Αποστολέας Θέμα: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ  (Αναγνώστηκε 112022 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
« Απάντηση #80 στις: Ιούνιος 12, 2013, 03:04:59 μμ »
Άντε τώρα, να εξηγήσω στη γιαγιά μου, ότι δε χάλασα εγώ την ΕΤ1 , ΝΕΤ, ΕΤ3
Ακόμα μου φωνάζει ότι χάλασα το ALTER....
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος ITS

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιούνιος 12, 2013, 03:16:05 μμ »
Άντε τώρα, να εξηγήσω στη γιαγιά μου, ότι δε χάλασα εγώ την ΕΤ1 , ΝΕΤ, ΕΤ3
Ακόμα μου φωνάζει ότι χάλασα το ALTER....

Χαχαχαχα... Κλαιω...  :dielaughing:
Μέγα το της θαλάσσης κράτος.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιούνιος 12, 2013, 03:36:54 μμ »
Καλώς ήλθε στον πλανήτη Ελλάδα ο κ. Κεδίκογλου. Χθες ανακάλυψε τη διαφθορά, σπατάλη και κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ. Προφανώς είναι εξωγήινος. Ή βαθιά νυχτωμένος. Αλλά τίποτα από τα δύο δεν είναι γιατί ξέρει πως απευθύνεται σε ανθρώπους που τους θεωρεί βλάκες. Σε ανθρώπους που έχουν μνημονικό χρυσόψαρου. Σε ανθρώπους που έχουν αντανακλαστικά πεθαμένου.
Τη διαφθορά ποιος τη δημιουργούσε-συντηρούσε;
Τη σπατάλη ποιος τη δημιουργούσε-συντηρούσε;
Την κακοδιαχείριση ποιος τη δημιουργούσε-συντηρούσε;
Τους υπερβολικούς μισθούς ποιος τους υπέγραφε;
Τις υπερβολικές αμοιβές ποιος τις υπέγραφε;
Τα παχυλά συμβόλαια ποιος τα υπέγραφε;
Τις προσλήψεις από το παράθυρο των ημετέρων ποιος τις υπέγραφε;
Προφανώς μόνοι τους οι εργαζόμενοι-σύμβουλοι-Παπαδοπουλαιοδρούζοι!
Και κατηγορούμε απρόσωπα την ΕΡΤ βγάζοντας την ουρά μας απ' έξω κ. Κεδίκογλου.

Ενώ η ΕΡΤ ήταν υπό αναδιάρθρωση (δηλ. κάνουμε περικοπές εξόδων, μείωση μισθών, περικοπές συμβούλων κλπ) και εμφάνισε πέρυσι κέρδη, αποφασίστηκε ξαφνικά το κλείσιμό της. Ωχ γαμώτο, πάει καλά η αναδιάρθρωση. Ας την σταματήσουμε πριν το πάρει χαμπάρι κανείς. Αλλά τρομοκρατία, σοκ και δέος με αναδιάρθρωση δεν επιτυγχάνεται. Θέλει κάτι βαρύγδουπο για να φανεί η πυγμή και κυρίως το έργο, η προσπάθεια της κυβέρνησης. Μόνο όμως το μόνο που έχει καταφέρει είναι η συνέχιση της καταστροφής. Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αδιακρίτως.

Η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία για να μην ξεχνιόμαστε δεν είναι ιδιωτική, δεν μπορεί να λειτουργεί ως ιδωτική, δεν είναι αυτός ο σκοπός της. Κάνει όλα εκείνα που δεν κάνει η ιδιωτική. Έχει εκπομπές για την επαρχία και τα τοπικά θέματα (υπάρχει Ελλάδα εκτός Αθηνών;),  έχει ποιοτικές παιδικές εκπομπές (τα ζουζούνια δε μας φτάνουν;), έχει εκπομπές για τον αθλητισμό (ρε παίξε μπάλα!),  είναι εκπαυδευτική (διαφημήσεις παιχνιδιών μαζεύει;), εκπέμπει για τη διασπορά και τις παραμεθορίους (άγονη γραμμή, δε συμφέρει), παίζει θέατρο και συναυλίες (δεν πιάνουν νούμερα) και πολλά άλλα. Τα τελευταία χρόνια οι τυχάρπαστοι ΔΣ θέλησαν να την κάνουν σαν την ιδιωτική που είχαν πριν υπηρατήσει. Δηλ. σαν τα μούτρα τους. Αυτοί βλέπανε μόνο την AGB.

Σας προτείνω να κλείσετε και τους υπόλοιπους οργανισμούς του δημοσίου και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και τα υπουργεία γιατί κι εκεί υπάρχει διαφθορά και σπατάλη που είναι βεβαίως αυτοφυή και προφανώς δεν το έχετε διαπιστώσει.

Είστε υποκριτές κι ανίκανοι.
Είστε φασίστες και προδότες.

Δημήτρης Καραγιάννης

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιούνιος 12, 2013, 04:36:40 μμ »
Όταν το 1937 ο Γερμανός πάστορας Martin Niemoller (Μάρτιν Νίμελερ) έγραφε ένα ποίημα όπου περιέγραφε τις συνέπειες τής «απάθειας» του για τα όσα διαδραματίζονταν στην Ναζιστική Γερμανία, αμφιβάλω εάν καταλάβαινε ότι στην ουσία περιέγραφε «Το σύνδρομο του Θεατή» και τη διαχρονικά γενικευμένη απόδοση του  σε όλες τις μορφές του κοινωνικού και πολιτικού βίου .

Περιέγραφε βιωματικά ο Martin Niemoller:

«Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γι’ αυτό δεν μίλησα.
Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε δεν είχε μείνει πια κανείς να μιλήσει για κανέναν».

Σήμερα παραφρασμένο θα μπορούσε να αποδοθεί για τα όσα διαδραματίζονται στην χώρα μας:
«Πρώτα ήρθαν για τους stagers και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν stager.
Έπειτα ήρθαν για τους συνταξιούχους και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνταξιούχος.
Κατόπιν ήρθαν για τους δημοσίους υπαλλήλους και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν δημόσιος υπάλληλος.
Στη συνέχεια ήρθαν για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάλι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος.
Έπειτα ήρθαν για εμένα αλλά τότε πια δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει».

Πηγή:http://www.politis-gr.com

Αυτό ισχύει και για τους εργαζόμενους τις ΕΡΤ που ήρθε η σειρά τους (επιδή δεν μίλησαν), αλλά και για όλους εμάς καθώς έρχεται και η σειρά μας...

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Ιούνιος 12, 2013, 04:47:39 μμ »
Καλώς ήλθε στον πλανήτη Ελλάδα ο κ. Κεδίκογλου. Χθες ανακάλυψε τη διαφθορά, σπατάλη και κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ. Προφανώς είναι εξωγήινος. Ή βαθιά νυχτωμένος. Αλλά τίποτα από τα δύο δεν είναι γιατί ξέρει πως απευθύνεται σε ανθρώπους που τους θεωρεί βλάκες. Σε ανθρώπους που έχουν μνημονικό χρυσόψαρου. Σε ανθρώπους που έχουν αντανακλαστικά πεθαμένου.

Αυτοί, οι ίδιοι, έχεις απόλυτο δίκιο Δημήτρη.
Και τι να κάνουμε τώρα, να το διαιωνίσουμε επειδή γινόταν μέχρι τώρα; Να μπουν και φυλακή όλοι οι υπεύθυνοι που επέτρεψαν να γίνει αυτό το χάλι. Ευχαρίστως. Και ο Κεδίκογλου πρώτος πρώτος.

Ενώ η ΕΡΤ ήταν υπό αναδιάρθρωση (δηλ. κάνουμε περικοπές εξόδων, μείωση μισθών, περικοπές συμβούλων κλπ) και εμφάνισε πέρυσι κέρδη, αποφασίστηκε ξαφνικά το κλείσιμό της. Ωχ γαμώτο, πάει καλά η αναδιάρθρωση. Ας την σταματήσουμε πριν το πάρει χαμπάρι κανείς. Αλλά τρομοκρατία, σοκ και δέος με αναδιάρθρωση δεν επιτυγχάνεται. Θέλει κάτι βαρύγδουπο για να φανεί η πυγμή και κυρίως το έργο, η προσπάθεια της κυβέρνησης. Μόνο όμως το μόνο που έχει καταφέρει είναι η συνέχιση της καταστροφής. Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αδιακρίτως.

Τα κέρδη τα εμφάνισε επειδή έγινε μια στοιχειώδης αναδιάρθρωση αλλά συνέχισε να μας χρεώνει το χαράτσι της μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία για να μην ξεχνιόμαστε δεν είναι ιδιωτική, δεν μπορεί να λειτουργεί ως ιδωτική, δεν είναι αυτός ο σκοπός της. Κάνει όλα εκείνα που δεν κάνει η ιδιωτική. Έχει εκπομπές για την επαρχία και τα τοπικά θέματα (υπάρχει Ελλάδα εκτός Αθηνών;),  έχει ποιοτικές παιδικές εκπομπές (τα ζουζούνια δε μας φτάνουν;), έχει εκπομπές για τον αθλητισμό (ρε παίξε μπάλα!),  είναι εκπαυδευτική (διαφημήσεις παιχνιδιών μαζεύει;), εκπέμπει για τη διασπορά και τις παραμεθορίους (άγονη γραμμή, δε συμφέρει), παίζει θέατρο και συναυλίες (δεν πιάνουν νούμερα) και πολλά άλλα. Τα τελευταία χρόνια οι τυχάρπαστοι ΔΣ θέλησαν να την κάνουν σαν την ιδιωτική που είχαν πριν υπηρατήσει. Δηλ. σαν τα μούτρα τους. Αυτοί βλέπανε μόνο την AGB.

Η ΕΡΤ θα έπρεπε αναλογικά με τα χρήματα που εισπράτει από όλους εμάς μέσω της ΔΕΗ να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα επιπέδου BBC, και όχι αυτό το χάλι που παρουσίαζε με τα τηλεγλέντια και τις εκπομπές από άλλες δεκαετίες.

Σας προτείνω να κλείσετε και τους υπόλοιπους οργανισμούς του δημοσίου και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και τα υπουργεία γιατί κι εκεί υπάρχει διαφθορά και σπατάλη που είναι βεβαίως αυτοφυή και προφανώς δεν το έχετε διαπιστώσει.

Συμφωνώ.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιούνιος 12, 2013, 05:37:30 μμ »
   Το μένος ορισμένων εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων είναι εξοργιστικό και χρήζει ψυχανάλυσης. Να το κοιτάξετε.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιούνιος 12, 2013, 05:38:01 μμ »
Με το λογότυπο της ΕΡΤ βγήκε Βελγικό κανάλι!

Η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα. Η απόφαση του βελγικού καναλιού Tele Bruxelles, συγκλόνισε πολλούς και έκανε τον γύρο των social media. Εβγαλε το κεντρικό του δελτίο με το σήμα της ΕΡΤ και από κάτω τη λέξη solidarite, δηλαδή «αλληλεγγύη».Αυτή ήταν η πιο ακραία και εντυπωσιακή αντίδραση στο εξωτερικό η οποία έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Uploaded with ImageShack.us

Σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση αρκούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά την ξαφνική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της γαλλικής “Le monde”, που αναφέρει: “Κλείσιμο της ΕΡΤ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, ούτε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας”.

Στο άρθρο της, φιλοξενεί δηλώσεις όσων βρέθηκαν στην ΕΡΤ, τη στιγμή της απόφασης με χαρακτηριστικότερη αυτή του Κωνσταντίνου Ζαμπούνη, τενόρου της χορωδίας της ΕΡΤ, ο οποίος σοκαρισμένος είπε: ''Αυτό είναι η Χούντα που έρχεται''. Και συμπλήρωσε: ''Για εμένα αυτό δεν είναι Δημοκρατία. Είναι όπως η Χούντα, που επέβαλε τη δικτατορία στην Ελλάδα το 1967. Όσα συμβαίνουν είναι αντιδημοκρατικά''.

Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων δηλώνει: ''Η κυβέρνηση δρα παράνομα και καταχρηστικά. Δεν υπάρχει η έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού ώστε να κοπεί το σήμα της ΕΡΤ''.

Στη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών έξω από το Ραδιομέγαρο, εστιάζει η “Le Fifaro” που γράφει: “Οι οθόνες της κρατικής τηλεόρασης έσβησαν στην Ελλάδα. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Τρίτης και διαδήλωσε κατά της απόφασης της κυβέρνησης”.

Η ιταλική "Il sole 24 ore", επισημαίνει ότι μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής εκπομπής, έπεσαν οι τίτλοι τέλους για τη δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα και 2.800 άνθρωποι απολύθηκαν. 
Η Ελλάδα κλείνει την ΕΡΤ για να δείξει αποφασιστικότητα, γράφουν οι New York Times, τονίζοντας πως η ανακοίνωση της απόφασης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου ακολουθεί την πίεση των πιστωτών της να συρρικνώσει το Δημόσιο.

"Είναι μέτρο τόσο της απελπισίας όσο και της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για διαγραφή θέσεων εργασίας", υπογραμμίζει το δημοσίευμα, που τονίζει ότι η απόφαση για κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης δεν απαιτεί την έγκριση των βουλευτών

Λίγες ημέρες πριν, υπενθυμίζουν οι ΝΥΤ, το ΔΝΤ είχε επικρίνει την Αθήνα για αποτυχία στη "λήψη πολιτικά δύσκολων μέτρων". Εξ ου και όπως συνεχίζει, η Αθήνα υποσχέθηκε στους πιστωτές της αυτή την εβδομάδα να απολύσει 4.000 δημοσίους υπαλλήλους το τρέχον έτος, συμπεριλαμβανομένων 2.000 μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και 15.000 μέχρι το τέλος του 2014. "Δεν είναι δα τρομακτικό σε μια χώρα που μετρά 650.000 δημόσιο εργατικό δυναμικό", επισημαίνεται. "Και παρά την πρωτοφανή κρίση, τις περικοπές και τη λιτότητα, δεν έχει απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος", αναφέρει ο συντάκτης.

Η ΕΡΤ δίνει την αφορμή στους Νew York Times να ασχοληθούν με το θέμα του δημοσίου στην Ελλάδα: "Σε έναν ιδανικό κόσμο, μια "ανακαίνιση" των δημοσίων υπηρεσιών θα βελτίωνε την αποτελεσματικότητα στη χάραξη πολιτικής για την είσπραξη των φόρων και θα οδηγούσε την Ελλάδα πιο σταθερά στο δρόμο προς την ανάκαμψη, ωστόσο τα οδοφράγματα παραμένουν. Η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα είναι γεμάτη με υπαλλήλους που πήραν θέσεις εργασίας με ρουσφέτι, θέσεις εργασίας για ψήφους από καθεστώτα καθαρού νεποτισμού".

"Θυμάστε τη γενική κατακραυγή που ξεσήκωσε το 2008 η αναγγελία του Νικολά Σαρκοζί περί κατάργησης των διαφημίσεων μετά τις οκτώ το βράδυ στα δίκτυα της κρατικής France Télévisions; Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωνε την ολοκληρωτική κατάργηση του γκρουπ...", διερωτάται σε δημοσίευμά της, η γαλλική έκδοση της εφημερίδας "Huffington Post" με τίτλο "Η δημοκρατία έχασε μία φωνή – Τέλος η ΕΡΤ – Στοίχιζε πολύ".

"Αυτό ακριβώς κάνει η Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης το άμεσο λουκέτο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, προβάλλοντας ως δικαιολογία τα πρότερα φαινόμενα εξακολουθητικής κακής διαχείρισης", σημειώνει το δημοσίευμα, παραθέτοντας τη σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης, με έμφαση στα λεγόμενά του περί έλλειψης διαφάνειας και αδικαιολόγητων δαπανών.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιούνιος 12, 2013, 05:38:33 μμ »

Είστε υποκριτές κι ανίκανοι.
Είστε φασίστες και προδότες.

Δημήτρης Καραγιάννης

Να αγιάσει το στόμα σου Δημήτρη!!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιούνιος 12, 2013, 05:54:49 μμ »
Θα γράψω πολλά ποστ για το συγκεκριμένο θέμα σήμερα γιατί "τα έχω πάρει στο κρανίο"

Σε πρώτη φάση ένα copy paste από την προσωπική σελίδα του Γιάννη Κότσιρα

Ανόητε χαιρέκακε...

Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι.

Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες.

Λες πως σε ενοχλούσε που πλήρωνες 4€ το μήνα την ΕΡΤ στο λογαριασμό σου επειδή δεν την έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν.

Για να το διευρύνω λίγο αυτό.

Κι εγώ δεν πήγα ποτέ στην Κάρπαθο αλλά τους δρόμους και από δικά μου χρήματα τους έκαναν. Να μην τους έκαναν λοιπόν αφού δεν τους είδα και ίσως να μην τους δω ποτέ.

Και το νερό που πίνει το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο να το κόψουν.

Πληρώνεται και από μένα αλλά εγώ δεν έχω παιδί να πίνει από αυτό.

Γιατί να το πληρώνω λοιπόν;

Και τον Στρατό; Τον στρατιωτικό ποιος τον πληρώνει; Γιατί να τον πληρώνω αφού δεν είμαστε σε πόλεμο; Να τον καταργήσουν. Να τους απολύσουν όλους και άμα μας την πέσουν, βλέπουμε.

Και τους Πυροσβέστες. Να τους απολύουν το χειμώνα. Μόνο το καλοκαίρι να τους πληρώνω.

Γιατί; Άσε που άμα μένεις στην πόλη τι σε νοιάζει για το δάσος. Ας καούν όλα. Γιατί να πληρώνω κι εγώ που μένω στην πόλη;

Και το δημόσιο ιατρείο που φτιάχτηκε στη Λέρο, να μην το έκαναν ποτέ.

Αφού κι εγώ πλήρωσα γι αυτό και ίσως να μην το χρειαστώ ποτέ.

Και το σχολείο που έγινε στην Ορεστιάδα, να μην το έχτιζαν.

Γιατί να πληρώνω κι εγώ ένα σχολείο, που δεν θα δω ούτε εγώ, ούτε το παιδί μου.

Άσε που δεν έχω παιδί. Κι άμα δεν κάνω; Γιατί να πληρώνω εγώ για τις σπουδές των παιδιών;

Και το παιδί του γείτονα που σώθηκε από την άρρωστη καρδιά του στο δημόσιο νοσοκομείο;

Από τις ασφαλιστικές εισφορές που έδινα και εγώ, σώθηκε. Να μην σωζόταν.

Αφού δεν το γνώριζα και ίσως να μην το μάθω ποτέ.

Και αν σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, μην χαμογελάς γιατί είναι και αυτά στο πρόγραμμα.

Θα συμβούν και μάλιστα γρήγορα.

Η ΕΡΤ αγαπητέ χαιρέκακε δεν είναι ένα κανάλι.

Είναι άνθρωποι. Εργαζόμενοι.

Φίλοι. Γείτονες. Συμμαθητές. Γονείς. Συγγενείς.

Όπως ήταν οι χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργεία, στα ναυπηγεία,

οι χιλιάδες απολυμένοι σε ιδιωτικές εταιρίες που έκλεισαν.

Κι εσύ χαίρεσαι...

Να χαίρεσαι λοιπόν με την κατάντια σου.

Και να μην παραξενευτείς άμα αδιαφορήσω όταν απολυθείς.

Ούτε καν να διαμαρτυρηθείς.

Γιατί δεν θα αφορά εμένα η απόλυσή σου.

Δεν θα αφορά εμένα η εξόντωσή σου.

Είναι αδιανόητη η φίμωση της ΕΡΤ.

Είναι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης.

Είναι αδιανόητη η δική σου απάθεια.

Είναι αδιανόητη αυτή η χαρά σου για την εξόντωση 3000 οικογενειών!

Κι όμως, εγώ δεν θα χαρώ με την δική σου εξόντωση.

Θα παλέψω για σένα ακόμη και την ώρα που εσύ χαίρεσαι με τον πόνο του άλλου.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους.

Τους άνεργους, τους άστεγους.

Αλληλεγγύη σε όλους τους συνανθρώπους μας.

Κι αν δεν σε απασχολούν οι υπόλοιποι, σκέψου έστω το τομάρι σου.

Κάποια στιγμή θα χρειαστείς βοήθεια...

Ας έχεις κάπου να τη ζητήσεις...

Γιατί τότε δεν θα χαίρεσαι.

Ανόητε χαιρέκακε!

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιούνιος 12, 2013, 05:58:07 μμ »
Ηθικολογικές γραφικοτητες.
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιούνιος 12, 2013, 06:00:12 μμ »
Γιάννη με όλο το σεβασμό αλλά τα λεγόμενα ψευτοαριστερών καλλιτεχνών δεν μου λένε κάτι άσχετα αν περιέχουν αλήθειες.

Ας μας πούν πόσους φόρους έχουν πληρώσει στη ζωή τους και τι φορολογικές δηλώσεις κάνουν.
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιούνιος 12, 2013, 06:10:05 μμ »
Γιάννη με όλο το σεβασμό αλλά τα λεγόμενα ψευτοαριστερών καλλιτεχνών δεν μου λένε κάτι άσχετα αν περιέχουν αλήθειες.

Ας μας πούν πόσους φόρους έχουν πληρώσει στη ζωή τους και τι φορολογικές δηλώσεις κάνουν.

To θέμα δεν είναι ποιός το λέει, αλλά ΤΙ λέει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Re: Απ: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
« Απάντηση #92 στις: Ιούνιος 12, 2013, 06:10:35 μμ »
   Το μένος ορισμένων εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων είναι εξοργιστικό και χρήζει ψυχανάλυσης. Να το κοιτάξετε.
Αν αναφερεσαι σε μενα δεν υπαρχει κανενα μενος και δεν καταδικαζω ολους τους δημοσιους υπαλληλους. Μονο αυτους που πληρωνονται δυσαναλογα με αυτα που παραγουν ενω εξω υπαρχει κοσμος που παρακαλαει για δουλεια με 600 ευρω και δεν βρισκει.
Ας δινουν ολα τα λεφτα που θα εξοικονομουν καθε μηνα απο την ΕΡΤ σε αυτους. Θα ειναι μεγαλη μου χαρα.
Οσο για τον Κοτσιρα που κοπτεται γιατι εχει φαει με χρυσα κουταλια απο τα τηλεγλεντια της ΕΡΤ, πες του οτι τους δρομους στην Καρπαθο δεν μας πειραζει που τους πληρωσαμε γιατι τους εφτιαξαν ανθρωποι που τιμησαν το μεροκαματο τους.
Sent from my Galaxy S4 using Tapatalk 2

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιούνιος 12, 2013, 06:16:28 μμ »
Αν αναφερεσαι σε μενα δεν υπαρχει κανενα μενος και δεν καταδικαζω ολους τους δημοσιους υπαλληλους. Μονο αυτους που πληρωνονται δυσαναλογα με αυτα που παραγουν ενω εξω υπαρχει κοσμος που παρακαλαει για δουλεια με 600 ευρω και δεν βρισκει.
Ας δινουν ολα τα λεφτα που θα εξοικονομουν καθε μηνα απο την ΕΡΤ σε αυτους. Θα ειναι μεγαλη μου χαρα.
Οσο για τον Κοτσιρα που κοπτεται γιατι εχει φαει με χρυσα κουταλια απο τα τηλεγλεντια της ΕΡΤ, πες του οτι τους δρομους στην Καρπαθο δεν μας πειραζει που τους πληρωσαμε γιατι τους εφτιαξαν ανθρωποι που τιμησαν το μεροκαματο τους.

Kαι σε σένα φίλε και σε σένα, τα προηγούμενα γραφόμενά σου ήταν απαξιωτικά προς όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Μπορώ να μην συμφωνήσω για τις δυσαναλογες αμοιβές? Τις βίωσα στο πετσί μου. Ας έκαναν αυτό λοιπόν και όχι αυτό το πραξικόπημα.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιούνιος 12, 2013, 06:25:03 μμ »
Πάρτε και την δημόσια επιστολή που έγραψε ο πρώην αρχισυντάκτης της ΕΤ1 κ. Γιάννης Κριτσαντώνης

http://harryklynn.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4052.html

και τι γράφει στο twitter πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ

http://spiros-b.blogspot.gr/2013/06/o-3500.html

Τώρα τα θυμήθηκε και αυτός ε?

Ρε ένα πράγμα στην Ελλάδα να κελαηδάνε όλοι εκ των υστέρων.

Ακόμα και έτσι, όταν ένας λαός πεινάει και αυτοκτονεί χέστηκε για την τέλεια τηλεόραση. Να τους δώσουμε και άλλα τότε να ανεβάσουν το επίπεδο πιο ψηλά. 3000 υπαλλήλους είχε πριν? 4000 θα πάρουμε τώρα. Αν δεν έχω την καλύτερη τηλεόραση στον κόσμο δεν νιώθω καλά σαν Έλληνας.

Ρε δεν πάμε καλά σε αυτόν τον τόπο.

ΟΛΟΣ ο δημόσιος τομέας (ευρύτερος και μη) χρειάζεται εξυγίανση. Δεν μπορεί μόνο ο ιδιωτικός τομέας να πλήγεται.

Ας μας πει ο κύριος αρχισυντάκτης τι νούμερο έπαιζε και αν έπαιζε τις αυτοκτονίες στην ερτ.

Ναι, ποιοτικά τα ντοκιμαντέρ για τον αυστραλοπιθηκο αλλά ας μας πουν πόσοι δημοσιογράφοι πήραν τα άρτια εξοπλισμένα βανάκια τους να κάνουν ένα κοινωνικό ρεπορτάζ στον δρόμο και στα παγκάκια.

Θα κάνω κάποιες ερωτήσεις στις οποίες ΕΚΛΙΠΑΡΩ απάντηση.

1) Προκειμένου να μην πέσω στην λούμπα του διχασμού μεταξύ ιδιωτικών υπαλλήλων και δημοσίων, θα πρέπει να συνεχίζω να ανέχομαι αυτούς που τρώγαν και τρώνε παντεσπάνι εις βάρος μου και να μην στηλιτεύω το γεγονός?

2) Γιατί να μου φταίνε μόνο οι πολιτικοί σε αυτή την χώρα και για τους καλοταισμένους συμπολίτες μου να πρέπει να κάνω τουμπεκί? Τόσες ώρες δεν λέμε ότι φταίμε εμείς ο λαός?

3) Ο μ@λάκας λαός που λέμε όλη την ώρα και πως ότι έχουμε είναι ότι αξίζουμε κλπ κλπ κλπ συμπεριλαμβάνει τους ΔΥ ή όχι?

Γιατί τελευταία φορά που τσέκαρα, ένας τεράστιος αριθμός ελλήνων (ο εξαρτόμενος δημόσιος υπάλληλος επί τόσα μέλη της οικογενείας του + τους μ@λάκες) συντηρούσαν και συντηρούν μια άρρωστη πολιτική κατάσταση που πέρα από  την εξαθλίωση στον ιδιωτικό τομέα αποφασίζει εξίσου (?) φασιστικά να πλήξει και κάποιους ΔΥ.

Απλά τώρα αρχίζει και ο ΔΥ να κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό και να πηγαίνει κάθε μέρα στην δουλειά του με κάποια αβεβαιότητα. Ε καλωσήλθατε στην δική μας καθημερινότητα.

