Αποστολέας Θέμα: Γνησια και ιμιτασιον  (Αναγνώστηκε 25746 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Γνησια και ιμιτασιον
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 15, 2013, 08:05:08 μμ »
δεν εχω καταλαβει ακομη τι επιδιωκεις με το θεμα αυτο. πληζ εξπλειν.

το γνησιο ειναι γνησιο και το ιμιτασιον ειναι ιμιτασιον.

θελεις να πεις οτι μηπως μας πιανουν τον κωλο στα γνησια και πληρωνουμε υπεραξια? μαλλον ναι αλλα μας αρεσει να μας πιανουν τον κωλο γιατι ειμαστε βιτσιοζοι, κινκι σταφ, νταουν ον γιορ νις μπιτς κιετς.

θελεις να πεις οτι μηπως να παιρνουμε και κανα ιμιτασιον? πες το να δουμε τι θες να πεις στην τελικη. ιμιτασιον ειναι αυτο που λεει η λεξη. απομιμηση.

το ιμιτασιον ειναι νοοτροπια δεν ειναι ευκαιρια
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 15, 2013, 08:11:53 μμ »
τι να πεις ρε παιδια εχει γεμισει ο τοπος με ρεπλικες που ισχυριζονται πχ οτι φορανε πραγματικη 7750, ζαφειρι κρυσταλο αψεγαδιαστη κασα και λεπτομερεια και αναρωτιεσαι τελικα ειναι τοσο καλο προσωπικα δεν ειχα ποτε καποιο στην κατοχη μου. και μηπως ειμαι χαζος που θελω να αγοραζω γνησιο ρολοι?Οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω δεν μιλαμε για φολεξ της πλακας .Ειδα στο γηπεδο ενα παιδι φοραγε ενα iwc φοβερο οταν του ειπα ωραιο ρολοι μου λεει ρεπλικα ειναι και χαμογελασε πιστευω μου το ειπε γιατι ημουν αγνωστος στην παρεα του θα λεει οτι ειναι γνησιο :)
Η δική μου άποψη είναι ότι το ρολόι το φοράω πιο πολύ για μένα και όχι για να μου λένε οι άλλοι τί ωραίο που είναι. Έτσι, πιστεύω ότι όπως θαυμάζω ένα όμορφο και φτηνό seiko έτσι θα θαυμάσω και το ακριβό ΑΡ.
Κι ας μην μπορώ να το πάρω.
Αυτό που λέω είναι ότι βλέπω παιδιά εδώ να φοράνε Omega, Breitling, Rolex κλπ. και να λένε τί όμορφο είναι π.χ.το καινούριο μου seiko monster.
Ο καθένας πιάνει μέχρι εκεί που πιάνουν τα χέρια του (και λίγο παραπάνω ίσως  ;)) αλλά τουλάχιστον φοράει κάτι αυθεντικό που το αγαπάει.
Και κανείς δεν μπορεί να αγαπήσει κάτι, που ξέρει ότι είναι, ψεύτικο...

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
  • History is a set of lies agreed upon. -Napoleon-
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 15, 2013, 08:12:32 μμ »
το ιμιτασιον ειναι νοοτροπια δεν ειναι ευκαιρια

Πολύ μου άρεσε αυτό!!  ;D

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 15, 2013, 08:13:38 μμ »
και δεν ειναι ιμιτασιον το τσιτατο, ετσι φιλαρακι?  :D
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 15, 2013, 08:27:43 μμ »
Παιδιά αν θέλετε να τρέξει ένα θέμα όπου θα παρουσιάζονται διαφορές ενός αυθεντικού ρολογιού και μιας αντιγραφής, ώστε να προστατευθούν κάποιοι, ok κατανοητό. Μην ανοίξουμε πάλι κουβέντα για το αν αξίζουν ή όχι οι μαιμούδες. Εδώ είναι φόρουμ φίλων του ρολογιού, όσοι αρέσκονται σε αντιγραφές ας υποστηρίξουν τις θέσεις τους αλλού κι όχι εδώ!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 15, 2013, 08:32:08 μμ »
Παιδιά αν θέλετε να τρέξει ένα θέμα όπου θα παρουσιάζονται διαφορές ενός αυθεντικού ρολογιού και μιας αντιγραφής, ώστε να προστατευθούν κάποιοι, ok κατανοητό. Μην ανοίξουμε πάλι κουβέντα για το αν αξίζουν ή όχι οι μαιμούδες. Εδώ είναι φόρουμ φίλων του ρολογιού, όσοι αρέσκονται σε αντιγραφές ας υποστηρίξουν τις θέσεις τους αλλού κι όχι εδώ!!!

δεν μπορει να υπαρχει θεμα τετοιο.

για καθε ρολοι υπαρχουν αλλα πραγματα που κοιτας στις μαιμου. αλλα στο PO, αλλα στα PAM, αλλα στο rolex κοκ.

γενικο θεμα δεν μπορει να υπαρξει. το θεμα ειτε δημιουργηθηκε ειτε νομοτελειακα θα οδηγηθει αλλου.

Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 15, 2013, 08:52:15 μμ »
για καθε ρολοι υπαρχουν αλλα πραγματα που κοιτας στις μαιμου. αλλα στο PO, αλλα στα PAM, αλλα στο rolex κοκ.

Yπό αυτη την ένοια το λέω κι εγώ, θα μπορούσε πχ κάποιος να παρουσιάσει τις διαφορές ενός αυθεντικού sub με διάφορες απομιμήσεις΄ή πχ τι να προσέξει κανείς σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο που να βοηθά στην εκτίμηση ή όχι της γνησιότητας.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 15, 2013, 08:58:30 μμ »
μαλλον ναι αλλα μας αρεσει να μας πιανουν τον κωλο γιατι ειμαστε βιτσιοζοι, κινκι σταφ, νταουν ον γιορ νις μπιτς κιετς.

:dielaughing:  :dielaughing:  :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος orologakias

• 38mm case
  • Δεν κοιτάω την ώρα, το ρολόι κοιτάω........
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 15, 2013, 09:59:58 μμ »
Το θεμα που εθεσα εξ αρχης ειναι το πως μπορουμε να αναγνωρίσουμε ενα γνησιο ρολοι σε σχεση με ενα ιμιτασιον ουτε ειπα ουτε και αφησα για καποιον υπονοουμενο να προτιμησει τα ιμιτασιον, με αυτο το θεμα ομως απο μονο του προκυπτουν και αλλα ευλογα ερωτηματα.Και ναι φιλε το ρολοι τοπ φορας για σενα οπως και εγω το φοραω για μενα το θεμα ειναι αν ξερει καποιος να μας πει αν υπαρχουν καποια στοιχειωδη πραγματα που πρεπει να προσεχουμε οταν αγοραζεις ενα ρολοι απο πωλητη που δεν εχεις και πολυ  εμπιστοσυνη για να μην νομιζεις στην τελικη οτι φορας γνησιο και φορας μαιμου το εχεις χρυσοπληρωσει και δεν το μαθεις και ποτε και νομιζω αυτο εχει περασει απο το μυαλο ολων μας που εχουμε αγορασει καποιο ακριβο μεταχειρισμενο.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 16, 2013, 01:13:56 πμ »
θα ηθελα να συζητησουμε ποια σημεια ειναι εκεινα που σε κανουν να ξεχωριζεις ενα γνησιο ρολοι απο μια παρα πολυ καλης ποιοτητας αντιγραφη.
Αν είσαι γαύρος ό,τι μουσαντένιο και να δείς από ρολόι, burberry πουκάμισο, πέναλτι, κύπελλο..όλα σου φαίνονται κανονικά.

Mπααα εγώ τους τη λέω κι ας μην είμαι σίγουρος, τσιμπάνε και ομολογούν μόνοι τους χαχαχαχα
Ιδού η απόδειξη. Δεν μπορεί να είναι σίγουρος..γονιδιακό μειονέκτημα λόγω γαυρίλας.  \:D/
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 16, 2013, 02:34:30 πμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος apopsi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 16, 2013, 01:32:04 πμ »
Εμένα αν μου κάνουν σχόλιο για το ρολοι μου, τους λέω πως ειναι μαϊμού!

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 16, 2013, 01:42:40 πμ »
Εμένα αν μου κάνουν σχόλιο για το ρολοι μου, τους λέω πως ειναι μαϊμού!

Δεν κατάλαβαν όλα  τα μέλη  την έννοια του ρήματος ''τρολάρω''!!(σε εμένα αναφέρομαι κυρίως :D)

κάντε το μετάφραση βρε mods να βγάλουμε άκρη και οι ουδέτεροι

Το παραπάνω παράδειγμα ονομάζεται τρολλάρισμα από apopsi !!  :applaus:

Α! Καλό. Ε??

