Αποστολέας Θέμα: ROLEX VS OMEGA: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ  (Αναγνώστηκε 101757 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ROLEX VS OMEGA: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ
« Απάντηση #240 στις: Μάρτιος 09, 2013, 09:33:29 μμ »
Σε γενικές γραμμές η Ρόλεξ είναι master στην κατηγορία της και top στην παραγωγή μηχανικών ρολογιών . ( Περίπου 1.000.000 ετησίως ) ΑΥΤΟ προωθεί! Και το marketing είναι ένας από τους καθοριστικούς ρόλους που παίζουν σε μία επιχείρηση! Ο καταναλωτής επηρεάζεται με το μάρκετινγκ, όχι με το τι θα του προτείνει ο Κων/νος!

Το κλειδί της επιτυχίας δεν βρίσκεται μόνο στο να κατασκευάζεις καλά ένα προϊόν, αλλά στο να ξέρεις να το διατηρείς στην αγορά! Όπως και στον ανταγωνισμό , η επιτυχία δεν βρίσκεται στο να στοχεύεις στους ανταγωνιστές σου αλλά στους πελάτες, δηλαδή στην αγορά!
Φίλε wmega1, απάντησα ήδη!

Η συζήτηση αναφέρεται στην Ρόλεξ ως επιχείρηση και όχι ως ωρολογοποιία!

Θεωρείς κακό ότι μια εταιρεία είναι 1η μέσω μάρκετινγκ; Γιατί είναι κακό αυτό;

Και η Apple ήταν στον πάτο πριν βγάλει τα iPhone, iPod, iPad κ.τ.λ κι όμως μ'αυτά κατάφερε να περάσει μπροστά! Το πρόβλημα ποιό είναι;

Υ.Γ Τα iPhone πότε χαλάγανε και δε το ήξερα;

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Μάρτιος 09, 2013, 09:39:41 μμ »
Χωρις να θελω να παρω θεση υπερ ή κατα της ρολεξ απλως επειδη γινεται λογος για τις πωλησεις της,να σχολιασω κατι που θεωρω σημαντικο και δε βλεπω να γινεται γενικα αναφορα και αυτο ειναι το γυναικειο της κοινο κατι που δεν εχει καμια αλλη εταιρεια και που πιστευω οτι παιζει τεραστιο ρολο στη διαφορα στις πωλησεις που εχει σε σχεση με τους αλλους....

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Μάρτιος 09, 2013, 09:40:38 μμ »
Η συζήτηση αναφέρεται στην Ρόλεξ ως επιχείρηση και όχι ως ωρολογοποιία!
Υ.Γ Τα iPhone πότε χαλάγανε και δε το ήξερα;

Άρα σα ρολόγια δεν είναι καλύτερα απο τα ομεγα ! Χαίρομαι για την επιλογή μου  :P :P :P
Το ρολόι με νοιάζει όχι η μετοχή του κατασκευαστή...  ;)

(στο 6μηνο χάλασε το ακουστικό.. απο υγρασία είπαν , κλασσική ατάκα για να μη στο πληρώσουν...
στο χρόνο χάλασε το κουμπί κλειδώματος και σε φίλο το κεντρικό κουμπί.. μιλαω για το 4)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Μάρτιος 09, 2013, 09:47:53 μμ »
Άρα σα ρολόγια δεν είναι καλύτερα απο τα ομεγα ! Χαίρομαι για την επιλογή μου  :P :P :P
Το ρολόι με νοιάζει όχι η μετοχή του κατασκευαστή...  ;)

(στο 6μηνο χάλασε το ακουστικό.. απο υγρασία είπαν , κλασσική ατάκα για να μη στο πληρώσουν...
στο χρόνο χάλασε το κουμπί κλειδώματος και σε φίλο το κεντρικό κουμπί.. μιλαω για το 4)
Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο όταν δίνεις ένα σωρό λεφτά για ρολόι φυσικά! Και με Breitling την ίδια δουλειά κάνεις. Απλά η Ρόλεξ διαχειρίζεται καλύτερα την προώθηση.  ;)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Μάρτιος 09, 2013, 09:50:56 μμ »
Χωρις να θελω να παρω θεση υπερ ή κατα της ρολεξ απλως επειδη γινεται λογος για τις πωλησεις της,να σχολιασω κατι που θεωρω σημαντικο και δε βλεπω να γινεται γενικα αναφορα και αυτο ειναι το γυναικειο της κοινο κατι που δεν εχει καμια αλλη εταιρεια και που πιστευω οτι παιζει τεραστιο ρολο στη διαφορα στις πωλησεις που εχει σε σχεση με τους αλλους....
Ε και οι άντρες με τις γυναίκες στην αγορά ανήκουν Βασίλη. :lol: Δεν έχει σημασία αυτό πιστεύω!  ;)

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Μάρτιος 10, 2013, 01:27:16 πμ »
Aγαπητε wmega1,

Iσως δεν εχεις συνειδητοποιησει οτι ενω αρχικως δικαιολογημενα αμφιταλαντευεσαι αναμεσα σε δυο πολυ μεγαλα ονοματα εταιριων για το ποιο εντελει να επιλεξεις, απο ενα σημειο και περα αντιπαρατιθεσαι σφοδρως γιατι πρεπει να παρεις Omega και οχι Rolex.
Αυτο απο μονο του λεει πολλα, για το τι εντελει εστι Rolex!...

Προσωπικα, θεωρω τον εαυτο μου ευτυχη κατοχο των δυο αυτων πολυ σημαντικων και ιστορικων εταιριων του χωρου, ενω οσον αφορα τις συνειδητοποιημενες επιλογες μου δεν μπηκα ποτε σε ενδοιασμους, συμβιβασμους ή αντιπαραθεσεις, ουτε πηγα ποτε κοντρα στις επιθυμιες μου -αλλωστε δε μου αρεσει μονο μια αλλα πολλες εταιριες- απλως προσπαθησα με τον καιρο να τις πραγματοποιησω και καποια στιγμη, για αρκετες απο αυτες, τα καταφερα...

Εαν μου επιτρεπεις, λογω της χρονιας ενασχολησης μου με το ρολο'ι', μια ταπεινη συμβουλη.
Μην προσπαθεις να παρεις ενα Omega πειθοντας τον εαυτο σου οτι ειναι καλυτερο απο ενα Rolex, γιατι ουσιαστικα δημιουργεις ενα απωθημενο μεσα σου που δεν ειναι αλλο απο το ''συνδρομο Rolex'', ενω παραλληλα χωρις να το καταλαβεις ''τρεφεις'' το μυθο του! Aπλως παρε το Omega γιατι σου αρεσει (περισσοτερο), ή γιατι πραγματι πιστευεις οτι ειναι καλυτερο (και οντως προκειται για ενα παρα πολυ καλο ρολο'ι'!). Μην παρεις ομως ενα Omega προσπαθωντας να απομυθοποιησεις το Rolex, λαθος που εχει κανει πολυς κοσμος στο παρελθον με αποτελεσμα να φανατιζεται, ενω κατα βαθος μεσα του ''τρωγεται'' να γινει κατοχος ενος Rolex και ας μην το παραδεχεται για μια ζωη!...
Εαν οντως σου αρεσουν τα ρολογια, δες τα οπως εναν ζωγραφικο πινακα. Στο συλλεκτη ή το φιλο της τεχνης δεν αρεσει μονον ενας πινακας αλλα πολλοι, για διαφορετικους λογους ο καθενας...
Εαν σου αρεσει το Omega (ή εντελει γνωριζεις τι πρεσβευει η Omega), παρτο! Δε χρειαζεται να αποδειξεις οτι η επιλογη σου ειναι καλη, ουτε να την αδικεις, αφου το ονομα και μονο της επιλογης σου ειναι μεγαλο!

Οσον αφορα τωρα το ποια ειναι καλυτερη, δε θα σου πω κατι, ειμαι σιγουρος οτι ηδη ξερεις...
Απλως θα σου πω ποια ειναι καλυτερη για σενα: αυτη που μιλαει περισσοτερο στην καρδια σου!

Καλη συνεχεια!...

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Μάρτιος 10, 2013, 01:33:01 πμ »
 :2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Μάρτιος 10, 2013, 03:17:49 πμ »
Tο brand name της Rolex ειναι τεράστιο και με εξίσου τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Το ερώτημα είναι αν το αξίζει. Για μένα η απάνηση είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ...

Και επειδή θέλω να είμαι σαφής, δεν εννοώ αν αξίζει ή όχι ως εταιρεία, φυσικά και αξίζει και έχει και μια περίοπτη θέση στην ωρολογοποιία. Άλλο όμως αυτό κι άλλο να κάνουμε, ειδικά εμείς που ασχολούμαστε με τον χώρο, λες και δεν υπάρχει τίποτε άλλο γύρω γύρω ;)

Ειναι 1ο,αλλα μπορει και να μην αξιζει?

Φυσικά και μπορεί να μην αξίζει, μπορεί να μην αξίζει και καθόλου. Εδώ δεν είμαστε άσχετοι με το αντικείμενο να βλέπουμε τα ρολόγια όπως ο οποιοσδήποτε τρίτος. Δεν παίρνουμε Rolex για να πουλήσουμε μούρη, παίρνουμε Rolex συνειδητά. Αλίμονο να ο συνειδητός αγοραστής Rolex να νομίζει πως έχει πάρει ότι καλύτερο υπάρχει...

ειναι 1ο,αλλα δεν αξιζει,αυτο λες?

Η Rolex είναι εξαιρετική εταιρεία με σημαντική ιστορία στο χώρο, όμως η θέση της στην αγορά είναι αναντίστοιχη με την πραγματική της αξία.

οκ,τελικα αξιζει!

:wallbash:

Παραδίνομαι...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Μάρτιος 10, 2013, 03:28:02 πμ »
Φυσικά και μπορεί να μην αξίζει, μπορεί να μην αξίζει και καθόλου. Εδώ δεν είμαστε άσχετοι με το αντικείμενο να βλέπουμε τα ρολόγια όπως ο οποιοσδήποτε τρίτος. Δεν παίρνουμε Rolex για να πουλήσουμε μούρη, παίρνουμε Rolex συνειδητά. Αλίμονο να ο συνειδητός αγοραστής Rolex να νομίζει πως έχει πάρει ότι καλύτερο υπάρχει...

Επειδη μαλλον δν ειμαστε ασχετοι,οπως ειπες: Δεν παίρνουμε Rolex για να πουλήσουμε μούρη παίρνουμε Rolex συνειδητά.

Αλίμονο να ο συνειδητός αγοραστής Rolex να νομίζει πως έχει πάρει ότι καλύτερο υπάρχει...

ξερει τουλαχιστον τι εχει παρει,αλλα γιατι μπορει να μην αξιζει δεν καταλαβα?

υ.γ

το γιατι δε μας λες ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 10, 2013, 03:33:58 πμ από george_ »

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #249 στις: Μάρτιος 10, 2013, 10:20:11 πμ »
Ρε παιδιά,ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τί προσπαθείτε να αποδείξετε κάνοντας αυτή την κουβέντα.
Συγχέετε δυο διαφορετικές έννοιες,κύρος/αξία και διαφήμιση,χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί.
Άλλο το κύρος που έχει μια εταιρεία σαν εταιρεία κι άλλο η θέση που κατέχει αυτή η εταιρεία στο μυαλό του κόσμου,κάτι το οποίο προέρχεται κατά κύριο λόγο απο τη διαφήμιση.
Μα,θα μου πείτε,για πολλές εταιρείες η διαφήμιση/προώθηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τους.Δεν αντιλέγω.....
Καλώς ή κακώς όμως είμαστε μια κοινότητα που αγαπάει το καλό ρολόϊ και όχι την καλή προώθηση.
Δε θα πρέπει να μας απασχολέι τόσο η αναγνωρισιμότητα μιας εταιρείας όσο η αξία της στο χώρο του ρολογιού.Για ποιό λόγο λοιπόν να μπούμε στα μονοπάτια της διαφήμισης;
Η τοποθέτηση του Γιάννη δεν είναι λάθος.Δεν αμφισβήτησε το κύρος,την αξιοπιστία,το "μέγεθος" της Rolex.Κάθε άλλο.Απλά είπε ότι ενδεχομένως να μην κατείχε αυτή τη θέση που κατέχει σήμερα αν δεν υπήρχε αυτός α καταιγισμός απο διαφημίσεις σε τηλεόραση,περιοδικά,αφίσες κ.ο.κ.
Δε νομίζω ότι απέχει και πολύ απο την πραγματικότητα.Εκεί προφανώς πηγαίνει και το "δεν αξίζει" που είπε.
Θεωρείς κακό ότι μια εταιρεία είναι 1η μέσω μάρκετινγκ; Γιατί είναι κακό αυτό;
Κακό δεν είναι.Απλά πολλές φορές είναι πλασματικό.

Αποσυνδεδεμένος ELBETAKIAS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Μάρτιος 10, 2013, 11:13:10 πμ »
οτι και να παρεις καλο ειναι.απλα και η ομεγκα εχει πολυ δυνατο brand name.δεν θεωρειται και ψαγμενη επιλογη...

