Αποστολέας Θέμα: Ball Engineer Hydrocarbon Nedu  (Αναγνώστηκε 5866 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paraskevas

• Just Registered
    • Προφίλ
Ball Engineer Hydrocarbon Nedu
« στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 12:54:34 πμ »
Καλησπέρα στο φόρα. Παρακολουθώ το φόρυμ εδώ και καιρό και έχω ξαναζητήσει την συμβουλή σας πριν αγοράσω το ρολόι που φοράω τώρα. Επανέρχομαι λοιπόν να ζητήσω την άποψη σας για το ρολόι που αναφέρεται στον τίτλο. Ένα κατατοπιστικό link είναι http://www.ballwatch.com/html5/index.php?option=com_collections&task=11&mid=686&lang=en_US  .

Movement:
Automatic caliber ETA 7750, chronometer certified COSC
Functions:
Hours, minutes, subsidiary seconds, day and date
21 micro gas tubes on hour, minute, second hands and dial for night reading capability
Chronograph with accumulated measurement up to 12 hours
Helium System Patented
Shock resistance:
7,500Gs
Water resistance:
600m
Antimagnetic:
4,800A/m
Case:
Titanium
Ø 42mm, height 17.3mm
Top ceramic luminous unidirectional rotating bezel
3.7mm anti-reflective sapphire crystal
Patented crown protection system
Band:
Stainless steel and titanium bracelet with patented folding buckle & extension system

Τις παραπάνω πληροφορίες τις έχω κάνει αντιγραφή από το site. Καταρχήν να πω ότι είναι το πρώτο μου αυτόματο ρολόι και το πρώτο μου Ball. Η μάρκα αυτή πιστεύεται ότι αξίζει τα λεφτά της; Σαν τιμή καταλόγου το συγκεκριμένο έχει 4.399 δολλάρια. Σε τί τιμή μπορώ να το βρω εδώ στην Ελλάδα; Μπορώ να το βρω και να το δω σε κάποιο κατάστημα; Παρακαλώ όποια σύσταση με π.μ., μην κατηγορηθούμε και για διαφήμιση. Είμαι ανάμεσα σε αυτό και στο Omega http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/planet-ocean/23230422101004  ,  το οποίο το βρίσκω αρκετά εμφανίσιμο. Σε περίπτωση που μελλοντικά ψάξω για να το πουλήσω, το Omega θα τύχει μεγαλύτερης προσοχής και ενδιαφέροντος, σωστά; Από εκπροσώπηση στην Ελλάδα για τα Ball, τί παίζει; Τα service τους είναι ακριβά;

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Ball Engineer Hydrocarbon Nedu
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 01:01:04 πμ »
Ασυζητητί , ανάμεσα σε αυτά τα δυο , PO 8500.

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 01:05:17 πμ »
Kαλησπέρα!!
Ω φίλε μου...μην το σκέφτεσαι...και πιο εμφανίσιμο για μένα...και με τεχνολογική υπεροχή..(Coaxial) .Όχι οτι η 7750 δεν ειναι φανταστική μηχανη.
Το συγκεκριμένο Ω που δείχνεις είναι και το συλλεκτικο James bond..που ειναι και πιο ακριβο..
Απο μεταπωλητική αξία μόνο το Ω!
Για 1ο αυτόματο...Ω με κλειστά μάτια! ;)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Kalogeros

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 01:13:55 πμ »
και απο εμενα...Ω..
XΡΗΣΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 12:19:46 μμ »
Η Ball είναι μια ιστορική ελβετική εταιρεία με αμερικανική καταγωγή που έχει εξαιρετικά ρολόγια. Και βέβαια τί μπορεί να πει κανείς για την 7750; Γνωστή για την αξιοπιστία της και την ποιότητά της. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ρολόι θα σε συνοδεύει για πολλά χρόνια απροβλημάτιστα μέσα στα όρια της σωστής χρήσης και του κανονικού service.
Βέβαια το δίλημμά σου είναι ανάμεσα σε δυο ρολόγια που δεν συγκρίνονται. Το ένα είναι χρονογράφος ενώ το δεύτερο όχι.
Πρέπει κατ 'αρχήν να αποφασίσεις αν τον θέλεις τον χρονογράφο. Αν πας για δύτη εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις αμιγώς δύτη.
Στην περίπτωση αυτή το Ω είναι φοβερή επιλογή, και έχει και την 8500. Δεν θυμάμαι πόση είναι η διαφορά τιμής με το απλό PO (ίδια ακριβώς μηχανή) και αν πρέπει να διαλέξεις αυτό ή το 007 που ομολογώ είναι πανέμορφο.