PS: Sorry είχα καιρό να βγω  :offtopic

Εγώ πάντως συνήθως από την κλίμακα στις λεπτομέρειες καταλαβαίνω τις μαιμούδες. Εννοείται πρέπει να έχω δει το πραγματικό ή τουλάχιστον πραγματικά της ίδιας μάρκας από κοντά για να γνωρίζω πάνω κάτω την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της.
Πχ. Lacoste: η κλίμακα στο κροκοδειλάκι το πως κάθεται ο γιακάς, το κόψιμο ( αν ξέρεις πως κάθεται ένα Lacoste Polo και δεις μια μαιμού μόνο από το πατρόν θα κάθεται αλλιώς στο στήθος κτλ. )
To ίδιο και στα ρολόγια. Η κλίμακα στο dial η ποιότητα στο bracelet τα γράμματα στο logo, την ημερομηνία.
Από μακριά και να φαίνεται κανονικό είναι σαν να πούμε ότι από ακόμα πιο μακριά δεν φαίνεται αν είναι Seiko ή αν είναι Rolex ή Swatch IRONY.
TO ΡΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΟΙΤΑΝΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!
Kαι αυτοί που το κατέχουν και οι άλλοι που πάνε σε αυτούς που έχουν ρολόι για να ρωτήσουν την ώρα από κοντά θα το δούνε στο τέλος.

Δεν άντεχα την έχω δει πολλές φορές την ατάκα και σε παλαιότερα posts "από λίγο πιο μακριά..."
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ??? Αφού είναι φτιαγμένο για να το φοράς στο χέρι και να φέρνεις το χέρι στα μούτρα.
Τώρα αν είναι καμιά μάρκα Linde Werdelin, που δεν έχω δεi ποτέ από κοντά δεν θα μπορώ να καταλάβω φαντάζομαι.
Αλλά αποκλείεται, γιατί μόνο τα bestsellers βγάζουν σε μαιμούδες οπότε λίγο δύσκολο να είναι ψαγμένη μαιμού.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 16, 2013, 02:16:14 πμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Γνησια και ιμιτασιον
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 16, 2013, 04:20:33 πμ »
οταν αγοραζεις ενα ρολοι απο πωλητη που δεν εχεις και πολυ  εμπιστοσυνη για να μην νομιζεις στην τελικη οτι φορας γνησιο και φορας μαιμου το εχεις χρυσοπληρωσει και δεν το μαθεις και ποτε και νομιζω αυτο εχει περασει απο το μυαλο ολων μας που εχουμε αγορασει καποιο ακριβο μεταχειρισμενο.

Απλά δεν αγοράζεις.
Αν δεν εμπιστεύεσαι δεν αγοράζεις.
Buy the buyer που λεν' κι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

Αποσυνδεδεμένος jimagic

• 38mm case
    • Προφίλ
    • Παραδοσιακά τρόφιμα, Είδη Υγιεινής Διατροφής. 'Δημήτρης'
« Απάντηση #33 στις: Μάιος 16, 2013, 09:13:57 πμ »
Εγώ πιστεύω πως και τέλεια να είναι η απομίμηση, το ρολόι κάνει καρα μπαμ ότι είναι μαϊμού! Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι σε ένα Rolex ή σε ένα Ωmega τα λεφτά που δίνεις είναι μόνο το όνομα! Έχουν τεράστια ποιοτική διάφορα στην κάσα, στο τζάμι, στο μπρασελε, στο καντράν, στο καπάκι, στο βάρος... σε όλο το ρολόι! Αν πούμε ότι η τέλεια απομίμηση έχει πχ 200 €, εεε πόσο μπορεί να έχει κοστίσει το ρολόι κατασκευαστικά; ούτε 30!
Άσε που πιστεύω πως αναλογικά, πιο πολλά πληρώνεις για το όνομα σε ένα μαϊμού, παρά στο γνήσιο!
Δημήτρης__SV1OBJ__Πατέρας εν δράσει...

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 16, 2013, 09:16:37 μμ »
Νομίζω ότι για ορισμένα ρολόγια είναι πολύ εύκολο να το καταλάβεις.