Και θα μου πείτε, καλά σου αρέσει αυτό? Όχι βέβαια, περισσότεροι άνεργοι περισσότερα προβλήματα και ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας. Με την διαφορά ότι εμείς έχουμε μάθει να δουλεύουμε.

Αλλά έτσι είναι η ζωή. Ότι ψηφίζουμε το λουζόμαστε ή όπως λένε "if you can't do the time, don't do the crime".
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιούνιος 12, 2013, 06:26:23 μμ »
Για μενα το καλυτερο μυαλο της σύγχρονης αριστερας, φευγει,

Η στάση της ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στις εξελίξεις στην ΕΡΤ με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Ή θα έπρεπε να υποστηρίξει ευθαρσώς την απόφαση της κυβέρνησης, ως ένα επώδυνο πλην αναγκαίο μέτρο. Ή θα όφειλε να αποσύρει σήμερα κιόλας την κοινοβουλευτική της στήριξη και να επωμιστεί το βάρος της προσφυγής στις κάλπες.

Στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε, αμφίθυμες αντιδράσεις, δυσανάγνωστες για τον Έλληνα πολίτη ενστάσεις, πολυλογάδικα «ναι μεν αλλά» είναι κατώτερά της ιστορίας μας και αυτοκτονικά. Πόσω δε μάλλον όταν διακινείται αδιάψευστη η φήμη πως η Δημοκρατική Αριστερά είχε προκαταβολικά ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για ό,τι θα συνέβαινε στην ΕΡΤ.

Κατόπιν τούτου, παραιτούμαι από την Κεντρική Επιτροπή και αποχωρώ, με βαθιά προσωπική οδύνη, από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Εύχομαι σε όλους σας προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ελπίζω να συναντηθούμε ξανά στο μέλλον.
Χρήστος Χωμενίδης
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος eyeluminus

• 38mm case
  • ώρας διάγω ορών το ωρολόγιον ασκόπως......
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιούνιος 12, 2013, 06:31:50 μμ »
φίλοι καλοί το χαράτσι της ερτ το πληρώναμε όλοι για την ΕΡΤ κοροϊδίστικα και θα εξακολουθούμε να το πληρώνουμε εσαει
είναι δεν είναι κλειστή η ΕΡΤ όπως πληρώνουμε εισφορές ΙΚΑ για δωρο πασχα και χριστουγέννων χωρίς να το παίρνουν οι συνταξιούχοι.

αν το καλοσκεφτείτε εμείς είμαστε οι πραγματικά χαμένοι της υπόθεσης . οι περισσότεροι εργαζόμενοι της ερτ εκτιμώ ότι θα ξαναπροσληφθούν
με τα ίδια αξιοκρατικά κριτήρια που προσελήφθησαν. τουλάχιστον οι ομόδοξοι της κυβερνήσεως! και οι υπόλοιποι με την νέα κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή......

μεγάλη μπίζνα η ερτ........

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Re: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
« Απάντηση #97 στις: Ιούνιος 12, 2013, 06:44:36 μμ »
Εχεις δικιο. Το μονο που εχουμε να ελπιζουμε ειναι μηπως τα λεφτα του χαρατσιου πανε καπου καλυτερα.

Και εγω λυπηθηκα για τον Χωμενιδη. Αξιολογος ανθρωπος και εχει δικιο σε αυτα που εγραψε.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Ιούνιος 12, 2013, 06:56:05 μμ »
Όσο για την Εαβ που άκουσα, έχει κανείς ίδια γνώμη για το τι συμβαίνει εκεί? Ξέρει κανείς ότι στα πλαίσια των μειώσεων μισθών έχουν σταματήσει να δουλεύουν? Και επ' αυτού δεν δέχομαι αντίρρηση γιατί το ξέρω εκ των έσω. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβαίνει και σε άλλες υπηρεσίες. Πάντως αν πετύχετε σε παραλία εργαζόμενο της εαβ, σοβαρά μιλάω, μην παίξετε ρακέτες μαζί του. Θα σας διαλύσει. 
Γιατί εγώ ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύω, έχοντας απολέσει απείρως περισσότερα, και άλλοι να θεωρούν αυτονόητο το καθισιό και την κοροϊδία? Εκεί δηλαδή δεν χρειάζεται εξυγίανση? Δεν πρέπει σε αυτή την χώρα επιτέλους να δουλεύουν όσοι θέλουν και όχι να μένουν άνεργοι ικανοί και άξιοι άνθρωποι ενώ άλλοι που κάθονται να απολαμβάνουν ασυλία? Και δεν μιλάω μόνο για την ΕΡΤ αλλά γενικότερα. Αν και εκεί ακόμα 3000 υπάλληλοι μου κάθονται στον λαιμό.