Κώστας
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 12:42:50 μμ »
Να έχεις υπόψη σου ότι το Ball, παρότι εξαιρετικά ποιοτικό ρολόι, με 17,3 χιλιοστά ύψος και αξιοσημείωτο βάρος, δεν θα είναι και από τα πιο ευκολοφόρετα ρολόγια.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 12:54:58 μμ »
Να έχεις υπόψη σου ότι το Ball, παρότι εξαιρετικά ποιοτικό ρολόι, με 17,3 χιλιοστά ύψος και αξιοσημείωτο βάρος, δεν θα είναι και από τα πιο ευκολοφόρετα ρολόγια.

Μόνο ότι βάρος έχει το ζαφείρι Θοδωρή, γιατί η κάσα και το bracelet είναι τιτάνιο.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 01:42:06 μμ »

το ίδιο ισχύει και για το PO 8500

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 02:48:00 μμ »
Μόνο ότι βάρος έχει το ζαφείρι Θοδωρή, γιατί η κάσα και το bracelet είναι τιτάνιο.

Ουπς! ??? Δεν το είδα αυτό, μόνο το πάχος θα είναι θέμα επομένως.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 03:11:49 μμ »
καλη η Ball αλλα παιξε μπαλα με το Ω  :D

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 03:25:23 μμ »
Σε μεταπωλητική αξία δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, το Ω υπερτερεί παρασάγγας.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 03:39:44 μμ »
Απίστευτη ποιότητα η Βall, Δυστυχως παντελως αγνωστη εξω απο τον κυκλο των ωρολογοφιλων. :-\
Η καρδιά λεει Ball, η λογική λεει Ω!
Η επιλογή ειναι δική σου.....
Εγω οταν αγόρασα με βάση την καρδιά δεν το μετανιωσα  ;)
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 05:46:13 μμ »
To απλο P.O με την 8500 μηχανη εχει τιμη καταλογου 4600 ευρω στα 45,5εκ διαμετρου,το συλλεκτικο του James Bond δεν γνωριζω.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 07:17:32 μμ »
To απλο P.O με την 8500 μηχανη εχει τιμη καταλογου 4600 ευρω στα 45,5εκ διαμετρου,το συλλεκτικο του James Bond δεν γνωριζω.

Και το 42αρι 4600 εχει

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 08:28:04 μμ »

εχει 4900
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 08:58:46 μμ »

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 09:15:47 μμ »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος paraskevas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 09:24:01 μμ »
Γνωρίζετε τί έκπτωση μπορεί κανείς να πετύχει στο ένα και τί στο άλλο; Σαν εμφάνιση πάντως μου αρέσει αρκετά το συγκεκριμένο Ball. Θα το κατατάσατε σε ένα all-around/24-hour/dress ρολόι; Μήπως είναι too much; Το Ωμέγα δείχνει πιο σεμνό, αλλά είναι λίγο τσιμπημένο. Δεδομένου ότι πάω για ένα ρολόι καλό που να κρατήσει, προβλέπω να στηρίζετε την επιλογή του 007; :) Σαν υποστήριξη τα Ball, έχουν κάποιον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα που να τους κάνει service; Κατάστημα που μπορώ να πετύχω και κάποια καλή τιμή, έχετε να μου προτείνετε; Ευχαριστώ για τον μέχρι τώρα χρόνο σας και συμμετοχή σας!

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 09:34:33 μμ »
Γνωρίζετε τί έκπτωση μπορεί κανείς να πετύχει στο ένα και τί στο άλλο; Σαν εμφάνιση πάντως μου αρέσει αρκετά το συγκεκριμένο Ball. Θα το κατατάσατε σε ένα all-around/24-hour/dress ρολόι; Μήπως είναι too much; Το Ωμέγα δείχνει πιο σεμνό, αλλά είναι λίγο τσιμπημένο. Δεδομένου ότι πάω για ένα ρολόι καλό που να κρατήσει, προβλέπω να στηρίζετε την επιλογή του 007; :) Σαν υποστήριξη τα Ball, έχουν κάποιον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα που να τους κάνει service; Κατάστημα που μπορώ να πετύχω και κάποια καλή τιμή, έχετε να μου προτείνετε; Ευχαριστώ για τον μέχρι τώρα χρόνο σας και συμμετοχή σας!
την απαντηση την εδωσες μονο σου   :) ...το Ball δεν ειναι dress ειναι ενας σπορ χρονογραφος

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 25, 2013, 10:23:41 μμ »
Επουδενί dress το συγκεκριμένο Βall, ούτε όμως και all-around μια και είναι αφενός ογκώδες και αφετέρου αισθητικά φορτωμένο.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης