Αποστολέας Θέμα: IWC  (Αναγνώστηκε 895775 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: IWC
« Απάντηση #1800 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 01:18:50 μμ »
Και ξαναπάμε στο παλαιότατο ερώτημα: μία εταιρεία (ή καλύτερα ένα ρολόι) που φοράει μηχανή ΟΕΜ, είναι ΥΩ; Έχει δικαίωμα να τιμολογείται σαν τέτοιο;

Για μένα είναι ΥΜ (Υψηλή Μεταλλουργία) και σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να τιμολογείται όσο ρολόγια άλλων εταιρειών με in-house μηχανές (και εξλίσου σοβαρή μεταλλουργία, βλέπε Ω, Ρόλεξ, JLC, Zenith). Entry-level Μοντέλα είναι όλα. Ακόμα και η Zenith, που προσπαθεί να βγάλει φθηνότερους πιλότους, έβαλε την Ellite (πάλι in-house) αντί της El Primero - και όχι ETA-Sellita-κλπ. Σαν μέτρο σύγκρισης θα μπορούσαμε να έχουμε την Tudor, όπου η Ρόλεξ την έβγαλε σαν ξεχωριστή εταιρεία (και αν δεν κάνω λάθος και τα κράματά της είναι λίγο διαφορετικά). Είναι τόσο ανώτερα τα μέταλλα της IWC που να δικαιολογεί τέτοια διαφορά τιμής στα ETA/Sellita μοντέλα σε σχέση με την Tudor;

Ακόμα και στη Daytona (πιο παλιά), η Ρόλεξ έβαζε El Primero (που είναι ΥΩ η μηχανή - συναρμολόγηση στο χέρι, 8-9 ανθρωπομήνες για κάθε μία). Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει σύγκριση με μηχανή που παράγεται βιομηχανικά.

My 2 cents of thought ;D

ΥΓ. Τώρα που το ξαναδιαβάζω πριν το ποστάρω, με κάνατε purist ή μου φαίνεται; ;D ;D ;D
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1801 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 01:24:43 μμ »
Έφερες και ωραίο παράδειγμα τη zenith που στον καινούριο πιλότο της type 20 extra special του έβαλε selita...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1802 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 01:31:01 μμ »
Παιδιά είναι απλό, ο καθένας πουλάει όσο τον παίρνει να πουλήσει ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1803 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 01:41:51 μμ »
Έφερες και ωραίο παράδειγμα τη zenith που στον καινούριο πιλότο της type 20 extra special του έβαλε selita...

Έκανε τέτοιο πράγμα η Zenith ?!?!?!
Ellite δεν έβαλε αρχικά στους φθηνότερους πιλότους;
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1804 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 01:47:56 μμ »
Και όχι μόνο στον πιλότο,και κάποια καινούργια captain σελιτα φοράνε..
Σε σχέση με το αρχικό σου ποστ θα πω απλώς πως δε θα έβαζα καν στην ίδια πρόταση την iwc με τη Tudor....

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1805 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 01:56:28 μμ »
Κι ο καθένας το συζητάει και κάνει κριτική.
Η IWC είναι μια παλιά ωρολογοποιία, έχει προσφέρει στη βιομηχανία (πχ. pellaton) και προσωπικά θα την τοποθετούσα από άποψη πολυπλοκοτήτων σίγουρα πάνω από τη Rolex (δεν μπορείς να συγκρίνεις το ετήσιο ημερολόγιο που είναι η πιο σύνθετη πολυπλοκότητα της τελευταίας με την αστρική ώρα, τα tourbillion κτλ της IWC).
Ομως, κατά την άποψή μου, ένα μοντέλο με ΕΤΑ, όσο ποιοτικό και αν είναι, είναι κοροϊδία να κοστίζει 6.000, δηλαδή όσο ένα πχ. submariner, που και inhouse φοράει και φοβερά ποιοτικό είναι (ο μπρασελές των μοντέρνων ρόλεξ απλά δεν υπάρχει).

Μειώθηκε όμως αρκετά η τιμή.. Ασε που θα τις επαναφέρει τις ινχαουζ..

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1806 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 03:02:32 μμ »
Ε ρε seikαρα  ,ιν χαουζ απο 50 ευρω εως 15000 ευρω τα παντα ολα .
Εκεινο το ωραιοτατο big pilot της IWC τι φοραει ?

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1807 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 03:18:20 μμ »
Ομως, κατά την άποψή μου, ένα μοντέλο με ΕΤΑ, όσο ποιοτικό και αν είναι, είναι κοροϊδία να κοστίζει 6.000, δηλαδή όσο ένα πχ. submariner, που και inhouse φοράει και φοβερά ποιοτικό είναι (ο μπρασελές των μοντέρνων ρόλεξ απλά δεν υπάρχει).

Βίκτωρ και τα 6000€ του submariner "κοροϊδία" είναι. Απλώς είναι λιγότερο "κοροϊδία" από τα 6000€ με ΕΤΑ.
Δεν πάει όμως έτσι.