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Μάρτιος 10, 2013, 11:49:37 πμ »
Το μπρασελε το ρυθμιζουν επι τοπου; Αφαιρουν " κρικακια" με την αγορα; Απο εκει και περα δεν παιρνει αλλη ρυθμιση μεγεθους;
( μονο λουρακια εχω φορεσει και με τη σωστη ρυθμιση εφαρμογη του μπρασελε προβληματιζομαι λιγο)
( θελω το ρολοι να στεκεται πολυ καλα οχι να κανει βολτες στο καρπο!)

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #252 στις: Μάρτιος 10, 2013, 11:54:47 πμ »
Το μπρασελε το ρυθμιζουν επι τοπου; Αφαιρουν " κρικακια" με την αγορα; Απο εκει και περα δεν παιρνει αλλη ρυθμιση μεγεθους;
( μονο λουρακια εχω φορεσει και με τη σωστη ρυθμιση εφαρμογη του μπρασελε προβληματιζομαι λιγο)
( θελω το ρολοι να στεκεται πολυ καλα οχι να κανει βολτες στο καρπο!)

ναι θα στο ρυθμισουν εκει. μην ανησυχεις. και εσυ μετα μπορεις με σχετικη ευκολια και ενα δυο απλα και φτηνα εργαλεια να κανεις οτι ρυθμιση θες αλλα και να αλλαζεις λουρακια.

απλα αν παρεις το Ω, αν και εχω το 45αρι, θα σου προτεινα να σκεφτεις σοβαρα ποιο απο τα 42 η' 45 θα παρεις. μην ακους τι θα σου πει η χ πωλητρια. δες το στον καρπο σου, δες το βαρος, σκεψου πως θα το φορας κοκ.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Μάρτιος 10, 2013, 11:59:57 πμ »
Σιγουρα δεν θα ακουσω καποιον τριτο. Μονο ο καρπος μου και το ματι μου θα ειναι κριτηριο. Επιτοπου παντως το 45 μου φανηκε πιατελα, ασχετα αν μου ειπαν οτι το προτιμουν πανω μου σε σχεση με το 42.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Μάρτιος 10, 2013, 12:12:34 μμ »
Επιτοπου παντως το 45 μου φανηκε πιατελα

Μήπως να πας και συ σε Black Bay?
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος apopsi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Μάρτιος 10, 2013, 12:13:22 μμ »
χωρις να θελω να μειωσω την ερευνα αγορας που κανεις αλλα αγοραζοντας παθαινεις και μαθαινεις ;)

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Μάρτιος 10, 2013, 12:15:31 μμ »
Οποτε ποια η αποψη σου;

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Μάρτιος 10, 2013, 12:29:00 μμ »
Σιγουρα δεν θα ακουσω καποιον τριτο. Μονο ο καρπος μου και το ματι μου θα ειναι κριτηριο. Επιτοπου παντως το 45 μου φανηκε πιατελα, ασχετα αν μου ειπαν οτι το προτιμουν πανω μου σε σχεση με το 42.

κοιτα, εγω εχω το 45αρι. μου αρεσει πανω μου αν και εχω καρπο σαν τον δικο σου. ομως πιστευω οτι το μεγαλο ρολοι ειναι και μια μοδα που δεν ειναι και για χορταση. αν ηταν το πρωτο μου ρολοι θα το επαιρνα 42αρι που ειναι εξισου ομορφο και πιο ευκολοφορετο.
και το λεω αυτο εχοντας παραλληλα και ρολογια στα 41,42mm αλλα και στα 44,45mm. το παν ειναι το πως καθεται το ρολοι στον καρπο σου και πως 'φοριεται' συνολικα μιας και μετραει το μηκος των lugs, το αν ειναι με μπρασελε η' με λουρακι (μιας και με μπρασελε συνηθως δειχνει πιο γεματο στον καρπο) κοκ.

μην ακουσεις κανενα. δοκιμασε και τα δυο και διαλεξε εσυ.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Μάρτιος 10, 2013, 12:34:35 μμ »
Το κακο ειναι οτι στα καταστηματα το μπρασελε ειναι τεραστιο και δε μπορω να δω τα ρολογια πως θα ειναι φορεμενα με απολυτη εφαρμογη..

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Μάρτιος 10, 2013, 12:46:12 μμ »
οτι και να παρεις καλο ειναι.απλα και η ομεγκα εχει πολυ δυνατο brand name.δεν θεωρειται και ψαγμενη επιλογη...
+100000000! Η Rolex του Swatch Group! Ακριβώς όπως τα είπες ELBETAKIAS!  ;D ;)