Κάνω λοιπόν παράθεση μέρος ενός ποστ του καθόλα αξιοσέβαστου φίλου WasteG8 γιατί περιέχει δύο βασικές θέσεις όσων έχουν αντίθετη άποψη με τη δική μου. 1ον την απαξίωση των εργαζομένων στο δημόσιο και 2ον την σύγκριση των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

1ον.  ΕΑΒ.  Κλασσική περίπτωση άγνοιας και εξαγωγής συμπεράσματος χωρίς στοιχεία. Γνωρίζεις έναν Εαβίτη που ξέρει καλή ρακέτα και τους βάφτισες όλους Ναδάλ. Λοιπόν λόγω ιδιότητας συνεργάστηκα πάνω από 15 χρόνια με την ΕΑΒ και σε επίπεδο καθημερινής συνεργασίας ειδικά τα καλοκαίρια. Οι υπάλληλοι λοιπόν της εταιρείας είναι από τους πλέον σκληρά εργαζόμενους του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Και από τους πλέον καταρτισμένους. Αν βέβαια έρθει η ώρα, θα βρεθεί και αυτή η επιχείρηση προβληματική, με υπέρογκα έξοδα, σκάνδαλα κλπ κλπ. Μόνο που για αυτά υπεύθυνοι είναι οι διάφοροι Κεδίκογλου που μας κουνάνε και το δάχτυλο τώρα και όχι οι εργαζόμενοι. Ναι, τη δεκαετία του 90 χύναμε μαζί τον ίδιο ιδρώτα και αυτοί έπαιρναν τριπλό μεροκάματο από μένα, αλλά αυτό μέσα στα επόμενα χρόνια διορθώθηκε. Όχι φυσικά ότι ανέβασαν τις δικές μου αποδοχές, αλλά γιατί μείωσαν τις δικές τους. Τώρα τους έχουν κουτσουρέψει κι αυτούς, όπως όλους τους Έλληνες. Μη μου τους χαρακτηρίζεις όμως Ναδάλ, προσβάλλεις με ευκολία έναν ολόκληρο κλάδο άδικα. Και αυτό, δηλαδή ο άδικος και εύκολος χαρακτηρισμός, είναι χαρακτηριστικό πολλών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

2ον. Σύγκριση των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Προσωπικά δύσκολα μπορώ να φανταστώ τον οποιοδήποτε ιδιωτικό υπάλληλο να έχει δουλέψει σκληρότερα από μένα. Κι αυτο γιατί με τους συνάδελφούς μου έφθασα και ξεπέρασα εκατοντάδες φορές τα ανθρώπινα όρια. Εγωιστικό? Πάρτε το όπως θέλετε, όμως δεν δέχομαι επ ουδενί να μπω στο τσουβάλι των τεμπέληδων. Δεν διαφωνώ πως πολλοί, μα πάρα πολλοί στο δημόσιο ήταν και αδιάφοροι και υπεράριθμοι. Ας το φτιάξουμε λοιπόν αυτό, ας το διορθώσουμε και ας μην αφορίζουμε τους πάντες. Μπορούμε για παράδειγμα να προσλαμβάνουμε έναν για κάθε πέντε ή δέκα που θα συνταξιοδοτούνται. Όσο για τις υπερ-αμοιβές κάποιων κλάδων του δημοσίου τα περασμένα χρόνια, τις οποίες μια ζωή καυτηρίαζα, αφενός έχουν πλέον περάσει ανεπιστρεπτί, αφετέρου τα ίδια γίνονταν και στον ιδιωτικό τομέα, από την παροχή υπηρεσιών μέχρι τις πωλήσεις. Εφταιγαν οι υπάλληλοι των εταιρειών αυτών που θησαύριζαν, έφταιγαν οι υπάλληλοι για το μεγάλο φαγοπότι και τα υπερκέρδη των λίγων? Φυσικά και όχι. Αναγνωρίζω την ιδιαιτερότητα του δημοσίου, ότι το πληρώνουν όλοι υποχρεωτικά κλπ κλπ, όμως δείτε το και από μια άλλη σκοπιά. Οι όποιες κατακτήσεις ή απώλειες του δημοσίου υπαλλήλου, έχουν άμεσο αντίκτυπο και στον ιδιωτικό που είναι και ευκολότερο θύμα...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιούνιος 12, 2013, 07:13:07 μμ »
Εδώ δείτε έναν καραγκιόζη, που έχει μούτρα να κάνει τον τιμητή...

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/FZMNQYl5Qkc" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FZMNQYl5Qkc" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>