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1808 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 03:27:15 μμ »
Το ζενίθ extra pilot 45mm έχει σελίτα και 4400 € αρχική εδώ στο Ελλάντα. Το ζενίθ type 20 που είναι 40χιλ έχει in-house elite και στοιχίζει 5500, πάλι στο Ελλάντα. Στο εξωτερικό, οι αρχικές είναι λίγο πιο χαμηλά. Η ζενίθ έφαγε μεγάλο κράξιμο για το ότι χρησιμοποίησε την σελιτα και τελικά αποφάσισε να ακυρώσει αυτά τα σχέδια και μάλιστα δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην ανάπτυξη μιας νέας μηχανής.

Μεταξύ IWC, Panerai, Tag Heuer ποιο θεωρείτε καλύτερο value for money??

Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1809 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 04:11:06 μμ »
Το ζενίθ extra pilot 45mm έχει σελίτα και 4400 € αρχική εδώ στο Ελλάντα....
Πρόσθεσε και τα 1600 + που κάνει το μπρασελέ στο ingenieur και πιάσαμε τα 6000  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1810 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 04:27:05 μμ »
Πρόσθεσε και τα 1600 + που κάνει το μπρασελέ στο ingenieur και πιάσαμε τα 6000  ;D ;D

Το λευκόχρυσο μπρασελέ;

Βίκτωρ και τα 6000€ του submariner "κοροϊδία" είναι. Απλώς είναι λιγότερο "κοροϊδία" από τα 6000€ με ΕΤΑ.
Δεν πάει όμως έτσι.

Και πώς πάει για να έχουμε καλο ρώτημα;

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1811 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 04:33:30 μμ »
Το ζενίθ extra pilot 45mm έχει σελίτα και 4400 € αρχική εδώ στο Ελλάντα. Το ζενίθ type 20 που είναι 40χιλ έχει in-house elite και στοιχίζει 5500, πάλι στο Ελλάντα. Στο εξωτερικό, οι αρχικές είναι λίγο πιο χαμηλά. Η ζενίθ έφαγε μεγάλο κράξιμο για το ότι χρησιμοποίησε την σελιτα και τελικά αποφάσισε να ακυρώσει αυτά τα σχέδια και μάλιστα δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην ανάπτυξη μιας νέας μηχανής.

Μεταξύ IWC, Panerai, Tag Heuer ποιο θεωρείτε καλύτερο value for money??

Strifteros

Και πολύ καλά έκαναν και έκραξαν τη ζενίθ!

Διότι, γνωρίζουμε, άραγε, ποτε ακριβώς άρχισε η sellita να κατασκευάζει δικούς της μηχανισμούς;

Μόλις, το 2003!

Μέχρι τότε (από το 1950, που ιδρύθηκε) συναρμολογούσε μηχανισμούς άλλων..

Αλλά και από το 2003, τι νομίζει κανείς οτι φτιάχνουν;
Αντιγράφουν/συναρμολογούν ΕΤΑ!
Είναι αποκαλυπτικό ότι σήμερα δέχονται κανονικά παραγγελίες εξαρτημάτων ΕΤΑ..

http://www.sellita.ch/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=12&lang=en

Κατά συνέπεια, τα περί δήθεν "δεν έχει πρόβλημα η iwc" (ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία) να ανακοινώσει το πέρασμα σε sellita, δεν ευσταθούν.
Είναι γνωστό ότι από τα μέσα της δεκαετίας του '80 οι ελβετικές εταιρείες έκτισαν - πολύ αριστοτεχνικά, ειναι γεγονός - τη φήμη των προιόντων τους πάνω "στην μακρόχρονη παράδοση".
Όμως, σήμερα, ένας σημαντικός αριθμός από αυτές είναι αναγκασμένες να ζητήσουν από το κοινό τους να εμπιστεύεται μηχανισμούς μιας "κατασκευάστριας" με παράδοση..δεκαετίας!

Δεν πάει όμως έτσι.

Και καλά να πρόκειται περί ΕΤΑ, όπως τις γνωρίζαμε (δηλαδή, μηχανισμός modified, που η κάθε εταιρεία μέχρι πρότινος αγόραζε από την ετα και συναρμολογούσε/αναβάθμιζε στα δικά της εργοστάσια).

Έλα όμως που δεν ειναι έτσι, ΠΙΑ...

Το θέμα, iwc/sellita, κάθε άλλο παρά "έκλεισε, πριν δύο χρόνια".
Τα ωρολογιακά φόρα του μισού πλανήτη, ασχολούνται μέχρι σήμερα με αυτό.
Ισπανοί, Ιταλοί, Τούρκοι, Ολλανδοί, Φινλανδοί και βέβαια πάμπολλοι Αγγλόφωνοι ερίζουν για το τι πραγματικά συμβαίνει..

