Είχα καταλήξει στο JLC και στο Ω αλλά τώρα μου προέκυψε και τρίτο στην παρέα.Ηublot Big Bang 44 το ατσάλινο.Μιας και δεν έχω και πολλές γνώσεις περι μηχανισμών θα ήθελα την γνώμη σας σε ότι αφορά τον μηχανισμο του συγκεκριμένου εάν αξίζει τα λεφτα που κοστίζει και πόσο καλό θεωρείτε στη ''πιάτσα''.
Ο Mr. Blackbird ήταν σαφής.
Να προσθέσω απλώς τα εξής:
- Το Big Bang είναι ωραιότατο με πραγματικά ξεχωριστό design - προσωπικά το έχω δοκιμάσει κι εγώ και μάλιστα σε ακριβότερες εκδόσεις με πιο ξεχωριστά υλικά (π.χ. ταντάλιο), α-λ-λ-ά:
- Ο μηχανισμός δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την τιμή του ρολογιού. Αυτό που πληρώνεις, και sorry για την ωμότητα, είναι το κόστος που έχει δαπανηθεί στο marketing.
- Αν θεωρείται καλό στην "πιάτσα"; Όχι δεν θεωρείται καλό με την ειδική έννοια. Καλό θεωρείται π.χ. στη Μύκονο όπου πρέπει να σε δουν να το φοράς. Αυτό φυσικά δεν ισχύει για όλους όσοι το αγοράζουν. Πιο ευγενικά θα το ονόμαζα "υπερτιμημένο".
- Καλό θεωρείται το JLC. Πολύ καλό μάλιστα. 'Ισως ελαφρώς ακριβότερο απ' ό,τι "θα έπρεπε" αλλά ο λόγος απόδοσης τιμής είναι σαφώς κατά πολύ υψηλότερος από το BB.
Τώρα από κει και πέρα, όλα αυτά για πολλούς μπορεί να είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές. Άλλωστε τα λεφτά του καθείς τα διαχειρίζεται κατά το δοκούν.
Ό,τι κι αν αποφασίσεις πάντως, να το πάρεις για να το χαρείς, γιατί αλλιώς είναι πεταμένα λεφτά.
Cheerio.