Καλησπέρα κι από μένα.
Είμαι επιστήμονας, με πολλά χρόνια σπουδές, δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνομαι με ψίχουλα και ο μονος λόγος που δε φεύγω εκτός Ελλάδας είναι που δε θέλω να στερηθώ το τρίχρονο παιδί μου.
Όλοι ξέρουν ότι η ΕΡΤ ήταν το άντρο της ρουσφετολογίας και της αργομισθίας. Αρχιτεμπέληδες με υπέρογκους μισθούς, θρασείς κι όλας όταν εξέφραζαν τις απόψεις τους.
Από την άλλη ήταν το μοναδικό μέσο για να δεις και να ακούσεις κάτι το ποιοτικό. Εκτός αν υπάρχει κάποιος που δε θεωρει σκουπίδια τα τούρκικα, τα κουτσομπολίστικα, τα reality και τον υπόλοιπο συρφετό της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Ανάθεμα κι αν ακουσα στο ιδιωτικό ραδιώφωνο Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, ποίηση, θεατρικά και όλα αυτα που τόσο μου αρεσουν στο δημόσιο ραδιόφωνο.
Δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να υπάρχει, ας μην βγάζει κέρδος κι ας τη συντηρούμε εμείς. Και μόνο που μιλάνε σωστά ελληνικά, και όταν κάνουν γραμματικό λάθος ζητουν συγγνώμη, ή τους διορθώνουν οι ακροατές τους, αξίζει τον κόπο.
Το απόστημα ομως πρέπει να σπάσει, να φύγουν τα κοπρόσκυλα, με κάθε τίμημα, και να στηθεί εκ νέου κάτι ποιοτικό, πολιτιστικό, με λιγότερα έξοδα, πιο ταπεινό και πιο ουσιαστικό.
Να φύγουν όλοι και να πάρουν σειρά οι καθηγητές πανεπιστημίου που έχουν έδρα στην Αλεξανδρούπολη και ζούν μόνιμα στην Αθήνα και δεν έχουν κάνει ποτέ μάθημα ή έρευνα στη ζωή τους, οι γιατροί που δεν έχουν χειρουργήσει χωρις φακελάκι τα τελευταία 20 χρόνια, οι πολυθεσίτες των ΜΚΟ, και όλη η κουστωδία των κομματόσκυλων.
... Αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτά είναι όνειρα και θα διώξουν τους πάντες, άξιους και ανάξιους και θα ξαναπροσλάβουν τους κομματικούς τους και θα ξανακάνουν restart την ίδια ιστορία.
Αλλωστε στην Ελλάδα ζούμε και αυτό το έργο έχει παίξει δεκάδες φορές ίδιο και απαράλλακτο...
"Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;"
"Ποιὸς εἶδε κράτος λιγοστὸ
σ᾿ ὅλη τὴ γῆ μοναδικό,
ἑκατὸ νὰ ἐξοδεύῃ
καὶ πενήντα νὰ μαζεύῃ;
Νὰ τρέφῃ ὅλους τοὺς ἀργούς,
νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,
ταμεῖο δίχως χρήματα
καὶ δόξης τόσα μνήματα;
Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ
καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,
κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε
τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;"
Γεώργιος Σουρρής, την προηγούμενη φορά που είχαμε στην Ελλάδα το ΔΝΤ, εκατό χρόνια πριν και βάλε.