Το πιθανότερο είναι, ότι "κάτι" συμβαίνει.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1812 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 06:45:25 μμ »
Γιατί η IWC λέει στο Portofino Sellita και στο Ingenuer ΕΤΑ? Θα μπορούσε να πει και στα δύο Sellita και να τελειώνει. Για μένα όποιος αμφισβητεί την επίσημη IWC, θα πρέπει να το αποδείξει. Ας ανοίξει ένα ρολόι και ας δει τι φοράει. Και να την ξεμπροστιάσει την IWC αν μας παραμυθιάζει.

Δεν πάει όμως έτσι.

Συμφωνώ. Πόσο περισσότερο κοστίζει στην πράξη η βιομηχανοποιημένη μηχανή του Explorer από μια 2892? Όλα είναι σχετικά λοιπόν. Η Rolex όντας ο μεγαλύτερος κατασκευαστής, αντέχει να πουλάει όσο πουλάει. Σου λέει δεν σπάω, δεν χαλάω, είμαι ιστορική φίρμα με ένα σωρό πρωτιές, είμαι status symbol, έχω την καλύτερη μεταπώληση, πλήρωσέ με τόσα για ένα πλήρως βιομηχανικό προιόν. Και ο πελάτης ανταποκρίνεται. Η ΙWC προβάλει τα δικά της, η Zenith τα δικά της και πάει λέγοντας. Την απάντηση την δίνει ο τελικός κριτής, δηλαδή το κοινό. Θα μου πείτε, τα πάντα είναι θέμα πωλήσεων? Για εμάς ίσως όχι, αλλά για τις εταιρείες είναι κυρίως αυτό.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #1813 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 07:26:33 μμ »
Γιατί η IWC λέει στο Portofino Sellita και στο Ingenuer ΕΤΑ? Θα μπορούσε να πει και στα δύο Sellita και να τελειώνει. Για μένα όποιος αμφισβητεί την επίσημη IWC, θα πρέπει να το αποδείξει. Ας ανοίξει ένα ρολόι και ας δει τι φοράει. Και να την ξεμπροστιάσει την IWC αν μας παραμυθιάζει.

Συμφωνώ. Πόσο περισσότερο κοστίζει στην πράξη η βιομηχανοποιημένη μηχανή του Explorer από μια 2892? Όλα είναι σχετικά λοιπόν. Η Rolex όντας ο μεγαλύτερος κατασκευαστής, αντέχει να πουλάει όσο πουλάει. Σου λέει δεν σπάω, δεν χαλάω, είμαι ιστορική φίρμα με ένα σωρό πρωτιές, είμαι status symbol, έχω την καλύτερη μεταπώληση, πλήρωσέ με τόσα για ένα πλήρως βιομηχανικό προιόν. Και ο πελάτης ανταποκρίνεται. Η ΙWC προβάλει τα δικά της, η Zenith τα δικά της και πάει λέγοντας. Την απάντηση την δίνει ο τελικός κριτής, δηλαδή το κοινό. Θα μου πείτε, τα πάντα είναι θέμα πωλήσεων? Για εμάς ίσως όχι, αλλά για τις εταιρείες είναι κυρίως αυτό.

Συμφωνω σε αμφοτερες τις τοποθετησεις σου Johnny!!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1814 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 07:38:24 μμ »

Εντάξει, τώρα μπορεί να κλείσει το νήμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1815 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 07:42:43 μμ »
 :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1816 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 07:46:52 μμ »
Εν τω μεταξύ, δεν έχει παρακολουθήσει τίποτα από το νήμα, μπαίνει και λέει: "κάτσε να δώσω και σ' αυτό το νήμα το στίγμα μου, να ανεβαίνουν και τα ποστ, ποιός π@π@ρας πόσταρε τελευταίος, με αυτόν θα συμφωνήσω"!

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #1817 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 07:53:29 μμ »
Εν τω μεταξύ, δεν έχει παρακολουθήσει τίποτα από το νήμα, μπαίνει και λέει: "κάτσε να δώσω και σ' αυτό το νήμα το στίγμα μου, να ανεβαίνουν και τα ποστ, ποιός π@π@ρας πόσταρε τελευταίος, με αυτόν θα συμφωνήσω"!

Διαβαζω μονο τα γραφομενα σοβαρων ανθρωπων(Γιαννη,Βασιλη,Χαρη,Γιαννη κλπ και οσωνι αλλων αξιοτιμων φιλων ποσταρανε) και οχι τις π@π@ριες ερασιτεχνη χασοδικη,που εχει τοση σχεση με το θεμα οσο εχει και με τα αυτοκινητα \:D/ ΚΑΜΜΙΑ
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1818 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 07:56:13 μμ »
Αυστηρο σε βρισκω Βικτωρα.
Εγω θεωρω πως εχει βελτιωθει. Αν μη τι αλλο κραταει τα προσχηματα.
Αλλες εποχες θα εγραφε απλα "+1000".
Τωρα ομως.......

Sent from my LG G2 using tapatalk

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1819 στις: Νοέμβριος 20, 2014, 07:56:56 μμ »
Με προλαβε ο σφουγγαρης.......

Sent from my LG G2 using tapatalk