Για παράδειγμα:
Για κάποια super καταδυτικά με υδατοστεγανότητες τύπου 10.000.000 m, φοράς το ρολόι, σε φουντάρουν στο γνωστό ρήγμα στο Αιγαίο που κάνουν τα πειράματα για τα στοιχειώδη σωμάτια (δε θυμάμαι που είναι το ρημάδι το ρήγμα) και αν όταν σε ανασύρουν (εννοείται ότι σε έχουν δέσει με μία τεράααααααστια πετονιά) το ρολόϊ έχει πάρει νερό, τότε είναι μαϊμού.
Για ρολόγια τύπου "φόρα το για να πας στο φεγγάρι" τα πράγματα είναι εξίσου απλά: Σε δένουν σε κάποιον δορυφόρο. Αν όταν πέσει ο δορυφόρος το ρολόϊ τα ΄χει παίξει, τότε είναι μαϊμού.
Για ρολόγια τύπου "κάνει όσο το ΑΕΠ της χώρας" δε χρειάζεται πολύ ψάξιμο: λες στον τύπο που το φοράει να πάτε σπίτι του για κάνα καφέ. Αν το σπίτι του είναι σαν τα σπίτια που έχει ο Παπακαλιάτης στα σήριαλ του, τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες το ρολόϊ να είναι original. Αν σε πάει για καφέ σε ένα ημιυπόγειο στο κέντρο όπου μένει με άλλους 5, τότε το ρολόϊ είναι στάνταρ μαϊμού.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ;D

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάιος 16, 2013, 09:28:10 μμ »
Κι αν είναι αντιμαγνητικό και αντέχει μερικές χιλιάδες Gauss το πετάς μέσα στον επιταχυντή στο cern και αν βγει από την άλλη τρύπα είναι original!!! ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάιος 17, 2013, 02:55:31 πμ »
Υπάρχουν replica του κ..ου που το καταλαβαίνεις από 10km μακρυά ότι είναι μάπα, υπάρχουν replica που πάλι φαίνονται ότι είναι fake αλλά σου παίρνει γύρω στο 5λεπτο να το καταλάβεις και υπάρχουν οι high end που δε το καταλαβαίνει ούτε ο ωρολογοποιός αν είναι γνήσιο ή fake. 2 σίγουρα πράγματα :

1) Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου

2) Όοοσοοο τέλεια και να είναι η αντιγραφή, το ρολόι σίγουρα θα λιώσει.

;)

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάιος 17, 2013, 09:16:28 πμ »

Για κάποια super καταδυτικά με υδατοστεγανότητες τύπου 10.000.000 m, φοράς το ρολόι, σε φουντάρουν στο γνωστό ρήγμα στο Αιγαίο που κάνουν τα πειράματα για τα στοιχειώδη σωμάτια (δε θυμάμαι που είναι το ρημάδι το ρήγμα)

Στην Πύλο, ο Νέστορας!  ;)

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάιος 17, 2013, 10:48:05 πμ »
Νομίζω ότι για ορισμένα ρολόγια είναι πολύ εύκολο να το καταλάβεις.

Για παράδειγμα:
Για κάποια super καταδυτικά με υδατοστεγανότητες τύπου 10.000.000 m, φοράς το ρολόι, σε φουντάρουν στο γνωστό ρήγμα στο Αιγαίο που κάνουν τα πειράματα για τα στοιχειώδη σωμάτια (δε θυμάμαι που είναι το ρημάδι το ρήγμα) και αν όταν σε ανασύρουν (εννοείται ότι σε έχουν δέσει με μία τεράααααααστια πετονιά) το ρολόϊ έχει πάρει νερό, τότε είναι μαϊμού.
Για ρολόγια τύπου "φόρα το για να πας στο φεγγάρι" τα πράγματα είναι εξίσου απλά: Σε δένουν σε κάποιον δορυφόρο. Αν όταν πέσει ο δορυφόρος το ρολόϊ τα ΄χει παίξει, τότε είναι μαϊμού.
Για ρολόγια τύπου "κάνει όσο το ΑΕΠ της χώρας" δε χρειάζεται πολύ ψάξιμο: λες στον τύπο που το φοράει να πάτε σπίτι του για κάνα καφέ. Αν το σπίτι του είναι σαν τα σπίτια που έχει ο Παπακαλιάτης στα σήριαλ του, τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες το ρολόϊ να είναι original. Αν σε πάει για καφέ σε ένα ημιυπόγειο στο κέντρο όπου μένει με άλλους 5, τότε το ρολόϊ είναι στάνταρ μαϊμού.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ;D

το moonwatch παντως ειναι προφανες σε ποιο τεστ υποβαλλεται.
παιρνεις φορα, τραβας μια κλωτσια και το στελνεις φεγγαρι.
αλλα να ειναι νυχτα με πανσεληνο για να μην αστοχησεις. ;D
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάιος 17, 2013, 02:41:16 μμ »
K_O_S_T_A_S έτσι δοκιμάζεις το Breitling στο TEI?

αν πάθει τίποτα πάντως, υπάρχει αυτό που είναι boxing resistant

PS: Μεγειά το Citizen και βάλε το κόκκινο NATO πάλι.

"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"