αγορά!

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
Re: ROLEX VS OMEGA: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ
« Απάντηση #194 στις: Μάρτιος 07, 2013, 05:01:55 μμ »
Παρε το PO  τοτε ;)
Απλα για το moonwatch το τζαμι απο hesalite αυτο που λες πλαστικο γυαλιζει πανευκολα και εξαφανιζει τις γρατζουνιες στο λεπτο με μια απλη αλοιφη των 7ευρω. Και αυτο το τζαμι του δινει ενα πιο   vintage χαρακτηρα. Κατα τα αλλα ομως εχεις δικιο. Πιθανον να θες κατι πιο εντονο και ανθεκτικο για πρωτο ρολοι.

PO παλιο μονο αυτο βρηκες; παρε το καινουριο αν και θεωρω το παλιο πιο value for money
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Μάρτιος 07, 2013, 05:02:48 μμ »
Αν δε το βιαζεσαι θα σου ελεγα να κανεις και λιγη υπομονη για να δεις και τι καινουριο θα παρουσιαστει στη Βασιλεια και μετα αποφασιζεις...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #196 στις: Μάρτιος 07, 2013, 05:16:19 μμ »
Απλά σκέφτηκα ότι το χρυσό το φοράω και σε 10 χρόνια.

Oταν έλεγα εγώ ότι το χρυσό δεν πολυπάει σε μικρή ηλικία πέσατε οι "μικροί" να με φάτε!

Απλα για το moonwatch το τζαμι απο hesalite αυτο που λες πλαστικο γυαλιζει πανευκολα και εξαφανιζει τις γρατζουνιες στο λεπτο με μια απλη αλοιφη των 7ευρω. Και αυτο το τζαμι του δινει ενα πιο   vintage χαρακτηρα.

+ 1000

Το πλαστικό δεν γρατζουνιέται και τόσο εύκολα και άλλωστε φεύγει εύκολα. Είχα κι εγώ αυτόν τον ενδοιασμό στην αρχή. Σα μείον μόνο τη στεγανότητα θεωρώ.

Αν είναι να χρησιμοποιείς το ρολόι και στη θάλασσα τότε το ΡΟ είναι μια πολύ καλή επιλογή. Το βρίσκεις όμως και με 30% έκπτωση, 25% είναι λίγη..

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Μάρτιος 07, 2013, 05:17:58 μμ »
1)PLANET OCEAN 8500
Φόρεσα αυτή τη φορά και το 42 και το 45,5 με την πωλήτρια να μου λέει πως προτιμούσε το 45,5. Εγώ διαφωνώ αλλά δεν είναι και κάτι το τόσο σημαντικό πιστεύω. Αναθεώρησα με το θέμα βάρους , συνήθεια είναι , άμα μείνει το ρολόι στο χέρι κάνα 2λεπτο συνηθίζεις σιγά σιγά. Το μεγάλο του πλεονέκτημα η φοβερή εμφάνιση , το μεγάλο του μειονέκτημα το πάχος του.(δεν ξέρω πώς και αν συνηθίζεται αυτό).

Τι περίμετρο έχει ο καρπός σου;

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Μάρτιος 07, 2013, 05:22:28 μμ »
Μπράβο για την τεκμηριωμένη ανάλυση της ερευνας αγοράς που έκανες.

Συνυπολογίζοντας όλα αυτά που έγραψες, νομίζω ότι το PO με την 8500 σε 42mm είναι η πιο λογική επιλογή για σένα.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Μάρτιος 07, 2013, 05:27:18 μμ »

Παράθεση
Συνυπολογίζοντας όλα αυτά που έγραψες, νομίζω ότι το PO με την 8500 σε 42mm είναι η πιο λογική επιλογή για σένα.

:up:

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.